icon

Mali ste na svadbe malé deti?

xlucia
23. máj 2012

dostali sme pozvanie na svadbu, avsak nevesta nechce aby tam boli deti. nikoho ani ine ani moje. proste tam nechce male deti.
moje maju 3 a 5.5 roka. rozpravali sme sa mm a ja zastavam nazor, ze kde nie su vitane moje deti, nejdem ani ja. cize tam nechcem ist. plus si to ani neviem predstavit, ked min. mladsi este cez obed spi a oni maju obrad bud o 13 alebo o 14 hodine.
ak ho nedam spat, tak na obed vydrzi, ale zaspi o piatej vecer aj keby tanky padali.
este taky detail, ak cca o 22. zaspia na hotely ich samych v izbe nenecham, cize bud ja alebo manzel musi byt pri nich.
ako by ste sa zariadili vy? podotykam ze odmietam verziu, ze dat deti starym rodicom a ist bez nich. neprichadza do uvahy. nemam ich kde nechat.

lvka
23. máj 2012

@jabadaba ozvem sa vam v pondelok po svadbe 🙂)))) mozno velmi zmenim nazor 🙂
Ale uprimne priznavam tiez by sme ho nechali doma keby ho mal kto strazit...

jabadaba
23. máj 2012

@lvka dobre, tak som zvedava na referencie. Zabavte sa dobre, v ramci moznosti samozrejme a mozno si budes velmi pochvalovat. To verim, ze by si ho nechala ak by ta moznost bola. Ale tak treba dufat, ze to pojde hladko. Ktovie, mozno dieta prekvapi.... 🙂

ikke
23. máj 2012

svadba by mala byt podla priani nevesty aj zenicha 😉 niektori pozyvaju cele rodiny, ini iba dospelych a niektori dokonca iba najblizsiu rodinu a kamaratov bez partnerov. bud sa im prisposobite, alebo na svadbu nepojdete. pozvanie na svadbu sa da aj odmietnut, nie je povinnost ho prijat.
my sme na svadbe mali deti a nie malo, ja by som si moju svadbu bez deti predstavit nevedela 😉

dadka212
23. máj 2012

Ja som bola s dieťaťom na svadbe teda na dvoch a teda hrozné 😅 všade bol, všetko chytal, stále som musela pri ňom byť no našťastie sa mama uvolnila a pichla som jej ho a konečne sme sa troška zabavili....ak budeme mať niekedy my svadbu, samozrejme deti budú vítané už len z toho dôvodu, že aj my ich máme a bolo by blbé keby som tam svoje deti nechcela 😀 ale budú mať animátorku, hračky, svoju miestnosť, rozprávky atď....
ty to máš samozrjeme iné, musíte sa terigať 400km čo teda nie je za rohom a ak nemáš kde deti nechať, proste nechod...to netreba riešiť, povieš im, že nemáš kde nechať deti na takú dlhú dobu ak si ich tam neželajú, tak musíte odmietnuť účasť....moje by tiež niekto nerád strážil cca 2 dni 😀 by pri nich zošediveli 😅

bubbles
23. máj 2012

neutocim na nikoho, takze si odpustite potom utoky na mna, dakujem

CISTO MOJ NAZOR:
mna svadba este len caka a tiez na nej nechcem male deti.. nie je to zamerane proti konkretnym detom alebo konkretnym matkam.. tiez mam kamaratky mamicky, maju male mile babätka, nie je to o mojom odpore k niecomu, co nepoznam ("nevesta nema deti, nevie" - hej, isto v zivote ziadne nevidela) - prave naopak, viem ze deti rady behaju, vystrajaju.. ja osobne mam svadbu v kastieli, momentalne je to muzeum, kopa starozitneho nabytku, sklenene vitriny.. dalsi aspekt su moderne matky, ktore su take ultra dobre, ze nechaju dieta nech sa vychovava samo a ani ho nenapomenu, cize nech vrieska, beha, strka vsade ruky.. chapem deticky, pre ne ta svadba je dlha, nudna, nerozumeju preco by mali sediet na 1 mieste cely cas, nedokazu to.. matky ci uz napomenu alebo nie, nezabavia sa.. musia dohliadat na deti.. tiez su obmedzene casovo, ked uz objednavam jedlo a ine veci pre kopec ludi, ako k tomu pridem, ked o osmej sa mi polka ludi zdvihne, lebo deti uz idu spat, mamicka s nim zdrha, taha manzela lebo uz vypil, vezie ich babka.. kto mi tam potom ostane? ja uvazujem tak, ze aj rodicia malych deti si mozu spravit den volna, kedy su so mnou, koniec-koncov je svadba o mne, nie ich detoch, a rodicia ak su moji znami, priatelia, tiez sa chcu zabavit so mnou.. pravdaze ak je dieta male, nebudem sa teperit za kazdu cenu na svadbu a potom vyplakavat, ze som musela babätko niekde nechat.. taky pripad nevesta musi pochopit, ze mamka chce byt s bebom a neda sa s najmensim kdesi chodit, to je tiez normalne.. ale väcsie decko aby nemohlo stravit vecer u kamosa, u babky? ved aj pre neho je to lepsi zazitok ako byt na nudnej oslave, kde si musi davat pozor na bielu koselu, nesmie behat, je to dlho, nesmie kricat, su tam sami starci 🙂 inac uz na par svadbach som bola.. viete ako dobre vyznie hlas placuceho decka na kazete v kostole? ani "ano" nebolo pocut.. zvonivy hlasok sa rozliehal po celom chrame a hrda mamicka drzala decko, nech si vrieska pomaly do mikrofonu - nesla s nim ani o kusok dalej, ani von.. na obycajnej oslave zase sa nik nepozeral na oslavenca, lebo tam boli 2 male deti.. stari rodicia boli uneseni, ze vidia krpcov, ti sa tesili zaujmu a predvadzali sa, behali, pchali prsty do torty.. jasne, vela spravi vychova.. 🙂 ale fakt, vzite sa do roly nevesty, hadam ste to nemali tak davno, ked mate male deti - bol to Vas den.. nechceli ste ho prezit s kamosmi? nevadilo Vam, ze kamaratka, ktoru ste dlho nevideli a mali ste moznost sa znovu rozpravat, behala len s detmi? ako to uz niekto fakt trefne napisal, ani na pohreb netahate so sebou deti, ani do divadla..
toto bol cisto moj nazor, ako to ja beriem, je to moj pohlad na vec.. nic mi nepiste, ja to nezmenim, u nas s tym nik nemal problem, tento prispevok je pre tie, ktore sa rozhoduju, nevedia ako zobrat to nepozvanie ich deti.. nie pre extremistky, ktore si hladaju do koho zadrapnut.. cize ja odporucam brat to tak, ze mladi Vas tam chcu, ale nemaju priestor robit oslavu i pre decka, chcu byt s Vami a mohli by ste si vyhradit jeden vecer len pre nich..

katecameron
23. máj 2012

@xlucia ja by som tiez nesla vnímam to tak isto ako ty ked tam nechcu moje deti nemam tam hladat co ani ja 😝 😝 😝 😝 😝 neviem o koho ide necitala som vsetko

petraxy6
23. máj 2012

@bubbles táto téma má PRE aj PROTI. V prvom rade, je to nevestina svadba a keď tam nechce deti, či už pre to, alebo pre oné (niekedy si z nich robia svadbu, že žiarlia, lebo si nevesty nevšímajú, ale len malé detičky svadobčania obdivujú 😀 😀 😀 ). Nevesta si to organizuje, tak by to malo byť podľa jej predstáv. Ale na druhej strane, mňa osobne by to urazilo, keby mi napísala, že bez detí. Ale máš aj pravdu v tom, že matka behá za bábom a niekedy mám pocit, že z tej svadby ani nič nemá. ☹ Ja idem v auguste a uvidím 😀 😀 😀 , ale mám kopu ľudí, čo mi malú budú strážiť, takže sa môžem odviazať 😀 😀 😀

tea333
23. máj 2012

@xlucia lahko sa odsudzuje zelanie takej nevesty. ja sama tomu uplne nerozumiem, kedze sa o tie deti na svadbe postaraju ich vlastny rodicia, a nemusi ich prebalovat nevesta.ale na druhej strane, ak by bolo zelanie odovodnene, napriklad tym ze tam chce len malu spolocnost a nechce zabavu, iba tichy obrad, obed, tak by sa to dalo pochopit.tam je uz totiz zlozitejsie s malymi detmi.Je to divne hlavne preto, ze aj ona sama mozno bude matkou, ale asi este dost dobre nerozumie tomu, ako to chodi. je to ale jej svadba, treba respektovat jej priania.Zariad sa podla seba - ak ti to tak nevadi chod, ak ti to vadi a nevyhovuje, nechod 😉

katecameron
23. máj 2012

a este nieco deti patria k rodicom a su sucastou rodiny keby som raz na svojej svadbe chcela niekoho mat a mal by deti tie deti by som brala ako sucast tej onej osoby a nemali by mi preco prekazat podla mna takuto volovinu moze vypotit iba clovek ktory nema deti a nema ich ani rad ked sa vydavala moja sestra mala som 20rokov a kedze som nemala partnera vzala som si na svadbu kamoskinho syna mal cca 3rocky 🙂 bol uzasny aj som si s ním zatancovala na vysokych podpatkoch a s radostou som sa venovala jemu nikomu ani mojej segre moj maly kamos neprekazal 🙂

cecil36
23. máj 2012

Baby ja si dost dobre neviem predstavit, ze by toto zahlasila napriklad muzova sestra, ze "bez deti". Kam by som preboha dala moje dve deti, a kam by svoje deti "odlozili" ostatne sestry? Ved svokrus bude na tej svadbe dolezita ako nevestina matka. Moju mamu uz nemam a otcovi si polrocne dieta netrufam dat. Takze logicky by sme nemohli ist na svagrininu svadbu a s nami vsetci co maju deti, lebo starsia cast rodiny by bola na svadbe. Kazdopadne si myslim, ze to ci rodicia zvladnu svoje dieta na svadbe je len ich vec. Niekto si nevie svadbu bez deti predstavit, iny si ju nevie predstavit s nimi. Ak sa takto rozhodla nevesta, musi ratat s tym, ze ludi, ktorych na svadbe chcela mat, tam mat nebude- lebo nemaju kde nechat deti.

bodka13
23. máj 2012

@xlucia čítala som iba tvoj príspevok...žiadne iné príspevky 😉 nie preto,že by ma nezaujímali,ale chcela som ti hneď napísať čo cítim z tvojich riadkov
V podstate si už pred pozvaním na svadbu,uvažovala ako to tam bude a videla si problém s popoludňajším spánkom či večerným spaním ....proste jeden z vás by sa musel obetovať,no ale ako sa tam potom ten druhý bude baviť 😕 😒 ...neviem prečo si kategoricky odmietla,nechať detičky u niekoho ...bol by to aj pre vás príjmný deň,kedy by ste sa venovali jeden druhému 😉 🙂 ...mať malé deti a baviť sa na svadbe,to sa nedá ☹ mám to odskúšané- nevenuješ sa partnerovi,ale kŕmiš,naháňaš,tíšiš a stále dokola ...no a záver ? podmienka nevesty je dobrý dôvod neísť tam vôbec
...je to len môj názor,pocit z tvojich slov tak sa prosím nehnevaj 😉

tea333
23. máj 2012

@bubbles jasne, ja uplne rozumiem aj tomu co pises, ale na druhej strane, nevesty sice mozu vediet ako vyzera babatko, ale mozno este nevedia, ake je to byt matkou, a citit sa s detmi spojena.ak ti niekto napise doslovne, ze niekde nechce tvoje deti- niektore mamicky sa cez to zjavne nevedia povzniest.
druha vec je, ze podla mna by mali byt hostia ohladuplni. ak ma niekto male dieta ktore nie je udrzatelne, zabavitelne a nie je ochotny sa postarat aby nerobilo neprijemnosti, asi by mal sam zvazit ci pride aj s dietatom.
Ja mam syna ktory by bol na kazdej svadbe postrachom, nikdy by som ho v tomto veku na ziadnu nebrala.

cecil36
23. máj 2012

@bubbles prosim ta definujm mi väcsie dieta. 14 rocne? ci 5 rocne?

katecameron
23. máj 2012

@cecil36 nie dieta ale decko

p3tra11
23. máj 2012

my sme mali svadbu pred troma rokmi a neviem si predstavit, ze by som ziadala svoju rodinu ci znamych, aby prisli bez deti... mne sa to nahodou velmi pacilo, ako si deti santili, nasli si novych kamaratov... mamicky sa bali, ze budu musiet behat s malymi detmi, ale tie starsie si zobrali na starost tie mladsie, a bolo postarane.... mali sme specialnu miestnost s postelou, kde mohli mamicky kludne kojit alebo prebalovat bez zbytocnych pohladov a mamicky si to velmi pochvalovali, lebo miestnost bola pri sale, ale nebol v nej hluk, ked bol vecer, deticky tam spinkali... specialne pre deti som objednavala skoro tristo balonov, no a co ze bol rachot, ved deti su deti a maju sa hrat za kazdych okolnosti... a ja viem, ako sa deti tesia, ked vidia nevestu, lebo maju pocit, ze ona je princezna z nejakej rozpravky... ale kazdeho vec nazoru, ja si svadbu bez deticiek neviem predstavit... ak mas kde deti nechat na chvilu, tak by som na chvilu sla, ale jasne, ze by som asi na celu svadbu neostala...

cecil36
23. máj 2012

@katecameron jasnee pravdu mas 😅 som to napisala milsie ako autorka prispevku 😀

evita34
23. máj 2012

Ani ja by som nesla v takom pripade.Mi ideme tiez na svadbu v auguste a samozrejme aj deticky berieme,neviem si predstavit,ze by som bola bez nich-kedze sme stale spolu..DDD

babulina
23. máj 2012

mozno ma zjete za ziva ale ja by som ako nevesta tiez nechcela mat uplne male deti na svadbe, ale zase ked sme boli v pozicii pozvanych tak moja prva otazka znela s detmi ci bez
absolvovali sme si dve svadby jednu s obomi detmi a bolo to strasne, lebo ja som krmila, kocikovala, zabavala drobcov, obrad sme boli mimo kostola lebo som sa bala ze to neveste pokazime placom
na druhej svadbe nevesta rovno povedala ci mensieho nenechame radsje babke (mal vtedy rok) ale ze starsia je ok (3roky v tej dobe), dcera bola s nami cca do 22h, potom sme ju odniesli babke a vratili sme sa spat na oslavu, a uprimne az potom si to vedela naplno vychutnat

teraz k autorke - ak nemas dat kam deti a kostol je daleko na gratulacie tak nechodte, je to predsa den nevesty a zenicha, tak maju podla mna pravo ako ho chcu mat, toto neni o tom ze by nemali radi vase deti takze by som sa neurazala v zmysle, kde nie su vitane moje deti tam nejdem ani ja

eeffka
23. máj 2012

No ja ked som sa vydavala tak sme mali obmedzeny priestor a ani nikto deti male nemal,teraz ked sa vyfavaju mladsie rocniky sa deti vyslovne nepozivaju ale kto chce si moze vziat. Ale potom nech si ich strazi.a zababa 0b.

bodka13
23. máj 2012

pre všetky maminky,ktoré zaujali postoj " bez detí ani na krok" či "buď tam pôjdu moje deti,alebo nikto z našej rodiny": ...nevesta možno len chce, aby ste si užili príjemný deň v spoločnosti partnera,príjemne sa zabavili a odreagovali sa od každodenného naháňania ...nič zlé by som za jej žiadosťou nevidela , určite nie je zaujatá voči deťom

cecil36
23. máj 2012

@babulina ale ked nemas kde dat deti, tak potom ako? Nepojdes na svadbu sestre? najlepsej kamaratke? A co ak si raz niekto vymysli npr. kamaratka, ze ok pozyvam ta na svadbu, ale prosim bez partnera. Tiez by si ho nechala doma? Ja viem, to je uz pritiahnute za vlasy, ale vobec nie nerealne, viem aj o takom pripade 😉

mirinecka
23. máj 2012

my sme boli tento víkend na svadbe bez detí, nakoľko to bolo mimi nášho mesta ani ma nenapadlo ich tam ťahať aj keď mladomanželia chceli aby sme šli aj s deťmi, synovia majú 17m a 3,5 roka. Starší už bol bez nás aj v noci a mladší len cez deň, ale zvládli to na jedničku. Babka prišla strážiť k nám aby to nebolo pre nich také stresujúce. Domov sme sa vrátili až na obed po kľudnom spánku u babky keď oni boli u nás tak ostal prázdny byt.Nezbadala som že by sme deťom nejak chýbali a to mladší je totálne mamin cecek. Teraz k veci ja si neviem ani predstaviť ako by sme sa bali s deťmi, to by sme s manželom ani netancovali ani nevenovali jeden druhému, stále by sme behali okolo detí a čo potom z nočným spánkom kde ich dať, aby jeden z nás sa musel obetovať tak tím pádom skončila zábava aj pre druhého. Takto sme si ju pekne užili aj mi bez nervov a plienok 😉. Ja som si konečne odýchla od detí a nabrala kopec energie 😉. Bolo tam aj 10m bábo a bolo mi ho úprimne lúto keď ho tam na parkete natrásali v tej silnej hudbe ešte o 22.00 hod. myslím že tomu dieťaťu by lepšie padla posteľ. Nakoniec šlo spať až neviem kedy o 23.00 aj to len do kočíka. Môj názor také malé deti na svadbu nepatria v neskorých večerných hodinách. Keď tak tak len do večera a potom domov spať 🤐

cecil36
23. máj 2012

@bodka13 ano, ale to rozhodnutie ako si to uzijem ci s detmi alebo bez by malo byt na rodicoch. Niekto sa ani nezabavi ked vie, ze jeho potomka strazi svokra, ktora ho v styroch mesiacoch dokaze naladovat gulasom 😉 A nie kazdy ma tu moznost niekam dat dieta na celu noc 😉

kikaneu
23. máj 2012

ahojte, my sme na našej svadbe deti mali, najmenší člen mal 5 mesiacov....deti sú na svadbách podarené.....no mne by bolo blbé povedať hocikomu z rodiny, že príďte bez detí.....ale zas, ak by tak niekto volal nás a mali by sme deti kam dať (zatiaľ žiadne nemáme) tak by sme asi šli......naši rodičia tak bez nás boli na veľa svadbách a pohoda, my potom už čím sme boli starší, tak sme s nimi ani veľmi nechceli ísť 😀 ale ako také malé deti sme často ostávali u babky 😉 a bolo nám veru lepšie ako na svadbe 😉

bubbles
23. máj 2012

jasne, som zla, lebo nechcem deti na svadbe 🙂 a este nemam vlastne.. a sice som ho videla, ale neviem ako je mat vlastne.. houby o mne viete.. som najstarsia z velkej rodiny, rozhodne viem ako sa starat o decko a mam aj babu po porazke, ktora tiez potrebuje nakrmit, prebalit.. den bez takych povinnosti a stresu len a len uvitam a mozem pindat ja na vas, ze neviete o com je zivot, ak sa nestarate denno-denne o stareho nevladneho a neusmievate sa na zakernu svokru.. ale nerobim to..
este k tomu mojmu decku.. strasne tuzim po mimcu, mam zdravotne problemy a budem musiet nieco podstupit, aby som ho mala, takze fakt proti detom nic nemam.. ja som ZA deti a rada si odtrpim nieco aby som ich mala 🙂
ale na svadbe si organizatori povedia, ci deti chcu alebo nie.. a ak sa niekto rozhodne ze nie, ja by som sa neurazala.. berte ohlad na nevestu a jej moznosti..

monika15
23. máj 2012

@bubbles
ano presne...... 🙂

zmrzlinkams
23. máj 2012

@xlucia no je to ťažke zaleži do toho ako deti vnimaju taketo priležitosti, ale tiež pichnuť deti za každym ak treba starym rodičom to tiež nieje vždy vychodisko aj ked poteši prečo nie.
my sme boli na svadbe nedavno a to mala kajka 7 mesiacov a uplne v pohode bolo jedine babo na svadbe a viobec ma to netrapilo a nech si mysli kto chce čo chce proste ja s mužikom sme ju chceli mať pri sebe aj ked som sa velmi bala ako bude reagovať a boli sme velmi prekvapeny krásne zašala svadbu a vždy sa našiel niekto kto ju kočikoval a ked sa jej chcelo spinkať tak lahla do kočika trošku sa prešlo a spinkala a ked sa chcela zabavať a blabotať si tak blabotala a pačil sa jej velmi parket ako to tam svietilo a ako tam ludia tancovali ale už neskor večer to bolo pre numoc hlučne vo vnutri tak sme sedeli snou vonku bolo velmi prijemne a dalo sa dieť vonku a ona krasne spinkala vo voziki a okolo 23h večer sme ju odviezli mame preložili do postielky a spala až do rana a my sme sa vratili nazat lebo bola dobra nalada, a domov sme došli o 3 h a než sme zalahli, hodili sprchu nejaky čas ubehol a karolinka ma už o 7 budila 🙂 boli sme velmi prekvapeny z nej ako super znašala tu svadbu a vobec neplakala a nebola ani mrzuta....... ale ak nemaš kam dať deti a nechcu aby deti boli na svadbe tak by som ja osobne nešla, lebo nikomu inemu ako mojej mame by som malu nedala, tak preto a keby moja mama nebola doma tak by sme šli po obrade domov a nešli by sme na hostinu. ale ak maju detičky staršie svoj režim tak treba porozmyšlať či by tam mali si kde napr. pospať ak by mali spinkať... nechapem prečo žiadne deti, však tie su take sladke a chutnučke ak su pekne vyobliekane čo je na tom zle ak tam deti su však nech su nebudu sa predsa neveste pliesť pod nohy !!!

bodka13
23. máj 2012

@cecil36 ...prvoradé je želanie nevesty a ženícha,ktoré musíme rešpektovať 😉 ....a k témam o neschopných svokrách sa vyjadrovať nebudem 😉 chcelo by to brať veci trošku s nadhľadom a nie všetko dramatizovať (viď. téma o svokrách) ... o stráženie detí môžem požiadať aj kamarátku,švagrinú ktorá nejde na danú svadbu,susedu -však hádam nežijete izolovane od sveta a máte nejakých známych 😉 🙂

cecil36
23. máj 2012

@bodka13 ja mam super svokru a verim jej na 100%, to bol len priklad (zazila to kamoska 😉 ). Akurat ta moja svokrus je velmi daleko od nas, cize maly na nu nie je zvyknuty, kedze ju nevidi casto. Co sa tyka kamaratiek, zväcsa maju jedno, dve ci tri deti. Takze pridat im dalsie... hmm no neviem. A takisto je tu problem s navykom na danu osobu, kedze ano s kamoskami nie som v castom kontakte lebo mi zostali v meste kde som byvala predtym Svagrina zije v Irsku, tak to je trocha od ruky 😀 . No a susede by som teda ja fakt nezverila ani macku, nieto este polrocneho drobca 😉 Mamu bohuzial nemam. Pri starsej dcere som jej pomoc neraz velmi ocenila. Takze tak. Nie kazdy ma moznost dat dietatko niekam varovat. A uprimne, nie je strazenie ako strazenie.

maznacik007
23. máj 2012

ja nevestu chapem mam za sebou dost svadieb a veru niekedy dobre padne ak ideme bez deti a mame vecer s muzom pre seba....
a zazila som svadbu jednej zo sesternic kde jej deti tzv. moderne vychovavajucich rodicov dokazili celu svadbu svojim spravanim... jak stado opic... takze je mozne ze ma nevesta zlu skusenost z inych svadieb a preto deti nechce na svojej...

v kazdom pripade si myslim ze je to jej den a ona ma pravo sa rozhodnut ci s detmi ci bez... a ty si sa musis rozhodnut ci ides alebo nie.... v kazdom pripade si myslim ze jeden vikend bez rodicov detom neublizi.... a vam rodicom skor prospeje.... a strazit ich nemusi babka moze aj nejaka kamaratka a pod.