icon

Po akom čase ste sa zasnúbili?

12. apr 2022

ahojte, zaujima ma po akom case..(mesiacoch,rokoch) ste sa s partnerom zasnúbili ?
Lebo mne pride ze ja sa toho asi ani nedockam..uz sme spolu 6 rokov a stale nic...pritom o svadbe, detoch sa bavime, dokonca uz mame 4 roky vlastne byvanie ale toto nejako neprichadza :(
ja mam takmer 29r, a on o rok mladsi 🙂

bejusicek
14. apr 2022

My po 6 rokoch ale prsteň mal už kúpený skôr a skrýval ho on si ale plánoval zásnuby na špeciálnom mieste nie na SVK takze to preto tak trvalo dlho 😄 a hlavne vraj chcel aby som bola o to viac prekvapená lebo ja som myslela že on svadbu vôbec nechce aj tak obcas hovoril 😄 a je to už pomaly 9 rokov ten najlepši manžel ☺️

cucoriedkacucoriedka
14. apr 2022

Po 5 rokoch...a tento rok máme už 16 výročie svadby🙂 pamätám si že svojmu manželovi som povedala že teda ak ma chce za manželku tak nech sa rozhýbe lebo mama bude na sk 2 mesiace (robila v USA) a potom až o rok...tak šup šup a on že okaaaa....tak sme to za mesiac všetko zbuchali....a teraz sa mi vysmieva že ako som ja Jožka do svadby vtlačila ale že neľutuje🙂

asistentka89
14. apr 2022

Zasnúbili sme sa asi po 6 rokoch vzťahu (boli sme spolu od 16stich),vzali sme sa o dva roky po zasnúbení…:ono chlapi sa do svadby podľa mna nejako veľmi nehrnú-česť výnimkám.Podľa mna majú strach z takéhoto záväzku,hoc svoju polovičku milujú….
Normálne mu to navrhni,povedz mu že ste spolu už dlho,máte spoločne bývanie,že by si sa už naozaj rada posunula vo vzťahu ďalej.

cucoriedkacucoriedka
14. apr 2022

@jarmilka86 môj tiež povedal...v kuchyni pri stole...kukaj aj prsteň som kúpil...ja že diiiik,,🙂 on že chces? Ja že keď inak nedáš;) a zaklincoval to môj otec....tak hádam vieš po piatich rokoch čo si berieš...ani nie KOHO ale coooo....a môj muž šak vrátim...a otec Nazad NEBEREME....a ten zmysel pre humor do dnešného dňa milujem na mojom mužovi🙂

janewithane
14. apr 2022

Riešiť svadbu bez zásnub mi nepríde vôbec divne. Ste partneri, rozprávali ste sa o tom. je rok 2022.. snáď ak vie, ze by ta potesili zásnuby tak ta este nejako romanticky prekvapí 🙂 nedevalvuj to. Aj to môže byť krásna chvíľa. V niečom mi to príde aj také partnerskejsie sa najprv o tom vôbec rozprávať.

nikusiak9
14. apr 2022

povedz ze dieta az po svadbe

perdita11
14. apr 2022

Po 9 rokoch 🙂 ale my sme spolu od 18. Vydavala som sa ako 29 rocna ale tiez spolu byvame od mojej cca 23-24

nika_17
14. apr 2022

13 rokov

evkamotka
14. apr 2022

Mna poziadal o ruku 8 mesiacov od prveho stretnutia. Za dalsich par mesiacov sme sa vzali, za dalsich par mesiacov po svadbe som bola tehotna. V juni mame 6te vyrocie a sme manzelia, dve deti aj nejake tie nehnutelnosti, stabilna praca.....

.... Len tvoj priatel by to musel chciet ;)

ovkaja
14. apr 2022

Úplne ti rozumiem, čo prežívas, mala som podobný vzťah s tým rozdielom,že sme spolu nebývali... 6-7rokov sme boli spolu(teraz už sme manželia s 2krasnymi dcérkami), môj brat so svagrinkou chodili spolu 9rokov 😁 teraz si vravím,aspoň žiadne osobnostné prekvapenia po svadbe... Ale k téme ... Manžel je o 2roky mladší a v dobe chodenia som už bola raz tak vytocena pod toľkým mojim vnútorným tlakom, ze práve na svadobnom.obrade jeho známej,počas toho,ako šla nevesta uličkou, sme si vybrali termín svadby ...môj argument bol ten,že chceme veľkú svadbu,tak treba zariadiť sálu,na ktorú sa u nás v meste čaká aj rok... O týždeň na to,sme si zajednali sálu(už mnohé termíny boli obsadené rok dopredu) a rok neskôr už svadbovali... Zasnúbili sme sa asi 2mesiace po zajednani termínu v deň,keď som si priniesla zo svadobného salónu/výpredaja/šaty 😁 Vraj nosil prsteň 2mesiace a stále čakal na vhodný okamžik, nakoniec som mu zmarila plány v ten osudný deň,tak si len pokľakol u mňa v izbe, ale čaro tomu neubralo, miesto sĺz sme sa asi 5minut vkuse smiali. Každý chlap je iný,tak to chce aj iný pristup...ja osobne si myslím,že ťa chce požiadať o ruku na špeciálnom mieste, preto tak otáľa...

lustitova
14. apr 2022

Ahoj, my sme sa brali po 12r, mali sme uz 2r dieta a druhe na ceste. Mala som 33r ked sme sa brali. Uz sme spolu 17r a stale nas to bavi. 😉 Co ma prist, pride. Svadbou sa u nas v podstate nic nezmenilo.

tinka349
14. apr 2022

Sme spolu cez 6 rokov, mame 4 rocnu dceru. Tiez som cakala ci bude svadba atd…. Nehrozi 🤣 on sa vyjadril ze papier do zivota nepotrebuje, hadali sme sa preto XY krat a zmena ziadna, prave naopak ma este vacsi odpor/averziu k tomu celemu, cize prestala som dufat a zijeme tak ako doteraz bez papiera, zvykla som si…. Ja mam 36 , on 42

zuzuliatko18
14. apr 2022

O ruku ma poziadal.po 10 mesiacoch, svadba Bola po roku a tristvrte, odkedy sme sa spoznali. Tento rok oslavime 8 vyrocie svadby. My sme ale zacali zhurta, uz po mesiaci sme sa navzajom zoznamili s rodicmi.

happymia
14. apr 2022

My sme sa zasnubili po 7r,dietatko po 9r.(bolo by aj skor ,ale nedarilo sa podla predstav) a svadbu sme mali po 12r aj to na navrh knaza rovno pri krsteni prvej dcerky 🤷🏽‍♀️😄
My sme to brali nejak prirodzene ,nie kedy a za kolko mesiacov a dni a keby nebolo farara na pravom mieste tak snad do teraz niesme zobrati a to sme mini svadbu zbuchali za necele dva tyzdne 🤷🏽‍♀️😄

adoska717
14. apr 2022

Po 10m... Potom som otehotnela ked sme boli spolu vyse roka bola svadba.. Uz tahame 6 rokov a 2 deti 😄

lucynka21
14. apr 2022

Toto je veľmi individuálne podľa mňa, kamarátka sa zasnúbila po 7 rokoch vzťahu. Bývali spolu niekoľko rokov, 4 roky spoločne kúpený pozemok a až tento rok, cca pol roka od zásnub sa vzali. Možno je lepšie rovno plánovať svadbu bez zasnúbenia, ako byť zasnubena niekoľko rokov a bez vyhliadky na manželstvo 😊

autor
14. apr 2022

@ovkaja si ma potesila ze aspon niekto veri tomu ze ma chce poziadat...uz tu boli aj komentare aby som sa s nim rozisla... 🙈

kofolala
14. apr 2022

Po 3 rokoch

kova85
14. apr 2022

S mojim ex sme boli zasnúbený vyše 3 roky. Nemal sa k ničomu. My sme to mali trochu opačne, žiadne spoločné bývanie, ja som chodila na týždňovky. Keby chcel tiež sa mohol zamestnať bližšie ku mne, ale pohodlnosť a nechcelo sa mu dochádzať a výhovorky. Posledný rok vkusne som nadväzovala tému nie svadbu ale spoločné fungovanie. K ničomu to neviedlo len odpovede typu chce mať v budúcnosti svadbu a deti. Na otázku kedy to bude už žiadna reakcia. Jeho predstava, že budem bývať s ním u jeho rodičov 🤦. Nikdy sme tento variant neriešili a vedel že chcem samostatné fungovanie. Tak som to ukončila.
S terajším MM sme sa zobrali po 4 rokoch spoločného fungovania. Ani som to nečakala lebo sa nechcel ženiť, že papier netreba. Na dovolenke keď sme šli okolo klenotnictva mi povedal poď si vybrať prsteň 😊😃. Do 3 mesiacov sme boli svoji

lelanda
14. apr 2022

Ja som môjmu po 6 rokoch povedala, že sme spolu dosť dlho na to, aby sme sa bud zobrali a lebo išli každy svojou cestou. Ze sa s ním nemienim vláčiť dlhšie,, ak to nemá niekam viesť... A on súhlasil so svadbou. Začala som pomaly riešiť veci, plánovať, on sa občas zapojil, ale viac menej neriešil nič,ani zásnuby. Oficiálne pozvanie o ruku a prsteň som dostala necelé dva mesiace pred svadbou, keď už boli prípravy v plnom prúde.. Nejaká extra romantika tam nebola, ale tak ja som vedela, že mm nie je ten tip romantika a odvazlivca na svadbu...

vanessa12345
14. apr 2022

My máme plánované, že tento rok na Silvestra. V októbri to budú 2 roky co sme spolu, nemusíš mať presný deň , mesiac rok ...to je individuálne. Keď to tak tvoj priateľ cíti, že nechce tak skoro tak nemôžeš ho nútiť.

bejka90
14. apr 2022

My po 8 rokoch takisto som si mysleka ze s auz nedozijem :( ale tak on cakal kym skoncime vysku a je o 4 roky mladsi odo mna takze on mal 24

diemerika
14. apr 2022

Zásnubný prsteň nezaručí svadbu. Prečo sa hneď nevziať? Je iná doba,preto aj ty ho môžeš požiadať.S bývalým sme boli 5,5 roka ,z toho vyše 2 roky zasnúbený a nakoniec sme sa rozišli. S terajším manželom sme sa "videli" 3 x a na 4 zasnúbili. Do 6 mesiacov od zoznámenia sme boli manželia.Je to crazy 😊 ohľadne zasnúbenie u nás: on mal otázku na jazyku,ja som ju vyslovila.

jordana111
14. apr 2022

Požiadal ma asi po 4 a pol roku malý mal 1 rok boli sme mladí ja som ho do ničoho netlačila prekvapil ma ani do svadby sme sa nehrnuli počkali sme keď mal syn 3 roky a bola velka svadba 🙂 sme spolu 10 rokov máme dve deti ja by som chlapovi nikdy nenaznacila aby ma požiadal to musí chcieť sám 🤷

autor
14. apr 2022

ziadat ja jeho nikdy nebudem😂 nech je doba aka chce...🙈

mimi3008
14. apr 2022

Po 6 rokoch, ale chodili sme spolu, odkedy som mala ja 16, on 19. Brali sme sa este pocas mojej vysky

stanzi
14. apr 2022

Autorka, naozaj ta nechcem urazit, ale tak trochu nechapem zmyslu tejto diskusie. Partnera stale obhajujes, ospravedlnujes, tvrdis, ze vies ze si ta chce vziat, uz si vymyslela X dovodov ze preco to asi este neurobil...tak potom asi nema zmysel o tom diskutovat, len cakat, ci? Vela zien ti tu napisalo, ze to nevyzera dobre nie preto, aby ti ublizili, ale z vlastnej skusenosti...

Takisto ako ja, boli sme s partnerom spolu takmer 7 rokov, hovorili sme ze sa raz vezmeme, avsak bez toho aby sme nachvilu "zastali" a pouvazovali, ci to naozaj este chceme, alebo ci to hovorime len preto, lebo sa to od nas akosi ocakava po tak dlhej dobe. Nakoniec sme sa rozisli, a obaja mali svadbu s inymi partnermi po ovela kratsej dobe (a sme stastni 🙂)... Ja sa tiez pripajam k nazoru, ze 4 roky sa o tom rozpravat je dost, keby to naozaj chcel, uz ste svoji. Mna muz ziadal o ruku po roku chodenia, do polroka od zasnub bola svadba, a to bol o niekolko rokov mladsi od tvojho...Ak sa s nim nechces rozist, tak najlepsie pre vas bude ak si prestanes planovat konkretne ciele ako ze do 30tky dieta, a nechas vas spolocny zivot len tak plynut. Co bude, to bude, co nebude, to nebude...

autor
14. apr 2022

@stanzi ale ja ani neocakvam konkrétne rady od tejto diskusie co mam a co nemam robit..moja jedina otazka bola : Po akom čase ste sa zasnúbili? cisto len tak zo zaujmavosti som sa pytala...

autor
14. apr 2022

a nikto nepozna mna ani mojho partnera a nikto mu nevidi do hlavy (ja tiez nie)..preto nechapem take komentare typu...neurobil to preto lebo.....

sherynkamalinka
14. apr 2022

alebo povedz, ze si objavila Boha a zacinas zit krestanskym zivotom, takze, sex az po svadbe :D