Ako reagovať na svadbu bez partnera?
Ahojte, chcela by som sa spýtať na jednu situáciu a ako by ste vy na ňu reagovali.
V rodine máme na jar svadbu a pozvali mňa, mojich rodičov a sestru. Mňa požiadali aby som prišla bez priateľa. Vraj je to kvôli tomu že nemajú dostatok miesta. Lenže ešte pár týždňov predtym keď som sa dozvedela že bude svadba mi bolo povedané že nás chcú pozvať oboch. Chodíme spolu cez 2 roky, pozná rodinu a na tieto spoločenské udalosti chodíme už spolu ako pár. Trochu ma to zamrzelo z ich strany a na druhy deň som sa dozvedela že moju sesternicu pozvali tak isto bez priateľa, tiež ma vzťah 2 roky.
Neviem ako reagovať keďže s miestom by problém nebol, sála je ešte dosť veľká na to koľko ľudí majú pozvaných a platí ju ženíchova mama ktorej vadí že sme boli takto pozvané bez priateľov takže neviem v čom je problém. Tešila som sa že sa spolu zabavíme. Ako by ste sa zachovali v takejto situácii.
@mamina7070 nie neriešila som to s ňou ani som nemala v pláne
tak ako vies ze jej vadi ze ste takto boli pozvane ?
Tvoju dilemu, ci ist bez partnera by som chapala, keby ze ides napr. na svadbu kolegyni, kde okrem nevesty (co sa vylucne Tebe venovat urcite nebude) nikoho nepoznas. Ale bude tam polovica tvojej rodiny. Zabavit sa budes mat a kym.
Nevies ako dovody mali, ze zmenili nazor. Nejedna sa len o Teba, nepozvali aj inych partnerov. Ja by som netrucovala a sla.
Nie ste manželia. Tvoj frajer im nie je rodina. Pre nich je to cudzí človek. Myslím si, že pozvali len rodinu . Veď nevieš či raz manzelia budete. Chod sama a zabav sa.
Nejde len o miesto, ale napr. aj o financie. Nerob cirkus, ides na svadbu rodiny, tak chod. Keby nepozvali manzela, pochopim, ze riesis.. ale takto nie je o com.
To ale nie je o tom,ci sa tam zmesti dalsia stolicka,ale financie. My sme tiez volali kamaratov a sesternice/bratrancov bez partnerov. Si vezmi,mali sme okolo 15ludi z rodiny a 15cca kamaratov. Ak by dli s partnermi,je to dalsich cca 30 ludi...
Inak ešte chcem podotknúť, ak niektorý píšu, že 2 ľudia navyše že by ich nevytrhli z biedy, tak ja som platila sálu od počtu ľudí, tak isto výzdoba od počtu ľudí, samozrejme káže jedlo, zákusky, alkohol atď. Ono sa to dosť nazbiera...
@denisa0504 a urcite to niesu len tito 2... Potom by sa ozvali dalsi a dalsi
Nerozumiem čo riešiš,akože keby teba pozvali bez partnera a sesternicu s partnerom,pritom je s ním rovnako dlho,tak by som sa nad tým zamýšľala,ale takto?Možno si povedali,že tam chcú mať iných ľudí radšej ako partnerov svojich vzdialenejších príbuzných,akože úprimne keby som sa mala rozhodovať,či pozvem na svoju svadbu dobrú kamarátku alebo kolegyňu,s ktorou si super rozumiem a sme spolu denne alebo partnera mojej sesternice,ktorého vidím raz za rok,tak voľba by bola jasná..Takže buď sa budeš hrať na ofučané decko a odmietneš pozvanie len preto,že nepozvali aj tvojho frajera alebo pôjdeš na svadbu bez neho ako chodí milión iných ľudí a užiješ si to aj bez neho..Btw.na mojej svadbe si dvaja moji bratranci priniesli frajerky (z toho jeden si ju priniesol bez nášho vedomia) a po pár mesiacoch už s nimi neboli,takže proste frajer nie je manžel ani snúbenec,treba akceptovať rozhodnutie snúbencov..
Pri svadbách sa riadim vždy tým, čo mi povedia pri pozývaní a rešpektujem prianie hostiteľa-alebo na ňu nejdem a slušne odmietneme. Nič viac, nič menej - neriešim.
Mozno vyrazne zredukovali pocet ludi, kedze zistili, ze by ich to stalo viac ako predpokladali.
Ja by som sla aj bez priatela.
Ale ty si nastavena inak, tak sa alusne ospravedln a nehnevaj sa. Je to ich svadba, nie tvoja.
Ja keby robumim svadbu, tak ju spravim.s 2 svedkami a maximalne nejake posedenie pre najblizsiu rodinu. Netahala by som tam ani sesternice, ani kamaratky/kamaratov.
Ty ked budes robit raz svadbu, mozno tiez nebudes mat kapacitu pozyvat frajerov a frajerky sesternic. Nezostava ti nic ine len respektovat ich pozvanie alebo neist vobec.
Ty si uz frajerovi povedala, ze idete na svadbu a teraz je ti to blbe mu to zrusit?
Respektovala by som to, mozno maju naozaj ako dovod financie, pocet ludi, kapacitu...evidentne to nie je nic osobne, takze ja by som sla bez partnera
Mozno sa boja, ze o 5r sa spytaju, co je to za chlapa na ich svadobnej foto a uz ani ty si nespomenies na meno 😅
Čo riešiš? Veď rovnako nepozvali aj ostatných priateľov/priateľky. Veď je jasné, že sa snažia ušetriť. Si ako malé decko. Tak nechoď a hotovo.
ja by som sa rozhodla podľa toho, o akú svadbu by išlo - je rozdiel keď si na svadbu bola pozvaná ako dieťa svojich rodičov - alebo ako samostatná jednotka ...
Uprimne si myslim, ze škrtali rozpočet, nejako sa s tym museli vysporiadat. Pozvali tvojich rodicov a deti (myslim teba a sestru) ako rodinu. Za mna je to rozhodnutie nevesty a ženícha. Vobec by som neriesila. Ak by som nala chut ist, kvoli rodine co tam bude by som isla ak nie, tak nie. Neries to nejako. Teraz su tie ceny vysoke a ja sa nedivím, ze proste sa snazia aj ekonomicky premyslat.
Tak mozno plati salu ale ci plati aj konzumne je dalsia vec. Niekedy sa s partnermi pocet ludi navysi aj o 20 cize mozno chcu svadbu len s rodinou a najblizsimi priatelmi co je ich pravo. Nevidim v tom problem, uz som tak bola pozvana na svadbu
" platí ju ženíchova mama ktorej vadí že sme boli takto pozvané bez priateľov"
ako to vieš,keď si to s ňou neriešila?
Prijmi alebo odmietni.
Mozno robia nejake nove kalkulacie, mozno skrz ubytovanie? Pockaj ked si budes planovat svadbu a nude ti ju financovat mama ako ti to pojde od ruky s pozvankami.
Nevidim nic zle na tom, ze zmenili nazor, urcite ten jeden vecer prezijes bez neho a budes tam s rodinou, este vzdy je to sesternica a nie brat/sestra
Svatba je interná spoločenská udalosť pozvem ľudí ( mali sme svatbu minulý rok ) ktorých chcem mať na svatbe samozrejme aj s partnermi - ( kolegovia boli pozvaní aj s manželkami hoci tie nepoznáme , manželky saospravedlnili a neprišli ) takže za mňa je nefér ak sa selektuje rodina či partneri ( no a o deťoch ani nehovorím ako by som ich nemohla pozvať ak sú tam aj ich rodičia ???
No tak si zratali naklady a zmenili nazor. Nic osobne za tym nebude. Co na tom nechapes?
My sme napriklad pozyvali aj manzelovych bratrancov na oslavu krstu prvych 2 deti a nas teraz bratranec nepozval, ani brat dokonca, lebo oslava sa nerobila kvoli covidu, az potom sme vsetci boli na gulas party u svokrovcov na zahrade. A to bola oslava vsetkeho mozneho dokopy potom. Trochu sa teda treba prisposobit danym okolnostiam.
@anouschka5 uplne normalne by si mohla nepozvat deti 🙂 tvoja svadba, tvoj zoznam hosti, my sme nedavno na takej svadbe boli a teda necudujem sa, ze deti nepozvali, v rodine maju v priemere v kazdej rodine (kazdy surodenec, bratranec) tri deti, bolo by tam asi 25 deti, no kto chce taku svadbu? :D vacsina z pozvanych si to normalne zariadila, svadbu si uzila a respektovali sme to, ze mladomanzelia to chceli takto
@anouschka5 pozývať kolegov s manželkami? Čo si sa zbláznila? V živote by som takto na svadbu nešla, keď nepoznám ženícha a nevestu.
To aká kultúra káže?
@koniarova ešte deti zabudla, veď takto im trhala rodinu 🤔
@michaela329 veď preto tie manželky nešli. Majú rozum. A deti sú už kapitola sama o sebe. 😁
Keď si priateľa vážiš tak nepôjdeš bez neho.. A to ta neurazili, ked ho takto vyčlenili?

Na nasej svadbe boli kamaratky bez manzelov. Bola to mala svadba a chceli sme tam co najmenej ludi. Nijako to nekomentovali, normalne prisli bez nich a prezili. Nie su siamske dvojcata