Čo vás inšpirovalo pri výbere mena pre dieťatko?

lilianka1313
19. jan 2015

Ahojte, ideme za krstných a švagriná by chcela, aby sme vybrali meno pre ich budúce dvojčiatka. Teda čo by sme im navrhli alebo poradili. Vás pri výbere čo inšpirovalo?

stefka33
19. jan 2015

😨 Toto som ešte v živote nepočula. 😕

mihula
19. jan 2015

@stefka33 no vidis,a si zas o nieco mudrejsia 🙂

moni73
19. jan 2015

Sranda... aj ja som o nieco mudrejsia☺. Vyberate len jedno meno alebo obe? Ak maju oni jedno vybrate, ake? Bude to parik?

bibistec
19. jan 2015

aby im ladilo k priezvisku a aby nebolo z nejakej telenovely lebo to si deti zgustnu a hlavne im povedz ze ak nesuhlasia ze sa mozu prerozhodnut a vy sa neurazite.

lilianka1313
autor
19. jan 2015

Podľa ultrazvuku by to mal byť párik, ale to predsa nikdy nie je isté. Oni majú klasické Martina a Martin, chceli by niečo nové, ale nie príliš výstredné. My im skôr máme len navrhnúť.

iwesska
19. jan 2015

My sme vyberali podla toho aby sa hodili k priezvisku a zaroven sa tak nevolalo kazde 2 dieta. My mame dlhe a tvrdo znejuce priezvisko, preto mame Daniela a Sabinu 🙂 Zalezi aj od toho, ci trvaju na tom aby mali mena rovnaky zaklad, to znacne zuzi vyber.

adeala
19. jan 2015

@lilianka1313 ja vždy pozerám naše kalendáre a stránku s anglickými menami.. keď sa mi niečo zapáči, tak to dám do googlu a podľa toho, ako sú mi tí ľudia sympatickí, tak si poviem, či može byť alebo nie 😀

reni1512
19. jan 2015

wau 🙂 to je ake zlate.... ja by som teda nechcela aby mne vyberali mena krstny rodicia, ale je to velmi zaujimave 🙂 musite mat velmi dobry vztah. Tak aspon par indicii nech vam daju, ci chcu typicke slovenske, alebo nieco extra moderne...hlavne nech sa hodia k priezvisku a take aby sa deti netrpeli v detstve a dospelosti...
Nam pomahala cela rodina. Naša mala sa vola Nelka. Nemenila by som. Vela mi pomohla stranka najmama.sk tam je vyznam mien, dost sa podla toho riadim, pretoze nam vsetkym v rodine to dost zapasovalo 🙂
Ale mam este zopar v zalohe - Lujza (moja srdcovka 🙂), Sabínka, Anitka a chlapcenske Branko 🙂
Drzim prsty pri vybere

adka31
19. jan 2015

asi ti kazda poradi podla seba, teda mena svojich deti. takze ja mam dospelaka Janka a mensich Sasku a Filipka 🙂

janickacrazy
19. jan 2015

@lilianka1313 Mne sa páči napr. Oliver a Olívia alebo Adam a Amélia. 😉

lilianka1313
autor
26. jan 2015

@moni73 Mal by to byť párik, ale ultrazvuk sa niekedy mýli. My im len navrhujeme a oni si vyberú.

moni73
26. jan 2015

@lilianka1313 tak najskor kralovsky: juraj a katarina, richard a viktoria
nela a alex, matej a eliska, samuel a hana
... nie som velmi na moderne... 😉

minuslienka
26. jan 2015

kniha vplyv mena na život 😉

simka1454
26. jan 2015

@lilianka1313 pekné je Patrik a Patrícia

moni73
26. jan 2015

@lilianka1313 ja by som podobne/rovnake mena nedavala, ale je to kazdeho vec. oni sa uz delia o brusko, o rodicov, o hracky sa budu... nech sa nemusia aj o meno 😉 . pato a pata, mato a mata - mne to skor pride ako by sa rodicom nechcelo rozmyslat.
ak maju dlhe priezvisko, nech nemaju aj meno dlhe
ak maju slovenske priezvisko, nech nie su tie mena velmi exoticke
aby tie mena boli podobne dlhe
aby nebola napr. jacqueline a ondrej, ....

jana_eyre
26. jan 2015

meno, ktore ma moj syn som mala vybrate uz dlhe roky predtym ako sme ho este len zacali planovat.. v jednom blogu pisala nejaka zena o tom, ze mala "pracovne meno" pre svoje dieta "edgar"..

mne sa to naramne pacilo a napisala som si to do kalendara.. ked som otehotnela, nebola som si tym menom taka ista a vyberali sme aj ine.. ale nakoniec sme sa k nemu predsa len vratili a velmi sa synovi hodi..

druha dcera je elma, meno sme vybrali uz pri prvom tehotenstve, ked sme este nevedeli, co cakame.. inspiroval nas manzelov kolega, ktoremu sa narodila dcera alma..

my sme ale velmi chceli ostat pri rovnakych pismenach a tak vznikla elma.. tiez sa jej meno velmi hodi a som s oboma velmi spokojna.. pre tretie babo uz mame vybrate mena aj pre dievca aj pre chlapca - len babo este chyba :D tiez bude na E a nezvycajne, hodiace sa ku priezvisku..

tretie mena som vyberala podla tejto stranky:
http://www.rodokmen.com/povod-mien

daniela076
26. jan 2015

...Matej a Hana....

katrinka8
26. jan 2015

@lilianka1313 - ahoj, my máme Terezku a Tomáška (nie dvojičky 😀 ), naši susedia majú dvojičky Miu a Maxa (Maxim). Ale naozaj veľa závisí od priezviska. My sme vyberali mená, aby sa hodili k priezvisku, a nechceli sme zahraničné, ale zase také, aké by bolo aj cudzincom prípadne zrozumiteľné. To, že sú obe na "T" je viac-menej náhoda, nebolo to plánované dať im na rovnaké písmeno, proste sa nám páčili. Vylúčili sme aj mená, ktoré už v rodine medzi bratrancami a sesternicami máme, keďže sa stretávame + aby aj prastarí rodičia nemali pravnúčatá s rovnakým menom. Páčilo sa mi, napr. aj meno Ján, ale krstniatko - bratov synček, už má takého bratranca, tak sme nechceli, aby mal maličký 2 bratrancov s rovnakým menom, keďže sa aj s nimi všetci stretávame.