icon

Išli by ste na Vianoce k svokre?

7. nov 2023

Caute, je to u nas taka otazka, ktoru nikto neriesi, iba ja.
Sme spolu s muzom 13 rokov, ale nikdy som nebola u nich 24.12.
6 rokov ked sme ibachodili, tak sme na Vianoce boli kazdy s rodicmi, a na druhy den sme sa stretli raz u nasich, a potom u nich. Potom sme s azobrali. A zacali aj spolu byvat, tak reku, mohli by sme uz po tych rokov byt aj na Vianoce spolu, 😅 tak sme na Mikulasa telefonovali cez kameru so svokrou a navrhla som, ze na stedry den by sme boli najprv u nich, a potom u nas, ze sme sa rozhodli, ze budeme spolu konecne. 😆 (nepytajte s apreco sme neboli spolu na stedry, tak nam to padlo asi dobre)
Odpoved svokry ma prekvapila, bola po tejto otazke ticho a ukazala prostrednik. Manzel sa opytal, ze co jej je. Ona nic, zamrzla a ukazovala dalej prostrednik. Tak hovorim, super. Dohodnute.
Ja som nesla vobec, a manzel bol u nas.
Odvtedy je uz 6 rokov cca co chodim iba na druhy den, nebola som nikdy na stedry, ani ma nevolala. Manzel tam chodi rano v ten den.

Avsak uz mame synceka, s ktorym tiez chodim iba na druhy den, ale napadlo ma, co keby sme isli, aj ked nas nevolala. Alebo nechat to tak? Manzela spolu so synom nepustim samych. Pustila som 2x, 2x sa nieco stalo. Takze to nepripada do uvahy.

Byvame od nich daleko. Mimochodom nezajem, nevola, nepyta sa ako sa ma maly. Naposledy, ked som ju zavolala cez kameru a rozpravala jej, tak sa robila, ze ma nepocuje, a z nicoho nic mi skocila do reci a rozpravala malemu. Je tu vela toho, ale teraz tieto bokom.

Ist, ci neist na stedry vecer, ked ma nevolala.

ibrunova
7. nov 2023

@cacianka Odvtedy je uz 6 rokov cca co chodim iba na druhy den, nebola som nikdy na stedry, ani ma nevolala.

Ona tam chodí, ibaže na druhý deň.

miadi
7. nov 2023

Tvoj muz nevie dat pozor na vase dieta bez teba ? To je vacsi problem ako co riesis ci ist ci neist k svokre .

autor
7. nov 2023

@miadi Samozrejme, ze vie dat. Je super otec. 🙏🏻 Chodia vonku pravidelne.
Manzel ale hadam nebude sediet v zadku jeho mamy. Myslel si, ze vie dat ma syna pozor.

srdeenko19
7. nov 2023

Absolútne nie. Ja chcem stráviť Vianoce pokoja a mieru s ľuďmi, ktorých mám rada a ktorí majú radi mňa, v kľude, pohodicke, bez stresu. Nešla by som, je zjavne, že ťa nemá rada. Moja svokra ma tiež neznáša už vyše 10 rokov a vyše 4 rokov ide ta žena mimo mňa. Úplne som ju odstrihla, aj keď ona by chcela byť veliká kamoška a svokra, lebo čakáme druhe babo 😁 ale bohužiaľ, šancí bolo milión na jej nápravu a keď stále len intriguje, rozduchava vášne, bohužiaľ, pre mňa toxický človek. Tiež by som mohla knihu napísať.

autor
7. nov 2023

Ano, dakujem, vidim, ze som to zle napisala. Nie som rodena slovenka, ale pisem vedla syna. 😅 Niekedy je to tazsi boj.

autor
7. nov 2023

@srdeenko19 hmmm... Neviem, preco su svokry zo strany manzelov taketo. Ved nezjeme ich synov.

miadi
7. nov 2023

Tak ked sa muz vie postarat posli aj dieta a nemusis k nim ist vobec 😁trosku odveci pises prepac . Ved ked niekde idem s detmi neocakavam ze druhi ludia daju pozor ale stale som ich rodic . Tvoj muz u mami Snad nezabudne ze mà syna a necaka ze nanho da pozor babka ktoru vlastne moc nepozna.

betulinka1
7. nov 2023

@ibrunova lenze tym padom, svokra nema dovod nieco menit. Ked ma raz zenu s dietatom, tak si svokra musi vstúpiť do svedomia, ze su rodina a bud vsetci alebo nikto. A Ano, mas pravdu, nemala by mu to zakazovať zena ale mal by si to uvedomit sam. Ale chlapom treba aj ine veci hovorit aby si to uvedomili. To len na vysvetlenie mojho postoja. Ale respektujem tvoj nazor.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
kristinapetronela
7. nov 2023

@nikol789 presne v živote by som nešla keby mi niekto toto ukáže a môj syn tiež nie

tiezjedna
7. nov 2023

Že prostredník😂 Inak je svokra psychicky ok??

rorino
7. nov 2023

Nie

deti95060810
7. nov 2023

dospelá žena ukazuje prostredník? 🙄
ale nešla by som ku nej, nech je tam sama.

matullienka
7. nov 2023

Inak mňa by strašne zaujímalo ako vysvetlila mužovi ten prostredník

lucky_k
9. nov 2023

Ty si sa rozhodla ( sama to pises), ze k nim pridete a ona ukazala prostrednik....zvlastna komunikacia...

petrahl
9. nov 2023

Ja by som nešla ani keby ma volala, nie to ešte keď ma nevolá a ukazuje oplzlé gestá 😄.
Nie, Štedrý deň nechcem traviť s nikým iným iba so svojou rodinou, tzn.manžel a deti.

januelik
9. nov 2023

u mna ludia co mi ukazali prostrednik v zivote uz dalsiu sancu nedostali

mateson
9. nov 2023

@betulinka1 to ako že by si ho uviazala o radiátor?že nepustila by som muža na hodinu k mame 🤦

veronicka88
9. nov 2023

🤣čo si sa zbláznila???dobrovoľne do jamy levovej????no daj pokoj

radacak
10. nov 2023

Nešla by som ...a nepustila by som ani syna.Muz keď chce,tak prosím nech ide...

radacak
10. nov 2023

To akože každý trávite Vianoce u svojích rodičov?ty u svojích a manžel tiez?to ako aj teraz keď už máte vlastnú rodinu/syna?ak je to tak tak my to nepríde normálne,veď už máte vlastnú rodinu a máte byt v prvom rade by traja spolu

dadka_bb
10. nov 2023

@angeli121212 nechcu byt samy lebo by pastikarka musela varit

cervenaruza123
10. nov 2023

No ja by som po tomto vsetkom trvala celkovo na tom, ze na Stedry den pekne spolu a aj s manzelom az na druhy den k svokrovcom. Prave ta zakladna rodina, vy a vase dieta, mate byt spolu. Ona vas tymto trha, ked vola iba jeho. On by mal stat pri svojej zene a vy mate priam povinnost vytvorit v prvom rade teraz svoju rodinu pre svojho syna a nie ze kazdy kde chce. Keby vas volala vsetkych nepoviem. Ale ked vas nevolala vsetkych, tak pekne ako rodina stravit Stedry den uz ci doma ci u tvojich rodicov. A 25. spolu na navstevu k svokre. Uz mate dieta, uz jednoducho pre to dieta by ste vy mali byt spolu. Pises ze ju chapes lebo je matka a zavola syna. Ale vas syn by tiez rad bol na Stedry den s ockom. Vy uz vy ste mali mat ako prioritu vasu rodinu a vasho syna a nieze manzel ide k mame, lebo mama jeho chce a teba nie. Si jeho manzelka, vy mate byt spolu ako rodina a rodicia uz musia byt na 2.mieste.

jaond19
10. nov 2023

Asi je to hlupe, ale mna napadá vratit jej ten prostredník. To vazne taketo gesto spravila??? By som si vianoce uzila krasne v klude doma, kto chce, nech vas navstívi.

angeli121212
10. nov 2023

@dadka_bb tak toto ja už neviem posúdiť 😉 to je už na každého vedomí či svedomí aké má na toto dôvody

damira90
10. nov 2023

No podla popisu svokra je nevyzreta zavistliva povrchna asi, a chce mat pokoj keď sa chceš cítiť ako piate koleso pri jej synovi tam tak prosím chod..vieš že nevolá a tebe to nedá. Za deti ? Deti si spravia obraz velice saky rýchlo potom o babke.
Ale asi ste obe neviem co..

misinka866
Autor odpoveď zmazal
mirkasomja
10. nov 2023

nie.

luccija
10. nov 2023

A načo by si sa tam natískala?čo Ta to vôbec napadlo?
Ale mne prídete divní, lebo Vianoce má byť rodina spolu už máte dieťa, tak by ste mali byť spolu u tvojich rodičov a druhý deň nech ide k mame.Ved oni asi nie sú sami na Vianoce či?majú aj iné deti...už ste spolu veľa rokov a ja by som nechcela byť bez muža, keď si bude dieťa rozbalovat darčeky.Neviem máte to divne zariadené.
Svokra musí byť jednoduchšia, alebo ta tak neznáša?veď to len chudera ukáže deťom prostredník mohla povedať premýslim si to, dohodneme sa a mohla povedať vieš čo choďte k tvojim rodičom a druhý deň k nam

evaachesa
10. nov 2023

Svokra je psychicky narušená? Lebo jej správanie mi nepríde normálne. Určite by som s ňou nechcela tráviť čas a už vôbec nie Vianoce. 🤨