Deti na svadbe - ako by ste reagovali?
Ahojte. Viem, dookola opakovana tema...
Nemyslela som si, ze sa ma to bude az tak tykat, ale co uz. Planujeme svadbu a uz mame aj svoje deti. Hosti nebude az tak vela, okrem nas a personalu zo skuzieb nejakych 65 pozvanych... zatial.
Kazdopadne co nas trosku prekvapilo je to, ze mnohe rodiny chcu prist vyhradne s detmi a co je na tom najzasadnejsie je to, ze sa ani netaja tym, ze kvoli nim planuju skor odist. Nechapte ma zle. Su to napriklad rodiny, ktore byvaju na ulcii so starymi rodicmi ci dokonca taki, ktori byvaju v jednom dome a deti chcu vziat preto, aby si to udajne uzili. Aj nam povedali, ze bez problemov by zostali s babkou ale maju radi tancovanie atd ze by im to bolo luto prist bez. Deti bude cez 20, vek 1-7r. Mame aj rodinu, ktora ide v priebehu mesiaca a pol na 3 svadby /nasa je posledna/, vsade idu s detmi a aj k nam chcu prist lebo ved preco nie. No a kvoli tomuto poctu nemozeme napriklad zavolat kamaratov zo skoly s partnermi, lebo sa uz nezmestime 😪 mam sama deti, rozumiem, ze nie kazdemu sa da, nie kazdy chce... ale naozaj si tie deti svadbu az tak uziju? Ci to bude jedna velka meva nahanacka a ja z toho dostanem infarkt? Chodime aj my na rozne svadby a oslavy, ak mozeme, vzdy si to zariadime tak, aby sme prisli bez a aby sme si to spolocne aj uzili... napiste mi vas nazor
@anjelicek26 a ty by si naozaj nechala všetky deti doma a šla len s manželom? (Podľa odpovedí že deti rušili obrad a hostinu)
@yosi Macka je super, mame dom a dvor, zila by si super. Aspon mali snahu.
@11bodka11 Nie ze je to nasa rodina /pribuzny, ale ze su oni rodina
@ziarifka Nie su. Povedali, ze keby boli svadby bez deti (cize realne mam aj svoje nechat doma kvoli nim?), tak si to zariadia. Zaujimave zmyslanie
@yosi
Kazdy host je v dnesnej dobe stratou, uz davno nie je cena za osobu 20€ ze ti daju 100€ do obalky a mas este aj drobne plus. Cize co by som stratila? Este by som usetrila realne
Ale dala si im možnosť tie deti vziať. Z tvojej strany došlo ku chybe v komunikácii. A keď ťa možnosť bola, už sa jej očividne nepustia. Ja im úplne rozumiem a ináč by som sa nezachovala. Kebyže mi povieš, že náš je veľa a máš miesto iba pre 2, či si to vieme zariadiť, prídem bez detí, celá šťastná, že ste nás tam vtrepali medzi hostí. Ale ponúknuť možnosť vziať deti a až potom sa ošívať, že vlastne naše deti nie... To je hodne blbé
Ale uz krutiš teraz 😀
@11bodka11 Ved citaj vsetky moje ostatne prispevky, ake krutenie? Jasne som to napisala. Su to kamarati zo skoly a prace. Co nie je jasne? Mame taku rodinku...ano, su rodinka... proste znamy. Nasa rodina berie deti automaticky a v ziadnom pripade by som im nenakazala ziadne nechat doma. Taktiez moja kamaratka ma dojcene dieta a chce prist ja neviem kolko km proste 3 hodiny cesty.... lepsie s babatkom ako vobec. Toto ten pripad nie je. Proste si leniva citat tak mi aspon nezvysuj tlak 😃 lebo sa musim dookola opakovat a preto sa to tu blizi ku 600 komentarom
@ziarifka Zaujimavy nazor. Opat odlisny od tych predtym. Ale pozvani este nie su. A po tejto diskusii zvazujem, ci vobec budu. Bud budu urazeni oni alebo my. Preberieme co je menej bolestive a stresujuce 😃
odlisny? 🤣 ty ani poriadne necitas. napisala som ti napr. ja len inymi slovami presne to iste.
mala si narovinu vsetkym povedat, ako sa s detmi maju zariadit (brat/nebrat), ty si to nechala tak, ratala s niecim, co sa ti uz uplne vymklo kontrole a teraz to ides hasiť a pokusas sa to zahovorit “neoficialnymi pozvankami” a este sa cudujes, ze ti s detmi - budu kvoli nim chciet odist skor.
Mozem sa aj ja pozvat?
Poprosila by som beauty kutik, bud taka laskava..dakujem 🩵
@yvanielka kamaratke? Samozrejme... nenechala by som kamosku platit za 7 ludi, ved by mi to bolo samej blbe, alebo dala riadny obnos do obalky no... rodina s detmi, kamosky bez, neviem tu je to tak bezne celkovo...
@zuzuliennka1 dostala si odo mna odpoved tak 10x, asi je ti malo a vkuuuuuse pises to iste dookola
@cacianka
@ivik4
Jasne, beriem vas. Pre zeny tam vedla bude manikura, pedikura a pre chlapov vedla pusteny futbal a budeme capovat pivo. Pozyvam. Berte aj babky dedkov ved uricte chcu vidiet nevestu. Ved svadba nie je o novomanzeloch, svadba je o tom, aby som kazdemu hostovi pripravila servis aky si predstavuje
A deťom spraviť nočnú hru, budú v tme hľadať unesenú nevestu 🙂
@1ryba Nezabudni deti. I susedove. Predskokani budu Smejko a Tanculienka, vecer to roztoci Miro Jaros. Budem na instagrame lebo tromfnem Cibulkovu, ani ona nemala takuto svadbu /i ked oslavy dava na vysokej urovni 😃/
@ziarifka Alebo pod stolom opiteho tatka ✌️
Ja si prosím fesneho maséra a 2 stripterov.
A kde je IMT smile a Moravanka ?!?!
@cacianka Tak to prrrrrrrrr, Jakubec a Bozanka si vypytali mastny balik zato, ze mi o polnoci urobia cepcenie. Dosli financie, je mi luto, IMT Smile revival z Medzilaboriec jedine ked chces 😃

@lienka.7 ludia su rozni, u mna je zatial TOP 1 zena, ktora mi nakazala prestahovat svadbu kvoli detom kamaratov... druha je ta, ktora pisala, ze sme si mali rok dopredu zistit kto dojde a tak rezervovat velku salu 😃 a top 3 je ten muz co je bez manzelky ako bez nohy.
Ja uz ozaj placem smiechom ako dokazu byt niektori urazeni, ze vraj svadba nie je o neveste a zenichovi a ze ked to niekto plati a chce mat podla seba, je dolezity a je princeznicka 😅 snad sa tak vsetci necitia aj v realite, ze su pupok sveta, lebo tu okolo niektorych pokora a respekt ani nesli