icon

Pozvánka na oslavu okrúhlin

26. aug 2025

Išli by ste na oslavu okrúhlin známim, pokiaĺ ste neboli pozvaní, ako rodina. Manžel dostal na massenger odfotenu pozvanku ktorú mal oslavenec vytlačenú. Nič, konkretne na nej nebolo.

anonym_bf7afb
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_b4a36b Ved som jasne napisala, že muž mi tvrdí že to patri aj pre nás, ale mne to proste pride zvlašne, lebo ja som vždy pozyvala menovite alebo osobne s dodatkom tešime sa na Vas ale toto je take , že neviem čo si mám o tom mysliet a ako ti mam chápať.

@anonym_autor pre pána Jána ,azda pre niečo ste si toho chlapa vybrali ako krstného otca svojho syna, keď pre nič iné tak aspoň pre pekné fotky v kostole ako je tu zvykom na Slovensku. Manžel je hádam svojprávny asi viac ako 18 rokov, čiže mal by byť schopný sa opýtať iného dospelého muža niečo v tom zmysle či ste pozvaní či čo.
Lebo u nás sa krstný a birmovný krstný pozývajú na oslavy.

magdalienka11
26. aug 2025
@anonym_autor

Tak, muž tvrdi, že to asi plati aj pre nas, ale ja ked som robila nejaku oslavu alebo posedenie, hostinu, tak som vzdy osobne, alebo telefonicky konretne pozvala. Ved, nejaka slušnost predsa musi byt. Mame svoje roky, jedna sa o kmotrovu paťdesiatku.

@anonym_autor My sme dostali tiež pozvánku cez chat na Facebooku. Bola poslaná len mne, ale oslávenec oznámil, že je to pre muža aj deti. Takže nech muž sa informuje, ci je to vrátane vás. Žiadne že asi...pekne nech zavolá.

biba_18
26. aug 2025

a tú pozvánku tvoj chlap dostal kedy??

autor
26. aug 2025
@biba_18

@dm1 autorkin muž to riešil s oslávencom a ten mu potvrdil že s rodinou všetci ...
teda ona nedumá že čo a ako - ale ako to oslávenec myslel a prečo nepozval ju osobne ale iba cez muža ...

@biba_18 To, neviem či muzovi niečo take povedal. Muž mi povedal že to mam chapat pre všetkych z toho ze mu poslal to oznamenie ale ziadny dodatok . Oni su aj kolegovia tak to može byt aj v ramcu prace.

autor
26. aug 2025
@biba_18

a tú pozvánku tvoj chlap dostal kedy??

@biba_18 Asi mesiac dozadu a ukazal mi ju az teraz, keď som sa začala zaujimat , či robi aj nejake pisedenie.

autor
26. aug 2025
@magdalienka11

@anonym_autor My sme dostali tiež pozvánku cez chat na Facebooku. Bola poslaná len mne, ale oslávenec oznámil, že je to pre muža aj deti. Takže nech muž sa informuje, ci je to vrátane vás. Žiadne že asi...pekne nech zavolá.

@magdalienka11 Ano, tak sa to robí a toto som očakavala aj ja. Veď čo si mám čo domýšĺať, treba jasne, slušne formulovať.

biba_18
26. aug 2025

@anonym_autor lenže potom problém nie je v pozvánke - ale v tvojom chlapovi, že ti to nepovedal ...

dm1
26. aug 2025
@biba_18

@dm1 autorkin muž to riešil s oslávencom a ten mu potvrdil že s rodinou všetci ...
teda ona nedumá že čo a ako - ale ako to oslávenec myslel a prečo nepozval ju osobne ale iba cez muža ...

@biba_18 a naco by pozvyl ju osobne ked teda potvrdil muzovi ze vsetci s rodinou :o?

biba_18
26. aug 2025

@dm1 to neviem. aj pre mňa je to záhadou ...

dm1
26. aug 2025
@anonym_autor

@biba_18 Asi mesiac dozadu a ukazal mi ju az teraz, keď som sa začala zaujimat , či robi aj nejake pisedenie.

@anonym_autor tak ale to je cisto chyba tvojho chlapa ze ti to nepovedal nie toho co robi oslavu :o. Mesiac dozadu mu dal info o oslave a este mu aj potvrdil ze s celou rodinou. Naco preboha mal oslavenec tebe volat zvlast ked s tebou ani v kontakte nieje?

sevrin
26. aug 2025

@anonym_autor Keď ste manželia, tak pozvanie by pre teba malo byť automatické. Ale oveľa jednoduchšie by bolo keby pozvánka bola jasná a výstižná a nie jak pre dementov, aby bolo hneď vidieť pre koho platí.

autor
26. aug 2025
@dm1

@biba_18 a naco by pozvyl ju osobne ked teda potvrdil muzovi ze vsetci s rodinou :o?

@dm1 A kde pisem že niečo s mužom potvrdil. To moj muz di to tak vysvetĺuje.

dm1
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ked ti chlap vobec zabudol povedat ze ma oslavu a on si myli ze na nu mate ist vsetci, tak nehnevaj sa ale divny je v prvom rade tvoj chlap ze ti ani nepovedal ze tam tento tyzen mate ist kedze ako tvrdi podla neho je to pre vsetkych :o :o :o. Podla mna mu to aj on fakt potvrdil ze tvoj chlap to mal asi v pazi kedze ti to vobec nepovedal :p

dm1
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nietko to tu pisal, preto som si to myslela. To nic nemeni ale na tom, ze tvoj chlap mal cely mesiac nato, sa dotycneho na to opytat ako to bolo myslene a nie riestit to v tyzden oslavy a tebe o tom vobec nepovedat :o

0silvia0
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale ved ked su kolegovia, tak asi mu to davnejsie kmotor oznamil, tvoj chlap to vyhodil z hlavy a dodatocne mu poslal do messengeru oznamenie o oslave.

anonym_b4a36b
26. aug 2025
@anonym_autor

@biba_18 To, neviem či muzovi niečo take povedal. Muž mi povedal že to mam chapat pre všetkych z toho ze mu poslal to oznamenie ale ziadny dodatok . Oni su aj kolegovia tak to može byt aj v ramcu prace.

@anonym_autor cize oni su kolegovia. Muz vie mesiac o pozvanke. Tebe dal vediet teraz a nevies ci je pozvana cela rodina. Vy ste vsetci traja nejak mimo..

autor
26. aug 2025

No a pointa celej tejto situácie je v tom, ako to mám chapat ja, veď mňa oficialne nikto nikam nepozyval.

o__o
26. aug 2025

To akeho krstneho rodica ste vybrali synovi, keď s nim ani nie si v kontakte, ani mu nechces napisat.. divne

anonym_82c4f8
26. aug 2025
@anonym_autor

@simka17161 je tam vsetko ale to je take oznamenie o zivotnom vyroci ktore oslavi vtedy a tam a o toĺkej. Nikde nie je že nas ako rodinu tam pozyvaju.

@anonym_autor zaklad je si ujasnit ci sa jedna len o oznamenie ze dotycny sa doziva 50 rokov alebo je to pozvanka na oslavu. pisala si:" Je tam vsetko ale to je take oznamenie o zivotnom vyroci ktore oslavi vtedy a tam a o toĺkej". Tak z tohto je jasne, ze pozyva na oslavu, kedze udava datum, miesto a cas. Naco by niekto len tak oznamoval ze bude mat 50 rokov, bez toho aby zaroven pozval na oslavu? Cize treba toto akoze oznamenie brat ako pozvanie na tu oslavu (ja osobne by som to radsej formulovala ako pozvanku, ale ok) a uz len treba zistit, ci ta pozvanka plati len na manzela alebo na celu rodinu. Kedze je krstnym vasmu synovi, tak si myslim, ze to plati pre celu rodinu. Bolo by to dost trapne kebyze pozyva len tvojho muza. A kedze slusnost kaze potvrdit ucast, tak ja by som povedala muzovi aby zdvihol telefon, podakoval sa za pozvanie a zaroven si potvrdil s oslavencom, ze pozvanie plati aj pre teba a syna. Lebo zase ludia su rôzni a uz aj tu bolo x prispevkov o tom, ze si mysleli, ze su pozvani ako pár a pritom pozvaný bol len ten co dostal popzvanku. To je zasa chyba oslavenca, takto sa to nerobi. Ked uz to posielal, mohol k tomu napisat 1 vetu, ze rad vas vsetkych uvidi.

autor
26. aug 2025
@o__o

To akeho krstneho rodica ste vybrali synovi, keď s nim ani nie si v kontakte, ani mu nechces napisat.. divne

@o__o Život prináša rozne riešenia , ktore v daný moment vyzerajú ok a po čase človek zistí, že neboli až tak šťastné.

cacianka
26. aug 2025
@nyusika

@anonym_autor ano, je to normalne, je to slusne...ale tak - posielal to chlap chlapovi - treba sa opytat, ked mi nieco nie je jasne.

uz sa s ttm zmier, nemaj z toho traumu, riesis to uz dve strany a pritom sa stacilo slusne opytat.

ale chapem, musi to tu nejak ozit, aj ty sa mozno doma nudis...

@nyusika trepeš, ženy rozťahujú tému na dve strany, nie autorka. samé útoky, či nevie otvoriť ústa, alebo komunikovať.
ak to niekoho irituje, načo sa tu zdržiava a stráca svoj drahocenný čas ?

anonym_a0f5f3
26. aug 2025
@anonym_autor

@nyusika Téma nie je fejková. Dve ženy to pochopili Janinah a cacianka . Asi som stara ška, keď mi chýba nejaka tá etiketa a bonton, alebi aspoň praspristá slušnosť. Celý život sa tak riadim a preto to očakávam aj smerom ku mne. Ale bohuziaĺ nie všetci rozmýšĺame rovnako. Ďakujem všetkím za reakcie či kladné, alebo aj za tie negativne.

@anonym_autor Autorka, ale ani my ostatné nie sme blbé. I ja som stará škola a ľudí pozývam osobne.
To, čo ti tu všetky dookola píšeme je, že nerob drámu a komunukujte! Napíšte, zavolajte a spýtajte sa. Čo je na tom ťažké a nepochopiteľné?
Kmotor mumak, ktory nevie slušne pozvať ľudí a vy s mužom mumáci, ktorí sa radšej opýtaj na koni než oslavenca.

cacianka
26. aug 2025
@magdalienka11

@magdalienka11 my sme dostali v poesldných pár rokov mrte pozvánok, aj sme posielali, ale vždy tam bol upresnenie, aspoň pozývam ťa/ vás, alebo na obálke napísané mená, komu je pozvanie určené. a to nie sme horných 10 000, že si potrpíme na vysokohorskú etiketu.
a k tomu sme mali aj telefonické pozvanie - niečo ako rezervujte si termín, a potom nejaká pekná pozvánka s textom kde to bolo veľmi jasne napísané

autor
26. aug 2025

Ja, som cakala len nejaky dodatok v jednej vete, ako napríklad " pozyvam teba spolocne z rodinou na posedenie ktore sa uskutocni pri priležitosti mojho zivotneho jubilea. S manzelkou oslavenca sa bežne stretávam, ani od nej žiadna zmienka.

anonym_b4a36b
26. aug 2025
@anonym_autor

Ja, som cakala len nejaky dodatok v jednej vete, ako napríklad " pozyvam teba spolocne z rodinou na posedenie ktore sa uskutocni pri priležitosti mojho zivotneho jubilea. S manzelkou oslavenca sa bežne stretávam, ani od nej žiadna zmienka.

@anonym_autor a teraz ako co budes robit? Cakat do vikendu a rozmyslat ci pojdete alebo nie?

petulda333
26. aug 2025
@anonym_autor

@petulda333 Keď, ťa obťažuje moja diskusia tak ju neotvaraj a nezapájaj sa do diskusie. Ja, neviem prečo si tu niektoré ženy myslia, že musia v kazdej diskusii hodiť príspevok, ako ich to obťažuje a aka je daná tema nezmyselná. Chvala Bohu pár žien ma pochopilo a ďakujem za porozumenie.

@anonym_autor mna neobtazuje,ja sa na tom bavim a divim sa

anonym_82c4f8
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano mas pravdu, takto sa to zvykne komunikovat. Kedze ale oslavenec zvolil inu formu, z ktorej ti to nie je jasne, tak neostava nic ine ako sa ho priamo opytat. To nie je vtieranie sa na oslavu. Ale chybu spravil aj tvoj muz kedze mesiac ti nic nepovedal. Ved na taku oslavu sa treba aj pripravit, kupit nejaky dar. Takze muz nech cim skor toto preveri. A teda oslavenec tiez divny, ved by mal vediet kolko ludi mu potvrdilo ucast. Necakajte do piatku.

autor
26. aug 2025
@cacianka

@magdalienka11 my sme dostali v poesldných pár rokov mrte pozvánok, aj sme posielali, ale vždy tam bol upresnenie, aspoň pozývam ťa/ vás, alebo na obálke napísané mená, komu je pozvanie určené. a to nie sme horných 10 000, že si potrpíme na vysokohorskú etiketu.
a k tomu sme mali aj telefonické pozvanie - niečo ako rezervujte si termín, a potom nejaká pekná pozvánka s textom kde to bolo veľmi jasne napísané

@cacianka Áno, presne. Veď, človek za 50 rokov zažil, kadečo, ale predsa viem čo má pozvanka obsahovať aké naležitosti.Ja, som už za život , tiež toho dosť absolvovala, ale s takymto pristupom som sa nestretla. Lebo to je také akoby sa len slova zbavil a vobec mu nezáležalo na našej pritomnosti. Ja za seba sa toho nezučastnim keď som vlastne nikam pozyvana ani nebola. Muž pojde určite a syn nech sa sam rozhodne. Ale aj tak najvácšia krava z toho všetkeho budem ja.

petulda333
26. aug 2025
@cacianka

@nyusika trepeš, ženy rozťahujú tému na dve strany, nie autorka. samé útoky, či nevie otvoriť ústa, alebo komunikovať.
ak to niekoho irituje, načo sa tu zdržiava a stráca svoj drahocenný čas ?

@cacianka a tebe to pride ok? Nas sa pyta co by sme si mysleli. Ok. Niektore to chapu,ze maju ist vsetci,ine cakaju ze ich pozvu zvlast ako rodinu. Co jej to pomoze? Ma sa spytat dotycneho co to znamena. Bodka a nepisat tu blbosti

januska12323
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor jezismaria a to ani jeho manželke sa nevieš ozvať keď už chlap na to kašle? Či radšej budeš za debila, ktorý bol pozvaný a nepríde /nebol pozvaný a príde?