V čom na svadbu, keď mám nízky rozpočet?
Momentálne sme v zlej finančnej situácii,takže nemôžem si dovoliť kúpiť outfit nám aj deťom.Bude veľa hostí s deťmi,všetci sa poznaju,maminy sa chvália v čom a za koľko prídu oni aj deti,ako príde mi to strasne povrchne a ani tam nechcem ísť.Na druhej strane pár nechcem uraziť,sú si blízki hlavne s mužom.Myslite,že môžem ísť v office kostým?Nič spoločenské nemám.Muz takisto 🤦Dcéram som kupila na bazáre,tiež nič extra princeznovske.Isla som podla nasich limitov.Nikdy sme takéto veci doma nemali.Alebo sa vyhovoriť na chorobu a proste neísť.Ale to mi muž neschváli.Za ďalšie ma trápi koľko im dať.Kazdy mesiac sme na nule.Dar nechcú.
Napis velkost pripadne velkost deticiek a popozerame daco☺️ tu mas tolko ponuk ze by si si mohla aj obchod otvorit 😉 necakala som ze az tolko dobrych ludi sa najde ❤️🙏😉
Ešte mi napadlo, v sekači máme nádherné čierne oblekove sako Paco Romano, v pondelok je kus za 0.3€ akurát som na ňom nenašla písanu veľkosť, podľa štítkov vyzerá ako nové. Napíš mi SS a premeriam ti. Košele kravaty - tiež nové máme tiež.
Tak im daj taky “family” ramik a kvet v crepniku, par zrebov, v tasticke.myslis ze sa pozastavia ze henti nam nedali peniaze? Neverim ze by taky niekto bol. Aj ja by som ti vedela pozicat M saty a lodicky 38…poslem ti foto keby si chcela a postou
Aké správne ženy sa tu našli keď núkajú autorke šaty zadarmo 👍. Možno by niektorá mala šaty aj pre tvoje deti... No vidíš, šaty máš poriešené. A koľko dať? No v dnešnej dobe ťažko, asi 100 € ... Alebo aspoň tých 50€.
Čo sa týka peňazí na dar, tak ako to už vyššie písali baby, kľudne kúp dar. Napríklad SOLA má aktuálne v akcii 60dielny príbor za 39€, set pohárov za 29€,....a je to kvalitný dar. Šaty kúpiš aj vo výpredajoch - napr. Mohito má síce letné, ale celkom elegantné za 13€,podobne mužovi zoženiete nejaké nohavice (snáď aspoň nech ma jedny "lepšie" doma). Takže do 100ky by ste sa mohli vojsť.
Sekac si skusala? Alebo si skus pozicat od kamosiek?
V tomto konzumnom svete sa da aj inak ako za draho.
Ja mam teraz kupenu "robu" za 5€ muz si cosi pozical cosi kupil v rovnakej cifre a dietky sme tiez poriesili.
Skor som myslela na dar, ako na nase ohaknutie sa na svadbu.
Keď sme chystali svadbu, čítala som si článok o tom, ako spraviť nízkorozpočtovú svadbu. Prvá veta bola - "aby vám vo svadobný deň nič nechýbalo, pozvite obmedzený počet hostí, pri malej svadbe si môžete dovoliť viac...". Tak som článok zavrela s tým, že ALE MNE BY TAM PRAVE TÍ LUDIA CHYBALI, KEBY AJ KAVIAR A PRAVE SAMPANSKE TIEKLI POTOKOM!
Tak sme spravili nízkorozpočtovú svadbu pre 150 ľudí :D Nechápem to. Na svadbu sme pozývali ľudí, lebo sme sa chceli podeliť o našu radosť a darovať im príjemné chvíle. Nešlo nám o dary ani peniaze. Samozrejme, boli sme vďační, keď sme dostali (a netušili sme od koho väčšinu , a bolo nám to jedno, neboli podpísaní na dare či na obálke). Ale proste my sme spravili takú svadbu, na akú sme mali peniaze, nečakali sme, že si to niekto zaplatí.
Čo to je za názor, že bez peňazí nechoď na svadbu 🙈
A inak - áno, možno autorka má mentalitu chudobných, že veľmi rieši peniaze a myslí si, že aj ostatní. Ale možno je to o inom - možno pozná tých, čo budú na svadbe a vie, že majú nie mentalitu bohatých, akú tu opisujete (že neriešia čo kto má), ale malomeštiacku, že sa trápne chvália cenovkami a predháňajú, kto má drahšie šaty (tak ako opisuje). Autorka - to ti môže byť uprimne jedno. No stres. Zabavte sa a potešte manželovho priateľa svojou radosťou...
🙈 poviem ako sa ta robi v dnesnom svete, objednas z eshopu a vramci vratenia do 14 dni vratis spät. Niekedy dokonca maš na vratenie 30 dni.
Ja som bola tak na akcii, oslave, ze pár s detmi , kde zena mala kostym suknovy a bluzu do toho. Dolezitejsie bolo, ci a ako sa bavili, tancovali, ale na svadbu zene pristanu jednoznacne saty alebo bluza s takou nazberanou paradnou pufnovou suknou. Skus sa poobzerat, ci teda nieco nemas, nema ti kto pozicat, pripadne ozaj nejaky lacnejsi obchod. A skus brat pozitivne aj vasu situaciu, ze ste rodina a tak tam idete.
Autorka,ked tam tak velmy che íst tvoj muž,máš tu zopár ponuk na šaty,čo ti daruju. Tie ženy ti chcu pomoct,tak to využi. Každá z nich to robí preto,že ti chce pomoct,tak sa nehanbi. A ked už na svatbe budete,nerieš že v akých šatách su oni a v akých vy. A ked budu vyzvedat,tak povedz pravdu. Nie je na tom nič ponižujuce. Ty sa možno budeš hanbit,no ked budu čo i len minimálne normálny,tak to pochopia. Ked nie,netreba sa nimi vobec zaoberat.
@zemiakovysalat Oblecies s visackami a potom spotene vratis?
veľmi rada darujem aj ja šaty spoločenské, mám och plnú skriňu, všetko krásne kúsky, nestíham vynosiť a rada sa podelím...Pre deti viem tiež posunúť, ale chlapčenské. Ja nosím veľkosť S, tak keby ste mali záujem, veľmi rada pošlem☺️
@nafka0483 v skupinke na About you to baby casto pisu, ze im chodia prepotene veci. Ludia to ponosia. Vratia. A eshop to ledva skontroluje a posiela dalej. Niektore visacky sa daju dat dole a potlm len naspat zasnurujes. Oni to moc nekontroluju. Dobra rada inak 😀😀
Ja by som nesla, podla mna 3 tyzdne pred svadbou vas pozvali len ako nahradnikov, 🤷♀️ Skus ro manzelovi vysvetlit. A s normalnym darom by som tiez nesla. Proste by mi to bolo trapne. To radsej neist.
@anjelicek26 Tak sorrac, ale to asi len aby si si "mudro" kopla do autorky.
Vies ci znamena odsudzovat? Ze sa nad nimi pohorsuje a nechce sa s takymi ani bavit, lebo sa citi byt dusevne o uroven vyssie. Nic take ale nepise. A pre mna su tiez take veci povrchne a to na to mam (dakujem Panu Bohu).
Tak ked nemas nic k teme, tak z ucty voci (minimalne) autorke si sa ozyvat ani nemala.
@nancy171 nuz zrkadlo a skus sa zamysliet. Ja som citala autorkine vsetky prispevky.
@alexandrahaspi
@dupinka
Fuha, no tak na to nemam zaludok :-/
Uprimne nežijeme si zle a nemusime setrit ani na obleceni ani na jedle. Ale pozvania na svadby, desaťročnice odmietam. Bola som iba velmi blízkej rodine, priadne ked som bola svedok. Za posledných 20 rokov som bola asi na 5. Sme 4 členovia, ak zrátam, ze by som za 4 mala dat ma svadbe aspon 200€, plus cesta, plus kvety, plus prespanie ak je to mimo mesto, plus oblecko. To sme cca. pri sume od 300€ do 500€. Akoze za jednu noc zabavi tolko nedam. To mame pekny víkendový pobyt niekde s polpenziou a welnes.
Autorka si už z týchto ponúk tu by mohla otvoriť sekáč,ale ona zmizla...takže je to jasné...niekto sa tu zas baví.
Mam saty velkost M a aj L, poslite mi spravu, mozem odfotit a darovat
@nafka0483 nie ja... ale presne tak ti robia dámy 🤣
@dupinka 🤣 ja som toto citala pred 3 rokmi pisane s fotografkou ze nech jej jej na fotenia nechodia vo vytahanych trickach ale radsej objednaju a poslu späť 🤣
@autorka Ahoj mam 2 šiat veľ 42/44 viem ti ich darovať za poštovné sú čisto nové.
@zemiakovysalat mimochodom češi takéto finty radi využívaju na dovolenkách. Kupia si foták,kameru urobia zábery,ktoré chceli.,archivuju a vrátia spat foták alebo kameru. Lenže tam maju na to až 30 dní.
@brembo u nas v obchode kupili cierne zimne bundy na pohreb a druhy den vratili, 🙈 blbe mi bolo aj zanich, lebo počula som ich ked rozpravali ked skúsali...
Aku mas velkost? Napis mi ti poslem saty
Šaty hokcake si daj, myslím že je to jedno,kľudne sekáče obehaj alebo to čo doma máš. N svadbu choď, nemusíš dávať peniaze v obálke, kúpte len vyrobte venovanie a dajndo obálky a máš vystarane. Nám tak dali a neriešila som kto čo dal,nedal.

Neda sa vam saty si pozicat? Ja som si tak aj svadobne zicla od kamky usetrila som kopu penazi ;) ak by si mala velkost s rada zicnem;))