Ako reagovať na svadbu bez partnera?
Ahojte, chcela by som sa spýtať na jednu situáciu a ako by ste vy na ňu reagovali.
V rodine máme na jar svadbu a pozvali mňa, mojich rodičov a sestru. Mňa požiadali aby som prišla bez priateľa. Vraj je to kvôli tomu že nemajú dostatok miesta. Lenže ešte pár týždňov predtym keď som sa dozvedela že bude svadba mi bolo povedané že nás chcú pozvať oboch. Chodíme spolu cez 2 roky, pozná rodinu a na tieto spoločenské udalosti chodíme už spolu ako pár. Trochu ma to zamrzelo z ich strany a na druhy deň som sa dozvedela že moju sesternicu pozvali tak isto bez priateľa, tiež ma vzťah 2 roky.
Neviem ako reagovať keďže s miestom by problém nebol, sála je ešte dosť veľká na to koľko ľudí majú pozvaných a platí ju ženíchova mama ktorej vadí že sme boli takto pozvané bez priateľov takže neviem v čom je problém. Tešila som sa že sa spolu zabavíme. Ako by ste sa zachovali v takejto situácii.
@matej2227 to vazne? A ked si vazi nevestu/zenicha mala by ist 🙆
spytala by som sa priamo ci ide o financie, ze je to pre nich uz cez rozpocet. ak ano, tak jej ponukni kompenzaciu, co by ich ten clovek navyse stal, a mozno bude moct ist
Ja myslim, ze im to predsa len financne nevychadza. Prijala by som pozvanie bez priatela, nekazila by som im svadbu este svojim urazenim.
Ahoj, tiez sme tak boli pozvani a normalka, zabava super.vsak nie ste spolu zrasteni.
Nechápem, prečo by museli pozývať aj tvojho priateľa. Veď raz za čas sa môžeš zabaviť aj bez neho len s rodinou. Vôbec to nerieš, choď sama a ak nechceš ísť bez neho, ostan doma.
@tana85 Jasné a príde za ňou ďalších 5 ľudí s otázkou "prečo ona ano, ja nie?" A takto môže nevesta nafukovať stam na záhrade aby každý bol spokojný...
Proste ja mam pocit, že mnoho ľudí nevie čo je to robiť svadbu a, že čo to všetko obnaša, ja som len bola po blízku kamošiek posledny rok, dva a mám dosť, že sama by som radšej svadbu mala len o dvoch svedkoch koľko problémov každý mal s niečím.. 🙈
Buď tam sú finančné problémy...teda chcú to zredukovať alebo proste majú zvyk, tradície atď. kde pozývajú len manželské páry alebo snúbencov...možno to niekomu príde divné, ale poznala som takého muža, s ktorým som istý čas tvorila pár...ale nikdy som na žiadne takéto slávnosti pozvaná nebola, keďže som nebola snúbenica a ani manželka...mne to osobne nevadilo...vadilo to tomu mužovi, ale proste to takto v rodine mali a musel to akceptovať...teda chodiť nemusel, ak nechcel ale ja som mu vždy tvrdila, že nech neblázni a nech ide...pre mňa, introverta, vždy boli takéto akcie trápenie...takže ja som sa vždy tešila, že nemusím ísť 🤣
Choď, zabav sa...alebo poďakuj za pozvanie a slušne odmietni...iné možnosti nemáš.
A čo sa ty do nich staráš?! Drž hubu a krok, nie je to tvoja svadba. Pri dnešných cenách sa ani nečudujem, že počet hostí okresali. Keby si každý hosť má doniesť partnera tak hneď by tam mali dvojnásobok...
sa nevieš zabaviť bez neho? Alebo on sa nejak psychicky zrúti z toľkej traumy? 😃
No a ? Však chod bez priateľa. Ešte nie ste manželia, ani rodina nie ste , iba chodíte spolu
Ahoj, bola som na 3 svadbách bez priateľa. A teda bola to jedna svadba rodiny (tam som mrela nudou) a ďalšie 2 svadby boli spolužiačky z vš a sš bez partnerov a manželov. Tak tam som si užila a zabavila sa poriadne. Ani jedna kamarátka tam nemala problém a všetky pozvané prišli.
S mužom sme veľmi otvorení rôznym možnostiam a vieme bez seba vydržať v kľude aj niekoľko hodín. Ale pokiaľ je tvoje nastavenie iné, je to v poriadku. Ak ti to nevyhovuje, pozvanie slušne odmietni, pošli pozdrav a gratulácie. Alebo sa jednoducho zmier s tým, že svadbu si ľudia organizujú podľa svojich predstáv, a v ich predstavách ste tam bez partnerov a môžeš to napríklad rešpektovať?
@petulda333 toto bude asi žiarlivý a majetnicky kus
@matej2227 musela som sa zasmiat… aj som pred 15 rokmi na svadbu bratranca, dokonca som bola svedok, napriklad priatela nezobrala a to som mohla. Za mna je su to rodinne akcie. Priatel je teraz a za rok byt nemusi, no naco bude na rodinnych fotkach zo svadby 😉. Zatancovala som si aj s otcom, aj sujom aj s kade kym a dobre som sa zabavila. Pokecala s rodinou. Teraz ked, bude mat druhu svadbu, muza uz zoberiem🤣🤣🤣. Vazne to netreba brat tak vazne. Je to jeden vecer.
@lonely66 lenze to nie je svadba zenichovej mamy,aj ked ju plati,jej nazor podstatny nie je. A samotni snubenci mozno nechcu pridavat zbytocne ludi,ktorich mozno ani nepoznaju a zbytocne navysovat sumu. Je to ich rozhodnutie a to staci
Ja by som neišla na tvojom mieste ,nejde o to ,že sa ,,neviem zabaviť aj bez neho ,, ale raz tvoríme spolu pár a pri takejto udalosti tam mam ist sama ?😄 aj z manžela sa vie ľahko stať ex
Ja som bola pozvaná na svadbu aj spolu s priateľom, teraz už snúbencom. Na svoju svadbu tiež budem pozývať kamarátky, ktoré majú "len" priateľov a nie manželov. Jedneho z nich nepoznám.
Sú páry, ktoré sobas nechcu. To teraz na rodinné akcie sa nebude pozývať ich partner, pretože nie sú manželia?? To co je za blbosť ...
@lonely66 nie
Jzs platis im ty tu svadbu ze ta štve ze sa takto rozhodli? Keby mali asi pozývať kazdeho priatela tak sa nedoplatia. Ved nechod ak ti to vadi, nechapem…
@lonely66 ved dost zien tu napisalo,ze ist nemusi. To je v poriadku. Aj ked mne osobne je to smiesne,citit sa dotknuto a neist....
Ja by som bez partnera nešla veď ste spolu dva roky a nie dva týždne . Ale rozhodnutie je na tebe
@lonely66 smejem sa fakt. Ze ma sudis neviem podla coho,o tebe by sa tiez dalo napisat..ale dobre,ved nech su na sebe zavisli,vsak to je kazdeho vec. Ja nesudim,neriesim. Mne pride smiesne to,ze to autorka riesi. Ani raz nenapisala,ze partnera natolko lubi,ze ma s nim vztah ako pises ty. Za mna je len dotknuta a svedcia o tom jej reci...ved miesta je v sale dost,ved to plati zenichova mama. Ja neviem,ja som clovek ktory respektuje rozhodnutie inych. Su spolu 2r nie 20. Ak ist nechce,nemusi... Snad je natolko svojpravna,ze sa vie rozhodnut aj sama
@lonely66 to nie je moj komentar ktory si pridala 🫢 a ze ma sudis,to som si domyslela kvoli poznamke (sudiac podla inych diskusii)
@lonely66 bez manzela by si nesla. Oni nie su manzelia,dokonca ani dlhorocni partneri a to je dost rozdiel
A mozno je pre mna nepochopitelne,se niekto ako autorka nechce ist bez frajera,ale chapat to ani nemusim. Staci,zeby som taky nazor respektovala. Bez manzela by som nesla ani ja,alebo aspon dlhodoby partner keby bol,lebo ako tu bolo pisane,nie kazdy tuzi po svadbe

JA Som bola s priateľom 5 r. Všetci ho poznali a keď sa vydávala sesternica Tak pozvali iba mňa že mám prísť bez priateľa Tak hneď Som jej povedala že ja bez neho nepôjdem veď sme pár Tak máme ísť spolu moc sa to sesternici nepáčilo že chcem ísť aj snim tak Som jej na rovinu povedala že na jej svadbu neprídem a ani Som nešla.