icon

Musí byť krstný rodič pokrstený?

18. jún 2022

Je to podmienka, alebo zalezi na fararovi?

Strana
z2
loginexistuje
19. jún 2022

@10zabka do krstneho listu sa zapise aj svedok krstu bol este niekto uvedeny s tebou ? je jedno ze v roku 1995 doktrina sa nemeni v tomto

janetinka27
19. jún 2022

u katolikov musi mat birmovku a musi zit sviatostne (takze napriklad nie "nadivoko")

autor
19. jún 2022

@mamamasama ak je jeden rodic silno veriaci a druhy nie, tak nemaju pravo dieta viest ku viere?

medea2003
19. jún 2022

Nie, ziadny kostol nema benevolentne pravidla. Ateista sa moze sobasit v kostole, ale jeho partner je veriaci a musia poziadat biskupa o povolenie a zaviazat sa, ze nebude veriacemu partnerovi branit v krestanskej vychove deti. To su vsetko pravidla a nie benevolentnost konkretneho kostola...

tetapetra
19. jún 2022

Daj farárovi peniažky do vačku a hneď bude všetko vybavené 😉

majusqwa
19. jún 2022

@mamamasama toto by inak zaujímalo aj mňa. úplne seriózne, bez nejakého rýpania alebo sarkazmu. poznám ľudí, ktorí vyslovene neznášajú cirkev a farárov, z Boha sa smejú, ale ich deti nútia mať všetky sviatosti. načo? prečo? kvôli oslavám a pekným fotkám?
jediná odpoveď, ktorú som raz dostala bola "keby náhodou existovalo peklo".

mamamasama
19. jún 2022

Pravdaže majú právo. Avšak akonáhle je jeden veriaci a beriete sa v kostole, ty ako neveriaca podpisuješ papier, že deti budú vedené vo viere, čiže tým pádom súhlasíš so všetkými pravidlami. To znamená, že si si vedomá a akceptuješ to, že krstný rodič musí mať všetky sviatosti.

10zabka
19. jún 2022

@loginexistuje sorry, to si fakt po 27 rokoch nepamätám. Boli sme krstní s ex-manželom, obaja sme držali sviečky, stáli vpredu s rodičmi dieťaťa. Keď budem s krstňaťom, tak si vypýtam krstný list a prefotím ti ho, ok?

mamamasama
19. jún 2022

@majusqwa hehehe... Tak to ti dali teda riadne inteligentnú odpoveď. Ak by totiž náhodou to peklo existovalo, pochybujem, že práve krst je vstupenkou do neba.

terezka1947
19. jún 2022

@10zabka to,že si si v niečom neistá a podávame to ako radu,že to je možné,dokonca ok.....neviem,zdá sa ti to dobrá rada pre autorku?
Inak,aj svedok krstu je normálne zapísaný.
Kľudne môže byť iba v matrike poznamka-svedok krstu.
Na krstnom liste ťa poznámka byť nemusí.
Krstný list je dôležitý ako doklad krstu pre krstenca,nie je už kladená váha na to,čo a ako krstni rodičia,kto a načo by tam už dával poznámky ku krstnemu rodičovi.
Je to už iba výpis z knihy pokrstenych.

10zabka
19. jún 2022
iveta57
7. jan 2023

Dobry den..nema niekto skusenosti...kamaratka ma chce za krstnu mamu dcere ale ja nie som pokrstena..chcu to mat v katolickom kostole..
Da sa to niekde vybavit? Alebo nejaky formalny papier?

bu1bu
7. jan 2023

@iveta57 a kamarátka chápe význam slova “ krstná mama”? Evidentne nie a ani ty. Ako nepokrstena a toto je uz moja dedukcia, nežijúca v kresťanskej ideológii chces viesť dieta vo a k viere?!

terezka1947
7. jan 2023

@iveta57 môžeš byť svedok krstu,no druhý krstný rodič musí mať sviatosti.

kristinka92
7. jan 2023

@iveta57 nie, okrem krstu treba mat aj prvé sväté prijímanie. žiadny normálny kňaz by s tým súhlasiť nemal- krstný rodič je ním preto, preto ma pomáhať viesť dieta ku viere tak ako rodič. k čomu ho chceš viesť teda ty??

rol76
7. jan 2023

Ano,musí.

zuzanaete
7. jan 2023

@iveta57 Krst nie je folklor. Krstny rodic sa zavazuje rodicom pomahat s vychovou dietata vo viere. Ako chces toto splnit? Krstna mama nie je o noseni darcekov.

Strana
z2