icon

Mená k írečitému slovenskému priezvisku

sue
19. júl 2014

Sem sa tipy prosím 🙂 neošúchané,možno časom zabudnué mená pre chlapcov i dievčatá k ľubozvučnému priezvisku so zdrobneninou a aj dlhému... Ďakujem 🙂

evelyn22
12. dec 2016

Pri citani prispevkov mi napadlo par mien, ktore sa tu neobjavili, ale mohli by zaujat: Beáta, Albína (Inka), Izabela, Frederika, Evelína. Z muzskych - Severín, Serafín, Ľuboš. Mam rada aj typicke ceske mienka, niektore sa hodia aj k slovenskym priezviskam - Markéta, Šárka, Libor.

My osobne uvazujeme o uplne univerzalnych menach, tzn. v medzinarodnej forme co sa hodia v podstate takmer ku kazdemu priezvisku - napriklad Alexandra alebo Martin.

laurael
12. dec 2016

Mne sa páči Adam a Marek.
A pre dievčatko Dominika.

eliniatko
12. dec 2016

@evelyn22 ja som chcela teraz Serafina (Fina) a som bola už skoro rozhodnutá, ale muž povedal že nie je s tým nastopro stotožnený (čo chápem je to dosť špecifické a ja si myslím, že obaja rodičia by mali byť na rovnakej vlne čo sa mena týka) tak sme vybrali spolu z môjho úzkeho výberu iné, tak, aby sme boli obaja spoko, a asi aj dobre, lebo odvtedy si iné ani predstaviť neviem, úplne to kliklo.
Inak dobre si sem dala, aj Severín je veľmi veľmi zaujímavé a aj Evelína.

katrin21
12. dec 2016

Regina je uzasne meno s velmi pozitivnou energiou... v preklade znamena Kralovna a taku ma aj energiu.. silne meno... da sa hovorit Gina ( džina) , Regis, Reginka.. Regi...
Keby mm nebol proti, ja som bola ja za toto meno k nasmu slovenskem priezvisku.... poznala som jednu Reginu a bola to vynimocna baba, presne ako to meno 🙂. kazdy si ju zapamatal, bola uzasna... presne meno sa ku nej hodilo.
PRe chlapca sa mi paci Tomáš, alebo aj Timotej

evelyn22
12. dec 2016

@eliniatko Este mi napadli mena Kajetán, alebo dnes uz malo pouzivana Barbora.

Inak Severín je normalne v kalendari, 8.1. - vola sa tak mm aj svokor 🙂 Ale inak je to meno na Slovensku velmi vzacne - pritom aj skoda, nemyslim si, ze znie nejako smiesne, skor naopak. Skratene je to Sevo, Sevko, Sevino 🙂

suf
12. dec 2016

Rastík a Žofka. 🙂

avanti
12. dec 2016

Mne by sa pacila tato surodenecka menna konstelacia: Hanka, Evka, Ondrej, Matej.
Mat tak dalsich 3 synov dam Miroslav, Rastislav, Branislav. Pre dvojcata: Jergus a Agata.

luciagold
12. dec 2016

My máme mená ako Gabriela, Andrej, Lucia, Ľubomír 🙂

denotka
12. dec 2016

Jolana, Melánia

eliniatko
13. dec 2016

@evelyn22 Ja viem, som aj na neho pozerala, je to nesmierne zaujímavé meno 🙂 Barbora je náhodou zasa na vzostupe, poznám pár maičkým Barboriek (alebo aj verzia Barbara začína zasa fungovať).

pau_li
13. dec 2016

dušan 🙂

alaguema
13. dec 2016

@pau_li krásne slovanské meno 🙂

pau_li
13. dec 2016

@alaguema mame take doma 🙂 zajtra budu 4 mesiace co nam robi radost ❤

babatkoo
13. dec 2016

Eliška 🙂 zalubila som sa do tohto mena.

redlola
13. dec 2016

Nie je umenie mat doma ondreja, ci petra.
Umenie je mat doma melichara, pankraca, servaca, ci cypriana🙂

eliniatko
13. dec 2016

@redlola konečne 🙂 Cyprián bolo to meno, čo mám už pár dní na jazyku a nevedela som si ho spomenúť 🙂

redlola
13. dec 2016

@katrin21 regina ma puuseu, ked bude rengat... 🙂 ale inak to meno je super. len u nas by nebolo dobre. regina horvathova - to je take diktujuce 🙂

katrin21
13. dec 2016

@redlola ale to ma pruser kazde jedno meno, kde je R.... to by tu nebol ziadny Richard, Robert, Radka , a ani ine ... Katarina, Karolina atd.. :D a co taka Redlola? 🙂 chi chi
nam by sa nehodilo tiez momentalne k priezvisku, ale ako meno super... paci sa mi ...

evuska999
13. dec 2016

Tomáš, Anna

janka743
13. dec 2016

Hermína, Sidónia, Anastázia, František, Juraj, Paula, /nie každému sa páčia, sú to len tipy, meno pre svoje dieťa si musí vybrať každý sám, preto prosím nekomentovať /

cudo
Autor odpoveď zmazal
petkave
13. dec 2016

@evelyn22 ja zas poznám jednu vyše 20-ročnú Kajetánu.

redlola
14. dec 2016

@katrin21 akoze: ahoj, voam sa uichaud uintneu🙂

eliniatko
14. dec 2016

@redlola poznám jednu jedinú osobu čo račkuje, možno za život som stretla ešte tak max. jednu inú, a nikdy to tak neznelo, je to skoro ako r resp. niečo medzi R a L. a všetci ostatní bežní ľudia to vedia v pohode povedať a ešte aj račkujúci to vedia cvičením úplne alebo skoro (95%) úplne odstrániť. určite aj mne príde, že by bola škoda stratiť pre tých doslova pár ľudí čo majú problém s R (a aj ten sa dá riešiť) všetky mená na R alebo končiace na R alebo obsahujúce R.

catrina_s
14. dec 2016

@sue marina je skvela. A chlapcenske... Rastislav ( Rasto, Rastik) ...

catrina_s
14. dec 2016

@cudo Kamaratkyn syn ma 2 rocky a vola sa Vavro.. naozaj nadherne meno 🙂

catrina_s
14. dec 2016

Som rada, ze po dlhom case vidim diskusiu s krasnymi slovenskymi menami. Som uz alergicka na rozne....Liam, Nathanael, Cynthia, atd atd .... Slovenske mena su stokrat krajsie !!! 🙂 🙂 🙂

cudo
14. dec 2016

@catrina_s hej??? No pekne, ja som sa s takym menom este nestretla....naposledy v dejepise s Vavrom Srobarom.

catrina_s
14. dec 2016

@cudo tiez som dlho nepocula take meno... Ale chvalabohu, sa vracaju krasne slovenske mena spat. Skvely vyber 🙂

monkri
14. dec 2016

@monkri kukám mám preklep Tajana tam mala byť 🙂