Máte nakúpené darčeky na Vianoce?
Ahojky dievčatá,
Keďže je tu každá druhá téma o očkovaní, čo mne už dosť ide na nervy, tak som sa rozhodla založiť novú tému . Vianoce.
Moja otázka znie, máte už nakúpené darčeky? Čo kupujete rodičom? A hlavne moja nočná mora je čo kúpiť svokre 😄
Aké menu podávate na Štedrý večer?
Ja odpoviem: Ja mám nakúpené darčeky tak zbežne. Ešte nemam všetko čo som chcela.
Moje Vianočné menu bude vyzerať takto: Navarim kapustnicu, ja ju ale papať nebudem keďže mám tie kamienky....
Ďalej my rybu nepapame takže šalát a reznik, ja si spravím varené kuracie a zemiaky.
Koláčiky každý rok obiednavam, keďže niesom veľmi zdatná pekarka. Koláčik upečiem ale len hrnčekový múčnik v nedeľu.
Ďalej spravím chlebíčky ...plnené croasanty...a iné mňamky ....
Nerobím toho veľa. Keďže sme veľká Rómska rodina. Chodíme k svokre k mojej mamke každá z nich nás nabaľuje a ja potom doma Bohužiaľ vyhadzujem.
..teda aby boli veľa po celý rok 🙂☺
@loginexistuje Ahoj. Mňa zaujal tvoj legendárny šalátik, aký to je prezrad 😄
@vanda323 majonezovy dla boruvky
@loginexistuje Jeeej aká zlatá že aj foto si dala, ďakujem
@vanda323 aby ste boli bohatý! Aspoň u nás sa tak hovorí,ale ja nevarievam.
Tento rok budú u nás netradičné Vianoce .posledné s otcom takže menu bude nasledovne tak že ja urobím šalát mama filety pred večerou prídeme pomôžem dochystať stôl a začne asi tuhá atmosféra😔😭 darčeky už niečo mám a niečo dokúpiť musím .hlavne neviem čo kúpiť otcovi chcem niečo až vie že keď odíde že bude v našich srdciach že ho ľúbim a že bude chýbať no zároveň sa bojím až to s ním niečo neurobí . Koláčiky si pečiem sama cca 22 druhov mám v pláne
Deti mam poriesene a veru nieco uz aj zabalene.rodicov a svokru este riesim.ale asi to bude poukaz do divadla/kina par novych fotiek do ramiku na vymenu
Pre svokru mam knihu a nakolko sa jej velmi zhorsil stav vlasov nejaku planujem 3 mesacnu dobru kuru z lekarne.pre prababku tiez iba vitaminy a diabeticke maskrtky nakolko ma cerstvo zistenu cukrovku.ja som si vypytala od jeziska susicku a muzovi vzdy nejake prekvapko je futbalista a rybar takze nieco v tomto smere..
Kolaciky rada.peciem s malou klasicke medovnicky a linecke.maximalne naplnim.medove platy keby sa niekto necakany objavil.
Na pripitok medovinka alebo sampanske My papame rybaciu polievku oblatky jablcko salat a rybku (ked uz mam toho rybara) ale jedine zubaca ked sa podari alebo file kapra ozaj nemusim..potom uz len klasika darceky skype so surodencami v zahranici a potom uz len pozerame rozpravky testujeme nove hracky a pomalicky popijame.
@saxana000 Môj ocko bol rybár. Ja jedinú rybu ktorú som kedy zjedla bol pstruh na grile. Fakt nemám rada ryby. Môj ocko bol z.toho nešťastný. Vždy sa ju snažil pripraviť nejak aby som aspoň ochutnala, no ja som nemohla. Mňa z toho proste nadvihovalo. Aj z bravčového mäsa tak. Neviem prečo. No keď zomrel práve to má napadlo že teraz by som si tu jeho rybí s radosťou dala
@mariska1989 Fúha, teraz až mne je ľúto. Nechcem sa pýtať, nemusíš ani písať že čo je s ockom. No pevne verím že to nebudú posledné Vaše spoločné Vianoce. Zázrak môže prísť vždy. Moja babka 83 ročná , prekonala v pohode Covid. A nakazila sa meningitidou. Teraz leží na Are. Veľmi sme sa modlili za ňu nedávali jej veľkú nádej, a predstáv si že dnes sa prebrala k vedomiu. Ja si vždy takto poviem, Pane, veď v biblii sa píše že si kriesil mŕtvych uzdravoval, ja tomu verím z celého ♥️ Si veriaca?
@dusankomoj Anooo s bohatstvom to máš niečo, ďakujem 👍😄
Ja ju teda skúsim tento rok navariť, som zvedavá ako zareaguje manžel a deti hihi bude prekvapko 😄
@vanda323 má po tele na pár miest nádory a okolo vnútorných orgánov a na pľúcach metastázy .už má aj silné opiáty. Tu sa zázrak nebude konať i keď by som si to veľmi želala najviac na svete až tu ešte je má len 62 .vo februári má s mamou výročie 20 sobáša a potom 63 .ťažko povedať či sa dožije svojich narodenín ak hej bude to v bolestiach 😭. Želám si jedine ak má odísť tak až netrpí až sa stretne s našim anjelikom a dá naňho pozor , je premena všetkým a to ma ani nesplodil... Veriaca ako kedy asi ako sa mi to hodi ale pokiaľ je to možné prosím toho hore o pomoc .
@mariska1989 Je mi to naozaj veľmi ľúto.
Verím že sa stane zázrak aj vo Vašej rodinke.
No modlidba má.vslku silu naozaj! Mne sa to už viac krát potvrdilo.
@evamarek77 Ale dobre to máš zorganizované 👍
Dezert slivky v Rume poprosím vysvetliť to tam ich dlhšie mocis v Tom Rume či ako?
@vanda323 ďakujem veľmi pekne 🙏❤️
Och no ja som už liznuta Vianocami asi mesiac. Niekedy si trieskam tu svoju hlavu čo všetko vie ponavymyslat 😫. Darčeky čiastočne sú. Tento rok sme sa rozhodli že si dáme aj rodinné fotky spraviť. Tak ladim oblecka. Tiež som si povedala že tento rok seknem s pečením, ale pečiem rada tak neviem či dodržím. A v práci si dávame kadejaké blbosti na Vianoce. Čiže asi každému urobím nejaký medovník a keďže sme stavbári tak som kúpila vykrajovacky kadejakých stavebných strojov, tak sa na to celkom teším ako to dopadne. Muž je pivkar tak jemu nejaké piveckove ak stihne formička dojst. No do toho poriadky a samozrejme Mikulaaas. Už vidím ako sa to zosuchne 😁...och a vlastne som neodpovedala na otázku 😁 no inokedy 😉
@vanda323 mileee🙂 ja som zacala nakupovat a objednavat darceky minuly tyzden.detom knihy, sp.pradlo pyzama, dcere taky stojan na notebook aby sa mohla ucit aj v posteli🙈 , kpzmeticky kufrik, syn je uz dospely, tam mi musi trochu nasepkat....muzovi vrtacku, kozmetiku, knihy, svagrinej darcekovu poukazku na handry, kvalitnu kavu do kavovaru, svokre tiez poukazku, knihu so starymi fotkami jej rodneho mesta, predplatne casopisu,mamke kozmetiku, nejake doplnky do noveho byvania...
Menu...ryby, salat, hribova polievka...25 asi kacku urobim, 26 nejake pecene bravcove masko....budem robit vanilkove rozky, linecke, nieco nepecene, oblatky zozeniem dufam na trznici....budeme varit vino, citat knihy, pozerat rozpravky a kazdy den sa prrchadzat🙂 a bude nas tiez dost
@vanda323 davaj bacha, ak ides robit sosovicu na vianoce...ja som pred rokom tak varila, kedze sme boli v karantene a kapustnicu som sa bala, prvykrat v zivote a sosovica je predsa len istota, a teda muz nebol moc nadseny, ze to nemaju v tradicii (a ani my nie), ze jemu kapustnica chybala 🙂 aby tvoji neboli sklamani, ze si tradiciu pokazila :P ale mne osobne by sa pacila aj taka zmena na stedrovecernom stole, ze kludne aj daco ine by som zjedla , ale u nas ani pocut
@evamarek77 Aký názov že Brja 😄

@vanda323 šošovicová sa varí na novy rok a znamená peniaze, teda aby ich bolo veľa, tak to poznám ja