icon

Darček pre kamaráta môjho syna za 45 EUR

14. júl 2025

Ahojte ,malý bol na oslave svojmu kamarátovi , kamarát si vypýtal špecifický darček za skoro 45 eur plus kuriér a čokoláda ,teda vlastne maminka , darček sa musel dať vyrobiť ..objednala som , vyrobilo sa, zaplatila som , boli sme blahoželat kamarátovi , všetko super , oslava bola ok..bolo nás tam viac ..vedel čo od nás dostal , nakoľko sme dostali špecifické zadanie..
Veľmi zle som sa začala cítiť až potom ,čo mi domov zavolala maminka oslávenca ,že či je to všetko čo od nás dostal , a teda či len to. ..chcela by som ešte napísať ,že sme priemerná rodina,s priemerným platom..a pre kamaráta sa mi to zdalo aj tak dosť,a chcel to tak sa mu to kúpilo ...
Tak som jej povedala že áno , že či je to málo , a ona že veď nevadí no ...
Viac na oslavu asi nepôjdeme , chápem oni sú finančné inde , ale nie sme rodina ani nič podobné , dostal tam aj 150 eurové darčeky ale od babky , my nie sme nič len , sa kamarátia..
Myslíte že som len precitlivena?
Maminka cenu darčeka vedela ..

iwesska
14. júl 2025

Ja by som sa jeho mamky na otazku,ci len to opytala,ze ci nebol spokojny s darcekom,ked chcel iny. Chcela by som pocut tu odpoved. Fakt nechutnym materializmom ziju niektori ludia. Moja dcera kupuje darceky tak max.za 10-15e, podla toho,kto to je a aka oslava. Vieme za to vybrat pekne drobnosti,co vzdy potesili.

anonym_1e8afe
14. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_1e8afe aj mne je to dosť blbé vysvetľovať že to nie je vymyslené, a obhajovať sa ,pritom som len chcela vedieť ,či som ozaj precitlivena keď mi po Tom telefonáte ľúto zostalo .

@anonym_autor chapem ta je to strasne otravne a este ked zacnu rypat a konspirovat a analyzovat kazde slovo akoby za to ze odhali nahodou trola mala byt medaila 😀 a nie nie si vobec precitlivela to matka kamarata je uplne mimo

lllaila
14. júl 2025

@anonym_autor ja fakt ziram 😳 veď ty si spravila maximum pre radosť toho dieťaťa, nad tou matkou ani neuvažuj, nie je ťa hodná. A len tak pre nastolenie rovnováhy, nech si tvoj malý na narodky od nich želá niečo, čo budú musieť zmanazovat, dať vyrobiť atď chcem vidiet, či vynaložia rovnaké úsilie pre tvoje dieťa

anonym_1e8afe
14. júl 2025
@viki99999

@anonym_1e8afe to sa aj mne stalo pri pár témach čo som tu písala :D a neprídem si, že žijem nejaký extra odlišný život :D ludia majú svoje bublinky

@viki99999 presne nieco nahodou ma niekto inak v zivote ako oni nieco je nezvycajne tak to hned musi byt vymyslene...ak by to aj bolo vymyslene tak co sa stane ak clovek normalne odpovie?

evazhoufova
14. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_719de7 on je zjavne zvyknutý na iné veci , asi čakal k tomu ešte niečo iné ,aj keď to bol darček ,vyslovene podľa jeho priania..ale dosť ma zarazilo ,že maminka volala kvôli tomu , a vlastne že aj ona čakala viac ,pritom sme to konzultovali

@anonym_autor to teda aj mna by zarazilo. Ľudia sú fakt niektorí mimo

tim23
14. júl 2025

Ja som sa po prečítaní tvojho príspevku riadne zasmiala. Toto sa mi ani nechce veriť, že existuje niekto taký ako matka toho kamaráta.. Hanba by ma fackovala (aj teraz sa smejem).. Neuveriteľné... Necíť sa blbo, si super žena ja by som ani ten darček za 50 € nekúpila 😁

basulaak
14. júl 2025

Prosim nepovedz ze si ostala v telefone zarazena a nic si jej nato nepovedala, resp ju nezrovnala do laty…lebo si nechcela konflikt…prosim, prosim…

lenka.25
14. júl 2025

Za prvé , by som nikdy nepristúpila na to , aby som 6 ročnému kamarátovi môjho dieťaťa kúpila darček za 50 € ...je úplne jedno akú máš finančnú situáciu , proste je to úplne cez čiaru niečo takéto si vypýtať . Máš poučenie do budúcna . A na jej otázku by som jej povedala , že áno LEN toto od nás dostal a podľa mňa je to až až

merrysa
14. júl 2025

@anonym_autor dúfam, že toto vymyslel admin s cieľom vyvolania diskusie min. na 20 strán, lebo aby jedna matka volala inej, či ,,to je naozaj všetko" mi príde úplne absurdné 🤦

7miriam77
14. júl 2025

Nadiktovať cudzím ľuďom, čo majú kúpiť môjmu dieťaťu na narodeniny???? Už pri takejto požiadavke by som odmietla...to čo je za hlúposť??? Tá pani neovlada slušné správanie a je "nenazrata". Neznášam takých ľudí. Normálny človek,keď robí oslavu pre svoje dieťa vie, že každý určite nejaký darček donesie....

autor
14. júl 2025
@merrysa

@anonym_autor dúfam, že toto vymyslel admin s cieľom vyvolania diskusie min. na 20 strán, lebo aby jedna matka volala inej, či ,,to je naozaj všetko" mi príde úplne absurdné 🤦

@merrysa bohužiaľ 🤷 čo ti mám na to napisat

ha_ha
14. júl 2025

Tak to je sila! Pre mňa už je cez aj to, že si mamička nadiktuje takto drahý darček, lebo pre 6 ročného kamaráta to rozhodne drahý darček je. To, že potom zatelefonuje, aby sa opýtala, či LEN toto a nič viac, je už nad rámec môjho chápania. Ja by som asi dostala záchvat smiechu do telefónu.

autor
14. júl 2025
@basulaak

Prosim nepovedz ze si ostala v telefone zarazena a nic si jej nato nepovedala, resp ju nezrovnala do laty…lebo si nechcela konflikt…prosim, prosim…

@basulaak ja som jej povedala že áno len toto, a ona že hmm nevadí no..som sa pýtala či je to podľa nej stalo a zas že nevadí už..

ha_ha
14. júl 2025

Autorka, mala si jej povedať "Ja som si myslela, že mi voláš, aby si mi poďakovala, že sme kúpili taký drahý a náročný darček (keďže sa musel nechať vyrobiť) presne podľa tvojich inštrukcií a práve som ti chcela povedať, že nemáš za čo. Ale tak nevadí, no."

autor
14. júl 2025
@ha_ha

Autorka, mala si jej povedať "Ja som si myslela, že mi voláš, aby si mi poďakovala, že sme kúpili taký drahý a náročný darček (keďže sa musel nechať vyrobiť) presne podľa tvojich inštrukcií a práve som ti chcela povedať, že nemáš za čo. Ale tak nevadí, no."

@ha_ha 😂 toto ma nenapadlo ,škoda super reakcia , mne v Tom momente ľúto zostalo

ha_ha
14. júl 2025
@anonym_autor

@ha_ha 😂 toto ma nenapadlo ,škoda super reakcia , mne v Tom momente ľúto zostalo

@anonym_autor Jasné, to človeka nenapadne v tej správnej chvíli, mne to tiež až po čase napadlo, prvotná reakcia po prečítaní tvojho príspevku bol šok. 😨

autor
14. júl 2025
@ha_ha

@anonym_autor Jasné, to človeka nenapadne v tej správnej chvíli, mne to tiež až po čase napadlo, prvotná reakcia po prečítaní tvojho príspevku bol šok. 😨

@ha_ha nabudúce keď niečo poviem: ,počkaj napíšem na MK ,ako reagovať , určite ich niečo napadne ,zachvilku zavolám 🤣
Nie vážne veľmi som nevedela reagovať ..

traktor
14. júl 2025
@anonym_autor

@ha_ha nabudúce keď niečo poviem: ,počkaj napíšem na MK ,ako reagovať , určite ich niečo napadne ,zachvilku zavolám 🤣
Nie vážne veľmi som nevedela reagovať ..

@anonym_autor no a čo to bol teda za ten darček?

ha_ha
14. júl 2025

@anonym_autor Autorka, ešte mi napadlo, ako jediná logická možnosť: Píšeš, že ste kúpili ten darček a ešte čokoládu. Nemohlo sa nejakým nedopatrením stať, že sa na tej oslave ten špeci darček stratil a tá mamička našla od vás len tú čokoládu? A volala, lebo ste boli dohodnuté, že donesiete ten konkrétny dar? Vybalil si to oslávenec? Bola pri tom ona, videla to?

autor
14. júl 2025
@ha_ha

@anonym_autor Autorka, ešte mi napadlo, ako jediná logická možnosť: Píšeš, že ste kúpili ten darček a ešte čokoládu. Nemohlo sa nejakým nedopatrením stať, že sa na tej oslave ten špeci darček stratil a tá mamička našla od vás len tú čokoládu? A volala, lebo ste boli dohodnuté, že donesiete ten konkrétny dar? Vybalil si to oslávenec? Bola pri tom ona, videla to?

@ha_ha áno ,veď sa aj fotil s tým darčekom a mojím synom ..a ten darček mala vraj v ruke keď mi volala..tak toto nemyslím

vroni
14. júl 2025

U nás je zvykom spýtať sa, aký darček. Ale ide o okruh záujmov dietata (chce lego, plysaka, hru, knihu ale nie konkrétnu vec). A suma je tiež ohraničená na cca 20 až 25 euro. Na drahší darček by sme sa zložili viaceri. Úplne bez hanby.

deti95060810
14. júl 2025

za 50 e darček pre kámoša je málo? Bože to ani moje deti nedostávajú viac na sviatky...
ale najviac sa čudujem maminke že vôbec volala že či je to všetko. By som sa hanbila ako starý pes niečo takéto riešiť.
moja dcéra keď chodila na takéto akcie tak si kupovali max do 5e... nie, žiadna maminka netelefonovala že to je málo.
chorý svet.

prasiatko30
14. júl 2025

V zivote som nekupovala spoluziakom mojich deti darceky za viac ako 15€ - nech si mylsi kto chce co chce. Najlepsie sa mi to aj tak pacilo v triede mladsieho ditka - tam sa urobila vzdy skupina whatsapp a standardne sme sa zbierali po 10€/dieta a z toho sa kupilo to co si mamicka povedala a/alebo dieta si zelalo. No zo uz by tak bolo aby som platila kazdy mesiac 2-3 50€ darceky. Ani nahodou

evcagabi
14. júl 2025

😅 maminke by som povedala svoje

som_realistka
14. júl 2025

Nie si precitlivela, len maminka kamaráta by sa mala trošku upratať. Asi je trošku mimo. Moje obe dcéry mali na základnej spolužiačky a kamarátky z rodím, kde by mohli peniaze doslova vidlami prehadzovať a nikto z rodičov to nikdy nijako nezdôrazňoval. Pochodili sme kopec osláv, a pri otázkach čo by sa páčilo oslávenkyni sme vždy dostali odpoveď maličkosť, a nech si nerobíme starosti aj nič, samozrejme bez darčeka sa sa nechodí 🙂 tak vždy to bolo v štýle nejaká drobnosť z dráčika, alebo sada krajších sponiek, ak boli vlásky, poprípade knižka alebo plyšák ak práve leteli nejaké špeciálne. A tie decká sa vždy tomu tešili lebo to doniesla kamarátka.

anonym_874cc3
14. júl 2025

Ach, tieto premotivované a posadnuté matere, ktoré musia mať pre svojich anjelikov všetko tip-top a NAJ (najdrahšie, najlepšie, najviac, najväčšie) asi dňom, kedy porodili, im zároveň bola aj vyoperovaná hanba. V živote by mi ani od rodiny nenapadlo pýtať a aj keby donesú všetci „len” čokoládu, ale prídu, lebo im úprimne záleží na mojom dieťati, bola by som šťastná. Holt, decko dostane do života pokrivené hodnoty, ale to už nie je tvoj problém.

deti95060810
14. júl 2025

ešte nám napíš či aj oslava bola na úrovni tých drahých darčekov... jak Cibulková robila dcére oslavu v Primacialnom paláci - klavírista, 7 obrovských tort....

autor
14. júl 2025
@deti95060810

ešte nám napíš či aj oslava bola na úrovni tých drahých darčekov... jak Cibulková robila dcére oslavu v Primacialnom paláci - klavírista, 7 obrovských tort....

@deti95060810 oslava bola fajn, ale ja som čo vek nenáročný 😅 bolo dobré, ako od začiatku píšem , deti sa zabavili ,bolo to ok..to až tým telefónom začala po oslave , my sme odchádzali spokojný z oslavy

ha_ha
14. júl 2025
@anonym_autor

@deti95060810 oslava bola fajn, ale ja som čo vek nenáročný 😅 bolo dobré, ako od začiatku píšem , deti sa zabavili ,bolo to ok..to až tým telefónom začala po oslave , my sme odchádzali spokojný z oslavy

@anonym_autor Aj ty si bola na oslave? Celý čas?

maciatkolulu
14. júl 2025

@anonym_autor 🤣🤣🤣🤣🤣som sa pobavila,ja beriem oslavy,detské oslavy,ako niečo ,čo je pre deti príjemné strávený čas. Kontrolovať,čo kto a za koľko doniesol? Tak podľa mňa sú naozaj inde,ale nie finančné....