Pustili by ste 7-ročné dieťa na oslavu mimo mesta?
Včera o 06:56
Prosím o názor, či by ste pustili dieťa za týchto okolností.
- Pozvaná je vraj celá trieda, sú to prváci ZŠ
- Oslava je oznámená ani nie 2 týždne dopredu cez víkend.
- Miesto je vzdialené asi hodinu autom a rodina zabezpečila dopravu
- Tých rodičov som videla raz na rodičovskom a úplne k nim nemám dôveru. Ich finančná situácia je horšia a preto ma prekvapilo, že idú organizovať takúto akciu.
- úplne sa mi nezdá ich prístup, napríklad dieťa nosia pravidelne neskoro do školy (8:05) a je im to jedno. Nekomunikujú úplne s učitelkou...je tam toho viac
Hovorila som synovi, že by som mala obavy pustiť ho s (pre nás ) neznámymi ľuďmi hodinu od nášho mesta. Preháňam?
Predošlá
Strana
z3
Opytala by som sa svojho dietata, ci chce ist, a ak ano, zobrala by som ho tam. Robite z komara somara. Je to vikend, nemam problem ist ako spoludozor. Ak je to vo vzdialenejsom meste, tak asi z dovodu detskeho centra. Sadnem si tam, dam si kavu, oddychnem si, vezmem odtial spokojne dieta domov. Je to od nich mile, ze zabezpecili dopravu, ale urcite to nie je povinne. Vsetko ostatne je uplne nepodstatne. Ci to niekoho prekvapilo alebo neprekvapilo a z akeho dovodu...ved to je jedno. Rieste seba, nie inych.
Predošlá
Strana
z3

@anonym_autor nejdem sa vyjadrovať priamo k účasti na oslave,lebo to závisí od viacerých faktorov ,či by som pustila alebo nie a za akých podmienok. Ty však poukazuješ na jeden z dôvodov, pre ktoré sa ti to celé nezdá, že sú na tom finančne horšie. Neberiem ti tvoj názor, ale bola by som s takýmto úsudkom veľmi opatrná- ako ti tu už písali- nie pre každého je dôležité oblečenie, niekto má viacero kusov toho istého kúsku oblečenia, niekto má rád suché rožky. Môžem ťa ubezpečiť, že my sme na tom finančne lepšie ako mnohí iní v triedach mojich detí(možno aj najlepšie, neviem), ale syn nosí na desiatu stále dokola rožok s maslom so šunkou (lebo mu chutí a sme radi, že aspoň niečo zje), jeden kus ovocia a jednu ovocnú tastičku (klasickým sladkostiam sa vyhýbame, takže chudák nemá ani tú sladkosť), deti si bežne dávajú suché/samé cestoviny (a radšej také zjem aj ja ako s nejakou gebuzinou, ktorá mi nechutí), som na seba schopná navliecť hocijaké staré vyťahané veci a ísť tak von (hecnem sa len kvôli práci alebo nejakej udalosti- napríklad besiedka, oslava a pod.), mám asi 10 alebo 12 kusov rovnakých teplákoch, takže to vyzerá, že stále nosím tie isté (aj deti majú často viac rovnakých kusov najmä teplákov) a je mi úplne jedno,kto si čo o tom myslí, pokojne môžem byť pre neho aj socka, záleží mi na iných veciach v živote. Tak veľmi opatrne by som hodnotila finančnú situáciu iných a radšej sa zamerala na iné dôvody, prečo áno/prečo nie na tú oslavu. P.s. milujem čerstvé rožky s maslom bez ničoho ďalšieho, aj keď si môžme dovoliť aj kaviár- nemáme oň záujem.