Pozvánka na oslavu okrúhlin
Išli by ste na oslavu okrúhlin známim, pokiaĺ ste neboli pozvaní, ako rodina. Manžel dostal na massenger odfotenu pozvanku ktorú mal oslavenec vytlačenú. Nič, konkretne na nej nebolo.
Este raz...ako ti uz pisali..KOMUNIKUJTE...ked neviete opytajte sa. Hadam sa vie muz spytat ci to plati pre celu rodinu alebo len pre neho.
Oslavebec je krstny otec našmu synovi, takze sne kmotrovci. S kmotrou sa sem tam stretnem napr.v meste a nič ani patdesiatku nespomenula. Moj muž je s nim castejšie v kontakte skrz spoločný koniček.
Este raz...ako ti uz pisali..KOMUNIKUJTE...ked neviete opytajte sa. Hadam sa vie muz spytat ci to plati pre celu rodinu alebo len pre neho.
@anonym_b4a36b Ved som jasne napisala, že muž mi tvrdí že to patri aj pre nás, ale mne to proste pride zvlašne, lebo ja som vždy pozyvala menovite alebo osobne s dodatkom tešime sa na Vas ale toto je take , že neviem čo si mám o tom mysliet a ako ti mam chápať.
Mne poslali tiez a ano cela rodina sla. Na svadbu tiez das do rodiny jednu pozvanku a nie kazdemu. A ak tomu nerozumiete,tak muz sa ho moze opytat
@petulda333 ale na svadbu pisielaš oznamenie plus pozvanku k svadobnemu stolu a este sa chidi aj osobne pozyvat, ale tu bolo poslane muzovi len oznamenie ze dotycny bude mat zivotne jubileum.
@anonym_b4a36b Ved som jasne napisala, že muž mi tvrdí že to patri aj pre nás, ale mne to proste pride zvlašne, lebo ja som vždy pozyvala menovite alebo osobne s dodatkom tešime sa na Vas ale toto je take , že neviem čo si mám o tom mysliet a ako ti mam chápať.
@anonym_autor jezis, no tak niekto iny to inak riesi...ako pisu kocky - KOMUNIKACIA je oblasrt, v ktorej mas medzery
Vcera mi takto prisla na mesenger pozvanka od kolegyne,twda twn plagat bez sprievodneho slova.Tak som sa opytala...tiez mi to prislo divne.
@janinah Presne, toto pišem. Chyba mi tam nejake sprievodne slovo. Ved aj ked niekomu k sviatku poslem nejaku foto kytice, ale ešte pod to napisem vlastnu gratulaciu. To je cele.
Pre mna by bolo normalne poslat oznamenie o oslave a pod foto napisat vlastnymi slovami. Tymto ta pozyvam s rodinou na oslavu mojej patdesiatky.
Pre mna by bolo normalne poslat oznamenie o oslave a pod foto napisat vlastnymi slovami. Tymto ta pozyvam s rodinou na oslavu mojej patdesiatky.
@anonym_autor ano, je to normalne, je to slusne...ale tak - posielal to chlap chlapovi - treba sa opytat, ked mi nieco nie je jasne.
uz sa s ttm zmier, nemaj z toho traumu, riesis to uz dve strany a pritom sa stacilo slusne opytat.
ale chapem, musi to tu nejak ozit, aj ty sa mozno doma nudis...
@abbey1 Ten obrazok, ako to nazyvaš je oznamenie nie pozvanka. Aj na svadbu posles oznanenie komu chceš, ale na histinu slušnosť kaže osobne pozvať. A keď už nie osobne tak je tam este pozvanka k svadobnemu stolu, takže ti je jasne že si pozvana aj na hostinu.
@anonym_autor ak je to len oznámenie, nešla by som, lebo ak tam nebolo nejaké upresnenie, "pozývame vás, ťa, všetkých", alebo nejaké teším sa na stretnutie vtedy a vtedy, tak je to len oznam. Pozvanie musí spĺňať aspon neformálne atribúty. Ked bude s nim muž na koníčku, nech to overí, počuj Fero ....
@anonym_autor ak je to len oznámenie, nešla by som, lebo ak tam nebolo nejaké upresnenie, "pozývame vás, ťa, všetkých", alebo nejaké teším sa na stretnutie vtedy a vtedy, tak je to len oznam. Pozvanie musí spĺňať aspon neformálne atribúty. Ked bude s nim muž na koníčku, nech to overí, počuj Fero ....
@cacianka a mozno sa s nim jej manzel o tom uz rozpraval predtym do spravy prisla dodatocne pozvanka...netreba zo vsetkeho hned kauzu robit.
@cacianka Presne o tomto pišem. Si druhá, ktorá pochopila pointu celej tejto story.
Je na tom obrazku napis Pozvanka? Co presne tam pise. My sme taku dostali. Napis pozvanka a pod tym len text,dna toho bude oslava narodenin a kde...nie doslova,ze pozyvam vas
A nehnevaj sa,ale namiesto tu tych xy reci,ste uz mohli dotycnemu napisat alebo zavolat a vedela by si
A nehnevaj sa,ale namiesto tu tych xy reci,ste uz mohli dotycnemu napisat alebo zavolat a vedela by si
@petulda333 Keď, ťa obťažuje moja diskusia tak ju neotvaraj a nezapájaj sa do diskusie. Ja, neviem prečo si tu niektoré ženy myslia, že musia v kazdej diskusii hodiť príspevok, ako ich to obťažuje a aka je daná tema nezmyselná. Chvala Bohu pár žien ma pochopilo a ďakujem za porozumenie.
@anonym_autor majn got.
No tak ak potrebuješ byť osobne pozvaná telefonátom tak podupkaj ešte nožičkami, možno ti kmotor osobne zavolá, pošle pozvánku tebe, a aǰ červený koberec hádam bude.
@maca1984 prepáč, ale mne keby prišlo len oznámenie na messenger, tak by som poslala na messenger blahoželanie. Ak nestojím niekomu za to, aby mi venoval tri minúty, že ma pozve osobne alebo mobilom, tak by som to vybavila takto. Nie, nepotrebujem červený koberec a fanfáry, len trochu slušnosti. A zbytok rodiny? Je pozvaný? Nie je pozvaný?
@maca1984 prepáč, ale mne keby prišlo len oznámenie na messenger, tak by som poslala na messenger blahoželanie. Ak nestojím niekomu za to, aby mi venoval tri minúty, že ma pozve osobne alebo mobilom, tak by som to vybavila takto. Nie, nepotrebujem červený koberec a fanfáry, len trochu slušnosti. A zbytok rodiny? Je pozvaný? Nie je pozvaný?
@anonym_4875d8 no ved tam nechod.
vybavene.
co riesis ?
@petulda333 Keď, ťa obťažuje moja diskusia tak ju neotvaraj a nezapájaj sa do diskusie. Ja, neviem prečo si tu niektoré ženy myslia, že musia v kazdej diskusii hodiť príspevok, ako ich to obťažuje a aka je daná tema nezmyselná. Chvala Bohu pár žien ma pochopilo a ďakujem za porozumenie.
@anonym_autor iba jedna to pochopila,ostatne sme lietadla 😀
kks, dalsia fejkova tema - ale dobre, oziva to tu
@anonym_autor teraz tam ako nepojdes?
@anonym_autor iba jedna to pochopila,ostatne sme lietadla 😀
kks, dalsia fejkova tema - ale dobre, oziva to tu
@nyusika Téma nie je fejková. Dve ženy to pochopili Janinah a cacianka . Asi som stara ška, keď mi chýba nejaka tá etiketa a bonton, alebi aspoň praspristá slušnosť. Celý život sa tak riadim a preto to očakávam aj smerom ku mne. Ale bohuziaĺ nie všetci rozmýšĺame rovnako. Ďakujem všetkím za reakcie či kladné, alebo aj za tie negativne.
v prvom rade by som sa opytala… v druhom rade je to urcite pozvanka - porovnavas to so svadbou, ale je to uplne ine. Naco by vam oznamoval ze bude mat oslavu 50tky? Svadba sa “oznamuje” aby ludia vedeli a zvlast sa pozve na oslavu. Ale este som nepocula aby niekto osobne oznamoval ze ma oslavu 50tky a neznamenalo to pozvanie.
@anonym_4875d8 Mne sa nemusíš ospravedlňovať.
Nešla by si ? ok.
Daj mi číslo na oslávenca, ja mu zavolám a zistím či ste pozvaní všetci, ok? 🤷
Daj mi číslo na oslávenca, ja mu zavolám a zistím či ste pozvaní všetci, ok? 🤷
@anonym_7b3bb5 On ma čislo služobné verejne nema. S mojim mužom su kolegovia, takze oslava sa zvykne robiť aj zvlášt v rodinnom kruhu a zvlást pre kolegov .
Dokonca oslavu robí v budove, ktora patrí zamestnavateĺovi. Takže tak.
Dokonca oslavu robí v budove, ktora patrí zamestnavateĺovi. Takže tak.
@anonym_autor porovnavat svadbu a oslavu je odveci na oslavu sa nedava zvlast pozvanka k stolu. Aj tie pozvanky ako take tlacenne uz su dost prezitok. Napr. mama teraz mala 70-tku a vobec sa neposielali ani nedavali pozvanky. Volala vzdy jednemu v rodine s ktorym je v kontakte ze maju prist vtedy a vtedy. Nemenovala ze zober muza a deti, bola to samozrejmost :p. Ale to bola rodina. Stacilo aby tvoj muz na tu spravu co mu prisla odfotena napisal ze ci pozvanie plati pre celu rodinu alebo len pre neho - kedze kludne to tak moze byt kedze su v kontakte len oni alebo ako je to myslele. Staci proste komunikovat a mohlo to byt vyriesene za 5 minut a nie ze teraz nad tym dumas ze ako to bolo myslene. Netreba zabudat ze clovek si casto mysli ze aj ti druhi myslia podobne ako oni a ze tak a tak by sa to malo robit - ale hold nie kazdy mysli rovnako a zvlast riesil to chlap s chlapom :p
@anonym_4875d8 prišlo oznámenie o konaní oslavy - teda POZVÁNKA
nebolo to že aha, ja mám narodeniny, len aby si vedel - a okrem toho to muž s oslávencom už predebatoval - a pozvanie platí pre celú rodinu ...
tak nerozumiem čo s autorkou riešite ...
Ja som sa o oslave dozvedela medzi rečou, keď som sa muza pytala či dotycný robi aj nejaku oslavu. Ukazal mi to oznamenie v mobile, to je vsetko. Oslava je teraz v piatok a nič viac mi k tomu nikti nepivedal.

Mne poslali tiez a ano cela rodina sla. Na svadbu tiez das do rodiny jednu pozvanku a nie kazdemu. A ak tomu nerozumiete,tak muz sa ho moze opytat