icon

Ako ušetriť na svadbe?

28. nov 2022

Máte nejaké typy ako ušetriť na svadbe ? Ja si napr saty požičiam z požičovne, topanky som si objednala z internetu, popolnocne saty si kúpim kľudne aj z bazáru. Oblečiem si ich predsa možno na 4 hodiny.. kameramana Nechcem, pretože povedzme si na rovinu, kto by pozeral tie dlhé videa zo svadby. Fotografa mat budem. Na jedle sa veľmi ušetriť nedá a Nechcem aby hostia boli hladný. Alkohol a nealko môžeme mať svoje. Mate ešte nejaké typy ako ušetriť? Ja by som napr nedávala nič na stoly ako darček pre hostí. Tie blbosti ako magnetky, kľúčenky, otvaraky na fľaše a podobne drobnosti mi prídu ako vyhodené peniaze. A dávali ste vyslúžky ? Ja neviem prečo je u nás na východe normálne nabaliť ľudí ešte s plnou krabicou koláčov a fľašou pálenky. Samozrejme , že ich treba pohostit , ale ved povedzme si na rovinu koľko taka svadba stojí. Myslíte, že sa to vráti prostredníctvom finančných darov ?

gertrudaosem
30. nov 2022

Vysluzka je všade normálna. Bez komentárov. A tie magnetky a blbosti čo spomínaš, je aj za mňa od veci ale vysluzka sa patrí a hanbila by som sa ako pes keby nedám. K tomu to patrí. U nás sa dáva "vysluzka" aj napríklad keď máme rodinné akcie a je toho dosť, každý dostane na doma kúsok zákusku alebo pagáčika... Podľa toho čo je.

Ak ti ide vyslovene o financie a vrátenie vo forme darov, za mňa dosť vypočítave zmýšľanie.

Sprav si teda svadbu 2+2 a hotovo. Tam stratis najmenej a máš po probléme.

gertrudaosem
30. nov 2022

@darkswan my sme napríklad dostali výslužku - koláčiky vopred, asi 5 dní pred svadbou, čo bolo super. Fľašu sme dostali na svadbe

gertrudaosem
30. nov 2022

@vkatush väčšina z nás sa nezeni a nevydáva raz 🤣🤣🤣🤣 práve že už vôbec nie 😅 to len také klišé

hubka51
30. nov 2022

Ja som mala saty z pozicovne a mala som aj strop do 300e vobec som nepotrebovala najnovsiu kolekciu a za saty minut 500e. Dcerka mala dvojo siat dokopy za 10e zo sekača (saty boli ako nove) Vela veci som mala objednane z aliexpresu 🙂 saty,motylika a manzetove gombiky a rozne čačky z ktorych som si robila vyzdobu a pierka pre svadobčanov.Tiez vela veci vies pozriet v Pepcu,Kik ci Tedy.Vyzdobu som mala taku prirodnu cize som si vela veci vedela urobit z prirodnych materialov.Kolace som davala piect take klasika u znamej,modernejsie ako muffyny a pod.mi piekla kamoska,tortu na hlavny stol mi piekla druha kamoska dala nam to ako dar(taka torta vyjde aj 200e) Slane pagace piekla svokra 😁Neviem ako dopredu planujete svadbu,ale my sme mali na to rok a postupne sme kupovali aj alkohol ked bolo v akcii (pred vianocami budu nejake akcie) vino sme mali z vinarne sudove.Keď si šikovná a máš min.jednu dobru kamošku veľa veci si vieš urobiť sama a ušetriť.

gertrudaosem
30. nov 2022

@menoruze nestrácajte, znamená to že sa rozidete...

gertrudaosem
30. nov 2022

@laurika1432 blbost

jaruss931
30. nov 2022

@loginexistuje my 5 rokov dozadu 6000€

gertrudaosem
30. nov 2022

Tak keď máš právo na normalnu svadbu tak čo riešiš?? Normálna, tak so všetkým čo k nej patrí. Šup!!!

katuskamala1
30. nov 2022

Neplanovi sme ale tak vyslo.. Ze sme vela ušetrili na obrúčkach. Ked sme si ich dali vyrobiť z nášho zlata (nepouzivane sperky, manzel mal doma par rokov naramok zo zlata co nasiel v zahraničí na ulici) tak nam to vyslo presne na gram :D a platili sme len100e za robotu. (9r dozadu).

Na priestore môžeš usetrit, ist do kulturaku, nemat pozicane svadobné auta ale popytat z rodiny kto ma nejake vhodne, nemat čepčenie suborom a tak. No je na vas aku svadbu chcete, je to o financiach. Najviac usetrite keď spravíte malu svadbu

gertrudaosem
30. nov 2022

@modrykonik33 mlada generácia je celá že si robí čo chce preto vseobecne nič nerieši

betulinka1
30. nov 2022

Vyslusky nemusis davat velke. Daj si spravit mini kolaciky a malu krabičku na to. Alebo kolace nedavaj vobec a daj iba flasku, ak su na to zvyknutí, ze nieco dostanu. Flaska do ruky 0,5l a mas vyslusku.

sabusik321
30. nov 2022

Ahoj 🙂 za mna názor že video je zbytočne…nie 🙂 teraz ti vedia spraviť aj 30 minútové/ hodinové či klip
Za mna to bola dobrá investícia pozeráme ho aspoň raz ročne ❤️ A sú to krásne spomienky
Čo sa týka výzdoby: kupila som v Bille biele orchidey (v 2018 jedna vyšla na 3-4€ A potom sme si ich podelili v rodine)
Pierka som si robila sama, menovky som mala z aliexpressu,číslo stolov tiež alie, tortu sme mali menšiu a ne ňu zapich z alie, krajala sa aj tak až na druhy deň lebo zo skúsenosti z ostatných svadieb keď sa torta nakrájala na svadbe- ostala po stoloch, ľudia sú tam prejdení :D topánky menbur cez bazar za 10€ Plus k popolnocnym tanečné z alieexpressu, šaty požičané, závoj alie, popolnpcne ASOS a ešte som ich predala. Darceky sme hosťom nedávali. Vyslúžky áno.
Nechceli sme kvety ale zreby..na jednom sme mali 500€ takze potešilo.mali sme DJ nie kapelu, nemala som súbor na cepcenie ale družicky ma cepcili…mali sme nejakých 115 ľudí
Čo sme dostali na daroch nám akurát pokrylo svadbu

sabusik321
30. nov 2022

Oblek mal manžel z Poľska, vyšiel oveľa menej, košeľu sme brali z Blazek ked mali zľavy…topánky about YOU tiež v zľave 🙂
Dcérke som našla šaty v sekaci takze super
Takze áno dá sa ušetriť na takýchto hlúpostiach, pozerať kde sú zľavy na alko a neslko, využiť cashbacky

sabusik321
30. nov 2022

Napr nemali sme žiadne Podbradníky, poháre som brala tiež v zľave z nejakej SK stranky , obrúčky sme brali od kanosa čo ma zlatníctvo tiež nám urobil cenu…A ešte dodám 🙂 mne nešlo doslovne o nizkorozpoctovu svadbu ale tiež som nechcela davat veľa peňazí na “zbytočnosti”
Takze chápem založenie tejto diskusie…pozri určite aj moju svadbu tam je veľa tipov

lucopeda
30. nov 2022

Ako najlepsie usetrit na svadbe? Ziadnu nemat 🙂

dixitka
30. nov 2022

@oblecenie99 ja len k tomuto, čo si písala: “šaty, ktoré skúšala v septembri boli naozaj nádherné, no a keď som ju v nich uvidela v decembri na svadbe, nechcela som veriť vlastným očiam.. na spodku už bolo vidieť opracovania a úpravy, farba az sivá, veď spočítajte, koľko neviest ich málo od toho septembra” - to bol asi nejaký pochybný salón, ja som sa teda s ničím podobným nestretla. Keď už šaty začínajú mať známky opotrebovania, tak ich normálny salón dá do výpredaja za zlomok ceny, a aj to určite nebudú sivé. Ja som mala tento rok požičané šaty zo staršej kolekcie (láska na 1. pohľad), takže som určite nebola prvá, ktorá ich mala, ale šaty som prevzala bez jedinej chybičky, čistučké, voňavé a upravené na mieru, takže sedeli ako uliate. Iba vzadu bolo trochu vidno, kde ich zužovali, lebo mali priesvitný chrbátik, takže to nešlo úplne skryť, ale všimla som si to, až keď som asi 10. raz prezerala fotky.

autor
30. nov 2022

@sabusik321 ďakujem krásne za tipy a hlavne normálny komentár 🙂

oblecenie99
30. nov 2022

@dixitka Nemyslím si, teda bol to salón v KE a dosť vychytený, a tie šaty boli značkové a drahé. Ale vyzerali naozaj tak, akoby boli naposledy v nájme a potom ich už predpokladám vyraďovali. Bol tam značne viditeľný rozdiel. Uznajme, že nie je jedno, či tie šaty máš v septembri alebo v decembri na sebe, keď medzitým sa točia každý víkend na inej neveste. Moja sestra tak chcela kúpiť vo výpredaji, tiež z tých lepších salónov v KE, skúšala tri, šaty náááádherné, pomerne stále drahé, ale tak boli pôvodne ako nové drahé, ale opäť, naozaj bolo vidno opotrebenie - tie sa aj preto vyraďovali. Preto ich ani nezobrala. Nemám dôvod vymýšľať, napísala som svoj postreh.

dixitka
30. nov 2022

@oblecenie99 nemyslela som to tak, že si vymýšľaš, len tu podľa mňa zlyhal salón 🙂 oni by to ani nemali požičiavať až do rozpadnutia - niekde som videla, že požičiavajú max. 4x (ale tam aj požičovné mali okolo 1000 eur už, takže inde je to asi viac x, ale šaty by stále mali vyzerať pekne). Ja som aj mala v zmluve, že ak by medzi prvou a druhou skúškou (ktorá bola cca 2 týždne pred svadbou, aby šaty upravili mne na mieru) došlo k nejakému poškodeniu alebo opotrebovaniu, môžem šaty odmietnuť a vybrať si hociktoré iné, ktoré budú dostupné.

oblecenie99
30. nov 2022

@dixitka Určite áno, bolo mi tej kamošky ľúto. Ale úprimne poviem, že sa teším, že už takéto veci nemusím riešiť nikdy viac (teda dúfam), svadba fajn, prípravy fajn, ale raz za život stačilo :D

nerko
6. dec 2022

My sme na svadbe viac “zarobili”, ako nas stala. Ja som nemala saty po polnoci. Ostala som pekne vo svojej krasnej svadobnej robe az do rana. U nas sa krabicka kolacov a flasa dava par dni pred sobasom. My sme davali vino.

evelynka86
7. dec 2022

@majarumm ale keby si usetrila na svadbe, na tu plavbu lodou by si nesla, lebo by ti bolo luto dat tolko penazi...😉 a a ano, ked chces svadbu podla svojich predstav, v okoli Bratislavy, mas 100 hladnych hosti, a nemas medzi znamymi fotografa, kameramana, dj, kadernicku, kvetinarku ani cukrarku, tak sa 10 000 eur nazbiera ani nevies ako..

evelynka86
7. dec 2022

@gertrudaosem je super, ked ti na svadbu napecu tetky a babky a vysluzku davas z toho, co zo svadby ostane. Ale ked zakusky objednavas v cukrarni/restike a vopred nevies, ci a kolko ostane, tak musis zakusky na vysluzku objednat vopred a jeden slusny balicek vyjde okolo 20-25eur. Takze pre cca 30 rodin to nie je mala suma..

majarumm
7. dec 2022

@evelynka86 nie nebolo by mi ľúto dať toľko peňazí, pretože by som si to užila ja, manžel.. ja svadbu beriem trochu inak, za mňa stačí niečo malé, s najbližšími ľuďmi, načo kadejaké parády, ja na také nie som, ale 100 ľudí 100 chutí 😊 nikomu žiaden názor neberiem 😊

kvietocek87
18. apr 2023

@oli18 veď kaderníčka uvidí, že mladucha veď sa dávajú aj zavoje 😂😂😂😂

kvietocek87
18. apr 2023

@modrykonik33 riešia vysluzky aj mladí ľudia.Ved väčšinou sa berú mladí.A z každej svadby sme išli s vysluzkou

oli18
18. apr 2023

@kvietocek87 kto dava, ten dava. Nie kazda dava 😉

nadezdah
14. nov 2023

Dievčatá mám otázku k vysluzkam, zatiaľ som nenašla odpoveď inde, tak skúšam tu. Dávali ste vysluzky aj dodávateľom? Týka sa to kameraman,foto, DJ, heligonkari, kaderníčka, kozmetička, starejsi, catering. Možno blbá otázka, ale keďže si platím za ich služby (nie malo v tejto dobe) okrem toho budú mať večeru a občerstvenie, či to je zaužívané dať aj výslužku, či nie.

janka_266
14. nov 2023

@nadezdah áno, dávali sme, pár koláčikov

katarinka289
14. nov 2023