icon

Oslava - divoké deti

2. dec 2021

Ahojte baby , chcem nestranný pohľad na vec..
Máme mať oslávu a majú prísť aj deti z našej rodiny...my ich máme veľmi radi o tom pokoj ale oni keď prídu ničia veci ..skáču po gaucoch , posteliach pretože doma sú tak zvyknutý že môžu...otvárajú skrine, a trestnú s nimi ,ťahajú závesy, s pastou búchajú do okien tak že sa trase sklo a aj s našimi detskými hračkami zachádzajú tak že sa bojím aby sa moje deti po ich návšteve mali s čím hrať.uz teraz som zúfalá z toho , pretože oni upozorneniam nerozumejú oni majú voľnú vychovu , ich rodičia sa čudujú prečo naše deti to robiť nemôžu takže tadeto cesta nevedie ,žeby rodičia dali na ne pozor, a upozornili ich.som divná , že nechápem tomuto ,ja viem že každý má inú výchovu ale ak viem že niektorí ľudia nemajú radi toto alebo to tak sa o to postarám aby to moje deti nerobili druhým doma, veď to je ich domov a tam sa rešpektujú ich nariadenia.deti majú 8rokov a 5rokov čiže nie sú to najmenšie deti ktoré nerozumejú😔 som trošku v strese z toho

autor
3. dec 2021

@maciatkolulu áno ono sa ťažko vybavuje niečo , keď ťa majú v zuboch , proste my sme u nich taký outsideri, moje deti stále behajú po vonku , po výletoch (keď nebol lockdawn a všetko bolo relatívne ok), na ch deti v živote na žiadnom výlete neboli , poznajú iba dvor(peniaze majú )moje deti majú inú výchovu , nemôžu niektoré veci , ale chodíme 2krat za deň von a tam sa môžu vyskakat ,pre mňa za mňa aj keď prídu po uši špinavy domov neriešim..ale doma skákať po gaucoch nebudú .a keď si o tebe myslia že si není normálna tak sa ťažko rozkrikuje

hvolkovamirka
3. dec 2021

nerob si kvoli tomu stres, svoje deti si drz podla svojich pravidiel a ostatny nech tak isto tak robia. kazde dieta aj na oslave bude robit len to, co mu povolia

ninusa221
3. dec 2021

@akbara77 predstav si že sa normalne stretavame a covid sme nemali.. skor by mi preplo stoho že som doma sama zavreta a nikam nechodim ako keby niesom medzi ľudmi.

maciatkolulu
3. dec 2021

@jankapepe opatrenia, si predstav, opatrenia....

maciatkolulu
3. dec 2021

Tvoj dom, tvoje pravidlá, pekne slušne, nie a hotovo

jankapepe
3. dec 2021

@maciatkolulu tak ich nerešpektuj keď ta delia od rodiny. Je to len tvoje rozhodnutie.

jankapepe
3. dec 2021

@maciatkolulu vieš všetko s mierou.... Ak je niekto chorý áno ma sedieť doma, bez ohľadu na to ci ide o covid... Ale ak je niekto zdravý neexistuje žiadny dôvod nestretnut sa s najbližšími.
A nie ani opatrenie nie je dôvod.
Otazka: ak schvália opatrenie že deti budú preventívne odoberať rodičom aby sa nenakazili.... alebo že nad 65 izoluju doživotne lebo veď riziko....
Aj toto by si respektovala?
Prehanam... možno... možno si na toto čoskoro spomenieš...
Vies moja hranica je tam kde končí logika a zdravotný prínos opatrení. Aby zdravý človek sedel doma a nevidel zdravú rodinu.... zatiaľ čo do práce autobusu obchodu áno. Tak to je na hlavu.

maciatkolulu
3. dec 2021

@jankapepe a ako by si riešila, že potrebujú prejsť cez hranice, nezaockovane? Do krajiny, kde je tvrdý lockdown? Prísne kontrolovaný a dodržiavaní, keď tu nemajú pobyt? Úprimne, porad, budem rada. A vidíš, decká sú 4x týždenne testované, nemôžem vymýšľať., lebo inak nepôjde do školy. Co v našom prípade nie je možné. Da sa odporovať, ale nie vždy. Stačí, že sa neockujeme, zatiaľ. Aj to ma muž dosť ťažké, ja doma, zatiaľ nie

jankapepe
3. dec 2021

@maciatkolulu ale prosím ta 90% ľudí prejde hranicou bez kontroly. Ak majú cudziu ŠPZ tak ich už tobôž nezastavia...
K vám domov tiež asi nechodia policajti na preventívne prehliadky, že?
Ak sa nejedná o sk, tak to otočte a chod na sk ty.

evka258
3. dec 2021

Povedz, ze je lockdown, ze sa bojis corony, situacia je zla a bodka. Zrus oslavu a mas pokoj.

maciatkolulu
3. dec 2021

@jankapepe vieš čo, skus prejsť rakúskymi hranicami, potom hovor, môžeš mať šťastie, že ťa nezastavia a nemusíš a teraz, keďže opakujem je tu tvrdý Lockdown, zastavujú na uliciach, pýtajú potvrdenie o zamestnaní, test, imofpass, tak ver tomu, že to nie je také ružové a áno, sú prípady, kde prídu na podnet susedov na kontrolu policajti. Myslíš, že sa to chce niekomu riskovať, posielam ti katalóg, precitaj si, snáď porozumies. A to je len taky Light príklad. S cudzymi spz, respektíve rakúskymi musím odpovedať na otázky, prečo som prekročila hranice a nesedela doma na riti, napríklad. Keďže tu žijem asi viem co si môžem dovoliť a co nie. To nie je, že zbehnem do hainburgu po maslo a hajzlak 🤪

maciatkolulu
3. dec 2021

@jankapepe nuž a hen, nové... Takže si zlata, skvelo si mi poradila, len nejako mi to nepomohlo
https://refresher.sk/107125-Policia-zavadza-pri...

kvetinka75
3. dec 2021

to je jedno koľko má byť. Potom sa už vírus šíriť nebude? Teraz robiť rodinné oslavy kde je viac ľudí? A potom sa bude nadávať na vládu, neočkovaných a pod.

jankapepe
3. dec 2021

@maciatkolulu čítala si aj poslednú vetu??
Ak sa nejedná o sk, môžeš ty cestovať sem.

maciatkolulu
3. dec 2021

@jankapepe a muža nechám doma🤣🤣🤣🤣.... Alebo bude v karanténe a nepôjde do prace,či ako?

maciatkolulu
3. dec 2021

@jankapepe vieš čo? Nerozumiem, že ma ideš presviedčať a pritom nevieš ako to funguje, je Lockdown, sú nariadenia. Nebudem z a každú cenu duoat nohami, keď to nemá význam. Ani riskovať pokuty atď. Naozaj nie, pocajbkarnateny 7roc eho, zdravého!!!!dieťa prišla polícia na kontrolu, normálna štátna polícia, dieťa sa muselo ukázať, po kecali sme si a odišli, iným priali aj 2x, to je co?? 🤣🤣🤣Ono niekde sa aj dodržiava, ver tomu a potom sa nezatvaraju školy a ľudia majú možnosť aspoň pre deti vytvoriť ako taký normálny život. Toľko k tomu

vroni
3. dec 2021

@jankapepe, jasne, zbalíme celú rodinu vrátane zvierat, pôjdeme 10 dní vopred, aby sme si odsedeli karanténu... Skutočne zmysluplný a konštruktívny návrh 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
A k teme: robiť oslavu s x rodinnými členmi je blbosť. Zavolám decku jedného, dvoch kamarátov, ak to bez oslavy nevydrží a nie nejakých divochov z pralesa s rodičmi neandertalcami. A kľudne vrámci rodiny poviem, že deti, ktoré mi z bytu urobia kulnicku na drivi, kým sa ich rodičia budú pripečene uskliebat nad kávou, do môjho bytu pozývať nebudem. Ani mimo corony.

maciatkolulu
3. dec 2021

@vroni 🤣🤣🤣🤣

sense
3. dec 2021

Inak ak robíš oslavu kvôli dieťaťu tak nech si oizve dieťa jedného dvoch kamarátov a je to,

janka0509
3. dec 2021

@akbara77 rozumiem ako to myslis, ale treba nájsť kompromis.. V marci 2020 "zacala" korona. Par prípadov. Naozaj som bola odhodlana všetko dodrziavat. K mojej maminke som isla raz za tyzden iba na dvor s ruskom na pol hodiny. Potom zacalo leto, naraidenia sa uvolnili a my sme sa zacali zase stretavat normalne. Potom prisla jeseň a zase kolotoč...nechcela som tam moc chodiť zo strachu, ze ju nakazim.. Ale jeden den mali k nasim prist aj sestry aj ich manzelia, deti..
dokopy je nas päť surodencov..a maminka mi volala ci prídem aj ja. A hovorím jej, nepridem, bude nas tam veľa.. Ale nakoniec ma presvedčila. Bola nedela. Všetci sme sa tam stretli.. Mama napiekla kolac a vyzerala byt uplne v poriadku. V pondelok zomrela na infarkt v 63 rokoch. Som rada, ze som s nou aspon to leto strávila a to jesen aspoň striedmo.. Bala som sa ze ju nakazim covidom a nakoniec mi zomrela na infarkt... Ja som covid doteraz nedostala, (nemam protilatky v krvi), a ani moji surodenci. Ale som rada, ze som ju vidavala, nie tak ze by bola polroka pred smrtou sama, lebo by sme sa všetci bali ze ju nakazime.

alexandra2468
3. dec 2021

Boze tiez k nam chodila taka navsteva. To ani sa neda hnevat na tie deti, lebo za to vobec nemozu. Tiez som sa vzdy hnevala len na tych rodicov..
Prisiel covid, uz k nam nechodia 😃

mamutka
3. dec 2021

Ja by som navrhla oslavu vonku. Napr.na opekacku neexistuje nevhodne ročne obdobie, len zle oblečené deti. Sledujte počasie a určite si termín podľa toho, či nebude pršať a pod. Nemusíte ísť ďaleko. Deti sa vylietaju, vymyslite hru do lesa, hľadanie pokladu, hádzanie guliciek alebo co, alebo len túru. Popri tom sa dospelí pekne porozpravaju a deti vybehaju. Dobrý čaj a iné špeciality do termosiek, chutné jedlo a ides. Ak rodicia tých detí povedia, že oni na také nechodia, tak proste povedz, že inak to nebude, v dome sú deti ako diva zver, potrebuju výbeh a bude to takto. Ak sa nepridaju, škoda, ale idete von a bodka.
To ti píšem ako matka dvoch synov z kategórie "diva zver". Starší vždy skákal po gauči, on je trochu divy od mala, už má 13 a keď sa pohybuje pomaly a po dlážke, mam obavy, že naňho niečo lezie 😁 ale do kelu aby na návšteve matka nevedela decku povedať, že tu nie si doma, tu sa po gauči neskace, to je už iný level tuposti. Ale keď píšeš ze ani na výlety, ani von s deťmi nechodia, tak sa nečudujem, že ani vychovať ich nevedia. Plus teda argument, že teraz je veľa chorôb, vnútri sa to šíri a nechceš byt s deťmi do Vianoc na maródke. Lebo teraz keď ti dieťa začne kašľať, Dr ho bude vyšetrovať cez mail, ak vôbec odpise, pekne môžete skončiť so zápalom priedušiek, kým sa k Dr dostaneš. Mame s tým teraz skúsenosti, takže korona nekorona, nijakú interiérovu oslavu by som neradila.

scorpionflower1
3. dec 2021

To, ze ty mas dost korony neznamena, ze teba ma korona dost..ked ti tie decka vadia, nerob oslavu u seba doma, odloz ju na lepsie casy a usporiadaj ju vonku, ked bude teplejsie...

jankapepe
3. dec 2021

@maciatkolulu mne je jedno 🙂 ja Vianoce trávim tak ako chcem. Len fakt never tomu ze o rok to bude inak.

jankapepe
3. dec 2021

@vroni žite ako chcete.... Cez hranice chodím v,, karantene,, som bola raz.

maciatkolulu
3. dec 2021

@jankapepe reálne niekto chodí von v karanténe? Neverim.... Žijem fér, podľa pravidiel. Zvláštne co?

vroni
3. dec 2021

@jankapepe, ďakujem za láskavé dovolenie. Na princípe, v riti som bola, tak hovno viem, tu poucujes, ako sa všetko da obísť. Nepochybne sa dá. Len to nie je vždy účelom hry a poniektorí dokonca aj vidíme rozdiel medzi protestom proti systému a preštaním systému vo vlastný prospech. Prvé je občianske právo, druhé primitivizmus.

maciatkolulu
3. dec 2021

@vroni akoze👍..... Ale tak prášky a avivaze sú, asi aj WC papier.....pardon,musela som.

jankapepe
3. dec 2021

@maciatkolulu never. Hovorím ze žijeme v inom svete.

maciatkolulu
3. dec 2021

@jankapepe zjavne....