icon

Máme ísť na svadbu s trojmesačným dieťaťom?

karamelka14
7. jún 2013

Naši najlepší priatelia sa idú na jeseň brať a môj muž im ide za svedka. Veľmi by chceli, aby som išla aj ja s malou, ale bojím sa či to nebude na ňu moc, keď bude mať len tri mesiace. Dá sa tam síce vybaviť apartmán, takže by mohla byť tam (popr. s niekým kto by ju strážil a ja by som sem tam odbehla). Veľmi by som tam chcela ísť, strašne mi na tých dvoch záleží, ale bojím sa o malú, aby nebola vystresovaná. Čo si o tom myslíte? vďaka za všetky názory a skúsenosti 🙂

rosienka
7. jún 2013

ja som bola s mojou na prvej svadbe ked mala 5 tyzdnov, ale vecer ju zobrala mama domov s odstriekanym mlieckom. Po 4 hodinach som bola doma aj ja, kedze to bolo v tom istom meste. Druhy krat, ked mala 10 mesiacov, to sme boli mimo mesta, kde sme byvali v hoteli a bola uplna pohodka. Nadojcila som ked bolo treba, uspala ju, prelozila do kocika a spinkala vo foyer hotela, kde bolo relativne ticho a nebola daleko. Takze sa da ist uplne bez stresu, ja by som sa bez nej aj tak nikam nepohla a bola som aj ja kludnejsia, ze je so mnou, aj ona. Tak mozem len odporucat.

jerryjanka
7. jún 2013

tiež som bola s 4 týždnovou dcerkou na svadbe - cele to prespala aj hlasnejšiu hudbu a potom ju už muž zobral domov ja som zostala a prišla asi o 3 hodky domov
ešte pre upresnenie bola som 4 tyždne po sekcii

zuska007
7. jún 2013

My sme boli s malým teraz v sobotu na svadbe a to mal 3 mesiace a týždeň a bolo to úplne v pohode. Mali sme vybavenú izbu, najprv spal v kočiariku a ked bol čas napapal sa a spal od osmej do rána do piatej. Boli sme tam aj s rodičmi, takže sme sa pri ňom sem tam postriedali, ale aspoň sme mali výhovorku, že sme si boli ist trošku oddýchnuť, keďže už vôbec nie sme zvyknuti takto ponocovať. Ale určite to nebol problém, aj keď podľa mňa veľa záleží od toho aká bude vaša malá keď sa narodí. Lebo náš drobec je pokladík a plače len keď je už veľmi hladný. Tak teda z môjho pohľadu môžem odporúčiť.

madono
7. jún 2013

podľa mňa je jednoduchšie ísť s trojmesačným, ktorému je jedno kde spí, ako napr. s desaťmesačným.

levik929
7. jún 2013

Ahoj ..My sme boli na svadbe s trojmesačnými dvojičkami a bolo suuuper:o))) A ešte k tomu aj s 5 ročným synom:o)))sadli sme do auta , naložili kočiar, detičky a cestovnu tašku s vecami a hajde..Mali sme tam izbu kde som ich kojila, prezliekla a tak, drobci boli úžasní , stredobodom pozornosti a večer som ich poobliekala do pyžamiek a hajali sladko , zobudili sa len keď boli hladný...Mala som ich na vysielačke .Bavili sme sa až do rána, potom sme na tri hodky ľahli a išli domou. Bolo fakt super, len netreba hlavne stresovať...Takže ja ti odporúčam aby si v pohode išla, aj tebe prospeje zmena prostredia:o))))

ustrachana
7. jún 2013

Tak toto by som urcite riesila az po porode 🙂)) nevies aky bude mat mala rezim a kazde dieta je ine, v tomto by som radu nehladala.ty budes mama, ty budes najlepsie poznat svoje dieta a sama najlepsie zvazis co je pre tvoju dcerku najlepsie.

ela_79
7. jún 2013

ak tam mas aj ubytovanie tak nemas co riesit, taky drobec skoro stale spi, pre istotu mozes vziat pestnku do apartmanu, a ta ta prezvoni ked sa zobudi. Na nasej svadbe sme mali nasu 2 rocnu, hostia mali 1rocne dievcatko a dalsi 4 mesacne. O tej najmladsej sme ani nevedeli, starsie pred spankom trocu trucovali ale to je vekom a nie prostredim , predsa uz maju svoju hlavu 🙂

veronikam
7. jún 2013

Ked mal maly 3 tyzdne, boli sme na otcovej 60 ke. Uplne v pohode, prespal celu oslavu, prisli sme o 1 domov. Ked mal 5 mesiacov, boli sme na svadbe, o 21 sme ho odviezli svagrinej spat a ostali sme do rana. Maly s nami chodil vzdy vsade, aj po oslavach, aj po festivaloch. Ako si naucis, tak mas 🙂.

froschka
7. jún 2013

Neuvolnis sa lebo ti bude vadit ze je hluk ze mimo nespi budes v strehu a nervozna a tym obtazovat dalsich hosti,podla mna si uzite svadbu pekne sami, daj babo varovat niekomu nablizku aby si mohla odskocit nadojcit a mas klid 😉

inull5
7. jún 2013

my sme boli s malou keď mala 7 mesiacov a nikdy viac už s tak malým dieťaťom nie, dávali sme ju o 19.30 spať, striedali sme sa s mužom pri nej a svadbu sme si vôbec ale vôbec neužili, navyše sme tam spali kde bola svadba a to bolo otras, ja som mala pocit že spím v tej sále a že na izbe nie sú okná, sa to celé ozýalo, malá sa vkuse budila, no nikdy viac. zajtra nás čaká ďalšia svadba, malá má vyše dvoch rokov a ja už teraz mám z toho stresy že budeme len lietať aby niekde nevybehla na cestu alebo niekde neodbehla..

jarkaleskova
7. jún 2013

boli sme taktiez s 3mes. a uplne v pohode,len urcite mysli na ten apartman,bez toho by to bol strasny stres pre dietatko,hlavne co sa tyka hluku......malicka prespala,chodila som kojit,skontrolovat,prestriedala sa cela rodina cca po polhodke a ja som praveze bola spokojnejsia,ze ju mam tam,akoby by mi ju mal niekto varovat doma,co ani neprichadzalo do uvahy kvoli kojeniu...

lulka12
7. jún 2013

Ja som nešla na svadbu neterke s dcérkou , lebo svadba bola vo februári a dcérka mala 13 mesiacov. Už aj nevesta mala chrípku a svadbu absolvovala so zápalom pľúc.
Nežiadalo sa mi riskovať zdravie dcérky a o nič som neprišla...
Manžel išiel so staršími synmi a sám sa čudoval , keď tam bolo dieťatko zo strany ženícha len 6 mesačné....

Ak by ti mal kto zostať s dieťatkom v apartmáne ako si písala ,to by bol ideálny kompromis 🙂 🙂 🙂

emily_666
7. jún 2013

my sme boli na svadbe s päťmesačným, a rovno poviem, že nikdy viac. Išli sme síce s tým, že len na obrad a večeru, ale s bábätkom to nebola žiadna sranda. Mali sme kočík, ale akonáhla začali hrať, jeden z nás išiel s malým preč zo sály, lebo to bolo priveľmi hlučné. Starosti s kojením, prebaľovaním, samotné cestovanie 2 hodky tam a späť.

lucka1987
7. jún 2013

ja som mala na vlastnej svadbe nase 14 dnove krsnatko .... ale mali sme k dispozicii viac iesnotsti kde malo aj klud . sesternica s nim bola na svadbe asi od 6 vecer a odisla az po polnoci maly bol super. len spinkal a papal

janinah
7. jún 2013

riešiš to skoro,najprv nech sa šťastlivo narodí,potom uvidíš,či je to spachtoš či zarevanček,ako papká,spí a podľa toho sa zariadiš..ja osobne by som nešla,nevedela by som tancovať a nechať dieťa kdesi na boku,kde ho nepočujem....a ešte niekohoďalšieho tam ťahať ako strážcu,to nie

zuzuj
7. jún 2013

My sme boli ked mala malá 6tt...sme sedeli a mala vedla mna normal v kočiku spala...mali sme jeden apartman kde sme kojili ( boli sme tam 3 matky s takto malými detmi)...myslím 2 mladšie ako 3m a 1 asi 5m...
žiadny problem...potom sa tancovalo a to sme aj s malou tancovali...kukala jak puk....asi tak 20min. potom sa fotilo a všeličo a potom už som išla domov aj s nou....Muž ešte ostal....
Nevidím žiadny problém...treba si to premyslieť aby si nemala stres...

michaela80
7. jún 2013

My sme boli s malinkou ked mala 7 tyzdnov.ja som prisla s malou az do saly v kostole som nebola.mala spala nakojila sa a zase zaspinla i ked hudba hrala o 10 som ju odniesla ku nam domov ,nakojila a uspala a ostala s nou moja sestra..ja som sa vratila do saly z manzelom a synom no ten uz bol tiez unaveny tak som hp vzala domov a ja som uz ostala pre istotu tiez pri maleja

meryenes
7. jún 2013

my sme tiež takto boli, som kojila, s malou bola babka, ja som bola celý čas nervózna, striehla som na telefóne, že kedy mám ísť dať malej papať, svadbu som si neužila a nakoniec sme odišli s MM domov. Malá však bola úplne v poriadku, spinkala. To JA som z toho malá stres 🙂 Kľudne sme tam mohli ostať.
Myslím, že by si mala ísť, vezmi ešte tretiu osobu, ktorej dôveruješ. Keď bude malé spať, môže ho kočíkovať, sem-tam odbehneš. Bude to aj pre teba dobré, že sa odreaguješ.

margarita
7. jún 2013

naozaj zalezi najma od typu dietatka a potom hlavne od miesta a stylu svadby, napr. nas flegmos bol minuly rok ako 3mesacny na sesterkinej svadbe. bola to obrovska garden party na brehu jazera vo velkom rodinnom dome so zahradou. vonku asi 38 stupnov v tieni 😀 mal na sebe len tielkove bodynko.
bola tam urcena miestnost na dojcenie a prebalenie, odparkovali sme si ho do chladku a mimo hluku reprakov....a v pohode...aj sme si s mm starsou dcerkou normalne potancovali.
ale tam bola fakt vyhoda, ze sa pred hlukom dalo "schovat", no kedze vsetko bolo vonku, zaroven som si to plne uzila....odchadzali sme okolo polnoci.

rolak
7. jún 2013

my sme boli s trojmesacnou. boli sme cca. do desiatej,mali sme v sale kocik,ked sa zobudila,tak sme s nou potancovali,ale hlavne pokecali so znamymi. bolo to fajn,aj ked samozrejme nie nejakr extra zurovanie. na fotke nasa trojmesacna svadobcanka s tetou.

janka743
7. jún 2013

ja som bola na svadbe pred rokom, malá mala 2 mesiace, nechala som ju doma svokre... 2x som odbehla ju nakrmiť, bola dobra, aj fľaša bola... keď sme prišli domov /okolo pol tretej ráno/ malá spinkala v kočíku a svokra driemala pri nej... určite jej doma v kľude bolo lepšie ako tam v hluku, možno aj prievane...aj sme si to užili, akurát že som v myšlienkach stále bola pri nej. takže radšej doma vo svojom, alebo v tom apartmáne s niekym kto ju bude varovať, kým sa budete trocha zabávať.

alsi
8. aug 2013

my ideme na svadbu švagrine v októbri vyše 400 km od miesta, kde bývame a malý bude mať 4 mesiace, takže sme zvedaví aké to bude, predpokladám však, že o 8 večer pôjdeme spať, keďže má svoj režim a jeden z nás tiež pretože ho samého v izbe určite nenecháme, napriek tomu, že spať budeme na mieste, kde sa bude konať svadba

tatiana1985
8. aug 2013

boli sme,,,s 2mesacnou... natlacit servitku,vatu do usi (kvoli zivej hlasnej hudbe) a pohoda 🙂

betuska22
8. aug 2013

aj my sme boli a pekne v kočíku buval do druhej v noci, budil sa iba na papanie 😉 a boli sme aj ked betka bola taká malinká tiež v poho

svetlusska
8. aug 2013

ahoj ja si myslim ze pokym sa da vybavit apartman, a bude ti ju mat kto postrazit nemas co vahat 🙂 malinka ti aj pospinka, ked sa zobudi odbehnes nakrmit a aj sa zabavis. takze ja by som nevahala...🙂

lalai
8. aug 2013

mali sme 8 mesacneho ked sme mali naplanovanu svadbu a nesli sme..bolo to mimo mesto, stale kojim, neuprednostnili sme nasu zabavu pred jeho pohodou ... Ale sama musis vediet ci to tvoje babo zvladne alebo nie, no 3 mes je dost malo podla mna 🙂

ssussie
8. aug 2013

Pribalte so sebou aj babku, ta bude s malou v apartmane a ty sa mozes zabavat a aj mala bude v pohode 😉

vikusjk
8. aug 2013

My sme boli s malou, keď mala 6 mesiacov, a veru som si vravela, že je to ešte skoro, hluk, hlasná hudba, veľa ľudí... Ale zase ak si to viete zariadiť tak, aby tam bol apartmán, a keby mohla ísť napr. tvoja mamina, a stážila ju, že sa s ňou v sále ukážete len na chvíľu, tak by som možno išla. Snaž sa zabezpečiť okolnosti tak, aby malá bola v tichu a v pokoji, ak ju budeš mať po ruke a budeš vedieť, že je s ňou zodpovedná osoba, tak sa lepšie zabavíš aj uvoľníš.
Držím palce, aby to vyšlo 😉

xevulax
8. aug 2013

My sme boli s dcérkou, ked mala 10 mesiacov. Nikdy viac! Kostol plakala, tó sme boli vonku, hneď potom leteit domov nakŕmiť, ona sa nenaje ked nemá kľud, na 2 hodky zase do sály, dalo sa, aj ked non stop sa jej musel niekto venovať a hneď bežať domov, okúpať, napappat, uspat, vrátili sme sa tam okolo 22hej, ja tehotná som už padala na hubu, mala som z toho iba stresy behať hore dolu, vôbec som si tó neuzila. Ked mala este 3 mesiace, boli sme na oslave 60. Výročia svadby mojich starých rodičov. Vydržala možno pol hodinu v kociku, potom stale plakala, takže som s ňou bola asi 4 hodiny vonku a mala som zo všetkého veľké ......... S tak malým dieťaťom by som nešla. Jedna vec by mi bolo ľúto, keby mi dieťatko spalo v hluku, možno by spinkalo, ale povedzme si, ja ked prídem zo svadby domov som ohucana, nie tó este take malé mimi. Kopec ľudí..... Ked aj budeš mať dieťatko, ktorému tó vadit nebudeš, pochybujem, že sa pri nom uvolnis, ked tí aj bude hoc kto robiť pestunku. Ja si nemyslím, že platí ako si naucis,tak máš. My sme našu bravali aj na návštevy, snažila som sa, aby mala zmenu, nových ľudí, avšak ona je taký typ, že niekedy jej vadí zmena, niekedy nevadí, sama neviem ako kedy zareaguje. Záleží akú má náladu. Nebola vychovavana iba na mamičke, avšak bez nás rodičov momentálne dlho nevydrží, mám problém ju nechať aj mojím rodičom, lebo do 2 hodín place. Má teraz take obdobie a repsektujem tó.

elvera
8. aug 2013

My sme boli na svadbe zhruba mesiac dozadu s nasim malym 3,5 rocnym a v pohode. Sesterka tam mala rocneho syna, mali objednanu izbu, kde sa chodili prebalovat, maly bol tiez v pohode, ale mali tam aj jej svagrinu, ktora s malym odisla vecer buvat a ked sa nahodou maly zobudil, tak len tam odbehla, ale zabavali sa tiez do rana 🙂. Takze by som na noc brala niekoho so sebou a v pohode 🙂