icon

Ako sa vyhnúť svadbe priateľovho brata?

27. apr 2025

caute, co si o tom myslite? priatel je na mna nasraty ze nechcem ist a protestujem. dovod je ze jeho rodinu moc nemusim, byvaju na opacnej strane slovenska tzn. budem u nich musiet byt nielen v den svadby ale cca dalsich 5 dni. Su to taki typicki sedlaci- ja nehovorim ze ja som anglicka kralovna ale naozaj nejake zaklady etikety mam, som slusna, nie moc ukricana a skoro vobec nepijem. ( presny opak jeho rodiny). Dom maju rozpadnuty, nemam v nom ziadne sukromie- ani na wc, byva v nom milion ludi. Mam hrozu uz pri pomysleni ze tam mam byt tak dlho. Navyse priatelova rodina ma berie jak sluzku mam pocit, este som ani neprisla a uz mam hotovy zoznam uloh co mam urobit- tzn nejsom ani host ale skor hosteska. Ja fakt nejaom vhodny typ na pocuvanie 200 nadrbanych sedlakov jak po sebe zjapu a pretekaju sa kto viac vypije.
Myslite si ze zatat zuby a ist je riesenie? Alebo si skusit nieco vymysliet? ale co?
Dakujem

marca12
27. apr 2025

Uvedomujes si,ze ak budete manzelia,tak s tymi ludmi budes musiet obcas stravit cas? Ako chcete riesit navstevy v buducnosti? Mala by si sa zatat a ist. 5 dni vydrzis. Je to jeho rodina z takej rodiny pochadza a nemoze za to. Vy si vybudujete svoju rodinu,ale nemalo by sa zabudat na rodicov a surodencov,nech uz su akykolvek.

alenka58
27. apr 2025

chápem ťa že s priateľom funguješ v pohode, ale to všetko uňho doma čo popisuješ je barbarstvo najhrubšieho zrna, ja by som s takýmito ľudmi nemohla tráviť čas a keď len nevyhnutne, je to mimo môjho pochopenia a tu nejde len o hygienu, tí ľudia sú diametrálne odlišný, zrejme nejaká duchaplná debata je nemožná pri toľkom alkohole a nechcela by som ani aby partner trávil takto čas, ten alkohol by mi vadil, nechcela by som sa takto likvidovať 5 dní a potom liečiť, ak priateľa miluješ a on teba tak si to musíte zariadiť k spokojnosti oboch

mischy00
27. apr 2025

Hotel ti prejde.....je to tvoj priateľ, nie poručník. Ja keby chcem ísť do hotela, idem a je mi jedno ci je to moj priateľ alebo rovno aj manžel. Upratovať po svadbe odmietam, som hosť, nie upratovacia služba. Tiež po mojej svadbe nedržím hostí 5 dní, aby si poupratovala po sebe .
Mam pocit ako keby čítam o nejakom moslimovi, čo je strašne európsky a liberálny a príde domov a zas je ten istý človek. Dobre by som si premyslela, či chcem priateľa učiť kulture alebo si nájdem niekoho, kto je na rovnakej úrovni ako ja. Nejde o povyšovanie, chcem mať pri sebe partnera čo ma rovnaké zmýšľanie ako ja.
Nemusí byt zlý človek ale tieto rozdiely medzi Vami ti neskor budú neskutočne prekážať a bude ti na ňom vadiť aj to, že inak drží príbor ako by mal. Ver mi...

mikadooo
27. apr 2025

Stáť si za tým, že nejdeš a priateľ nech si zvyká, že si samostatná osobnosť s názorom...? A čo že je naštvaný? Ešte bude situacií, že sa nezhodnete... Čím skôr pochopí jeho rodina, že ich nemusíš, tým lepšie pre obe strany podľa opisu.

ruxandra
27. apr 2025

Normálne by som ten hotel ospravedlnila tak, že by som im povedala, že vás tam bude veľa, tak nechcete prekážať, aspoň zostane miesto na spanie ostatným.
Ale postavila by som ich pred hotovú vec, že už je hotel zaplatený, tak to nenechas prepadnut. To len pre prípad, že by si im tvoj plán hovorila a oni by ťa začali manipulovať, nech si nič nerezervujes.

alenka58
27. apr 2025

nezapadneš medzi nich ani tak keď by si tam spala, čiže je to jedno radšej ten hotel

kavasmliekom
27. apr 2025

Povedala by som priateľovi už teraz, ze pôjdeš s nim, ale budete spať na hoteli, lebo ty potrebuješ spánok, kľud. A ak sa ta ne zastane pred rodinou, pôjdeš domov.

januska12323
27. apr 2025

Vymýšľaš si len dôvody prečo neísť, čomu sa síce nečudujem ale nám klamať nemusíš. Frajerovi by som povedala ako to je, necítim sa tam dobre a bude lepšie ak nebudem pri chystaní svadby zavadzať. K ceste nazad, neverím, že taká svetaznala dáma si nenájde na CP.sk spoj domov hoc aj v nedeľu ráno. Ešte som nevidela dedinu kde aspoň raz za deň neprejde autobus, poprípade objednáš taxík na najbližšiu stanicu.

guiseppinka
27. apr 2025

Je jedno co spravis, budu ta ohovarat tak ci tak... ak tam budes, budes zduta, ak tam nebudes, nikomu chybat nebudes, ale padne poznamka, ze tam nie si a preco... takze je to jedno...

baboobchod
27. apr 2025

Bože, 6 strán diskusie o ničom. Autorka má na všetko odpoved, prečo sa to nedá 😁
Ja by som do takého prostredia na tak dlho tiež nešla. Na svadbu áno, to sa “patrí”.
Uz to tu bolo x krát napísané - bookla by som hotel s dvojkou izbou a či sa priateľ na noc pridá je na ňom. Rodine poviem, že nocujem na hoteli, lebo potrebujem súkromie a nech si myslia čo chcú. Možno budú aj radi, že o jedného noclaznika menej 😁
Na hotel sa odveziem po svadbe buď tým priatelovym autom (aspoň mám výhovorku a nebudú mi nalievať), alebo kuknem Bolt (btw. v appke si aj teraz vieš pozrieť, či tam taxíky chodia a neverím že nie).
A domov ak teda pôjdeš skôr ako priateľ, tak normálne busom alebo vlakom z RK.
Čiže stále nechápem problém 😁

betulinka1
27. apr 2025

Normalne im povedz, ze chcela si mat sukromie a aby mali sukromie aj oni. Predsa len je vacsi chaos pred svadbou a aby si sa aj dobre vyspala.

natalka13
27. apr 2025

Zrazu hotel neprejde u priatela, predtym ziaden hotel naokolo nebol😀
Ty taka scestovana v zahranici nedokaze prist na 1 svadbu a vykomunikovat si to s niekym s kym zijes 3 roky.🤷‍♀️
My sme boli na svadbe 500km na otocku tiez svagrovi. Mali sme novorodenca. Takze aj tak sa da.

lenkakravcova
27. apr 2025

Ono v tomto ohľade je aj lepšie čím skôr si ten hotel zarezervuješ tým lepšie. Aj dobuducna keby si tam šla, tak s tým už budú rátať. Možno sa budú čudovať, možno sa aj nahnevaju, ale pochopia. Zase nemyslím si žeby boli ľudia tupi, žeby nechápali ak chce niekto byť sám alebo mať takýto typ súkromia.
Len si za tým stoj, normálne, buď slušná a asertivna, je to normálna požiadavka.

mischy00
27. apr 2025

Maximálne budeš pre nich fajnovka a panička.....no a? To som aj ja pre časť z rodiny a žily mi to netrha.

misicka31
27. apr 2025

Čo ak ti ľudia pripadajú ,,čudne" len tebe?Máš ísť na východ,však?😃

letfenixa
27. apr 2025
@mikadooo

Stáť si za tým, že nejdeš a priateľ nech si zvyká, že si samostatná osobnosť s názorom...? A čo že je naštvaný? Ešte bude situacií, že sa nezhodnete... Čím skôr pochopí jeho rodina, že ich nemusíš, tým lepšie pre obe strany podľa opisu.

@mikadooo súhlasím.
@autorka čím skôr sa naučíš, že môžeš sa rozhodnúť a dodržať svoje rozhodnutie, tým lepšie.

guiseppinka
27. apr 2025
@misicka31

Čo ak ti ľudia pripadajú ,,čudne" len tebe?Máš ísť na východ,však?😃

@misicka31 ruzomberok

mariska1989
27. apr 2025

Si unavená po práci a potrebuješ sa vyspať. Za ďalšie umozniš miesto druhým isto budú potrebovať a tiež po svadbe v nedeľu sa chceš vyspať. Da sa to takto nejako slušne

klementinka58
27. apr 2025

je tu jeden anonym uz dlhsie na koniku zrejme adminka a presne tento styl pisania a zakazdym pride s dakou takouto temou a presne takto reaguje a tvori pribeh podla toho ako sa vyvijaju komenty

simik22
27. apr 2025

Koľko km od Ružomberka je ta dedina?

autor
27. apr 2025
@klementinka58

je tu jeden anonym uz dlhsie na koniku zrejme adminka a presne tento styl pisania a zakazdym pride s dakou takouto temou a presne takto reaguje a tvori pribeh podla toho ako sa vyvijaju komenty

@klementinka58 ja nic nevytvaram podla toho ako tu idu komenty, som frustrovana a proste potrebujem sa o tom s niekym porozpravat/popisat aby som nezosalela.

autor
27. apr 2025
@simik22

@simik22 do 60 km

gabika0825
27. apr 2025

Ja by som to urobila kvôli priateľovi lebo predpokladám že to je vec, na ktorej mu záleží. Cítila by si sa lepšie keby to nakoniec kvôli tvojmu trucovaniu dopadlo tak že nepojde ani on? Na svadbu vlastného brata? A keby aj išiel, vcít sa do kože tvojho partnera. Pôjde tam sám? A uskodis najmä sebe ešte viac čo sa týka vzťahu jeho rodiny s tebou, pretože predpokladám že keď s ním mieniš ostať vo vzťahu, stretávať sa s nimi budeš tak či onak aj neskôr. To každé rodinne stretnutie si budeš niečo vymýšľať? To sa jeho rodine iba naskytne priestor na otázky že prečo nechodis s nim za nimi a budú tá rozoberať ešte viac. Skôr neviem prečo tam máte byt až 5 dni, vysvetli priateľovi tvoje pocity, dohodnite sa že odídete skôr, že tam budete 2 dni, na tretí pôjdete domov… ty urobíš kompromis, že pôjdeš, on urobi kompromis že pôjdete skôr domov.

minenkaa
27. apr 2025

Nebuď frustrovaná,veď chod normálne do hotela a ak to frajer nezvládne ,tak asi bude aj dobre

mirage
27. apr 2025
@baboobchod

Bože, 6 strán diskusie o ničom. Autorka má na všetko odpoved, prečo sa to nedá 😁
Ja by som do takého prostredia na tak dlho tiež nešla. Na svadbu áno, to sa “patrí”.
Uz to tu bolo x krát napísané - bookla by som hotel s dvojkou izbou a či sa priateľ na noc pridá je na ňom. Rodine poviem, že nocujem na hoteli, lebo potrebujem súkromie a nech si myslia čo chcú. Možno budú aj radi, že o jedného noclaznika menej 😁
Na hotel sa odveziem po svadbe buď tým priatelovym autom (aspoň mám výhovorku a nebudú mi nalievať), alebo kuknem Bolt (btw. v appke si aj teraz vieš pozrieť, či tam taxíky chodia a neverím že nie).
A domov ak teda pôjdeš skôr ako priateľ, tak normálne busom alebo vlakom z RK.
Čiže stále nechápem problém 😁

@baboobchod presne.. ale mozno sa chcela len vyliat..

really8
27. apr 2025

Ja neviem a ako si predstavujes ze budu byvat? Moja svokra byva v byte, takze tiez sa tam neda v klude poprdkavat a tiez sme 6 na jednu kupelku (svokra, svokor a my 4) a teraz akoze co? Hovorim, fakt si neviem prestavit ze by som v zivote k nim nesla (tiez musime prespavat) a 50 rokov zila s tym ze mi brutalne vadi cela muzova strana

mamutka
27. apr 2025

Hotel vysvetli tak, že sú veľká rodina a potrebujú miesta v dome pre bližšiu rodinu ako si ty.
Inak, ak toto nie je vymyslená tema, veľmi sa čudujem, že s tým chlapom ostavas. Teraz som čítala, že keď je doma, s rodinou, pije s nimi, nevšíma si ta a pod. Je to klasicky ch.j akých sú tu plne témy. Nikdy ho neprerobíš. Keď mu je chlast a blbe klebety prednejší ako ty, keď si tam s ním, tak keď budete mať dieťa, ty budeš mať všetko na krku a on bude chodiť s kamarátmi chlastat. Ja mám tiež muža z východu, tiež sme museli riešiť prespavanie v hoteloch, lebo tie podmienky tam…. škoda reči. Ale nikdy sa nestalo, aby chlastal a mňa ignoroval. Ty si len blbo nahováras ako sa on pri tebe mení k lepšiemu. To, že chlast je must have a zeba je tupá slúžka je v tom tvojom chlapovi hlboko zakorenené. Takže tak.

mischy00
27. apr 2025
@mamutka

Hotel vysvetli tak, že sú veľká rodina a potrebujú miesta v dome pre bližšiu rodinu ako si ty.
Inak, ak toto nie je vymyslená tema, veľmi sa čudujem, že s tým chlapom ostavas. Teraz som čítala, že keď je doma, s rodinou, pije s nimi, nevšíma si ta a pod. Je to klasicky ch.j akých sú tu plne témy. Nikdy ho neprerobíš. Keď mu je chlast a blbe klebety prednejší ako ty, keď si tam s ním, tak keď budete mať dieťa, ty budeš mať všetko na krku a on bude chodiť s kamarátmi chlastat. Ja mám tiež muža z východu, tiež sme museli riešiť prespavanie v hoteloch, lebo tie podmienky tam…. škoda reči. Ale nikdy sa nestalo, aby chlastal a mňa ignoroval. Ty si len blbo nahováras ako sa on pri tebe mení k lepšiemu. To, že chlast je must have a zeba je tupá slúžka je v tom tvojom chlapovi hlboko zakorenené. Takže tak.

@mamutka tiez som toho názoru ..doma starostlivý, milý, vhodný partner a doma zrazu nevsimavy a ignorujuci muž, vo svojom svete. Niekde sa teda pretvaruje a autorka musí zistiť kde

klementinka58
27. apr 2025
@simik22

@simik22 som z rk a ziadna dedina do 60 km tu nie je , bud je tam blizsie potom dalsie krajske mesto Lipt Mikulas, BB ale toto je uplne mimo

gagik
27. apr 2025

Ukončí ten vztah, bude to len horsie, jeho rodiny sa nezbavis…