Išli by ste na svadbu, ak by vás pozvali bez deti?
Ahojte, išli by ste na svadbu, ak by vás pozvali bez detí?
S manželom máme na to odlišný názor..
@090255 to je tvoje riešenie, ak si bola spokojná, ok, moje bolo iné, opísala som ho vyššie, tiež som bola spokojná
@matkahelka tak nás nebol v hluku ono keď nehrala hudba boli sme pri stole lebo sa jedlo a pod. A inak väčšinu svadby bol mimo saly kde nebola hlasna hudba, alebo bol vonku keďže sa kočikoval. Keď sme si chceli ísť zatancovať bolo dosť ľudí čo chceli kočikovat.🙂Ale tak samozrejme beriem tvoj názor lebo každé dieťa je iné. Tvoje nevydržalo ani krst a môjmu bolo fuk kde je pokiaľ ma maminu s mliekom a čistú plienku.
Ak by ma pozvali na svadbu tak by som šla hoci by som aj deti odložila ale ak by ma pozvali vyslovene bez deti nešla by som len z princípu
@090255 no vidis a presne o tom pisem. v prvom prispevku napises, ako super, ze si mala dieta na svadbe a teraz, ze vacsinu casu na svadbe nebol 🤣 pretoze keby tam bol x hodin v tom hluku, bol by rovnako nervny ako vcera moja dcera na oslave po krste. ale ked idem na svadbu, tak na nu idem preto, ze tam budem fyzicky pritomna a nie, ze vacsinu casu stravim kocikovanim dietata vonku, alebo ze dam dieta kocikovat na striedacku polovicu z pritomnych hosti, len aby som si zatancovala. o tom tu stale dookola piseme vacsina, ze ak ides na svadbu s dietatom, tak sa neda zabavit, pretoze sa prisposobujes tomu dietatu.
ja myslim ze ma zmysel brat deti na zaciatok svadby, na obrad, pripadne na prvu veceru, aj chvilu zabavy, pretoze rodiny sa uz nestretavaju a potom sa tie deti vlastne ani nepoznaju.. ani dospeli ked stretnu tie deti nevedia ze su to "deti" sesternice... len ked sa aspon za cas stretnu na takychto oslavach. ale mozno uz na tom nezalezi...len az ked uz nieco zle sa stane v rodine, potom uz chceme aby nam pomohol aj strykov brat a neviem kto aby dohodil pracovne miesto, pomohol v banke... ale sediet s nimi za jednym stolom a zaujimat sa ako ziju to uz nie..mne sa to pacilo, take velke rodiny..
@matkahelka on bol na svadbe.... zato ze netrcal rovno pri reproduktoroch ale bol v podstate vedľa v sale, kde bolo jedlo a fotenie pre ľudí neznamená ze na svadbe nebol. A za to ze ho par ludi povozilo neznamená ze sme sa zabávali len keď ho niekto vozil ono 90 percent času som ho mala pri sebe a bavila sa....
@elizabet173 ja mám okolo seba našťastie single ľudí...už uvedomelých...netuším,čo by som si povedala s ľuďmi žijúcimi v tomto zväzku,takže ich nemám ani celkom logicky v okruhu
@anita6666 akože my, ktorí sme roky v šťastnom zväzku sme neuvedomelí? 😂 Už som ti viac krát písala v podobnej diskusii, že ak ti tento stav vyhovuje, tak to je fajn, ale prečo to podsúvaš iným, ako jedinú možnú voľbu pre šťastný život? Nedokážeš pochopiť, že pre každého môže byť šťastím niečo iné? Niekto je šťastný v manželstve, niekto vo vzťahu bez sobáša, niekto tak, že žije každý sám vo svojom byte, na sex a zážitky má priateľa, niekto nechce nikoho ani na ten sex. Sto ľudí, sto chutí
@elizabet173 ja si píšem svoj názor a ty si napíš svoj....na verejnom fóre celkom bežná vec...aký problém? Každý nech si napíše,čo chce,je mi jedno
Ano
@anita6666 ja som si napísala, inak téma vôbec nie je o tom, či je fajn sa vydať alebo zostať single, nevšimla si si?
@anita6666 veľmi zatrpknutý názor.
My sme tiez robili svadbu bez deti a dnes by som to urobila uplne rovnako. Bola som na svadbach, kde rodicia obskakovali deti a sami zo zabavy nic nemali, boli sme na svadbe, kde par malych deti na striedacku tak plakalo, ze sa hostia citili neprijemne a bola som aj na svadbe, kde sa deti smykali po zabradli a skoncilo to sitim hlavy a predcasnym skoncenim zabavy. Takze pre mna, ak niekto nechce ist na moju svadbu bez deti, samozrejme to respektujem, ale ostava sa zabavat doma, nie s nami.
Aj ja som mala podmienku bez deti..prečo?lebo deti z našej rodiny robia zle a to doslova napr. podpálil školu,vecne ho vozia policajti domov,proste typ chlapca že kde sa robí zle je aj on..jeho sestra chodí a snori čo by z akého taniera “ukradla”,a do tretice ich brat najstarsi predáva drogy.Mamka sedí a čaká kto im obriadi a poriešil ich správanie.Ďalši známi majú deti ktoré niesu socializovane a boja sa aj vlastného tieňa..Takze keď som týmto povedala že ich pozývame na svadbu ale bez deti prišlo mi fér voči nim že sme to povedali všetkým..nikto neprotestoval a nakoniec všetci zhodnotili že sa konečne zabavili bez toho aby museli deti obhanat..
@pracujucazienka tak ale uznaj, že to nie su štandardne deti
@gelifil hej ja len tak že nikdy nevieš aké deti majú známy známych preto by som to nebrala osobne..však môžte odmietnuť alebo to skús nejako manželovi vysvetlit že deti to isto vydržia radšej nech ich vezme do ZOO alebo na bicykle ako medzi opitých ľudí s dosplackymi rečami
Ak by som mala kde dat deti, tak ano. Pride mi to trochu zvlastne.. deti patria k rodine, ale je to ich svadba a maju svoju predstavu.
No my sme raz boli pozvaní na svadbu, bez deti. Manžel nesúhlasil, že mala patrí k nám. Vtedy mala 5 rokov. Nešli sme nakoniec vôbec 😂 a inak s nami naša dcéra chodí na každú oslavu, svadbu. Veľmi rada sa zabáva s inými deťmi, tancuje, je spoločenská. Vždy okolo polnoci pre ňu príde moja maminka a berie ju k sebe spat a my pokračujeme v zábave. My to mame takto no, niekto zase inak. 😊
Nuz, na toto je vela nazorov. Ak pohreb, tak malicke deti musia zostat doma, nakolko sa nevedia spravat primerane situacii. Svadba je o inom. Ja som na svadbach zazila vela deti aj od najmensich drobcov sa vzdy to bolo velmi mile... nikomu nevadilo, ked dieta zvyskne alebo zaplace. Deti to velmi bavilo a tesili sa. Samozrejme, ako rodicia sme sa vela nabehali a museli sme aj skor odist. Je to rodinna udalost a podla mna tam deti patria. Doteraz som nastvana na bratranca, ze ma nepozval na svadbu - a to tam mali 120 ludi v kulturnom dome a ja som mala 15 rokov, brat 11. Zostali sme trcat doma. Moji rodicia si to mozno uzasne uzili, ze "sami dvaja", ale neviem... je to sebecke
Kým som nemala deti, asi by som napísala, že by mi to bolo jedno či s deťmi, alebo bez detí... No teraz s dvoma malými deťmi to už cítim tak, že by som asi odmietla. Áno, je pravda, že bez detí sa zabavíme viac ako s deťmi, treba na nich dávať pozor, venovať sa im... Ale sú to naše deti, my sme ich chceli, takže s nimi rátam pri všetkých situáciách. Zároveň sa považujem za súdneho človeka a keby mám pocit, že sa moje deti správajú nevhodne a narúšajú novomanželom ich deň, tak to riešim na mieste tak, aby bolo všetko a všetci spokojní.
Vnímam to tak, že mojou/ našou súčasťou sú aj deti a teda ak ma pozývajú, tak aj s dieťaťom, ktoré ku mne patrí. Prišlo by mi ľúto, že ich "neberú"...
Syn má 3 roky a doteraz sme s ním boli na štyroch svadbách- dovolím si tvrdiť, že si to užil on, my (áno, inak ako keď sme mali 18 a boli bezdetní) aj ostatní hostia či mladomanželia. A som rada, že sa nik nezamýšľal nad tým, či tam patrí.
Jasne. Konecne sami ako za starych cias 🙂
Ja by som tam ani malého nezobrala... na našu svadbu niektorí automaticky nebrali deti, boli radi, že sa konečne trošku zabavia.. ale bavíme sa o malých deťoch samozrejme, ja mám dvojročného, a priznám sa, museli by ma veľmi prehovárať, aby šiel s nami. Obrad by neobsedel, hostinu detto nie.. plno ľudí, hlasná hudba.. on by z toho nemal nič, my by sme z toho nemali nič..
Ja osobne by som bez malej neisla je moja súčasť tak ide so mnou .....boli sme v lete.mala 5 rokov boli sme do druhej v noci kľudne a to som ju už ja ťahala domov čo mne sa chcelo spať
@romanovic tiez by si to brala v pohode, ak by niekto zavolal na svadbu len teba a povedal, ze ale bez muza? Alebo opacne? No, mne to pride drze. My sme volali bud celu rodinu (muz, zena a deti) alebo nikoho z nich. Nechali sme na nich, ci tie deti zoberu alebo nie, iba nam museli dat vediet (kvoli sale a jedlu) Si neviem predstavit, povedat niekomu teta Anka, vy s ujom Jozkom ano, ale deti nie, tie nechajte doma.
@tini27 aj ja to vnimam dost podobne. My sme boli tiez na svadbe, ked dcerka mala 21 mesiacov a syn 3,5 roka a uzasni boli, minule sme pozerali video, ako krasne tancovali. Tam sme naplno videli, ako dcerka miluje hudbu, tanec, vsetci boli z nich uneseni. To leto sme este boli na dalsich 2 svadbach a na tie sa neskutocne tesili obaja. A minuly rok v lete sme boli aj s 8 mesacnym drobcom a bolo to troaku komplikovanejsie, kedze tam este nemali dokoncene ubytko pre hosti, ale vyclenili nam jednu miestnost, kde som ho mohla nakojit, uspat a spinkal potom tam a pomedzi tanec som si odbehla ho pozriet. Prespal s 1 papanim do jednej v noci, potom sa uz zobudil, prebral riadne, tak sme sli domov. Ti starsi boli s muzovou sesternicou, starkymi, nasli si tam kamaratov, hrali schovky. Bolo by mi luto nemat tieto spomienky s nimi. Ale nasa cela rodina je dost "baby friendly", takze tak...🙂
Ale teda ak tam deti nechcu, tak na autorkinom mieste by som sla aj bez, zariadila by som strazenie deti. Nuz co...
@makova333 Keby mi povedali, že bez muža nemôžem, tak by som určite nešla.. ale ktovie, možno sa nájde taká žena, ktorá s tým nemá problém :D Keby ma vyslovene poprosili, aby sme malého nebrali so sebou, paradoxne by som to pochopila... a som presvedčená, že v 90 percentách prípadov je to len z dôvodu, že sa snažia takto šetriť na nákladoch. Aj keď robia väčšiu svadbu. Jedna vec je pozvať všetkých bratrancov s manželkami, lebo sa to patrí, lebo sme blízka rodina a my sme tiež boli na ich svadbách a urazili by sa, keby pozvaní neboli, druhá vec je, že všetci títo ľudia už majú rodiny, majú deti, a tak na rovinu povedané: zo šiestich ľudí máš odrazu s deťmi 12.. my sme robili síce malú svadbu, v 2018-om a už vtedy to boli táke pálky za detské menu, že sme len pozerali.. (ja som nikomu nehovorila, aby nebrali deti, skôr som bola zaskočená, že mala tam dieťa len moja sesternica, zvyšok vyhlásil, že chcú sa aj zabaviť - rozumej nie sa opiť, ale s deťmi by to nebolo také voľné, a pravda je, že na našu svadbu aj musela väčšina cestovať).
Deti patria k životu, nehovorím, že na svadby nie, práve naopak, prečo nie, ale ja by som sa neurazila, keby ma poprosili, aby sme malého nechali doma. Jedine, ak to bolo osobné, že im vadí len a len náš syn alebo by to bolo podané naozaj debilne, ale ináč by som preto mala pochopenie.
@oblecenie99 tak ja napriklad by som nevolala vsetkych bratrancov a sesternice, radsej by som zavolala tych, s ktorymi sa stretavam/rozumieme si a zavolala by som ich celu rodinku aj s detmi ako opacne. A nechala by som na nich ci sa chcu bavit s detmi alebo bez. Inak ja by som sa neurazila, ze volaju bez deti (toto nie je dovod na urazenie sa, aj ked mne to pride neslusne), ale ak by som ich chcela zobrat (ja vnutorne), tak by som nesla na svadbu. Inak mne sa stala ina vec, ze volali na svadbu mojich rodicov a jedno z mojich deti. To uz bolo trosku za hranou 😀

@anita6666 zase z teba kričí frustrácia? Prečo by to malo vždy končiť rozvodom? Ty nemáš okolo seba šťastné páry, ktoré sú spolu 10,20 rokov aj viac? Či ja žijem v nejakom inom svete?