icon

Svadba - rodina s deťmi, kamaráti bez detí

10. júl 2025

Ako by sa vam pacilo, keby ste pozvani na svadbu s tym,ze rodina moze prist s detmi a kamosi bez deti? Robi sa to tak bezne? Ja by som to urobila bud, alebo. Bud vsetci s detmi alebo bez. Ci to viete pochopit?

Strana
z5
gerrwie_girl
14. júl 2025

Ja ked raz vydám (opäť 😀) tak tam chcem svojich kamošov, bývalú partiu z prace. A nech to znie akokoľvek, nechcem tam mat ani ich ženy/manželov a ani deti, ktorých som v živote nevidela. Medzi sebou sa poznajú, takze verím ze sa dobre zabavia (a práveže si myslim ze budu šťastní ze môžu prist sami 😀😀😀).

pandusica
14. júl 2025

My ked sme mali svadbu, tiez sme deti dost osekali. Viac menej len tie, s ktorymi mame nejaky vztah. Ak by som volala vsetky deti v rodine. Tak nam to vyslo 54 dospelych a 48 deti vo veku od cca 1 roku do 19 rokov a teda party plnu deti som fakt nechcela.

cervenaruza123
14. júl 2025

@anonym_autor Ja celkovo nemam rada, ked sa "trhaju" rodiny. Zazila som, ze jeden chcel pozyvat na oslavu narodenin kamosov len s malymi detmi a deti 10+ uz vydrzia same doma, tak tie uz nepozyva, lebo sak nebude on platit za tolko jedla. To uz mi pripadalo ako uplny vrchol, tak cela rodina pojde na oslavu sa zabavat a jedno dieta rodiny ostane doma, lebo je uz 10+ a nemusi ho tych par hodin nikto strazit? Plesy su pre dospelych, ostatne aktivity sme si vzdy uzivali ako rodina. Spolu sme sa na to tesili a spolu si to uzivali. Ja by som na svadbu bez dietata ani nesla. Kamoska nesla na svadbu ani ked ju pozvali bez snubenca. Oni sa jednoducho dohodli, ze uz su par a nebudu chodit uz samostatne na akcie. Tak dosla zablahozelat a na svadbu nesla.
A pripada mi cudne ked tam bude kopa inych deti, pozvat kamosov bez deti. Su to neprijemne situacie a mladomanzelia by podla mna mali mysliet aj na hosti, nielen na svoje zelania. Ked raz pozyvam kamosov a maju deti, musim ratat s tym, ze nepridu. Ze im mozno nebude mat kto strazit dieta. Ze mozno nechcu prist bez deti. A to chapem ak je svadba na styl plesu, ze sami dospeli, ale ked tam deti tak ci tak budu? Kamosov prijimam aj s rodinami, neizolujem, ze ty si kamoska, teba chcem a svoje deti si odloz, s tymi sa nebavim.
Som rada, ze to nemusime riesit, ked som sa s malou dusickou sesternice pytala, ci mozu prist na svadbu aj deti, bola sokovana, ze bez dcery nech ani nejdem 😀 . U nas su svadby o tom, ze sa rodiny spolu zabavia a deti su casto to najkrajsie na nich. Ja osobne ked som bola na svadbach bez deti, bola neraz nuda, lebo deti vytiahli aj dospelych tancovat, bez deti sa polovica ludi hanbi sa aj pohnut zo stolicky a len sedia a sa nudia. Ked nie je vela mladych a alkoholu, tak zabava casto viazne bez deti.

anickabasnicka
14. júl 2025
@cervenaruza123

@anonym_autor Ja celkovo nemam rada, ked sa "trhaju" rodiny. Zazila som, ze jeden chcel pozyvat na oslavu narodenin kamosov len s malymi detmi a deti 10+ uz vydrzia same doma, tak tie uz nepozyva, lebo sak nebude on platit za tolko jedla. To uz mi pripadalo ako uplny vrchol, tak cela rodina pojde na oslavu sa zabavat a jedno dieta rodiny ostane doma, lebo je uz 10+ a nemusi ho tych par hodin nikto strazit? Plesy su pre dospelych, ostatne aktivity sme si vzdy uzivali ako rodina. Spolu sme sa na to tesili a spolu si to uzivali. Ja by som na svadbu bez dietata ani nesla. Kamoska nesla na svadbu ani ked ju pozvali bez snubenca. Oni sa jednoducho dohodli, ze uz su par a nebudu chodit uz samostatne na akcie. Tak dosla zablahozelat a na svadbu nesla.
A pripada mi cudne ked tam bude kopa inych deti, pozvat kamosov bez deti. Su to neprijemne situacie a mladomanzelia by podla mna mali mysliet aj na hosti, nielen na svoje zelania. Ked raz pozyvam kamosov a maju deti, musim ratat s tym, ze nepridu. Ze im mozno nebude mat kto strazit dieta. Ze mozno nechcu prist bez deti. A to chapem ak je svadba na styl plesu, ze sami dospeli, ale ked tam deti tak ci tak budu? Kamosov prijimam aj s rodinami, neizolujem, ze ty si kamoska, teba chcem a svoje deti si odloz, s tymi sa nebavim.
Som rada, ze to nemusime riesit, ked som sa s malou dusickou sesternice pytala, ci mozu prist na svadbu aj deti, bola sokovana, ze bez dcery nech ani nejdem 😀 . U nas su svadby o tom, ze sa rodiny spolu zabavia a deti su casto to najkrajsie na nich. Ja osobne ked som bola na svadbach bez deti, bola neraz nuda, lebo deti vytiahli aj dospelych tancovat, bez deti sa polovica ludi hanbi sa aj pohnut zo stolicky a len sedia a sa nudia. Ked nie je vela mladych a alkoholu, tak zabava casto viazne bez deti.

@cervenaruza123 jenze on je rozdil, kdyz ti po sale lita a dela bordel houf deti, na ktere muzes zakricet nebo je jinak usmernit, protoze je to rodina. a zkus zvysit hlas na cizi dite. to by jsi taky mohla dostat pres usta,co si to dovolujes.mozna proto jen deti rodiny a ne kamaradu........vsak nikdo vas bez decek na tu svatbu nenuti jit, a je normalni, ze kdyz se narodi ditko, tak ze se v necem musis uskromnit. a ze nemuzes byt vsude jako za svobodna.dite neni automaticka vstupenka.

cervenaruza123
14. júl 2025
@anickabasnicka

@cervenaruza123 jenze on je rozdil, kdyz ti po sale lita a dela bordel houf deti, na ktere muzes zakricet nebo je jinak usmernit, protoze je to rodina. a zkus zvysit hlas na cizi dite. to by jsi taky mohla dostat pres usta,co si to dovolujes.mozna proto jen deti rodiny a ne kamaradu........vsak nikdo vas bez decek na tu svatbu nenuti jit, a je normalni, ze kdyz se narodi ditko, tak ze se v necem musis uskromnit. a ze nemuzes byt vsude jako za svobodna.dite neni automaticka vstupenka.

@anickabasnicka Ja sa skor zial stretavam s tym, ze ked niekto odmietne ist niekde, lebo nema kde nechat deti, tak sa nanho urazia. Ze ma si to zariadit a dojst a deti nechat doma silou mocou, ale ked odmietne prist, tak urazka na zivot a na smrt. Keby to bolo tak, ze "pozyvam bez deti a ked nedojdete, v poriadku, chapem", to by bola jedna vec. Ale naozaj sa skor stretavam s tym, ze "pozyvam bez deti a opovaz sa doniest deti alebo neprist, nebudem sa s tebou uz bavit".

gerrwie_girl
15. júl 2025
@cervenaruza123

@anickabasnicka Ja sa skor zial stretavam s tym, ze ked niekto odmietne ist niekde, lebo nema kde nechat deti, tak sa nanho urazia. Ze ma si to zariadit a dojst a deti nechat doma silou mocou, ale ked odmietne prist, tak urazka na zivot a na smrt. Keby to bolo tak, ze "pozyvam bez deti a ked nedojdete, v poriadku, chapem", to by bola jedna vec. Ale naozaj sa skor stretavam s tym, ze "pozyvam bez deti a opovaz sa doniest deti alebo neprist, nebudem sa s tebou uz bavit".

@cervenaruza123 tak toto som v živote nezažila a neviem si predstaviť ze by sa niekto urazil ked neprídem lebo nemam kam dat dieťa 😀. Našťastie v mojom okolí su všetci chapavi a takéto veci neriešime.

nelka93
15. júl 2025

My sme pozvali kamarátku s partnerom, a ze ak chcú a nemajú malú kde nechať, tak samozrejme nech prídu aj s nou. Sami povedali, že ju nechajú doma s babkou aby sa zabavili oni dvaja. Pokiaľ by som dostala pozvanie a ma mi kto deti postaviť a zvládnu to bezomna, tak nie je dôvod odmietať.

evkatk
16. júl 2025

Iba hlúpi primitívi berú na svadbu deti. Tie tam nemajú čo robiť, iba rušia a kazia svadbu. To niekedy sa na dedinách robili svadby, keď boli ľudia hodne primitívni s deťmi. Doniesť deti na svadbu je neslušnosť a neúcta k mladomanželom a svadobčanom. Je hlúpe ak je tam dieťa, ktoré po celý čas nebude sedieť nepohnute za stolom, ale rušiť, chodiť medzi svadobčanmi a najprimitívnejšie je, ak behajú medzi tancujúcimi. Rodič by sa mal postarať, aby sa nepohli od stola, ak ich tam priviedol. Nikoho vystrájanie ich detí nezaujíma, ale poriadne otravuje.

nyusika
Autor odpoveď zmazal
nyusika
16. júl 2025

@evkatk ale no 😁😁😁😁

Ale čiastočne je to pravda, napísať sa to však dá inak.
Svadba je večerná spolocnenshayudalist, deti sú OK počas oficiálnej časti - obrad, prvé jedlo...
Blbé je, že matky tých detí sú presvedčené že každý sa chce o ich deti starať, chce s nimi tancovať, myslia si, že je rozkošné, keď dieťa spieva a kapelou...a že všetci svadobčania sú natoľko tolerantní, že im nevadí behanie a detský krik.

V skutočnosti sa to toleruje iba deťom najbližších hostí.

anonym_09cabc
16. júl 2025

Píšeš, že to akceptuješ, tak nechápem prečo to potrebuješ analyzovať s modrým koňom. Ak ťa to urazilo, čo evidentne áno, riešenie je jednoduché. "Milí mladomanželia, ďakujeme za pozvanie. Ospravedlňujem sa, ale svadby sa nezúčastním pretože mi tam bez môjho dieťaťa nebude príjemne." Bodka, vec vybavená.

0silvia0
16. júl 2025
@evkatk

Iba hlúpi primitívi berú na svadbu deti. Tie tam nemajú čo robiť, iba rušia a kazia svadbu. To niekedy sa na dedinách robili svadby, keď boli ľudia hodne primitívni s deťmi. Doniesť deti na svadbu je neslušnosť a neúcta k mladomanželom a svadobčanom. Je hlúpe ak je tam dieťa, ktoré po celý čas nebude sedieť nepohnute za stolom, ale rušiť, chodiť medzi svadobčanmi a najprimitívnejšie je, ak behajú medzi tancujúcimi. Rodič by sa mal postarať, aby sa nepohli od stola, ak ich tam priviedol. Nikoho vystrájanie ich detí nezaujíma, ale poriadne otravuje.

ono sú tri druhy matiek:
1. milujú všeobjímajúcou láskou všetky deti rodiny, ulice, sveta
2. milujú len svoje deti a ostatné ich nezaujímajú, maximálne ešte 3 kusy z rodiny, čiže deti svojho súrodenca
3. milujú len svoje deti a myslia si, že všetci milujú ich deti, a všetci sú na ne zvedaví a myslia si, že snom každého človeka je byť aspoň sekundu v prítomnosti ich milovaného dieťaťa, jednoducho ich dieťa je nad všetkými ostatnými deťmi a je najkrajšie, najmúdrejšie, najšikovnejšie a nainteligentnejšie.
A potom sú tu ženy, čo deti nemajú, tie väčšinou sa nad deťmi nejako extra nerozplývajú.
Čiže keď je pozvaných na svadbu takýto mix rôznych typov žien, tak je samozrejmné a pochopiteľné, že každý má iné predstavy a pocity z detí na svadbe a každý to vníma inak a nedá sa každej vyhovieť. Treba nejaký kompromis a jasné, že hlavné slovo majú v tomto celom budúci mladomanželia, je to predsa ich svadba. Keby sa teraz začali vypytovať na predstavy celej rodiny a kamarátov, tak by nedospeli k žiadnemu rozhodnutiu.

nyusika
16. júl 2025
@0silvia0

ono sú tri druhy matiek:
1. milujú všeobjímajúcou láskou všetky deti rodiny, ulice, sveta
2. milujú len svoje deti a ostatné ich nezaujímajú, maximálne ešte 3 kusy z rodiny, čiže deti svojho súrodenca
3. milujú len svoje deti a myslia si, že všetci milujú ich deti, a všetci sú na ne zvedaví a myslia si, že snom každého človeka je byť aspoň sekundu v prítomnosti ich milovaného dieťaťa, jednoducho ich dieťa je nad všetkými ostatnými deťmi a je najkrajšie, najmúdrejšie, najšikovnejšie a nainteligentnejšie.
A potom sú tu ženy, čo deti nemajú, tie väčšinou sa nad deťmi nejako extra nerozplývajú.
Čiže keď je pozvaných na svadbu takýto mix rôznych typov žien, tak je samozrejmné a pochopiteľné, že každý má iné predstavy a pocity z detí na svadbe a každý to vníma inak a nedá sa každej vyhovieť. Treba nejaký kompromis a jasné, že hlavné slovo majú v tomto celom budúci mladomanželia, je to predsa ich svadba. Keby sa teraz začali vypytovať na predstavy celej rodiny a kamarátov, tak by nedospeli k žiadnemu rozhodnutiu.

@0silvia0
ja som cista dvojka - bez vlastnych deti 😀
moja kamaratka s dvoma vlastnymi detmi znesie iba svoje deti 😀

gerrwie_girl
16. júl 2025
@nyusika

@0silvia0

@nyusika ja tiez 2 😀. Ostatne ma nezaujímajú 😀

nyusika
16. júl 2025
@gerrwie_girl

@nyusika ja tiez 2 😀. Ostatne ma nezaujímajú 😀

@gerrwie_girl ale v mojom okoli poznam najviac trojiek - vsetci su pokakani z ich deti (podla nich)

0silvia0
16. júl 2025
@nyusika

@0silvia0

@gerrwie_girl
@nyusika ja som tiež dvojka, mne každé dieťa nepripadá rozkošné len preto, že je dieťa

gerrwie_girl
16. júl 2025
@nyusika

@gerrwie_girl ale v mojom okoli poznam najviac trojiek - vsetci su pokakani z ich deti (podla nich)

@nyusika toto som nikdy nechápala. Tie mamičky, ktore si myslia ze maju zázračné deti. To su tie, ktore ked niečo dieťa vyvedie v škole sa budú bit do pŕs ze ich zlatíčko by to nikdy neurobilo....

nyusika
16. júl 2025
@gerrwie_girl

@nyusika toto som nikdy nechápala. Tie mamičky, ktore si myslia ze maju zázračné deti. To su tie, ktore ked niečo dieťa vyvedie v škole sa budú bit do pŕs ze ich zlatíčko by to nikdy neurobilo....

@gerrwie_girl a, ked uz sme pri svadbach...kazdy s nim chce tancovat a vsetci sa bavia, ked spieva s kapelou.
pritom su ludia iba zdvorili a kapela trpne, ci sa nezrube na nejakom kabli a podobne
videla som video, ako v kostole prislo nekae "cudzie" dieta k zenichovi a neveset...sa,zrejme, matka dietata hrda, ze ako sa na to vsetci bavia.
nevesta, nastastoe pricerna, porpisla, aby si ho vzali,

nyusika
16. júl 2025
@0silvia0

@gerrwie_girl
@nyusika ja som tiež dvojka, mne každé dieťa nepripadá rozkošné len preto, že je dieťa

@0silvia0 moja kamoska, o par rokov starsia odo mna, tiez bezdetna, je stvorka...deti jej vadia vzdy a vsade.
sme na kupalisku - jasne, ze su tam deti, ved to je ich zabava. jasne, ze su hlucnejsie...jasne, ze spliechaju vodu - v bazene je to bezne.
v tomto som ja ako budhova sestra - mne tam nevadi nic.

pokial sa teda nenahanaju v tesnej blizkosti mojho lehatka a nekopu mi donho 😀 😀

ona uplne zrutena. niekedy je to uz mne trapne za nu.
ale ona je celkovo yen typ, ze jej vadi vsetko. a cim je starsia, tym viac.

oblecenie99
16. júl 2025
@nyusika

@0silvia0 moja kamoska, o par rokov starsia odo mna, tiez bezdetna, je stvorka...deti jej vadia vzdy a vsade.
sme na kupalisku - jasne, ze su tam deti, ved to je ich zabava. jasne, ze su hlucnejsie...jasne, ze spliechaju vodu - v bazene je to bezne.
v tomto som ja ako budhova sestra - mne tam nevadi nic.

pokial sa teda nenahanaju v tesnej blizkosti mojho lehatka a nekopu mi donho 😀 😀

ona uplne zrutena. niekedy je to uz mne trapne za nu.
ale ona je celkovo yen typ, ze jej vadi vsetko. a cim je starsia, tym viac.

@nyusika Ja som bola na jednej svadbe, kde sa babka s malou vnučkou na rukách postavila počas prvého tanca novomanželov a začala s malou tancovať. Ja chápem, že to ten pár prežil a zvládli to a nič také sa nestalo, ale na druhej strane, bol to ich deň, ich tanec, prišlo mi to veľmi nevhodné, ukradnúť takto show od mladomanželov 😶

nyusika
16. júl 2025
@oblecenie99

@nyusika Ja som bola na jednej svadbe, kde sa babka s malou vnučkou na rukách postavila počas prvého tanca novomanželov a začala s malou tancovať. Ja chápem, že to ten pár prežil a zvládli to a nič také sa nestalo, ale na druhej strane, bol to ich deň, ich tanec, prišlo mi to veľmi nevhodné, ukradnúť takto show od mladomanželov 😶

@oblecenie99 bolo to extremne trapne

gerrwie_girl
16. júl 2025
@oblecenie99

@oblecenie99 preboha...ľudia su fakt mimo

nyusika
16. júl 2025
@gerrwie_girl

@oblecenie99 preboha...ľudia su fakt mimo

@gerrwie_girl
ja som tu raz citala kometnar jednej mamicky, ze ona bola s dcerou na scadbe, ze nikomu nevadila, ze aj na podiu s kapelou spievala a vsetkym sa to pacilo - odtial to moje "dieta s kapelou"
a bola som velmi milo prekvapena, kolko zien ju za to zdzubalo - ze to bolo neslusne, trapne, nezodpovedne (elektrina, kable...ze nikto tam nie je zvedavy na jej dieta...jej argument - co riesime, ona tam bola, ona najleose vie, ci sa to ludom pacilo.
sevareflexia ZIADNA

autor
16. júl 2025
@evkatk

@evkatk tak to je tak hlupy a primitivny nazor ako aj tvoj komentár :D určite je lepsia svadba bez deti,ktore tM nevrieskaju a nenarusaju chod,ale zas takto to popisat. 🙂

autor
16. júl 2025
@oblecenie99

@oblecenie99 tak to je otrasne..babka sebareflexia nula bodov

autor
16. júl 2025
@cervenaruza123

@cervenaruza123 pekne si to zrhnula a opisala, paci sa mi tvoj názor

autor
16. júl 2025
@nyusika

@gerrwie_girl
ja som tu raz citala kometnar jednej mamicky, ze ona bola s dcerou na scadbe, ze nikomu nevadila, ze aj na podiu s kapelou spievala a vsetkym sa to pacilo - odtial to moje "dieta s kapelou"
a bola som velmi milo prekvapena, kolko zien ju za to zdzubalo - ze to bolo neslusne, trapne, nezodpovedne (elektrina, kable...ze nikto tam nie je zvedavy na jej dieta...jej argument - co riesime, ona tam bola, ona najleose vie, ci sa to ludom pacilo.
sevareflexia ZIADNA

@nyusika ta mamicka asi toez nebola celkom v poriadku. Take mamy nechapem,cp si myslia,zs sa vsetci idu 💩 z jej decka

bronka11
23. júl 2025

@anonym_autor ahoj, za mňa je to úplne v poriadku. Je to svadba, nie práve najlacnejšia záležitosť, svadbu organizujú mladomanželia a oni si majú vybrať, koho na svadbe chcú a koho nie. Deti svojej blízkej rodiny mi príde úplne v poriadku pozvať. Ale prečo by som mala pozývať všetky deti svojich kamošov? Je to svadba a nie škôlka.

rusalkablack
23. júl 2025
@anjelicek26

Deti fakt velmi rusia. Je to den pre dospelych, pre tu zamilovanu dvojicu. Rodicia maju deti nechat doma alebo si ich strazit... cim viac deti, tym vacsie riziko, ze tam v pozadi vzdy bude niekto revat a robit blbosti...

@anjelicek26 Robím na hoteli, často tam bývajú svadby. Nepochopím rodičov, ktorí tam berú svoje malé deti. Princeznička vyobliekaná ide najskôr z náručia do náručia, ale so stúpajúcim množstvom alkoholu už má každý deti na háku. A potom to začína, zúrivý plač, krik, deti lietajú hore- dolu, pletú sa pod nohy personálu, ktorý medzi nimi balansuje s horúcimi taniermi...

kvety_navzdy
Odpoveď bola odstránená
Strana
z5