icon

Manžel chce ísť sám na svadbu

spinoscapularnabeta
13. jún 2019

Chcela by som vas poprosiť o názor. Chystali sme sa na svadbu. Mame tri deti, brat sme mali len toho najmensieho 6 mesacneho. Lenze idu mu zuby a potrebuje svoj rezim tak sme sa s manzelom dohadovali ze na svadbu nepojdeme. Pride mi to blbe ist na sobas 16,30 a odist domov o 20-tej. Ak náhodou aj skor nie. A dnes mi manzrl vravi ze co ma povedat neveste. Ci teda len on pojde ked ja nechcem....... A teraz neviem ci milieko udiera na mozog. Ale ostala som nasrana a sklamana. Vsetko si vzdy odkrutim ja a on sa ide baviť. Podla mna by bolo fer keby sme sli len zagratulovat a ostali doma.

monca0021
13. jún 2019

@spinoscapularnabeta necitala som komentáre ale vyjadrím svoj názor. Keby som to ja s mojim muzom mne by to vadilo keby išiel sám. Možno som divná ale ja si tiež nechodím kam chcem. Samozrejme že ak on chce niekam ísť s kamošmi alebo tak vždy sa na tom spolu dohodneme vopred. A opačne to platí rovnako. Buď chodíme všade spolu alebo sa dohodneme. No poviem ti že už som dlho sama nikam nesla a to som bola ten typ diskotéky párty a take😀 možno som za starecke názory ale u nás v rodine všetci chodia ako manželia spolu na takéto akcie svadby a oslavy. 🙂 takze ja ta chapem🙂 ak nieje ina možnosť tiež by som chcela aby ostal doma veď predsa dieťa ste splodili spolu😀

galioska
13. jún 2019

@ivkazba veď mu dáš sirup a idete, pre zúbky ostať doma, veď bude aj horšie ....

ibrunova
13. jún 2019

@spinoscapularnabeta nepreháňaš trošku? Normálne môžete ísť všetci traja spolu a odísť hoci aj o 19,čo je na tom? Ako by ti padlo, keby bola svadba niekoho z tvojej rodiny, ty by si chcela ísť a on by sa zaťal, že nie?

hisinfernalmajesty
13. jún 2019

@spinoscapularnabeta my sme tak boli na svadbe s troma a mala mala taký vek ako vás a išli sme domov o 20.00 a co kto má malé deti chápe do ruky sme dali opalku akože na redovy a teraz čo tam budem s trvajúcim dieťaťom ktoré má svoj režim a chce spat muž bol šofér a rád šiel domov bolo horúco a sú to aj jeho deti .

adrianapupava
Autor odpoveď zmazal
inulienka29
14. jún 2019

@spinoscapularnabeta bábätko do nosiča a kľudne si užijete svadbu 🙂

matkamirko
14. jún 2019

@spinoscapularnabeta necitala som komenty,ale kedze je to svadba z rodiny,tak by ste na nu aj ako rodina, mali ist vsetci spolu. Blbost je,ak pojde iba on sam- nevadilo by mi to,keby to bol nejaky kolega,kamarat(aj manzel tak bol blahozelat kolegovi prednedavnom). Tiez nerozumiem, ze problem su pre vas deti-mam pocit,ze si problemy vyrabas sama(nase deti idu s nami vzdy a vsade).

lavender273
14. jún 2019

Moje dieta tiez nie je z najkludnejsich, na svadbu sme isli, odisli sme obaja o 21.00. Potom som lutovala ze som nenechala malu mojej dobrej znamej aby som sa aj ja trosku zabavila. Tiez by som vzala bud vsetky deti, alebo vsetky nechala doma. 🤗

candii
14. jún 2019

U mňa by zohralo rolu, v akom vzťahu je s mladomanželmi, ak je to jeho dobrý kamarát alebo jeho rodina, tak by som nebola proti ak by išiel.

kvetinka75
14. jún 2019

tiež nechápem, prečo by ste nemohli odísť skôr. Myslím, že každému bude jedno, či budete do 20 hod. alebo do rána. Neviem prečo z toho robíš takú drámu.

simca06022011
14. jún 2019

Je to úplne normálne ísť na sobáš a potom domov, nič zvlastne to nie je. Tak aj chcete choďte obaja a o 8mej domov 😁 my sme tak boli už dvakrát... Raz sme síce potiahli do cca 21:30 ale nič extra zvláštne nebolo..

stanulienkat
14. jún 2019

Preco by manzel nemohol ist sam?? Nie je to malicherne? A 3 deti by som na svadbu nebrala, jedine ak s tym suhlasia novomanzelia. Ani by si sa nezabavila.

bert22
14. jún 2019

hmm to si musite vyriesit vy, no ako ja by som toho svojho napriklad na svadbu pustila, no je pri nom zas otazne, ci by bezo mna siel 🙂 to ze kojis nevadi, mlieko si vies odsat a nachystat

janina1127
14. jún 2019

Prečo by ona nemohla ísť sama @stanulienkat? 🙂 V konečnom dôsledku je to to isté 😉

stanulienkat
14. jún 2019

@janina1127 jasne,ze mohla ist aj ona sama. Preco nie? Mame 21. storocie.

ibrunova
14. jún 2019

@adrianapupava Mi je smiešne, že nepustila?? Čo má chlap 5 rokov a ty mu zakážeš a on sklopí uši? No zbohom..

misinka0611
14. jún 2019

@ibrunova A potom že zbesnejú 😂

pralinka86
14. jún 2019

Mne sa zda, ze tebe sa moc nechce... Ale mozno sa mi to len zda
V každom prípade, ľudia riešia takéto situácie rôzne, všetko je normálne, nic nikomu nepripadá divne..
Takže je to len na vas.. ľudia odchádzajú aj o 7-8mej, aj pridu neskôr, aj sami.
Pre mňa je naj byť tam od začiatku, v počte akom uz chcete, ci jedno ci všetky deti a odísť kedy uznáte, ze je čas.. aj pokecate, aj sa zabavíte aj vy aj deti ( deti sa vedia parádne baviť, tancovat) pofotite a mozte spomínať cela rodina. Aspoň ja som zatiaľ nikdy nevidela, žeby deti to nezvládli.. najmenšie skončili v kočíku a spali a bolo

elizita
14. jún 2019

@stanulienkat preco by sa nezabavila ked su deti normalne? My sme boli s 2 detmi a boli tam aj taki s 3 detmi. Ved deti patria k nam, su nasa sucast. Svadby a oslavy miluju. My sme sa zabavili aj s detmi. Nie kazdemu su deti na pritaz

elizita
14. jún 2019

@matkamirko krasne si to vystihla

dominika6
14. jún 2019

@spinoscapularnabeta a ty si myslíš že ked tam pôjdeš so 6 mesačným dieťaťom,ktroé stále kojíš,tú svadbu si užiješ do rána a ruka hore?
bude to oveľa horšie..bude tam kopa ľudí,hudba,krik,plno ľudí ti bude malého namádľať na rukách..budeš ho iba natriasať v kočíku aby spalo,potom kojiť a prebaľovať,kým manžel bude lev parketu.
pri takýchto malých deťoch sa to väčšinou robí tak,že mladý idú na svadbu bud na obrad,hostinu a domov o 20.00 nech má dieťa režim,alebo sa len zúčastnia obradu,podajú ruku,obálku a hajde domov..
nehovoriac,že nevesta je cez Košice otcov bratov koňov syn..je to úplne cudzí človek

lilitela
14. jún 2019

@spinoscapularnabeta no vidis, co matka to iny nazor. Mna prekvapuje ten argument, ze co ma povedat neveste - taky manipulativno vydieracsky. Co je maly chlapec? Mne osobne by bolo jedno ci su "rodina". To ze niekto s polovicnou spolocnou krvou zrazu vstupi do mojho zivota z neho este nerobi privilegovanu osobu - mam inak nastavene hodnoty, viac pre mna znamena celozivotna kamoska.
Ja som riesila podobnu situaciu, tiez sme kalkulovali co a ako a tiez mam muza co okolo toho spekuloval, a tak, ze snad on pojde sam. Nakoniec sa to vyriesilo samo. deti ochoreli, ja tiez. Manzel bol zdravy, ale kedze to bola "moja" rodina, on ostal doma strazit chore deti, ja som sla na obrad, pogratulovala, odovzdala dar a dovi dopo.
A aj tak sa na mna nevesta so zenichom urazili, ze som neostala dlhsie, tak to je ich problem. Celym stastim si nevsimli, ze mam horucku skoro 39.
Tvoja reakcia mi pride taka, ze su tam este asi aj trosku ine problemy, mozno manzel menej pomaha a teba neocenuje. Ja by som sa zachovala tak, ze by som ho "pustila", o nic nejde a nech je medzi vami klud. lebo ti este bude vycitat, ze mu branis v kontakte s "rodinou".

elizita
14. jún 2019

@dominika6 nepis hluposti ako "sa to robi" kto si ako zariadi, tak ma.. my sme boli s 9tyz dcerou, potom ked mala 13tyz, s druhou sme boli, ked mala 11tyzdnov a prva 4r.. aj sme sa zabavili, pokecali, a z tejto poslednej svadby sme vsetci odisli az 2,30h...

dominika6
14. jún 2019

@elizita píšem,,väčšina,, ty ak tam nepatríš tak nereaguj

laska201
14. jún 2019

Presne tu nejde o svadbu vobec.ale o to ze zas sa sam rozhodol a opet ide niekam sam.ste vobec rodina?ja chapem ze muz si musi raz za cas oddychnut styl pivo v krcme s kamosmi ale obcas.tu mi to skor pride casto a toto je zas a opet.cely problem.tak mu povedz ze idete vsetcia a hotovo.

maryetta
14. jún 2019

My chodime vsetci alebo nikto. Mame dve deticky.
Zial. Ked sa mi zenil brat tak ja som bola 2-3tyzdne po porode. Tak som ani nebola. Kedze to bolo cca 100km cesty tam a 100 nazad. No vtedy vynimocne siel manzel sam.
Boli sme na svadbe ked mala dcerka 2mesiace. Boli sme cca do osmej.
Pred mesiacom sme boli do deviatej.

whatever1
14. jún 2019

@spinoscapularnabeta Myslim ze trosku prehanas. Je to jeho neter, zalezi mu na tom aby tam bol, bude tam cela jeho rodina. Keby to bola svadba "len" niekoho znameho a chcel by ist bez teba, tak jasne, chapem aj mna by to zamrzelo. Nehnevaj sa na nho ze tam chce ist, pre teba ta svadba nie je taka dolezita ako pre nho. A to ze nechces ist bez babatka uplne chapem, aj ja by som s tym mala problem.

eliaska101
14. jún 2019

Ako podľa mňa, ak by si tak hrozne moc chcela, tak by si sa vedela zariadiť. Odsať si mlieko nie je problém a mohla ho teda postrážiť aj tvoja mama. Potom by si nebola takáto žiarlivá

elementissa
14. jún 2019

Úplne zbytočne riešiš blbosť. Je to tvoj manžel? Je. Je to jeho rodina? Je. Ide on na svadbu? Si jeho manželka, ideš tiež. A to že kojis? No boooze... Ten kto sa ti stará o 2 deti nakrmi aj to tretie. Nervózne dieťa, ktorému idú zuby a ma horúčky by som isto na svadbu nebrala. Zasa trochu treba brať ohľad na ostatných. Nikto zo svadobcanov nie je stred vesmíru aby ďalších x desiatok ľudí muselo hodiny počúvať jeho choré, nervózne, urevane dieťa. A ty si tiež môžeš na jeden večer oddýchnuť. Keď mas pre starších opatrovateľku, či už mamu, svokru, sestru, kamošku alebo aj prenajatu opatrovateľku, tak ona zvládne aj tretie. Ty budeš tie revy počúvať este dlho, dieťa neumrie za to, že pri nom jeden večer nebudeš. Mlieko si odsaj do fľaše, však to je úplne normálne a tiež sa mu nič nestane, keď bude jeden deň piť z fľašky a nie cucat z prsa. Ste manželia, choďte sa zabaviť spolu. Je to rodina. Ja celkom nerozumiem tomuto deleniu - moja rodina, tvoja rodina.... Chápem, že asi väčšina ľudí to nejako nepreživa, ale keď sme sa brali, tak sme sa stali jedným telom a jednou dušou a je to stále tak. Jediná oslava na ktorej som bola sama bolo prvé sv. prijímanie sestrinho syna (a to podotýkam my ani nie sme katolíci, ale protestanti, takže pre mňa ozaj len povinná jazda), manžel bol na nútenej sluzobke v ten víkend a nevedel sa z toho vyvliect a ja som cesala celú rodinu na oslavu, takže som tam prísť musela tak ci tak a navyše, bolo to v čase, keď som mala veľmi zle tehotenské stavy a potrebovala som, aby so mnou niekto bol v prípade núdze. A keďže svokrovci boli na oslave narodenín ich strýka (na ktorú nás našťastie nepozvali kvôli kapacite), tak jediný, kto mi mohol robiť "babysitterku" a dohliadať na mňa bola moja mama, ktorá bola na synovcovej oslave tiež, tak som tam bola vlastne s nou. Keby to nebola taká situácia, ze fakt som potrebovala, aby so mnou niekto bol, ani za nič by som sa tam nehrabala bez manžela. On je taká istá súčasť "mojej vetvy rodiny" ako ja sama. A naopak to platí tiež. Takže, ak ti ma kto postrazit dieťa, tak choďte normálne spolu. Sestra so svagrom tak pravidelne chodia na svadby - keď sú deti choré, poprosia mamu, aby prišla strážiť a oni idú na svadbu bez deti. Neviem, čo je na tom čudné.

spinoscapularnabeta
autor
14. jún 2019

Dakujem vam zeny za reakcie. Obaja sme s mužom vychladli a trosku to prebrali. S detailami prečo, ako, za co, s kym a s cim Vas nebudem zaťažovať 🙂 ale dopadlo to tak ze prideme na svadbu neskor ked uz bude maly spat. Kamaratka mi ho bude kocikovat kedze teraz spi bezomna jedine v kociku a uvidime na mieste koľko sa zdržíme. Ďakujem a pekny den prajem všetkým