Je svadba vo veku 23 a 24 rokov priskoro?
Ahojte… je podla vas skoro mat svadbu po dvoch rokoch chodenia? Vek 23 a 24.
@andreakotesova pozri rob ako to cítiš. To ze co si myslia ostatní ti môže byť fakt jedno. Ja som otehotnela ako 18 ročná a chodili sme spolu len 1 rok a 1 mesiac. 😅 a teraz po dvoch deťoch, po 4 rokoch spoločného bývania, po skoro 8 rokoch chodenia, z toho som zasnúbená 6 rokov, bude konečne svadba. 🥰😄
Tvoj priateľ to ako cíti?
@veronikaa1998 ja už mám 14 rokov manžela 😅
@andreakotesova prepáč 😅 neviem prečo som si myslela ze si autorka 😂
Ja som sa vydávala, keď som mala 20 a muz 25, sme spolu 20rokov. Takže ak to cítiš, že je to ok, prečo nie.
to záleží na vás, ako sa cítite. Vydávala som sa keď som mala 23 ale pred ,,100,, rokmi to bolo normálne😉
My sme mali svadbu po necelych 2 rokoch chodenia,ja som mala 22r… teraz uz sme 10r spolu a mame dokonaly vztah, doslova dokonaly , v podstate bez hadok (ak je hadka raz za uhorsky rok tak za totaaaaaaaalnu somarinu a hned sa udobrime😂 ) a to sme spolu 24/7, muz robi z domu…❤️❤️❤️ Takze za mna to skoro neni 🤷🏻♀️
Nie je dôležitý vek, ale to, či ste pripravení na manželský život. Ja som v tom veku ešte študovala, resp. končila VŠ. Môj muž je o rok starší odo mňa. Nemali sme nič, nemali sme vlastné bývanie, nemali sme ani peniaze na svadbu (nečakali sme a ani sme nechceli, aby nám ju rodičia platili). Najskôr som si chcela nájsť prácu, niečo si zarobiť, až potom si zakladať rodinu. Mala som 27, keď sme sa zobrali, 29, keď sa nám narodila prvá dcéra… Nič nám neušlo o nič sme neprišli…
Za mňa sa nedá hodnotiť čo je alebo nie je skoro každy človek a vzťah je iný. Ak to tak citíte prečo nie. Keď sme sa brali my mali sme obaja 20. 😉 a moje sestry dve tiež len o pár rokov neskor, a jedna v 25. (A to sú posledné roky nie dávna doba 😊)
ak uz nestudujete a mate pracu a byvanie (aspon jeden z vas), tak preco nie? ja som sa tiez v 24 po magisterskom
Ja som sa vydávala v 21. Nechápem. Naco sa dnes rieši vek. Ak citite, že ste si súdení, myslíte to spolu vážne, chcete byť rodina, tak sa kludne vezmite aj mladí. Snad nebudete cakat do 40, lebo tak je to trendom.
Mala som 23 manžel 25 keď sme sa brali. Boli sme spolu už 9 rokov🙈o rok sa plánované narodil prvý syn.
Ano je to veru v dnesnej dobe skoro, ak nechcete rozvod v 40tke.🙂 dnesna doba je ina, no to je moj nazor 😉
Ja som sa vydávala ako 22 ročná, pred 4 rokmi 😁 a inak by som nespravila 🙂 už čakáme babo 🙂 predpokladám ale, že ak sa to tu pýtaš tak asi nie si úplne presvedčená o tom že sa chceš už vydávať
@lenjaja84 rozvody nie sú o tom, aký rok sa píše. Rozvody sú partnerských nezhodách, o neschopnosti riešiť problémy. My sme s mužom spolu 10r. Prešli sme si kadečím a nežijeme americký sen o dokonalosti. Ale mikujeme jeden druhého a sme tu jeden pre druheho. Keby som ho spoznala skor ako v 20, vydávala by som sa zaňho úplne opäť a kludne aj skôr.
Pre mňa by to bolo určite príliš skoro, keď som mala 23 mala som úplne iné zmýšľanie a iný pohľad na svet, keby som sa s vtedajším partnerom zobrala už dávno by bolo po rozvode 😊
Chápem, že v dnešnej dobe si pripadate ako nezodpovední a hlúpi, keď sa chcete brat. Ale vo vašom veku je to úplne normálne. Ak nemôžte kúpiť byt alebo dom alebo splácať, dá sa žiť i rodičov, ako kedysi. Len sa treba na to pripraviť.
Nie, prečo? Keď ste si s tým istí nie je dôvod čakať na ,,vhodnejší" vek.. ja som sa vydávala v 22, muž je ešte o pol roka mladší, chodili sme spolu 14 mesiacov pred svadbou, bývať sme spolu začali týždeň pred svadbou. Tento rok budeme mať 15. výročie svadby 🙂
Nezalezi to od veku a dlzky chodenia, niekto moze v 19ke citit po 3 mesiacoch chodenia, ze je to ten pravy/ta prava a niekto po 7 rocnom vztahu v 30ke si nemusi byt isty
Podla toho pre koho. Ja som dostala rozum až okolo 30, skôr som nebola schopná absolútne na svadbu.
Ked obaja cítite ze to chcete a uvedomujete si zodpovednosť a lásku voči sebe navzájom, je všetko úplne v poriadku. Hlavne sa nenechajte ovplyvniť okolím
Ja som mala 21,moj muz 23...brali sme sa po 9 mesiacoch chodenia a minuly tyzden sme oslavili 20.te vyrocie svadby..mame 3deti-19,10 a 4
Vydala som sa v 20tich, teraz mám 24 a vydala by som sa znovu a za toho istého muža ❤. Je to len o vás dvoch a ostatní ti môžu vliezť vieš kam. 😅
Ano, je to skoro.
Prvý krát som sa vydávala v 19tich manžel mal vtedy 25 (dôvod rozchodu jeho nevera)...druhý krát som sa vydávala ako 25 ročná (manžel má o rok viac)....tretí krát už by som do toho nešla....svadba nie je o veku...je to o spoločnej budúcnosti, spoločných aktivitách a vzájomnej tolerancii.
my v 21 /mesiac po mojich 21/, moje rovesníčky už mali dávno deti , my teraz máme deti v puberte a rovesníčky už vydávajú / ženia / svoje deti
predtým sme boli 4 roky spolu
Akurat…
Ja som mala v 18 ,je to skoro?určite je 😅 ale mám 26 a stále sme spolu 😊
Nezáleží na veku, ale na vašej schopnosti postarať sa sami o seba, pripadne o dieťa (bývanie, financie, celkové fungovanie) teda uživiť sa.

svadbu som chcela do mojej 20tky, ale nevyslo to. Takze nie, nie je to priskoro.