Vydať sa iba za úspešného
Včera som mala po dlhej dobe stretnutie s kamarátkami.Sme okolo 40 tky.Kazda z nich sa vydala za úspešného muža, ktorým sa darí v podnikaní,ktoré založili buď ich otcovia a pokračujú v rodinnom biznise, alebo v správny čas začali niečo robiť sami na seba.Jeden robí na stavebnom úrade o 15:30 padla a má pekné uplatky.Hanbim sa ako premýšľam, aj, keď máme s mužom VS nedarí sa nám ako ostatným.Ked som sa spoznala s mužom pracoval a podnikal.Casom podnikanie prenechal spoločníkovi a darí sa mu dodnes.Muz pochádza z rodiny kde sa traduje hlavne, že pracuješ.Ziadne ambície, odrobiť od do a gauč TV.
Muž dostal pred 2r vynikajúci ponuku robiť čo robí, ale sám na seba.Ako bonus by som mohla pracovať s ním v administratíve priamo v mieste kde bývame.Dufala som, že to prijme, ale videla som, že vo všetkom videl problém.Roky bojujem s tým, že vidím, že je nepriebojny, boji sa zodpovednosti a už som zalomila palicou, že bude niekedy sám sebe pánom.Pokym iní platia drahé športy hokej, jazykové kurzy a majú smelé plány my sme spokojní s tým čo máme.Teda muž, ja nie🙂Je dobrý človek, žije pre rodinu, doma porobi, ale ako v chlapovi v ňom nevidim potenciál.Hlupo napísané, ale je to pravda.Deti dorastaju a zavidim kamarátkam ten pocit, že vedia, ze sa postarajú niektorí už vedia, že pôjdu robiť k otcovi a pod
A k tym $ a rakovine .. svagrina bola v top klinikach na Floride aj v Texase no ked mas neliecitelny druh rakoviny ziadne $ ani znamosti ti nepomozu. Vyskusala vsetko a svoj boj prehrala.
Ja by som nedokazala zit s muzom, ktory berie uplatky, brr. Ako to mozes brat za model uspesneho muza. To je bezchrarakterny slizoun. Tiez muz workoholik, to sa tiez dost tazko funguje v domacnosti. Urcita miera financnej nezavislosti je fajn, je prijemne nemusiet trpnut kolko si zubar vypyta za opravu detskych zubov a pod., ale od istej miery viac hmotnych statkov neurobi cloveka stastnejsim. Zivot je niekde inde, v malych okamihoch pritomnosti, vo veciach v ktorych sa da najst potesenie ked sa clovek dokaze na to naladit. Castokrat to vobec nie su drahe veci.
Nemáte rovnaký názor na kariéru. Ty si akčná on je pohodlný. To však nemusí znamenať že ty si tá dobrá a on ten lenivec. Tak to nie je. On za to nemôže a ani ty. Skús si ale zodpovedať na otázku prečo chceš viac? Lebo ťa baví nejaké podnikanie? Alebo sa chceš rovnať ostatným alebo im závidíš? Je dobré že si si to priznala. Cítiš v sebe nepokoj a hnev kvôli tej závisti. Poznám ten pocit. Ja som raz dávno závidel kamarátovi krajšiu a lepšiu ženu. Z môjho vtedajšieho pohľadu. Hnevalo ma to a vedel som že mám zlé pocity ale nešlo to len tak zmeniť. Nie hneď. Poradím ti: bojuj s pocitom závisti. Tvoja a vaša hodnota nezávisí od úspechu iných. Váš úspech môže byt v niečom inom. Neakčnosť nie je zlá vlastnosť. Lenivosť áno. Skúste obaja nájsť spoločnú činnosť ktorá bude dostatočne akčná pre teba a dostatočne nenáročná pre neho. Napríklad záhrada alebo výlety alebo nech on niečo mení u vás v dome robí niečo užitočné nie veľa ale niečo, pomaly a isto. Aby si videla nejakú zmenu okolo seba po roku. Túžiš po vylepšovaní ženy to majú rady. Keď sa ti podarí vyhrať nad svojou závisťou a stále budeš chcieť byt bohatá tak potom do toho choď no ja si myslím že potrebuješ len nájsť pokoj a spokojnosť so sebou a s manželom. A na to netreba pretekať s inými. Dávajte si výzvy alebo ciele. Planujte si a potom tie plány realizujte. Nemáte maly príjem a nie ste o nič horší ako tí druhí. Keď budete spookojni so sebou nebude vam vadiť bohatý spolužiak. Vy si nájdite svoju cestu šťastia a nenechávajte si ju vnucovať hriešnymi pocitmi závisti. Závisť je síce hnací motor ale nevedie k šťastiu. Totiž vždy bude niekto lepší a bohatší. Proti závisti bojuj nemyslenim a nerozvíjanim myslienok o druhých. Pride myšlienka o bohatom kamarátovi tak ju nechaj ísť. Nech si ide. Ak ju nebudeš ďalej rozvíjať a nabaľovať na ňu ďalšie myšlienky hlavne tie ktoré ťa robia menejcenní pred nimi, tak iná odíde a príde zas ale už menej často a menej intenzívne. Ak ale budeš závisť živiť a rochniť sa v myslienkach tak ona bude rásť a hlava si bude vymýšľať až absurdnosti. Si dobrá to sa stáva. Skús nájsť svoju a vašu spoločnú cestu šťastia. Neviem čo to je ale vy to nájdete.
Ja sa mu ani nedivim.ze si odrobi co ma a dovi,gauc a telka. Svaty pokoj. Ja podnikam,cez tyzden si rodinu poriadne nevidim,dni bezia ako blaznive,co z toho ze su zabezpeceni. Pust sa do niecoho ty a mozno sa rozbehne aj on. Ale potom neplac na MK ze sa nestara o rodinu a na nevenuje sa vam ako by si ty chcela. Lebo nemozes mat vsetko. A platy mate pekne mimochodom,tak celkom ta nechapem vo co go💁 keby ste zarobili obaja minimalky tak to sa este pochopit da...Prachy nie su vsetko...
Autor - asi vysvetluješ dosť zle, lebo jedno, ako to otočiš a dovysvetluješ vyjde mi z toho vždy to isté. Očakávaš od muža, že bude ambiciózny, priebojný a zarobí tak veľa, že “kamarátky” budú blednúť závisťou a si frustrovaná z toho, že to nie je manželov sen…
Inak to musia byt riadne chudery, čo sa potrebuju vychvaľovať a ešte cudzím perím, s takymi sliepkami by som rýchlo ukončila akékoľvek stretávanie. Chváliť sa, že muž berie úplatky a závidieť takéhoto bezcharakterného človeka? To je presne typ muža, ktorý by si u mna ani neškrtol, nieto ho ešte niekomu závidieť.
Ak tvoj muž nedokáže zabezpečiť rodine životný štandard aký chceš nik ti nebráni, aby si ho celej rodine zabezpečila ty. Ukáž kamarátkam, že bez problémov zarobíš na hokejové tréningy, exotickú dovolenku, luxusné autá, zabezpečíš prácu svojim deťom aj vnúčatám a nepotrebuješ sa viesť na manželovom úspechu. Manžel ti pomôže s administratívou, alebo si nájde nejaké teplé miestečko, kde bude môcť byť o 4. doma a venovať sa deťom, kým ty budeš v podnikateľskom kolotoči
Aj by som celkom chapala Tvoju frustraciu, keby si tak nestastne neformulovala svoje myslienky, argumenty a nazory, ovplyvnene tou prazvlasnou bublinou, v ktorej zijes.
Tvoj muz pracuje a evidentne je dobry v tom, co robi a este jeho to aj bavi. Ty to nevies/nechces ocenit a miesto podpory, v com by mal sancu vynikat, budes tlacit svoju predstavu, s ktorou on stotozneny nie je.
Tiez by ma stvalo, keby mam doma sikovneho, problematiky znaleho chlapa, ktory sa nevie predat.
Otazne je, do akej miery mohlo Tvoje spravanie zapricinit to, ze sa dostal do pozicie, v ktorej sa momentalne nachadza..
@vlcik1 nebaví, ale dostali sme tu super pracovné ponuky, čo trochu zamiešalo karty, máme možnosť presunúť sa v rámci firmy (aj) do Kanady, aj hocikam inam, ale rozhodli sme sa vybudovať si najskôr senioritu. Ale nie, nebaví nás to tu. No z ekonomického a kariérneho hľadiska je lepšie ísť do zahraničia už so zajednanou prácou a nie nejakým úplne monkey jobom
@autorka
Napisala si spolocny prijem, cize keby si karierne bola niekde inde a ako pises podnikala, tak by ten prijem bol niekde inde.
Vsak zacni podnikat ty - kde je napisane, ze chlap musi primárne financne zabezpecovat rodinu. Dnes sme v 21 storoci, zeny si robia kariery, bezne maju aj vyssie platy ako muzi.
To ze budes pani podnikatelka s prijmom 5-6 tis predsa z teba nerobi chlapa.
Len prosim ta, respektuj svojho muza takeho aky je a namiesto tohto postoja co mas, prid k nemu, objijmi ho, pohla, ubezpec, ze pri nom stojis v dobrom aj zlom, ze je pre teba skvely a milujes ho. Toto rob denne.
Nemeraj hodnotu svojho manzela podla platu a pracovnej pozicie a toho, ci je podnikatel alebo nie.
Píšeš, že sme ťa nepochopili. Ale pochopili. Píšeš, že chceš aby ste sa posunuli. Ale chceš, aby ste sa posunuli tým, že chlap bude robiť niečo, s čím nie je stotožnený. Ale ty to tak chceš. To je sebecké. A sebeckosť je fuj. Urob niečo ty, veď aj ty môžeš byť ten člen rodiny, vďaka ktorému sa posuniete. Z toho, čo píšeš to pôsobí tak, že máš dobrého muža. Váž si ho. Lebo pôsobí to, že jediný kto tu robí zle je tvoja potreba mať niečo viac.
@bodkolienka81 už ho to nebaví resp.praca ho baví nie kolektív a podmienky, lebo sa vo firme odkryli karty a dostal na výber buď mu znížia plat a nie o 100 eur, alebo môže ísť.A toho sa zľakol a radšej pristál na zníženie platu.Ludia na jeho pozícii zarábajú oveľa viac.Nech vyzniem ako povrchná chlap sa takto nesprava.Ja som hrdá, keď som zažila v práci šikanu a mala ťahať za dvoch ľudí odišla som.O 2 m som bola na lepšom mieste.
Môj muž zamrzol podpory a pochopenia a ponúk od druhých ludi dostal až až.Moja idea nie je, že musí podnikať, keď už zahodil šancu na osamostatnenie nech aspoň hľadá cestu v inej firme na TPP.My sme mali ponúk dosť toto nie je len záležitosť tohto roku.
@miadi beriem si z tohto príspevku, že dosiahol svoj strop.Tiez neviem čo sa s ním stalo?Ale spätné, keď pozerám vždy potreboval ťahať, nevie sa v novom rozhodnúť sám.Ja som žena, nie psychológ aj ja potrebujem podporu a poradit od neho a nie mu robiť celý život kouča.Som už z neho unavená.tie sily a energiu som mala vložiť do seba je to pre mňa veľké ponaučenie.
@slovakboy vážim si tvoj pohľad chlapa ďakujem?
Hľadáš zlato no zabúdas, že doma máš poklad 😉 bud rada, za to co máš doma, že nemáš doma ozrana alebo tyrana ☺️
@veronikalubko s takým by som nebola.Asi mám latku nastavenú privysoko🙂
@vlcik1 mozno na uradoch boli "2 na 1 lopatu", ale vo vyrobe sa ludia nahanali, pracovali na odstopovane a vyratane vykonove normy a technicko hospodarski pracovnici bez dostatocneho vybavenia (PC a SW, skusobne pristroje, nahradne diely a pod.) museli zabezpecovat kvantum vyroby, pricom sa objemy nestihali vyrobit (malo ludi, malo strojov a str.zastarale....). A takychto fabrik bolo po celej republike velke mnozstvo, ved sme si boli takmer sebestacni, malo co sa dovazalo.
Z toho, co citam, mi vyplyva: Velka kopa pyta viac.
Zmen sa ty.
Opakovame ti to tu baby pisali, netlac muza do niecoho co on nechce. Realizuj sa ty, ked sa tak tuzis posuvat. Mate deti uz relativne velke, nic ti nebrani.
Ja sama zarabam 3krat tolko ako muz, on je vo svojej praci stastny a spokojny, je mi velkou oporou a aj vdaka nemu som tam kde som.
Ako by tie tvoje kamaratky “sklapli”, keby si ty ta nezavisla podnikatelka, vyborne zarabajuca a cokolvek co ty si predstavujes.
Ja myslim ze cely tvoj problem tkvie v tom ze tvoj muz je sikovny a vedel by byt spicka, ak by chcel. Naproti tomu ty by si chcela, ale nie si tak vynimocna. A snazis sa svoje ambicie natlacit do neho. Kym si sa neatretala s "kamoskami" si bola spokojna? Inak to co ate za chudery , ked na stretnuti sa chvalite ktora sa ma lepsie. Ja sa na stretnutis kamoskami zaujimam o ne, nie o ich muzov a penazenky.
Ja, poviem len to, co mam za svoj zivot odsledovane..
Kazdy clovek porovnava, bilancuje, to co mal pred rokom a dosiahol mu nestaci a znova, sa pokusa o nieco ine... V cloveku je taka prirodzena nespokojnost. Co by sme mohli mat a nemame, co by sme mohli dokazat a nedokazali... Co ked. Ten pocit vlastnej frustracie, prazdnoty, pocitu, ze nemas to, co by si chcell chcela, vytvara vecny kolobeh nespokojnosti a cloveka ubija. Stale tu bude co ked...
A neexistuje recept na vlastnu spokojnost, pripadne ti to nikto na fore nezodpovie, ale su iste meritka alebo iste moznosti, kde sa da mozno skorigovat zivot zasa do normalu...
Ono to mozno vyznie ako klise, ale skusit byt vdacna. Ďakovať za to co mas, vypisat si vsetky klady v zivote, ktore mas a hlavne sa snazit ukludnit a uspokojiť. Lebo ked nespokojnost vychadza len z toho, ze si myslis, aky super zivot vedu dookola vsetci, vedz, ze skuticne spokojny clovek sa nepotrebuje vychvalovat co vsetko ma alebo nema.
Zivotna spokojnost, pocit vdacnosti a uspokojit sa s tym co mas je dolezite, aby sme sa stale nehnali za veternými mlynmi.
Podla nas tu vsetkych sa nemas zle. Ty sin to musis uvedomit predovsetkym sama.
Snazit sa dosiahnut pokoj, uspokojit sa s tym co mas. Stale sa da ist za niecim inym, nieco dosiahnut, no ked uz prichadzame vekom na to, ze nie, zevsa nam uz nechce, nevladzeme, tak otvorit oci, ukludnit dusu, byt vdacni a, snazit sa dosiahnut pokoj...
A k mužovi,rozhodol sa sam, nie je taka povaha, ktovie, kde by ste boli keby tu pracu zobral. Nikdy nevieme, pred cim sme v zivote uchraneni. Tak ako pre teba je prioritou rodina , deti, tak aj on sa na to necitil,. Nema kazdy vodcovske sklony atd.
A ked mas pocit neuspokojenia, zavisti, porovnavania, co su normalne veci podla mna, skus tu energiu niekde presmerovat.. Pomahat, cvicit.. Hocico. Ale hlavne nedovol aby ta nejaky ozajstny alebo fiktívny uspech inych ludi, ubral o tvoj pocit stastia, a vlastnej spokojnosti.
Mas ho ty este vobec rada ? Znie to ze ho beries ako mrtvu vahu ktoru Musis tahat. Ked clovek prestane milovat vidi na partnerovi len same nedostatky. Akoby si z neho bola unavena.
@eeffka vôbec to nemá nič spoločné s kamarátkami.A nikto sa nechválil kto sa má lepšie.
To, že niekto dobre žije len preto, že si našla úspešného je častý model aj tu na MK.
@zibi ďakujem Ti mala by som byť viac pokorná rozumiem.
@vanilka83 vždy som mala viac práce, bočný príjem, VŠ robila popri malom dieťati
@miadi áno, ľúbim ho, ale aj som z neho veľmi unavená a mám rada jasné veci.Zostanem v práci aj za xy, alebo idem do toho a zmením ju.A nie rok premýšľať a rozhodovať sa podľa toho ako vietor fúka a čakať neviem na čo a rozprávať o tom istom.
Mala by si pomenovat co ti naozaj vadi, alebo si sa nahle zbadala v 40ke? Doteraz taky nebol? Isteze bol.
Cize sa zariad: zvykni si, aj ked by si mala byt zvyknuta, nezvykni si a frfli a zneprijemnuj mu zivot 🤷♀️ ak si myslis, ze sa zmeni zo spokojneho na ambiciozneho je utopia.
Mas taky svoj pohlad na vec. Ze si Niekto dobre zije len preto ze si nasla uspesneho. Nic nie je cierno biele . To nie je otazka financii ale uplne inych veci. Keby si si zobrala milionara nemas zaruku ze by si bola stastnejsia. To je vsetko o nastaveni mysle. Aj uspesni ludia maju zivotne prekazky radosti bolesti. Moc si to skatulkujes. Nic nie je zadarmo aj uspech mà svoju dan.
Vsetci taki nemozu byt...uspesni, priebojni, mat vysoke postavenie ci super plat a zivot v luxuse. Ja som sa vydala za muza s dobrym srdcom, stara sa o nas, robi v praci a potom doma okolo domu, zvierat, zahrada, mame par dobrych znamych, budeme radi ked prezijeme nas zivot v laske a pokoji, ked dobre vychovame nase 3 deti, ktore budu dobrymi ludmi a budu si vediet najst miesto v zivote a viest dobry a spokojny zivot.

On moze byt vyhorety unaveny. Demotivovany alebo jednoducho dosiahol svoj strop. Nema kazdy potencial dalej sa posuvat. To mas ako v hudbe one hit wonder kolko je takych ze sa preslavili jednym hitom a nic viac nemoze byt kazdy ako Madonna ci Beyoncé.. su ludia co mozu mat 3VS a nemaju pomali na rozky . Su ludia co maju 4r zakladky a dosiahnu viac. Je mozne ze tvoja nespokojnost nie je len o jednej veci. Ze celkovo je toho viac malych veci vo vztahu co ti chyba alebo vadi. A vypichla si si len jeden problem ktory vies pomenovat. Ja by som ti dopriala byt trophy wife mat LV a kavicky neodsudzujem take osoby je to ich vec co ich robi stastne. Ja vidim problem len v tom ze ty chces nieco od neho co ti nevie alebo nechce nie je schopny dat. Preto vravim ze si to mas skusit dat sama. Ak je po psychicke stranke ok je dobry otec a muz ., tak to ze nie je karierne orientovany nie je chyba charakteru. Zdalo sa ti na zaciatku ked bol mladsi ze mà viac ambicii cakala si ze to bude lepsie. Vsetko sa zda na zaciatku ruzovejsie nez to je.