Pýtajú si rodičia dary bez opýtania?
No, mam podla mna taku nestandardnu situaciu aj ked nie je to prvy krat. Par mesiacov predtym, ako mala moja mama mat narodeniny mi povedala, ze si praje na narodeniny to a to. Zaskocilo ma to, znova, pretoze mne toto pride ozaj take zvlastne, ze za vami rodic pride s tym, co chce, bez toho, aby ste sa vy ich najprv opytali, co si praje. Nebola tam ani taka ta veticka, ze keby si nahodou uvazovala a nevedela co a chcela by si sa inspirovat, tak by ma potesilo.... bolo to take, ze, toto by som chcela.
Ako bolo v minulosti aj take, ze "prosis si nieco?" a ona ze "nic", ze nic nepotrebuje, ale su aj taketo situacie a ako pisem, ta forma odprezentovania je mi neprijemna, jednoducho si to vypyta a v podstate si ma zaviaze. Ja by som asi chcela mat pocit, ze to kupit CHCEM a nie ze MUSIM.
Chcem si len overit. Deje sa to aj u vas, je to bezne?
Absolútne nie, je to divné. Ak by si sa pýtala, je to iné, takto si pýtať je smiešne.
bud rada ze vies co si zela a nehladaj problem tam kde nie je. Ste predsa rodina, tak mozte spolu komunikovat na rovinu bez zjemnovacich kudrliniek. Ked je to nad tvoje moznosti, tak kup nieco ine
Nie, v takej forme to u nás nie je. Keď sa opýtam, som rada, ak dajú návrh, ale sami od seba a nadrzovku nie.
Áno stalo sa 😁 povedala aby sme sa hej sestry zložili na kuchárske knihy 😅 ale predtým som jej dala rúž akože k narodeninám na o mesiac skôr pred vianocami 😅 asi to brala ako vianočnú darček. Ale neberiem to zle vôbec. Dosť som po nej tak ju chápem
Mne by to nevadilo. Otvorene medzi sebou komunikujeme, vie, že aj tak by som jej niečo kupovala. Nepotrebujem, aby to bolo zaobalené do slušných formuliek 🙂
Ja si normálne pytam od muza,aj od rodičov
preco by si ta tym mala zaviazat? povedala, co chce, nepovedala, ze jej to kupit MUSIS ..
kiezby to tak u nas bolo .. zrejme si nedavala az tak skvele dary-tak nez byt zas slamana,tak si hold povie narovinu.. moja dcera to robi teraz ako dieta a nevidim na tom nic zle ak sa to raz otoci a bude obdarovavat ona mna 😀
U nás je to úplne bežné. Hovoríme si všetko a väčšinou keď sa opýtame "Čo by si chcela na narodeniny?" tak akurát vtedy jej nič nenapadne, tak povie, že si nič nepraje. Ale keď si na niečo spomenie hoc aj polroka dopredu, povie "Také by som chcela... Toto sa mi páči... Toto mi kúpte" beriem to skôr tak, že na narodeniny má byť hlavne spokojná obdarovaná osoba a nie či to ja chcem alebo "musím" kúpiť. Veď to je najlepšia alternatíva - za ten polrok aj zabudne čo chcela, tak bude aj prekvapená ale zároveň sa jej to kedysi páčilo, tak sa určite poteší :D
Nie, nedeje, bolo by mi to divne.
Ja som si tiež nevedela dlho zvyknúť na to, ako to hodí u manželovej rodiny. Svokra normálne odo mňa chce, aby som poslala link, čo chcem... aby nemuseli vymyslat.. a aj keď poviem napríklad vseobecne co, tak ona chce konkrétny link, takže v podstate mám ja este prácu aj s tym, aby som si vybrala darcek :D A oni taktiež posielajú linky, že čo chcú... Mne sa toto nepáči, robia to aj na Vianoce, na každý sviatok. Ale čo mám robiť.. ved o nič nejde.
za mna super ze ti povie nemam rada zbytocne dary takto viem conchce kupim a viem ze to potesi idealne ak aj posle link do messengera
Boze to su problemy. Mne mama bezne hovori, co by chcela, aj ked napriklad nieco mam ja nove, tak povie ze sa jej to paci tak jej take mozem dat na vianoce/narodeniny/atd.
Co je na tom? Normalna komunikacia.
Ja vyslovene nenavidim, ked sa spytam, co by niekto chcel, povie ze nic, potom to nic aj dostane a je urazeny ze dostal nic 🤦🏻♀️
Ja dopredu oznamujem, co si prosim a je uplne bezne, ze to robi aj moje okolie.
Boze to su problemy. Mne mama bezne hovori, co by chcela, aj ked napriklad nieco mam ja nove, tak povie ze sa jej to paci tak jej take mozem dat na vianoce/narodeniny/atd.
Co je na tom? Normalna komunikacia.
Ja vyslovene nenavidim, ked sa spytam, co by niekto chcel, povie ze nic, potom to nic aj dostane a je urazeny ze dostal nic 🤦🏻♀️
@vanilkovazmrzka uplne ta posledna veta moj chlap. Esteze vzdy viem tak o 2-3veciach, ktore potrebuje, inak by dostal po takej odpovedi 💩
Nie, nedeje. Moji rodičia (aj svokra) práveže hovoria, nech si nerobíme starosti a keď im niečo silou mocou chceme kúpiť, tak nech je to drobnosť.
Ved je zo tvoja mama, pre mna jedna z najblizsich osob v zivote, absolutne sa nad tym nezamyslam, co povie a ako reaguje, ak by mi bolo nieco neprijemne a dovne, tak to poviem priamo. Tak som naucena z domu. Ked ti je to neprijemne, tak jej to povedz. Ale tato konkretna situacia je pre mna otaj nepochopitelna, radsej jej chces kupit nejaku xujovinu co nebude chciet?
Ja som si tiež nevedela dlho zvyknúť na to, ako to hodí u manželovej rodiny. Svokra normálne odo mňa chce, aby som poslala link, čo chcem... aby nemuseli vymyslat.. a aj keď poviem napríklad vseobecne co, tak ona chce konkrétny link, takže v podstate mám ja este prácu aj s tym, aby som si vybrala darcek :D A oni taktiež posielajú linky, že čo chcú... Mne sa toto nepáči, robia to aj na Vianoce, na každý sviatok. Ale čo mám robiť.. ved o nič nejde.
@jablko13 no tak bud rada ze ti nekupuje nemoderne bluzky, nepouzivanu kozmetiku, sosky a knihy ktore nikdy neprecitas. lebo aj take su. radsej takto uzitocne k veci. tych pribehv tu o debilnych darcekoch su tu desiatky.
Aspon si nemusis lamat hlavu s darcekom. Ja ked sa opytam,odpoved je nic. Keby mi hoc aj splechla do tvare,ze toto chce,som rada,ze mozem kupit,co chce a nie vymyslat nieco,aby to neofrflala.
Toto je uplne super…aj ja chcem aby mi povedali ake chcu darceky 🤣🤣🤣
Ja to práveže vždy ocenim, keď mi povie, čo by chcela a nielen mama, ale aj muž a už aj staršia dcéra! Niekedy ma napadne aj 10 veci, čo by som kúpila a niekedy ani prd 😅 ale bolo obdobie, keď som si zapisovala, keď som niečo od nich počula, že toto by som chcela, toto sa mi páči a aj u detí, mala som potom o rozmýšľanie menej
A veľakrát poviem aj ja mužovi, že čo také by mi mohol kúpiť, ale on je asi v inej dimenzii alebo co 😂
Dakujem za rady. Budem nad tym premyslat.
Ty by si chcela mať pocit, že to chceš kúpiť, nie ze musíš... 🙄 Podľa mňa môžes byť rada, že nemusíš rozmýšľať co kúpiť a vymýšľať dary, o ktoré nikto nestojí a nikoho nepotešia. Ale môžeš bez starostí kúpiť vec, ktorú si mama praje a poteší ju. Ja by som bola rada keby mi takto každý povedal co chce.
moja mama to má tak vždy - povie čo chce. v podstate je to jedno. lebo tak či tak by sme skončili pri tej otázke - mami, čo chceš na narodky? lebo je jasné že jej vždy nejaký darček kúpim…
a áno, aj so synom to mám na podobnom princípe - len tam to funguje že ja navrhnem že mu kúpim to a to, a on povie že môže byť alebo že nie, toto nechce… a ja tiež mužovi hovorím že chcem to a to…
Ja by som to brala v pohode. Aj ja napriklad manzelovi hovorim, co by som chcela na Vianoce a necakam, kym sa spyta. Viem, ze ho tym skor odbremenim, ze nemusi na to mysliet.
Ak nepovedala nejaku nestandartnu vec drahsiu na vase pomery, tak to beriem ako plus, ze nemusim vymyslat a pripadne nekupim nejaku blbu zbytocnost,, horsie je ak ste uz nieco kupila dopredu a teraz ona si zaziada co chce
Mne mama počas roka povie,čo by si chcela raz kúpiť (aj tak si nikdy nič nekúpi) a keď to je drahšie zložíme sa s bratmi
Nepytame sa ,vždy vieme po čom túži

Nie, nerobím to. Niekedy sa opýtajú, čo by som chcela(aj tak zvyčajne neviem😂).