icon

Akú sumu dávate za darčeky deťom v rodine?

neznamaznama
30. nov 2022

Neviem, či ma tu nezvozite pod čiernu zem, ale risknem to. Akú sumu dávate za darčeky deťom v rodine? Či som nejako mimo, alebo...... Viem, je to väčšinou o tom, kto koľko môže, ale predsa len ma to zaujíma. Lebo priznám sa, že u jedného švagra bežne "žiadajú" ( pre vysvetlenie, vždy si hovoríme, čo by sa hodilo, niekedy je to konkrétne, niekedy je na výber viac vecí a niekedy len nejaká oblasť) darčeky na dieťa okolo 50€ a mne to príde dosť veľa.
Vopred prosím o korektné odpovede bez urážok a hejtov. Nejde o život, ale riešime to s manželom vždy, keď máme danej slečne vybrať darček a už si začínam pripadať zvláštne.

dombia
30. nov 2022

darceky kupujeme cac max. 100 eur na osobu, drahsie darceky len po uvazeni

neznamaznama
autor
30. nov 2022

@jarmillka poviem to tak, že " na mojej strane" problém nie je, len na "manželovej strane". Problém je, že sme sa s manželom dohodli, že si každý "riešime svoju stranu". A toto on riešiť s nimi nemieni. Keby to bolo na mne, tak už by som ti slušne dávno povedala, ale hold, začali to už pri narodení slečny a od vtedy to ide. A manžel to nevie/nechce stopnúť.

jarmillka
30. nov 2022

@neznamaznama ale tak je to vas spolocny rozpocet.. A keby si kupila proste nieco do tych 20€, povedal by ti na to nieco manzel? Teoreticky chlapi nemaju taky prehlad o cenach..

lindous
30. nov 2022

Máme iba 2 detičky v rodine, ich rodičom dám vždy po 50€, aby vybrali čo treba... ja som o dosť mladšia a dlho som bola jediný benjamínek v rodine, čiže ako dieťa som od nich dostávala naozaj veľa, takže teraz to chcem takto "vrátiť" ich deťom, dospelí si medzi sebou už darčeky nedávame.. ale samozrejme, každý vrámci možností a zvykov...

tarvika
30. nov 2022

@neznamaznama ja okolo 20-30 ale mam len dve nie moje deti na i darovanie. V každom prípade je to vec dohody. Normálne by som povedala, ze to je pre mňa veľa, nech navrhnú niečo iné.

dominikamacakova
30. nov 2022

Z chlapovej strany sme si dávali do 20€ a pre môjho brata a švagrinú do 50€. Toľko isto dostanú aj naše deti od nich, nie že ja kúpim za 50€ a oni za 10€ 😀 Ale je to iba vec dohody. Dohodli sme sa na rozpočte... Napríklad tento rok z chlapovej strany úplne zrušili darčeky, ževraj ani za 5€ 🤷

elia9
1. dec 2022

Mám dve neterky, na každú sme minuli cca 20 eur, ale už aj to sa mi zdá veru dosť..

neznamaznama
autor
1. dec 2022

@jarmillka v podstate prehľad nemá, čo je fakt, ale keď napíšu, čo by si slečna praje (resp. čo jej máme priniesť), tak to asi ešte nikdy nebolo pod 50€. Vravím, keby to bolo na mne, už to mám s nimi dávno slušne vydiskutovane.

summer23456
1. dec 2022

Ja kupujem nejaké drobnosti len rodičom, brat má dve deti,tym nekupujem, ani brat mojej, sestra má jednu dcéru,,tej som doteraz kupovala,lebo som krstna, ale uvažujem,že to tiež stopnem,nakoľko mala má doma snáď celý dráčik, bratove deti tiež, ja som samoživiteľka,čiže žijeme skromné, k tomu vediem aj dcéru. Príde mi nezmyselné,aby v každej domácnosti deti dostali Ježiška, veď to je u rodičov, u starých rodičov, u každého strýka/tety, potom už deti ani nevedia čo so sebou. Kedysi sme snívali dlho o nejakej hracke,teraz už sa kupujú aj blbosti,len aby sa niečo dalo. Načo.

matkahelka
1. dec 2022

@neznamaznama za mna je dolezite, kolko tych deti v rodine je. lebo je rozdiel kupovat 2-3 neteriam/synovcom alebo 5-6. u nas to tak bolo. kym bolo deti malo, tak sa kupovali darceky drahsie (50-60€ na dieta), akonahle sme sa "rozmnozili", tak sa to okresalo na 30€/dieta. u nas sa kupuju darceky aj na narodeniny a meniny a tiez v rovnakej sume ako vianoce.

7miriam77
1. dec 2022

Synovcovi, ktory ma 9 rokov kupujem vzdy do cca 30 e. Teraz som objednavala nohavice a tricko z Reserved a k tomu pridam veľký sprchovy sampon s dinosaurami.

sense
1. dec 2022

Ja kupujem len "krsniatku" vždy niečo na tvorenie ma 7r. Suma do max 30e. Ale nikto to odo mňa nevyžaduje. Moja dcéra od nich nedostáva nič. Ale to je tiež v poriadku. Nemám rada to keď ty mne tak musím aj ja tebe a keď ty mne za 20 tak ja tebe predsa nedám za 50

lorin29
1. dec 2022

@neznamaznama 10 max 15 e na dieťa... Nech si rodicia kupujú drahé darceky

xeniii
1. dec 2022

@lorin29 asi tak nejak. Veď už len ten princíp, že si niekto nadiktuje, koľko máš minúť na daný darček je podľa mňa pritiahnutý cez vlasy

moniikka
1. dec 2022

@neznamaznama u nás tento rok počítam 15-20€ pre manželove krstné deti (aj keď ja som chcela, aby sme nič nekupovali, keďže všetko je drahé a deti majú celý rok niečo), ale odpoveď z druhej strany bola, ze vianoce sú iba raz. Mne by vôbec nevadilo a ani mojim deťom ak by nič nedostali od krstného. 50€ je prehnaná suma. Za toľko nekupujem ani vlastným deťom

summer23456
1. dec 2022

@moniikka presne čo tu čítam tie sumy,veď to ani vlastnému dieťaťu nekupujem také drahé dary.

kristiii
1. dec 2022

@neznamaznama ja synovcom tiež každému tak do 15, sú dvaja. Za 50 by som nekúpila, keď tak by som prispela tych 15, maximálne 20 a nech si rodičia doložila a kúpia

summer23456
1. dec 2022

Ja celkom nechápem, veď ježiško vždy chodil akože domov,čo je to za doba,že chodí všade a necháva deťom darčeky,napr.dieta má starých rodičov z oboch strán, povedzme 5 ujov/tieto, krstnych rodičov... Podľa mňa je na hlavu že akože im všade nechá ježiško darčeky,to je len tento príklad čo som dala 9 darčekov, ak dajú po jednom kuse. Nie je to veľa?

zmrzlinka2021
1. dec 2022

@neznamaznama
Ved darceky pripravuj ty a daj si limit 10-12 eur.
My sme vzdy mali taký limit, maximálne 15 EUR.

zmrzlinka2021
1. dec 2022

@summer23456

Zijeme v konzumnej dobe, sme bohata spolocost, mame dostatok vsetkeho, preto sa zasypavame darmi a hlavne nepotrebnymi hovadinami

summer23456
1. dec 2022

@zmrzlinka2021 veď práve, moja dcéra má 11 rokov, ani zďaleka nemá všetko, žijeme skromné, a ani sama nevie čo by jej mal ježiško doniesť. Kúpila som knihu o psoch, tých miluje, froté ponožky, ponožky so psami,overal na spanie s koníkmi, tieto praktické veci ju isto potešia a ešte si má vybrať sama čo chce,nejakú hračku alebo čo. Už dva týždne rozmýšľa,lebo ani po ničom takom zvláštnom netúži🙈 tak si pripadám trochu na hlavu v tejto diskusii. Dostane ešte od starých rodičov niečo a tí je všetko.

nelka93
1. dec 2022

U nás sa to vždy riešilo podľa toho, aká rodina to je, mamina vždy dávala viac sesternicu, ktorej bola aj krstná mama ako ostatným deckam, s ktorými sa stretávala raz za 2 mesiace. Ja mám teraz v rodine z partnerovej strany viacero deti, ale hračky ani podobne nekupujeme. Zhodli sme sa, že skôr nejakú hru pre ich vekovú kategóriu alebo interaktivnu knižku. To vychádza tak do 15 eur. Alebo nejaký väčší spoločný darček, keďže veľký rozdiel vekový tam nie je

deginko
1. dec 2022

Max 20€

nedockavka372
1. dec 2022

@neznamaznama mali sme limit do 25€, ale tento rok sme sa so vsetkymi dohodli, ze darcekovanie stopneme a uprimne sa vsetci potesili 🤣 takze deti budu dostavat iba od rodicov doma a este u starych rodicov, co tiez velmi neschvalujem, ale to babkam neurobim 🙂 my si s rodicmi tiez nic nedarujeme a ani s manzelom si nedavame nic, prvy rok takto sme vsetkych oslovili a vsetci suhlasili aj nam povedali, ze tiez nic nemame kupovat 🙂 vylozene iba detom dame darceky 🙂

maggie20
1. dec 2022

@vikusjk Aj my sme to pred pár rokmi zrušili, lebo už potom sme ani nemali nápady čo komu kúpiť. Kupujeme darčeky len našim deťom a rodičom.

brisilda
1. dec 2022

ja som vzdy kupovala pribizne za 50 € , tento rok do 30 € nakolko financne je to teraz dost narocne ..... u nas sa darceky kupuju detom a dospelaci si davame len nejake malickosti pre potesenie

spageta85
1. dec 2022

Ako kedy sestra ma jedného sme mu krstný celý rok mu neviem co nekupujeme. Ja mam dve deti takže sestra kupuje obom vždy sa jej spýtam koľko cca dala pre našich za darčeky a v takej sume kupujem aj ja... Cca okolo 40 - 50 e

zoeeoz
1. dec 2022

@neznamaznama okolo 20ky

simca06022011
1. dec 2022

Nedavam peniaze deetom v rodine, a neznasam ked niekto dava peniaze mojej dcere, aj babky, dedkovi, priam ma ide slak trafit z toho.
Ak tak kupim darcek a ked nie tak si nedavame nic (so vzdialenymi pribuznymi vobec nic..), neter dostane vzdy nieco odo mna. Cena podla toho co to je a co sa mi paci, vacsinou uz na jesen mi nieco padne do oka a proste jej to kupim a dam pod strom :D

kvietocek87
1. dec 2022

50 euro je veľa???A ešte teraz, keď išlo všetko hore.Clovek kúpi nejaké autíčko na diaľkové,lego, bábiku a knihy a hneď vyše 100 eur