icon

Je hanba prísť nenamaľovaná na svadbu?

21. jún 2025

Ahojte.. zaujima ma, ako to mate vy, ak idete niekam na ples/svadbu/oslavu, davate sa niekomu malovat, robit si uces, upravujete sa same alebo je tu aj zienka, ktora chodi nenamalovana s minimalne upravenymi vlasmi? Len cisto zo zvedavosti, prip. je to podla vas hanba prist nenalicena bez ucesu od kadernicky na taku svadbu?

Strana
z4
majamat
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
23. jún 2025
@staryjarec

@luteam Napísali ste to tak, ako keby ženy za vzhľad pranierovali muži. Prvé publikácie o kráse boli vytvorené len pre ženy. A ich autormi neboli muži. Tí totiž hodnotia len to, či má žena vhodné lono na počatie a ňadrá na kojenie. To len žena vie inú ženu zadupať pod zem za vzhľad. Vy chcete byť prenáramne krásne, každá účasť na svatbe je pre vás div nie udalosťou storočia, o čom svedčí aj posledná veta vášho príspevku. A je už predsa pravidlom, že žena prichádza na každé spoločenské podujatie primerane vymachlená. To sa potom niet čo čudovať, keď si také Slzavé vytvoria na vás svoj biznis. Neberte to prosím tak, žeby som odsudzoval vaše skrášľovanie sa. Práve naopak, páčia sa mi upravené ženy. Len ma zarazilo to farizejstvo mnohých z vás, ktoré tu píšete, že by ste v pohode na svatbu šli aj nenalíčené. A ja vám to neverím. Neverím!

@staryjarec ja osobne sa nemalujem vôbec a nevadí mi to a nevadí mi to ani na iných ľuďoch ,poznam veľa žien či sa nemaluju,budúci rok mame svadbu v rodine a som povedala,že zaplatím pre nás vizážistky (koli vlasom) a teda každá zena v rodine mi povedala ,že sa nechcú maľovať,vlasy spraviť áno a ver tomu ,že teda to nebudú klasické účesy

majamat
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
23. jún 2025
@staryjarec

@luteam Napísali ste to tak, ako keby ženy za vzhľad pranierovali muži. Prvé publikácie o kráse boli vytvorené len pre ženy. A ich autormi neboli muži. Tí totiž hodnotia len to, či má žena vhodné lono na počatie a ňadrá na kojenie. To len žena vie inú ženu zadupať pod zem za vzhľad. Vy chcete byť prenáramne krásne, každá účasť na svatbe je pre vás div nie udalosťou storočia, o čom svedčí aj posledná veta vášho príspevku. A je už predsa pravidlom, že žena prichádza na každé spoločenské podujatie primerane vymachlená. To sa potom niet čo čudovať, keď si také Slzavé vytvoria na vás svoj biznis. Neberte to prosím tak, žeby som odsudzoval vaše skrášľovanie sa. Práve naopak, páčia sa mi upravené ženy. Len ma zarazilo to farizejstvo mnohých z vás, ktoré tu píšete, že by ste v pohode na svatbu šli aj nenalíčené. A ja vám to neverím. Neverím!

@staryjarec keď sa žena nelici, tak sa jednoducho nelici ani pri príležitostiach.. nemáš prečo niekoho obviňovať z klamstva, keďže nepoznáš všetky ženy na svete a tak nemôžes vedieť či niektorá z nich sa naozaj nenalici ani na svadbu.. 😏

lenkakravcova
23. jún 2025

Dám ti tu fotku kde som na svadbe. Len učesané a zopnuté vlasy (nepoužívam lak ani nič také, jedine sponky mám na nich kovové) a na tvári len riasenka (aj tá sa mi okrušila ešte pred svadbou 😃). Make Up nepoužívam, ani žiadnu inú kozmetiku.
U kozmetičky som bola asi 10 rokov dozadu a u kaderníčky asi narovnako alebo aj viac rokov, pamätám si len v detstve zastrihovanie vlasov u nej 🙂

Čiže aj takto nejako môže vyzerať žena bez make-upu na svadbe. A myslím, že som na hanbu nevyzerala.

bessie12
23. jún 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat teraz v sobotu sme mali svadbu. Či bol niekto naliceny alebo nie, nepamätám. Sú to veci, ktoré nie sú dôležité.

galganka
23. jún 2025
@staryjarec

@staryjarec a never. 😂 Aj na plesoch som bola nenalíčená. 😂

staryjarec
23. jún 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@galganka Vám dnes verím všetko.
@lenkakravcova
@jana_eyre_2
@minenkaa
@majamat
Presvedčili ste ma, že pre ženu nie je dôležité, koľko vrstiev farieb a krémov má na tvári, pretože je krásna od prírody s broskyňovou pleťou. Ďakujem vám, opäť ste mi rozšírili obzory poznania.

majamat
Autor odpoveď zmazal
kvety_navzdy
Odpoveď bola odstránená
janyka
23. sep 2025
@jana_eyre_2

@janyka aký súvis ma to či má niekto namaľované oči s bontonom? Bonton býva v oblečení, nie v Tom či má na tvári makeup..

Keď sa niekto na slávnostnu udalosť primerane oblečie, ale neurobí si makeup nič neporuší.. predpokladám že autorka nepríde ani so strapatymi vlasmi ako vstane z postele.. 😏

@modrahruska
@jana_eyre_2 dievčence, veď sa nemalujte. A netreba ani vlasy. Veď čo to má s bontónom? A vlastne, veď načo by ste tam aj chodili, že?

Strana
z4