icon

Pozvanie na svadbu poštou

28. júl 2022

Dobry den,
ako by ste reagovali na skutocnost, ked pride pozvanie na svadbu postou, pricom viete, ze ostatnú rodinu pozyvali osobne?
Ani navsteva, ani telefonat, nič, len papier o tom, kedy a kde….
A k tomu este dodatkom napisane, ze chcu financnu hotovost, nie vecné dary.

katka164
29. júl 2022

Prečo tu všetky útočíte a vytrhávate pointu z kontexu?Aurorka má pravdu...je to neúctivé a zároveň bezočivé posielať ,,oznam o finančnom dare"😔😔😔

maja22
29. júl 2022

@elizabet173 dat peniaze a dat dar nemusi byt vzdy to iste. Dala by si na svadbu v obalke len 15 - 20€? To by sa ti zdalo urcite malo. Ale taku tanierovu supravu uz za tu cenu kupis. Mas dar, dokonca aj celkom "velky" a nezruinuje ta to. Ti, co obracaju kazde euro, urcite by pre spomienku doniesli radsej daky dar, ako sa bud hanbit za malu sumu v obalke alebo si odtrhat od ust, aby bola suma "primerana". Aj o tom to casto moze byt... Inac, my sme dostali okolo 9 tanierovych suprav, za 16 rokov sme niektore uz rozbili, uz jeme asi z troch rozlicnych druhov tanierov, ale este mam v zasobe jednu krabicu poslednej supravy, ktora je kompletna 😁 Aj vyssvace dva, kazdy sluzil okolo 5/6 rokov... Skoro na vsetko casom prisiel rad...

qwer2019
29. júl 2022

Mňa a vlastne celú rodinu brat pozval poštou. Prišiel list z policajného zboru SK. A tam pozvánky na svadbu... A nie, nie je policajt... len to zobral vtipnou formou. Vôbec nás to neurazilo.. telefonicky/ osobne riešil iba účasť. Ale sprav, ako cítiš.

selest
29. júl 2022

@katka164 je to normalne a uplne bezne. Mysli sa tym ak chcete dat dar tak len penazny, nekupujte nepotrebne a nehodiace sa kraviny.

marionete
29. júl 2022

Ja by som nešla...ako vynucovať si prachy namiesto daru to čo má byť?

brunet89
29. júl 2022

Ja som nebola volat ludi osobne.Nevedela som zeby to mohol byt problem 😄

maja22
29. júl 2022

@brunet89 Ked nevolas nikoho osobne, je to ok. Ak obehas takmer vsetkych a niekoho zamerne vynechas, to je dost neuctive.

selest
29. júl 2022

@maja22 dostaka som par obalok aj s 20 eurovkou a presne tak som to brala ze by kupili kravinu tak radsej dali tolko kolko mali. Kazdy da kolko si moze dovolit. Rozoznas sadu poharov za dvacku od draheho daru. Cize je to uplne jedno.

maja22
29. júl 2022

@selest ale nemusi to byt jedno tomu, kto dava. Pri darceku moze mat pocit, ze pre teba aj vynalozil istu namahu, myslel na teba pri vybere, nasiel si cas, alebo mu to predsa len pride menej trapne ako peniaze v obalke, ktore by sa mu zdali "slabe"...

dzulik_
29. júl 2022

Ja som tiež niektoré pozvánky posielala poštou. Ale vedela som, že cca do 2 dní im príde do schránky a v ten deň som zavolala a pozvala ešte telefonicky. Takto je to neosobné a ešte sa nám nestalo, aby nás niekto takto "pozval" na svadbu 🤔

vevapeto
29. júl 2022

Kto bol po okolí tiež som osobne pozyvala, kto ďalej tak postou pozvánku. Keby vás tam nechceli tak pošlú len oznamko a možno ani to nie😉 inak s tými €€€ je super nápad, aspoň si kúpia čo potrebuju. Ja som dostala take kvantum drahých kytíc …🫣 vieš, kde skončili? Na hroboch príbuzných🤘🏼 Takze pre mna vyhodené €€€. Keby som sa vydávala, tak by som tie kvety zakázala .

selest
29. júl 2022

@maja22 tak ale ked mas dostat 20 sad poharov a 15 velkych fotoramov s napisom family do zariadeneho bytu tak to radsej poziadas o tu dvacku😅 potesilo ma to od krsnej malej ze som dostala taketo darceky zo ❤vybrate ale zas cela rodina keby mi to podonasala tak mam plnu pivnicu

danulicek
29. júl 2022

Mne nejako uniklo, v akom rodinnom vztahu ste. Ak by mi brat poslal oznámenie postou a býva v rovnakom meste, aj by ma to nasralo 😁 ak sesternica alebo nejaka vzdialená rodina, neriešila by som. Zvlášť, ak sa často nestretávame za beznych okolnosti.

To o “peniazoch” je normálna vec v dnešnej dobe, nic pre nich typické a voči vám osobne… dokonca pred 10 rokmi sme to pisali aj my v nejake basnickovej forme, ale aj tak sme dostali hrnce, žehličky, deky a tak 🙂 cize to je len prianie budúcich manželov, každý hosť si aj tak urobi, ako uzná za vhodne 🙂

salma22
29. júl 2022

Môj názor je že ísť na svadbu je o oslave lásky všetkej ...nie len novomanželov...ale keď vidím aké je krásne sledovať ľudí ktorí sa dlho nevideli a rozumejú si... všetci v perfektnej nálade, dám dar ktorý požadujú veď každý podľa svojho uváženia nie každý zarába 1500€ 😊 (len príklad) ... veď je to nádherná vec...ja sa teším z každého pozvania a vidieť priateľov,rodinu s ktorou som už dlho nebola a zabaviť sa s nimi je pre mňa na nezaplatenie...ja by som šla...a pozvánka v pošte je normálna aj my sme nerecestovali celé Slovensko...(aby sme ich pozvali osobne) ale niektorím sme poslali poštou pozvánky...a potom nám len potvrdili alebo nepotvrdili účasť telefonicky ... niektoré veci sa nedajú vziať späť

nyusika
29. júl 2022

@maja22
Málokto chce vecný dar.
A väčšinou na takom záleží práve darcovi, majú sebecký pocit, že sa všetci musia zblázniť od šťastia, že si niekto dal "námahu".
V skutočnosti sa málokedy trafia do vkusu obdarovaných.
A väčšina takýchto darov skončí v garáži.

siss98
29. júl 2022

My sme tiež aj najbližšej rodine poslali poštou alebo hodili sami do schránky lebo sa nám to tak viac páčilo 😄 a tiež sme písali ze ani kvety len ak tak losy alebo peniaze. Neviem čo by som robila s x hrncami a tak 😅

mama80
29. júl 2022

Ano, presne takto by som to i ja pochopila

evaachesa
29. júl 2022

Ja si myslím že nakoniec budú aj radi ak neprídeš. 😉

evaachesa
29. júl 2022

@selest tie fotorámy s nápisom family, to je ozaj jedna katastrofa...to už fakt radšej jedna čokoláda ako toto 😅

nyusika
29. júl 2022

@evaachesa ja si myslím to isté 😁

evaachesa
29. júl 2022

@nyusika a k tomu ešte drevený nápis LOVE a dielo je dokonané 😅

mikadooo
29. júl 2022

Poslala by som poštou list, ďakujeme za pozvanie, radi prídeme, resp. je nám veľmi ľúto, nebudeme sa môcť zúčastniť, ale prajeme všetko dobré. Vôbec by som to nepitvala. Načo.

nyusika
29. júl 2022

@evaachesa a tabuľka na dvere "domov je tam, kde je láska" 😁😁😁

alureb
29. júl 2022

My sme tiež na svadbu len poštou posielali. Vôbec som takéto neriešila.

lienka.7
29. júl 2022

Dostala si pozvánku, bud účasť potvrd alebo nie. Bodka.

lubka86
29. júl 2022

Mozno boli osobne ale neboli ste doma, tak to hodili medzi letaky 😄

evaachesa
29. júl 2022

@nyusika 😅

mofa
29. júl 2022

Vsak si z oravy?🙂)ja neverim, ze sa toto osobne pozyvanie este niekde praktizuje okrem oravy. To je tak zbytocna vec, konzumujuca cas. Ved vidite sa na svadbe tak preco potrebujes osobne pozvanie?🙂) nevidim v tom zmysel. Mohli Ta este aj nepozvat….

mimi3008
29. júl 2022

Bolo by mi uplne jedno, ako ma pozvali. Aj my sme mali pred 8 rokmi na svadob.pozvankach taku milu rymovacku, ze nechceme dary, ale radsej hotovost. Ked idem na nejaku svadbu, je pre mna jednoduchsie dat do obalky peniaze, nez vymyslat dar a este ho zhanat

liv1
29. júl 2022

Podla mna je totaaaaaaalne odveci, napisat co chcem ako dar na svadbu do pozvanky 🙈😅. Autorka netrapila by som sa nad nepozvanim osobne, nevies dovod. Bud chod, alebo nechod. Dovody preco nepozvali neries, vykasli sa na to proste😉. Chapem, ze ta to zamrzelo.. ale clovek ma pred svadbou toho tolko, ze mozno urobi ci neurobi veci a nemusia mat nejaky hlbsi vyznam. A prihriate komentare si nevsimaj, niektore maju doma husto tak im urobi dobre niekde si rypnut 😁