icon

Meno Damien pre dievčatko

amelie123
12. mar 2013

Zdravím, dievčatá. Hľadáme meno pre dievčatko. Nevieme ešte čo čakáme, ale chceme byť pripravení🙂 Páči sa mi meno Damien, ako dievčenská verzia, kdesi som čítala, že vo francúzsku sa používa. Skúšala som hľadať na iných stránkach a aj tu, ale väčšinou som našla v diskusiách len Damiána a Damiena ako chlapčenské mená. Počuli ste niektorá aj o tejto dievčenskej podobe?

awalancha3
Odpoveď bola odstránená
billam
12. mar 2013

@amelie123 Aj ja som za Ameliu 🙂
@awalancha3 primitivizmom v tejto teme ovplyvas jedine Ty....prides a urazas.

trish31
12. mar 2013

@awalancha3 vysvetli mi preco preboha ludia z okresu Bratislava su namysleni jak svina a nedovidia si na spicku nosa?Cim ste VY taki vynimocni?Ja som z dediny a som na to hrda.A predstav si,z tej dediny som sa dostala az do Montrealu, 5 milionoveho mesta.A som za to namyslena?Urazam za to ludi zo Slovenska a z dedin?Hovorim im ze su primitivni?Zobud sa prosim ta pekne,neviem aky sen ty snivas

A mimochodom,nechcela som hovorit nic na mena Tvojich deti,ale Ty sa tu mas co psoledna vyjadrit k tejto teme.Ty si dala mena svojim detom ake sa davali za cias 2.svetovej vojny,skus zakricat na namesti Helenka a otoci sa ti akurat tak 50 dochodkyn.Takze asi podla seba sudim Teba vsak?

trish31
12. mar 2013

@awalancha3 normalne zasnem:Preco sme jednoduche mysliace bytosti?Pretoze mame iny nazor ako Ty?Preco sa nam pacia zahranicne mena?

saska.t
12. mar 2013

@awalancha3 no myslim,ze tvoja inteligencia sa prejavila oboma tvojimi prispevkami,ci kym niekto nema viac ako 40 r.a nie je z BA,je nedostacujuci na to, aby sem pridal prispevok a na nieco sa pytal? Tak potom netusim,preco reagujes a hlavne takymto stylom 😝 A mimochodom som z BA,ale evidentne taky komplex ako ty nemam...

trish31
12. mar 2013

Normalne nemam slov ako mozu niektore osoby takto aj rozmyslat....Povysovat sa nad ostatnych...Az mi prislo zle,doslova...

janinah
12. mar 2013

budú ju volať Damienka,tak to už radšej Danka
@vlnka81 Damiánov je v PO ako maku,jeden je synov kamoš a postrach Denis mu nesiaha ani po členky 😉

vadimka
12. mar 2013

@awalancha3

ja ze odkial si mi povedoma a uz to mam....davnejsie si na inom fore o chudnuti {vesely miro} zalozila svoju temu, kde si chcela chudnut s babami iba nad 90? 100? 110? 120? KG????? ...No presne si uz nepamatam...jedine, co si pamatam, ze ked som ta tam prisla podporit a zazelat ti uspechy, tak si tam na mna vybafla ako harpia, ze ako si to vobec dovolujem ja tintitko prist k tebe do temy ,ked nemam ANI 100kg a ze si to nezelas...a ine, veci co tu komentovat ani nebudem....vtedy som si pomyslela, co sem nenapisem, ale teraz si myslim fakt -zvlast po tvojich komentoch, ze si hodne obmedzena osobka a je mi ta luto....nuz a o tych jednoducho mysliacich osobkach by som na tvojom mieste mlcala....

..nuz a k teme, mne sa tiez nepacia zahranicne mena u slovakov, aj ked uz si clovek zvykne na vselico a meno damian ci damien sa mi celkom paci..ja mam syna daniela a kebyze je to dievka tak dam daniela...

trish31
12. mar 2013

@vadimka mne sa tiez nepacia zahranicne mena k slovenskym priezviskam,ale tu je to troska iny pripad.A aj u mna,my mame priezvisko Palla.

terina25
12. mar 2013

A mne sa náhodou meno Damien páči.Asi preto,že som tiež zo zastrčenej dediny menom Košice 😀

Zapamätaj si,že to bude tvoje dieťa a ty mu dáš meno,nie nejaká mamina z koníka.A nie každý s ním bude súhlasiť.každý má iný vkus.

no a k názorom awalanche .asi si myslí,že keď má 41 rokov,tak može každého urážať a dávať takéto blbé komenty.žeby to bolo jej vekom?neviem..hovorí sa,že čím je človek strarší ,tým je múdrejší a skúsenejší.ale u nej to platí asi naopak. 😝

mimochodom meno Henrich a Helena sa mi tiež nepáčia.ale nebudem teraz niekoho urážať a hovoriť že sa jedná o niekoho z nejakej zastrčenej dediny ..každý sme odniekiaľ...

digysa
12. mar 2013

@amelie123 Moj osobny nazor na konkretne meno Damien- NIe, pre dievca nie

A k tvojmu priezvisku - urcite nie

Velmi tazko budes k tvojmu priezvisku vyberat francuzske mena.......prepac ale francuzskemeno +madarske priezvisko..... 😕

Skus nieco ine najst....

alena7070
12. mar 2013

moja kamaratka ma Damianu

amelie123
autor
12. mar 2013

@digysa mňa to meno iba zaujalo. vyberáme aj z iných a ešte stále nie sme rozhodnutí. hľadáme stále ďalej.🙂

vadimka
12. mar 2013

@trish31

jejda, pridaj k tvojmu priezvisku PALLA-DI a to sme my..len sa piseme s jednym L....moje deti su Alexandra a Daniel....mm velmi chcel VLADISLAV...mne sa to velmi nepacilo, teraz by som to brala....clovek casom meni aj vkus...asi...ako volali bz sme ho VLAD...vraj to znie tvrdo a bol by to chlap ako hora... 😀 Daniel znie makko a je to fakt aj dost citlivy chlapec...podla mna meno ovlyvnuje charakter...tak ja to berem uz teraz vazne... 😅

trish31
12. mar 2013

@vadimka neeee,Vlad neeee 😀 Ale nie,proti gustu.....No moj muz je talian,preto take priezvisko.Inak to znamena Lopta🙂

vadimka
12. mar 2013

@trish31
moj moldavan 😎

vadimka
12. mar 2013

@trish31

Vlad bol jeden znamy novinar a redaktor v rusku, spravil velke reformy v 90rokoch proste talent, ho zavrazdili a moj muz ho zral z prof. hladiska..tak zato....mne sa to spajalo s Meciarom Vladom tak som to zavrhla hned 😀 ze ziadny VLAD....
inak v rusku volaju Alexandry aj šura, tak to som mu hned, ze nech sa neopovayi ju tak tu volat....

zuzi0911
12. mar 2013

moja aspoluziacka dala toto meno synovi,tak neviem ci je dievcenske

trish31
12. mar 2013

@vadimka asi som debil ale co znamena sura?

vadimka
12. mar 2013

@trish31 😀
proste Rusi volaju Alexandry, ked su male dievcatka, je to zdrobnenina, familiarne, ze 😀 šura, šurocka...alebo saňa..neznamena to nic, len je to pre nich milo povedane ako u nas sandrika..ale šuročka u nas znie divne...

moon1979
12. mar 2013

@amelie123
mne to evokuje skôr chlapčenské meno ako dievčenské ... ale podstatné je, čo sa páči tebe a tvojmu partnerovi ... názory ostatných ti môžu byť ukradnuté 🙂

trish31
12. mar 2013

@vadimka no ved men to nieco...ehm..pripomenulo,ale nechcela som byt sprosta 😀

isabellaa
12. mar 2013

mne tiez skor pre chlapca

chymenitta33
12. mar 2013

poznám Damianku..je to už veľké dievčatko😉 mimochodom tá daniela pasuje🙂 držím palce

mummy01
12. mar 2013

@awalancha3 neviem preco ale je potom plna Blava Sofiniek,Vanesiek atd.,ze??? 😝 Tvoje ustipacne poznamky su uplne mimo.
@amelie123 ja mam tiez dceru s netradicnym menom a ak take das tak sa musis pripravit aj na komplikacie s tym suvisiace ako napr.-okoloiducim a pytajucim sa na meno dietatka ho budes musiet aj viac krat opakovat kym pochopia ze dobre pocuju-prababky a starsi pribuzny sa meno dietatka ani naucit nemusia ( manzelova babka doteraz nevie ako sa moja dcera vola🙂 a svokor sa to meno ucil pol roka) a budu ti donekonecna vsetci klast otazky preco si take meno dala 😀 Ja si ale za menom svojej dcery stojim,chcela som medzinarodne meno.
A Amelia je krasne meno 🙂

chymenitta33
12. mar 2013

inak by pasovalo aj Dalia D...😉

diusik
12. mar 2013

@trish31 Marion je krasne meno 😉

slady
12. mar 2013

Damiana alebo Damienne (s vyslovnostou damien) podla mna 🙂

aliza
12. mar 2013

@amelie123 Amelia je krasne meno 😉, moze byt aj Amelie (Amely) Dulcsova, podla mna to ide spolu. Ale ja nevidim problem ani v mene Damien pre dievcatko.

andy04
12. mar 2013

Meno sa ma hodiť k priezvisku ak tvoje nie je typicky slovenské dá sa... Mne sa moc nepáči ked sa dávajú moc exoticke mena k slovenským priezviskam ak sa žije v zahraničí tak sa to este nejak vstrebe 😀 ale na Slovensku to znie ako (aspoň mne to tak pripadá... viem ze za toto dostanem teraz dobre vynadane 😀 ) prikraslovanie života a vkladanie nádejí do toho ze zo špeciálnym menom aj dieťatko bude určite raz úspešne a špeciálne a už iba pri vysloveni jeho mena sa budú ľudia otáčať... v mojej rodine mame tiež prípad takého mena a po všetkých možných zdrobnelinach sme sa prepracovali k niečomu čo silno pripomína meno macicky 😵 Damiana hmm neviem... znie dost tvrdo Diana je podobne a znie jemnejsie mne sa veľmi páči