Išli by ste na svadbu, ak by vás pozvali bez deti?
Ahojte, išli by ste na svadbu, ak by vás pozvali bez detí?
S manželom máme na to odlišný názor..
@terezka1947 ja som ale nepísala, že by som vzala deti na svadbu, kde nie sú pozvané, to samozrejme treba rešpektovať. Ja sa všeobecne nestotoznujem s názorom, že deti na svadbe nemajú čo hľadať
@barboraalexej len otázka .. To je toľko par hod vydržať bez detí?
@anickaaa6aaa nie, nie je. Ja ale nevidím problém v tom prečo na par hodín nemôžu ísť aj deti. Druhá vec je tá, že keď ja pôjdem bez detí, niekto ich musí strážiť. To už asi väčšinu nezaujíma či starí rodičia chcú mať na starosť deti celý deň, hlavne ze ja sa idem zabaviť.
Nešla by som, bola by som rada, že sa mám na čo vyhovoriť a nemusím tam chodiť 😅🤣 ale ak sa chcete zabaviť, choďte.
Nie, nesla by som, pretoze nemam rada, ak niekto rozhoduje za mna (rozhodnutie ci deti, ktore su mojou sucastou zoberiem alebo nie na svadbu hadam viem spravit aj sama). Ak je dovod, aby sme sa zabavili, plati vyssie napisane, nakolko viem odhadnut ci sa s detmi zabavim, ci vedia vydrzat, ci maju svadby radi (moje napriklad ano), ci ich mam kde nechat (nie kazdy ma babky, kamosky, susedky, ktore strazit mozu/chcu) ak sa rozhodnem ich na svadbu nebrat, ci prave nemaju separacnu uzkost a babke by zfialoveli vlasy do nasho navratu atd. Ak je dovod financny, tak svojim rozhodnutim neist im usetrim peniaze. Ak je dovod, ze im deti budu vadit, tak rada poslem gratulacnu pohladnicu z pohodlia domova 😀
@zmrzlinka2021 kamosky mi nedavaju podmienky, ze "bez deti". Takisto, ked idem s kamoskami strazi deti muz (co pri svadbe velmi nie je mozne, kedze idu obaja manzelia)
My keď sme mali svadbu tak sme pozývali s deťmi len blízkych ľudí. Moja mama trvala na tom, že treba pozvat aj mojich bratrancov a sesternice ktorý su odo mňa starší o 20 rokov, lebo my sme u nich na svadbe boli, žiadne extra vzťahy spolu nemáme. Povedala som dobre, ale len ich ako pár, bez ich deti, pretože ja som tie deti videla 1-2x v zivote a hlavne deti boli už také 10-12 ročne, pozerala by som sa na to inak keby to boli deti do 5 rokov.. Nikto z nich sa neurazil a prišli až na jednoho bratranca, ale úprimne mi to bolo jedno. A tí čo prišli mi dokonca na svadbe hovorili, že bez detí si to brutálne užili, lebo nemuseli riešiť nikoho okrem seba 😂 my máme ísť v auguste na svadbu, mame 3-rocnu a vtedy budeme mat 3-mesacne bábätko, ale urobíme to tak, že si tam zajedname v hoteli apartmán a ja pôjdem s deťmi na izbu a chlap nech žúruje aj do rána, bude sa ženit jeho bratranec 😊
Ja nevidím žiaden problém. To, že sme rodina, vôbec neznamená, že nemôže ísť niekam len časť jej členov, prípadne len jeden 😄
Áno.
@elizabet173 aká nuda? To by tam ten 9-ročný bol jediné dieťa? (resp. s mladším?) My chodíme na svadby postupne všetkým z rodiny a všade je toľko detí, že ich je pomaly viac než dospelých. Žiadna nuda, decká sa krásne vybláznia. Netreba z nich robiť asociálov a zatvárať ich pred svetom a druhými ľuďmi. Z poslednej svadby sme odchádzali až ráno a to sa mi veru už veeeľmi dlho nestalo. Nikomu sa proste nechcelo ísť domov.
moja sestra toto spravila, ze vsetkym z rodiny povedala, ze "deti len zaberaju miesto na svadbe". ja som nastastie bola beztedtna ale jedni si tam aj tak doviedli dieta a nevyhodili to dieta potom ked bolo len jedno. je to arogantny nazor niekoho bezdetneho, no ale ludia robia chyby a pridu na to, az ked ich niekam pozvu bez deti, ktore nebudu mat kam dat. ja by som si to asi zariadila a isla by som s tym ze nebrat to osobne, je to chyba v nahlade na svet toho cloveka, ale on na to pride neskor, ze vlastne bez malych deti na oslavu sa mu nechce ist, lebo oslavy su aj o detoch ....
S radostou by som isla, ja v Tvojom pripade mozno aj bez manzela, ak by sa zatal ako mulica 🙂 Nuz, su rodiny, ktorych svet sa toci len okolo deti a su rodiny, kde to maju inak. Ja patrim k tym druhym... Respektovala by som v prvom rade predstavu novomanzelov, ved je to ich oslava... a ked s nimi chcem oslavit, tak sa im prisposobim.
tak autorka sa nepýta, či má zobrať deti, keď ich tam nevesta vyslovene nechce. Ona sa pýta, či ísť na svadbu bez detí alebo radšej neísť. Ja by som sa neurazila, je to nevestine rozhodnutie, ale nešla by som. To by zas musela rešpektovať ona.
áno išla aj bez manžela 😜
@spadnutaslivka no mi ideme na svadbu, kde bude len jedno dieťa 11 ročné - dievča a jedno má necelé dva roky - chlapec, v živote sa nevideli. Písala som to vyššie, že čo tam budú robiť netuším. Mňa by šľahlo, keby som mala byť na svadbe, kde je polovica pozvaných deti a to deti milujem a nerobím z nich asociálov, ale svadbu nepovažujem ani náhodou za udalosť, kde sa majú deti vyblázniť. Nech sa vybláznia na záhradnej party, na oslave detských narodenín. Ako nevesta by som nebola nadšená, keby sa moja svadba zmenila na detskú diskotéku, aj keď ja som na svadbe deti mala, ale deti, ktoré nelietali ako neriadená strela, nevrieskali, nenaháňali sa pomedzi tancujúcich a dvoch, čo sa nevedeli spratať do kože, prišli zobrať babka s dedkom. Samozrejme, autorka témy má právo na rozhodnutie nejsť na svadbu, myslím, že nevesta so ženíchom to v pohode prežijú, je to v prvom rade ich svadba, oni rozhodujú
@denkatn že deti zaberajú miesto bol veľmi nešťastne zvolený výrok na to, aby rodiny prišli bez detí ☹
@elizabet173 celkovo ja s konanim sestry nesuhlasim, oni to takto povedali aj rodine.. no myslim, ze ti pozvani ak su zreli ludia, tak to nemaju brat osobne, lebo kazdz moze robit voloviny..a najviac mladi a namysleni, ktori sa sustredili len na kamaratov... a tak...teraz ked su sami rodicia, tiez bravaju dceru vsade, ved je to prirodzene...
Ja by som nesla, lebo viem, ze by to maleho mrzelo ze nemoze ist. Ale tak ja uz mam 7 rocne dieta. S malym by som tiez nesla a uzila si to. Nedavno sme boli, maly bol s nami do 20 a potom isiel so starkymi domov spat
Ak by som ich mala kam dať, tak určite áno 😁. Veď je to super možnosť konečne ísť na rande pre teba s mužom a bez detí! A povedala by som im že na druhý deň s tatom donesieme sladkú výslužku 🙂🙂🙂. Ale teda, netuším aké sú staré vaše deti. Naše už v pohode prespia u babky či sestry.
@makova333 inac, odbocka od svadby, ja som dala kamoske podmienku ze "bez deti" lebo moja kamoska chcela vecer do baru zobrat s nami aj 15 rocneho syna, co som jej povedala, ze sa citim trocha nekomformne...ze predsa len to je druh zabavy bez deti.. len aby si vedela, ze aj to sa stava...🙂
@elizabet173 tak asi patríme k tým extra rodinne založeným. My sme tie svadby vnímali ako rodinné udalosti, kde sa zase zlezieme celá rodina s desiatkami detí. Keby niektorá z neviest povedala, že bez detí, tak má svadbu bez 3/4 hostí, lebo by sme nemali kam všetky tie deti poodkladať. Ale našťastie to ani jedna neurobila 😀 Samozrejme, ak je niekde svadba, kde nikto z pozvaných deti nemá, tak tie dve by sa tam ozaj nudiť mohli.
My sme boli na svadbe so synom ked mal 4 roky. Bolo tam viac deticiek, po obrade sa vysantili, dj im zahral par pesniciek, ponahanali zopar bublin z bublifukov ale aj tak som bola stastna a spokojna, ked prisla moja mama a vzala ho autom domov ked sme si sli sadnut k stolom. Uzili sme si to s muzom velmi, oddychli, zabavili sme sa, svadba bola v nadhernom prostredi tak sme sa aj spolu trochu presli a porozpravali..aj s ostatnymi dospelymi, bez toho, aby som 5x musela prerusit vetu a myslienku lebo by ma dieta tahalo za saty...
@spadnutaslivka neviem, ja svadby nemusím celkovo, tam sa poriadne neporozpráva nikto s nikým, ale každoročne máme veľké rodinné stretnutie, ktoré trvá tri dni, prevažne v prírode, kde sú všetky deti vítané. Tam je kopa času a priestoru sa porozprávať, nikomu nevadí, že deti kričia, naháňajú sa, tancujú, že by som nebola rodinný typ? Možno len ináč rozdeľujem akcie pre rodiny s deťmi a akcie bez detí ako ty.
@elizabet173 ale myslím, že rozdiel bude hlavne v tom, kto je nevesta. Lebo my chodíme na svadby len rodine. Priatelia sú ženatí a vydaté, takže toto odpadá. A kolegovcom by sme asi nešli. Máme problém so strážením, takže na takéto udalosti sa nehrnieme.
My ked sme pozyvali na svadbu tak sa ma kazdy na rovinu opytal ci moze vziat aj deti, lebo ano je normalne ze svadby byvaju aj cisto bez deti. 🙂
A ja by som tiez isla bez nich, keby si to snubenci ziadaju.
@spadnutaslivka my s partnerom na tých svadbách väčšinou tie deti strážime 😍, nemáme s tým problém, ale úplne chápem nevesty, ktoré nechcú mať zo svadby detské centrum
Ja som takto pred rokom v aprili nechala syna doma. Bol malicky, mal rok a stvrt. Moja mamina mu spravila pekny program doma s jeho rezimom, bez hluku, cuzdich ludi, presunov atd
Nie,pretoze Je to prežitok,ktorý skončí vždy rovnako. Rozvodom. S deťmi či bez ísť na frašku je úplne nepodstatné.
@elizabet173 to 5 mesačne z tej svadby nemá nič ale tak kde sme ho ako mali nechať??? Ved mu bolo super nič mu nechýbalo mal mliecko, super sa vyspal, dokonca pokocikoval a no také ze sme mali radšej ostať doma a pod to neprichádzalo do úvahy keďže som bola svedok. Ono keby ta svadba mala byť zas tak to spravím rovnako ale tak samozrejme nás bol super babetko sú aj také s ktorými by sa to veru nedalo...

Dievčatá, a vy ked idete s kamoskami na pivo, tahate vsade deti?
A teda ked vasi manzelia idu s kamosmi na bowling, pivecko, tiez sa im "vsetci v rodine pribalite"?
Muzi su velmi radi, ked maju sebavedome a SAMOSTATNE partnerky 😉