icon

Deň matiek - kvety od manžela

7. máj 2022

Ahojte, mozno to niektore budete kritizovat, ze riesim taku banalitu, ale zaujima ma ako to mate vo vasich partnerskych vztahoch zauzivane.
Ked je den matiek, tak ja alebo manzel, podla toho kto z nas ide do obchodu kupi kvety pre moju a jeho mamu.
Raz takto prisiel a doniesol dve kytice a spytala som sa ho, ze kde su kvety pre mna, tak povedal ze nie som jeho matka. Ale som matka jeho dvoch deti, ani jedno tehotenstvo nebolo nejak uzasne a oba porody boli narocne. Dostavate od svojichmanzelov kvety ku dnu mstiek?

mamka1984
7. máj 2022

Ja úplne chápem, že ťa to zamrzelo. Objednaj si kvety sama, alebo niečo iné. Jasné, že si to zaslúžiš. Niekedy sa treba začať rozmaznávať takto sama od seba, možno muž pochopí. Hlavne sa kvôli tomu netráp a deň matiek pekne oslávte 🙂 K otátke - ja som si sama min. rok vypýtala, resp chlapa upozornila, že budem mať sviatok. Tento rok neviem či budú kvetinky 🙂

autor
7. máj 2022

@iwesska takze z dvoch mojich viet si pochopila, ze povazujem svojho muza za chrapuna a ze mi ma za to pravidelne dakovat lebo som nieco viac ako on....
ja som nic take nenapisala,
je mi ukradnuty valentin a mnoho podobnych sviatkov, ale dnes by ma potesila kytica zo supermarketu nic viac a nic menej, a len som chcela vediet ci ine zeny dostavaju kvety.
a naco som zalozila diskusiu, presne pre toto, aby som sa dozvedela veci o sebe ktore ani netusim ale odbornicky z modreho konika vedia vsetko najlepsie,
tiez som sa dozvedela, ze nemam cakat od manzela kvety lebo nie som jeho matka a to co tu bolo xkrat dokola opisane.

aurora33
7. máj 2022

Ja síce nie som jeho matka, ale vždy kúpi kvety pre deti a tie mi ich dajú 🙂

diamond007
7. máj 2022

Šak keď máte deti, stačí ísť na lúku a detičky nech ti nazbierajú. Vysvetlí im že dnes máš sviatok, že si ich mamička a že ťa poteší taká kytica

diamond007
7. máj 2022

@aurora33 presne...aspon keď deti budú veľké a samostatnejsiee (viď aspoň pubertiaci) tak zoskrabu pár eur pre kyticu má mdm.
Dráha autorka- Inak sa to nenaučia a bude im to ľahostajné a takto by som to vysvetlila aj mužovi. Neviem koľko má dieťa rokov ale maly kvet sa dá dať dieťaťu do ruky aj keď ma 1-2 roky.
Pripadne chod s deťmi do obchodu, povedz že máš sviatok, či by ti nevybrali peknu kytičku ktorú by ti darovali. Urcite by som ich týmto štýlom aj viedla sama keď už nie manžel. A keď budú mať 7r tak ti môžu namaľovať niečo pekné napr.

ajko2011
7. máj 2022

Ale manžel má pravdu - nie si jeho matka. Na deň matiek dostávam od syna a nie od manžela. A zase na deň matiek kupujeme kvety pre naše mamy s manželom my.

maciatkolulu
7. máj 2022

Bud kľudná, je absolútne normálne co si myslíš, je normálne dostať na deň matiek aj od manžela, ved načo potom dostávať na MDŽ, muž si ta ma ctiť ako ženu každý deň. 🤣🤣🤣🤣Môj ex manžel toto povedal, nezabudnem na to.....druhy muž mi dáva a aj hocikedy inokedy, dostala som aj od susedy, bezdetnej dokonca, staršej pani, že všetko naj ku dňu matiek. Ze mam sviatok ako mama. Nemala som pocit, že som jej matkou, má okolo 70🤣🤣🤣. Je to o tom, ako to má kto doma. Ak ti to je ľúto, normálne mu to povedz a hotovo. Svokra tiež nie je jeho mama, ci🤣🤣🤣? Úplne zbytočné sa tu niektoré dotahuju, proste niekde sa dávajú darčeky na výročie, prvej, pusy, sexu, rende, prvého sťahovania do nového a blabla, niekde muž s láskou zagratuluje žene na deň matiek, že si ju váži, tak ako po celý rok za to, že mu porodila deti, inde nie.... Zajtra budu všade akcie ku dňu matiek robí ich kto? Deti svojim rodičom? Ach jaj.... Proste, keď ta to trápi, povedz mu to

maryetta
7. máj 2022

Kym boli deti mensie tka sa postaral o to aby mi dali kvietok deti.
Teraz uz si pre mna pripravili deti kresbicky 😍
Takze uz necakam nic ine.
Ale to ja necakam ani na valentina. Vyrocie. Narodky.

iwesska
7. máj 2022

Ano,pretoze sa citis dotknuta a ohrdnuta a snazime sa ti vysvetlit,ze zbytocne. A vsetky,ktore sa ti snazia vysvetlit,ze je to sviatok deti vs. matka su tu za divne a "normalne" su len tie,co si myslia opak. Tak kazdy to ma zauzivane inak, ale preto sa z toho netreba rucat,ak to tak tvoj muz vnima. Nie nie je divny,nevychovany,ani cudny. Urcite od neho na ine sviatky darceky dostavas,neignoruje ta celorocne,ci? O chvilu bude MDD - to tiez budes cakat kyticu,lebo si mu porodila deti a teda okrem deti by sa mal opat podakovat aj tebe,nie? 🤔

nika523
7. máj 2022

Nie nedáva nemá prečo nie som jeho matka, dáva mi len syn a nikdy nie kvety, čokoládu alebo nejakú drobnosť

lucinka1988
7. máj 2022

priamo od manžela na deň matiek nedostávam, ale keďže máme malé deti, zabezpečí, aby som dostala darček od nich

karmen118
7. máj 2022

Ja som taká rada, že takéto blbosti u nás doma neriešime :D. Proste hocikedy počas roka, ak chceme urobiť tomu druhému radosť, tak niečo kúpime alebo preňho urobíme, to isté aj deťom, bez ohľadu na to, či je nejaký medzinárodný deň alebo nie a všetci sú spokojní.
Ale keď som bola dieťa tak na Deň matiek dostávali v rodine a aj na okolí darčeky iba matky od detí, nikdy nie od muža, max muž kúpil za malé deti kvietok alebo čokoládu a oni to potom dali mame.

autor
7. máj 2022

@iwesska nie na mdd neocakavam darceky, davam darceky svojim detom, alebo skor ideme do hrackarstva a vyberu si nejaku drobnost. a nie na den deti neocakavam kyticu ze som porodila deti a ani by ma to nenapadlo.
nechapem preco aj ty robis z tejto mojej diskusie nieco co nie je.

autor
7. máj 2022

@maciatkolulu dakujem za pekne slova.

ankare
7. máj 2022

Samozrejme,že manžel kupuje kvety aj pre mna, som matka jeho synov.

ibrunova
7. máj 2022

Nie, nie si jeho matka, to je fakt, ale kvietok by určite potešil 😃

nominativ
7. máj 2022

Je úplne normálne, že otec nejako zariadi, aby mi mali s deťmi v nedeľu čo dať. Je mi jedno, či nakreslený obrázok alebo kytica. Rovnako to robíme na deň otcov.

Otec, čo nechá malé deti riešiť alebo neriešiť takúto vec, je v tomto nanič, to je čo za príklad.

Každopádne, teraz je moderné ignorovať všetky sviatky, tradície a pýšiť sa tým, že aký je každý proti prúdu. 😄

sense
7. máj 2022

Od chlapa dostávam na deň žien, na deň matiek od dcéry co vyrobili v škôlke neskôr v škole., ty mu kupuješ niečo na deň otcov?

terry658
7. máj 2022

Táto diskusia je super! Dlhé roky môj manžel zabúdal, že deň matiek existuje aj keď v ten istý deň máme výročie. Tak kupujem kvety pre moju aj jeho mamu ja. Väčšinou mi v ten deň beží kúpiť nejaké sladkosti do obchodu. Potom ako sa dozvie, že tento deň je dajak výnimočný, keď odovzdáva svojej mame kvety, ktoré som kúpila.
Tento rok si kúpim kvietky sama. Som mama, tehotenstvá boli náročné a starať sa o dve deti, ktoré sú večne choré a snažiť sa pracovať na plný úväzok je o hubu. Prečo by som si nespravila radosť sama pre seba? Deti mi zajtra určite niečo zarecitujú, nakreslia. Som rada, že som mama a nepotrebujem, aby mi to manžel prizvukoval každý rok v jeden deň. Mne stačí, že ma miluje a vie, že sa snažím byť tou najlepšou mamou akou práve viem byť. I keď je to popleta a nepamätá si dátumy.
Ak potrebuješ kvety, aby si sa cítila fajn, tak vezmi deti na nákup a nech Ti oni samé vyberú ten najkrajší kvet pre Teba z lásky.

misinka0611
7. máj 2022

Deň matiek. Kvety, obrázok a pod. by mala žena čakať od detí pre ktoré je matka, teda ja to tak mám. Je malo tých sviatkov že si ešte budeme ohýbať deň matiek aby sme niečo dostali od manžela / priateľa?

leskovael
7. máj 2022

Ani podľa mňa ti nemá prečo niečo dávať na deň matiek, ale mal by aspoň ísť s deťmi kúpiť ti niečo (ak sú ešte malé) aby ti to deti dali+im povedať aky je deň a nech ti niečo vytvoria, namaluju... Prirodzene tak vedieme syna, ci už je deň otcov, deň matiek, meniny, narodeniny... Proste hocičo... Jeden, alebo druhý ide s malým pripraviť/kúpiť prekvapko pre toho, koho "deň je"

misinka0611
7. máj 2022

@henka123123 Presne to čakala takže kto s stotožňuje s jej názorom tomu zaňho ďakuje a kto to vníma tento deň inak tak tomu nedakuje.

Nerozumiem potom načo chcela názory keď vlastne ich ani nepotrebuje čítať a vlastne v hlave to ma zrovnané 😀

jaroe
7. máj 2022

Nemá ťa čo mrzieť. Zrejme ten sviatok chápe tak, ako ti povedal, teda že kvety sa dávajú mame, nie manželke.

tykat
7. máj 2022

No takto, kym su deti male mal by ich to učiť, aby mamke nieco vyrobili, mozno s jeho prispením nieco kúpili… a uz ked su velke tak im to mozno pripomenúť. Ale jeho mama nie si.
U nás …muz mi gratuluje s detmi, a naopak na den otcov ja s detmi jemu. Ale popravde “druha májová nedeľa” (u otcov ani neviem aky je to den, média väčšinou pripomenú) sa dost ťažko pamätá, lepsie by bolo nejaky pevný dátum.

mimisikum
7. máj 2022

A ty mu na Deň otcov niečo kupuješ?

maciatkolulu
7. máj 2022

@mimisikum ja áno, s malým, spolu aj vyrobíme a spolu aj ideme do obchodu, nepríde mi to nejako finančné náročné a manžel sa poteší. Ov ako ako sa poteším ja, nevidím nič zlé na tom, aby muž dal matke svojim deťom na deň matiek kvety, darček, pozornosť. Rovnako je normálne,ze si váži celý rok jeden druhého. Na vianoce sa majú prečo dávať darčeky? Lebo sa nerodil Ježiško, či letí Santa, či ako? 🤣Véd každá rodina ako si zariadi. Aj tie akcie co budu zajtra nerobia deti rodičom, ale z úcty k matkám všeobecne. Nič zvláštne na tom nevidím. Ani na tom, keď by manžel dal manželke, ako matke svojich detí pozornosť. Malú, veľkú, je to ňom. Keď to autorke vadí, že nedal, stačí sa porozprávať, ale príde mi to dosť sprosté povedať, že nie si moja matka.... Véd zajtra budu skrecat na pódiách a akciách, ďakujeme vám mamičky a pod🤣🤣🤣🤣asi by som mala za skrecat naspäť, ze nie som tvoja matka, tak čo mi dakujes🤣🤣

noami12
7. máj 2022

Dnes dávali v rádiu ze na deň matiek niekde matky odpočívajú, tak som sa zasmiala že zajtra mam voľno budeš ma obskakovať? 😀 a on sa zasmial že ja niesom tvoj syn 😀 a mal pravdu 😀 mňa to vobec nemrzí že by som ku dňu matiek nedostala od neho niečo, ved naozaj niesom jeho matka 😀

mimisikum
7. máj 2022

@maciatkolulu tak potom áno, by ti mohol s deťmi dať spolu nejakú maličkosť a nie ťa len tak odignorovať..to by som aj ja bola sklamaná 😲

nana8989
7. máj 2022

Môj do minulého roka tvrdil to isté, že nie som jeho mama, tak som to prestala riešiť. Aj včera sme boli v obchode a kupovali sme 2 kytice ( jeho a mojej mame). A dnes ráno išiel s malou do obchodu a vrátili sa s veľkou hortenziou v črepníku (milujem hortenzie). Až mi slza vyšla, lebo som to vôbec nečakala ❤️ ale možno je tento rok len viac rozcítený, lebo o 2 tyzdne rodím 😂

danulicek
7. máj 2022

Argument že nie si jeho matka… 🙈 smejem sa tu. ani ja nie som matka mojej mamy a dostanem od nej vždy nieco sladke, odkedy som mama, pretože to prežívame spoločne. A tiez nie som zamilovana do mojich rodičov a kupujem im maličkosť na valentina. A vždy sa potešia, hoci na narodky a meniny si po dohode kupujeme len fľašu vina, žiadne iné somariny. Je to o tom, ako to kde majú zaužívané a nech mi nikto nehovori, že ho pozornosť nepoteší, ked ma svoj den. A pokial viem, den matiek je sviatok vsetkych matiek. Aj otec ma tiež svoj sviatok a pripomíname si ho. vedieme od malicka k tomu deti, že ako je den deti, majú svoje dni aj rodičia a je to den ako narodeniny či meniny. Nevidím na tom nic zle bez ohľadu na to, či spolu ako par zijeme alebo nie. Sme rodičia a den matiek/otcov je presne o tom. Ahaaa, len som zabudla, že tu na mk su všetky ženy v hladine alfa a žiadna zajtra neočakáva aspoň malu pripomenku od svojich blizkych - už tobôž nie, ak ma malinké deti, ktoré nevedia darček ešte vyrobiť alebo ísť sami tie poondene ruže v Kauflande za 3.29 kupit… lebo predsa otec to urobit nemôže, keďže ona nie je jeho matka 🙈🙈🙈