Ako reagovať na svadbu bez partnera?
Ahojte, chcela by som sa spýtať na jednu situáciu a ako by ste vy na ňu reagovali.
V rodine máme na jar svadbu a pozvali mňa, mojich rodičov a sestru. Mňa požiadali aby som prišla bez priateľa. Vraj je to kvôli tomu že nemajú dostatok miesta. Lenže ešte pár týždňov predtym keď som sa dozvedela že bude svadba mi bolo povedané že nás chcú pozvať oboch. Chodíme spolu cez 2 roky, pozná rodinu a na tieto spoločenské udalosti chodíme už spolu ako pár. Trochu ma to zamrzelo z ich strany a na druhy deň som sa dozvedela že moju sesternicu pozvali tak isto bez priateľa, tiež ma vzťah 2 roky.
Neviem ako reagovať keďže s miestom by problém nebol, sála je ešte dosť veľká na to koľko ľudí majú pozvaných a platí ju ženíchova mama ktorej vadí že sme boli takto pozvané bez priateľov takže neviem v čom je problém. Tešila som sa že sa spolu zabavíme. Ako by ste sa zachovali v takejto situácii.
Nechápem dileme. Ak nechceš ísť bez priateľa, tak nechoď. Ak budeš chcieť ísť napriek tomu, tak pôjdeš... Je len na neveste koho si na svoju svadbu pozve, tak isto je iba na pozvaných hosťoch, či tam pôjdu. Dôvod nie je podstatný a asi sa ho aj tak nedozvieš
Išla by som bez priatela a zabavila sa s ostatnou rodinou. Ich svadba- tak vedia prečo to tak robia... Alebo odmietni keď musíte iba spolu všade chodiť...
Tak potom čo riešiš? Nebolo to nič osobné a ja na mieste nevesty tiež požiadam niektorých aby prišli bez partnera, ktorého možno nepoznám, je mi cudzí a namiesto toho miesta sa mi uvoľní stolička pre kamošku z vš...
Neviem koľko máš rokov, ale u nás napríklad sa nepozyva už automaticky, proste ak spolu nebývate-nie ste snubenci, manželia tak je to stále také iné, detské. 🙂
Za mňa máš priestor sa venovať na svadbe svojej rodine tak frajer to doma určite prežije 🙂
Ty nevieš či naozaj s miestom problém nebol a reálne ide aj o financie každý človek niečo finančne stoji. Ty nemáš páru ake veci musia riešiť v tomto celom. Neviem komu ideš na svadbu, ale dnes už sa nepozyva často toľko ľudí ako v minulosti často nebývajú pozvaní už sesternice či bratranci. Za mňa je to správne, budúci mladomanželia majú právo rozhodnúť sa takto. O rok možno s nim nebudeš a chalan bude na každej fotke 20rokov... 😅
Pozri buď chod bez priateľa a zábav sa. Alebo sa za pozvanie poďakuj a odmietni ak je to pre teba neprípustné
Normálne by sim šla bez priateľa. Zabavis sa aj bez neho. Je to len priateľ, nie snúbenec či manžel
Nemyslím si, že je to o sále a jej veľkosti ale skôr že treba platiť pohostenie a to je tá najvyššia suma
Ja som takéto pozvanie bez pardonu odmietla 🙂 Raz sme pár, tak chodíme na tieto rodinné akcie buď obaja alebo nikto
Aktuálne ceny za svadby su brutálne vysoké. Ak sa snažia šetriť náklady, tak obmedzujú počet hostí. Niekde sa napríklad nepozývajú deti, niekde "frajeri", treba rešpektovať toho, kto ťa pozýva. Už je na Tebe, či pozvanie prijmeš, alebo odmietneš. Ja by som úplne v pohode išla aj sama a poriadne sa zabavila.
@abcabcada ak sú spolu 2 roky, ale obaja majú ledva 18, nebývajú spolu tak za mňa je to úplne iné, keďže frajerov môže mať habadej, tiež tu chýba vek autorky... Je iné keby sa jednalo o 30r ženu a iné ak o mladú babu ktorá má frajera na strednej. A taktiež to nie je ani osobné. Takže na svadbe svojej rodiny nepôjde kvôli frajerovi s ktorým možno už o polroka nebude? Hlavne možnú zámerne chcú aby sa baby v rodine bavili bez chlapov keďže nejde len o ňu, ale všeobecne nejaké prioritizovanie ľudí.
Zamýšľala by som sa jedine vtedy, keď by iba môjho priateľa nepozvali. Inak by som neriešila.
V mojej rodine sa na svadbu nepozývajú žiadny frajeri , len snúbenci alebo manželia . Je to u nás samozrejmosť a nikto sa nad tým nepozastavuje.
@autorka veľmi závisí od situácie. Ak ste spolu ako stabilny pár, chodíte si vzájomne na rodinné oslavy, tak by som sa poďakovala a nešla bez priateľa. Nechápem toto nepozvanie niekoho, koho poznám, lebo je to "iba" priateľ. Ak by bol manžel, ale v živote by som ho nevidela, tak už byt pozvaný môže?
@janinque Súhlasím.😀 Ale myslím, že je ine keď v tomto veku človek ide sám a iné keď má 16-19, kedy žije u rodičov. 🙂
@lonely66 Vieš aké sú aktuálne ceny za svadbu? Lebo porovnávať to, čo bolo pred rokmi je scestne. Ale že úplne scestné.😀 A nikde, všade píšem, že je rozdiel a nikde sa to neuvadza.
Pre mňa frajer s ktorým ani nebýva nie je na rovnakej úrovni ako snúbenec, manžel. Proste je mnoho častí kde nie je zvykom pozývať každého z ulice. 🙂
A za ďalšie ide o celkovo asi šetrenie miest, nielen o 2 osoby, môže ísť o omnoho viac. Hlavne ak nejde o nikoho blízkeho je už dosť slušne, že pozvali aj ju. Keďže stále žije u rodičov - predpokladám. Je to pre mňa úplne irelevantné dožadovať sa nejakého "práva" mať tam. Kľudne môže odmietnuť, ale príde mi to odveci, keďže môže si to užiť s rodinou.
Ale keďže si pamätám hystericke matky, ktore vyšilovali keby niekto nechcel deti na svadbe, tak sa nedivím že niekto premýšľa ako ty...
Išla by som aj bez neho, nezbláznila by som sa 🙂 A priateľ sa nezblázni tiež. Neviem ako ty, ale ja sa dokážem zabaviť aj bez toho svojho. 😅
Nechápem tuto obsesiu tahat vsade so sebou partnera alebo nebodaj deti a ešte mať tu drzosť sa urážať ze ma niekto niekam pozval než nich, dupľom keď to platí. Kebyže takto niekoho pozvem a odmietne lebo som ich nepozvala dvoch/desiatich aj s detmi, pomyslím si svoje a môj vzťah k danému človeku by sa výrazne zmenil 🙂
@lonely66 presne, súhlasím s tebou.
Inak zaujimava úvaha sa tu črtá, tak priateľa pozvať nie, ale snubenca, ktorý koniec koncov nikdy nemusi byt manželom už pozvať možno 🤔
Naozaj zaujímavé, co sa tu človek dočíta. Za mna bud niekoho pozvať chcem a pozvem ho, alebo ho pozvať nechcem a vymýšľam si hlúposti.
Inak na všetky spoločenské akcie je pozvánka automaticky pre pár, nikto tam nezistuje "statusy".
Kým som s manželom len chodila, tiež ho pozvali bezo mna. A aj jeho brata bez snúbenice už v tom čase. Nešiel ani jeden z nich. Tak ako ty by si mala akceptovať, že nie si pozvaná, majú akceptovať aj oni, že s tým nesúhlasíš a prípadne neprídeš. My sme zas mali svadbu bez detí, skutočne na to nebol priestor, nakoľko v rodine máme deti ako smeti...doslova. Jedna mužova sesternica povedala, že oni neprídu lebo chodia všade spolu ako rodina. Akceptovali sme normálne, že neprídu, neboli ofučaní ani oni ani my.
Nie sme puberťáci, sme dospelí pracujúci ľudia. Ja len nechápem prečo nás najprv pozývali oboch a potom ma požiadali aby som prišla bez neho.
Normálne by som šla bez partnera. Treba sa naučiť rešpektovať rozhodnutia iných ľudí a zbytočne všetko neriešiť.
Je to deň ženícha a nevesty, nie váš deň....nech si teda pozvú koho chcú. Snáď dospelý človek zvládne jeden večer bez partnera.
Autorka ale to si sa mala pýtať ich priamo, že čo sa zmenilo. Riešila som posledne dva roky svadby blízkych kamošiek a poviem ti, že museli sa robiť aj takého škrty a bolo to nepríjemné pre všetkých. Nikdy to nebolo osobne. Teda raz ano, kedy kamoska nepozvala uja, ktorý je alkoholik a bála sa, že čo bude vyvadzat. Kamošky prišli bez partnerov ako stará partia za vš čias, lebo chceli novomanželia aby sa kamoši bavili spolu a nemali tendenciu sa venovať polovičkam, ale nik sa neurazil a užil si to každý. 😀 Ale keďže bývaš pod rodičovskou strechou tak pozvali len rodinu a nie navyše. Myslím si, že keby bývaš s nim, tak pozvú určite aj jeho. Ale opäť sme pri tom, že je to na tebe. 🙂
Ja by som kludne isla sama, keby som chcela. Dnes je to otazka financii a priorit, koho si pozvu a koho nie. Pokial s tym nie si OK, tak slusne odmietni, ze sa Ti to nehodi a hotovo. Nevysvetluj, im to je jedno v podstate, ci tam budes alebo nie a este aj usetris.
cize ty si rieisla so zenichovou matkou (teda najskor tetou ) ze preco ho nepozvali ked ona to plati ?
sorry ale ja byt nevesta a toto sa dozviem nejdes na svadbu ani ty

išla by som bez priateľa a zabavila by som sa . Prežije to .