Zavolali by ste svokru k sebe na Štedrú večeru?
Baby zavolali by ste svokru k sebe domov na štedru večeru? Je už sama a ani druhý syn nebude doma na vianoce. Vsťah mame celkom dobry. Len mi jej pride luto že by mala byť sama. Boli ste niekedy v takejto situacii?
Aj my budeme travit Vianoce so svokrou, ma 4 deti, ale zavolame ju vzdy iba my, alebo jej brat, ostatni nezaujem, tiez nechceme, aby bola sama, aj ked vztah tam nie je velmi vrucny, budeme radi, ze bude s nami. Minuly rok bol takto s nami moj otec, tiez zije sam.
Ak je sama tak ano ... My sme prvykrat na vianoce sami a som muzovi povedala ze si zelam aby sme Stedry vecer oslavili v trojici (ja on a nasa mala) svokrovci chceli aby sme boli s nimi (nebudu sami maju okrem mm aj dalsie 2 deti slobodne) tak nevidim dovod preco by sme nemohli byt sami dufam ze to budu akceptovat. Tiez chcem mat vsetko po svojom aj svokra vsetko po svojom a tiez lubia komentovat preco toto neje upratane a toto tak toto onak ... Zas ja mam zvyk ak sa sama citim ze je bordel tak sa vopred ospravedlnim prepcte nestihla som upratat kvoli malej aby neboli v tpm ze to tak mam bezne :D dost blby zvyk ja viem 🙂 ale na vianoce viem ze mam vsetko tip top podla svojho tk o to viac by ma to rozhodilo ;)
Ano, svokra pride k nam na Vianoce. Keby ze mas zenateho syna, a na Vianoce mas byt doma sama, co si myslis, zavolali by ta on a jeho zena k sebe?
táto otázka ma zaskočila,
ocovi rodičia ku nám chodili každé Vianoce odkedy si pamätám, druhí starí rodičia nás zase všetkých (deti a vnúčatá) pozývali na prvý sviatok vianočný, stretávali sme sa takto vždy všetci celá rodina.
dedko mi pred dvoma rokmi zomrel, takže babka (mamina svokra) ku našim chodí každú nedeľu na obed a na Vianoce je pozvaná samozrejme. oco bol jedináčik, takže má "len" nás. a na stretko u maminých rodičov je pozvaná tiež, aby nebola doma sama.
ani si neviem predstaviť, že by sme babku nechali samu, a už vôbec nie na Vianoce.
no dámy tak vám napíšem ako to skončilo...včera som bola s našou babkou pozvala som ju ku nám na sviatky aj to aby u nás prespala ...aby nebola sama ...a odmietla. vraj je pohodlná a že jej to nevadí že bude sama. pozvala som ju samozrejme osobne nie po telefone.
radsej rozvod😅 ako svokru doma, 😉 a este na vianoce ... pomoc..
Ja určite nie pomooooc
😀

Určite by som pozvala. A keď to nevyšlo na prvé pozvanie, musíš opakovať pozvanie ešte 2- krát 😀.
aj ja by som svoju pozvala, za mna urcite ano 😉
@lenkaemka urcite by som ju zavolala aj keby mame zle vztahy,nik by nemal byt sam na vianoce 🙂
Samozrejem, ze by som ju zavolala... lepsie je ked je nas viac.. my vzdy dakoho volame, bohuzial nasa babka bola minule Vianoce s nami naposledy asi, cize som rada ze sme to stihli :( Tento rok to uz nedovolia lekari... za chvilu tu nasi najstarsi nebudu a potom darmo budeme nariekat, teraz ma byt rodina spolu.
My sme mali svokru minuly rok bolo to fajn stravila cas s nami aj s vnucatami aj nieco pomohla takze preco nie urcite odporucam 🙂
Ja si neviem predstavit Vianoce bez rodicov, samozrejme ani jedna mama sa mi nestara do jedalnicka,tak ako ja sa nestaram , co nam oni ponuknu dalsie dni ked , ku nim pojdeme na obed. Jedine moja mama donesie salat.
Svokra je dlhé roky vdovou a už viackrát u nás vianoce strávila. Nebude tomu inak ani tento rok, kedy sa pridá ešte manželov brat, ktorý je vdovec a jeho dcéra s rodinou žije v zahraničí. Vlastne boli obaja u nás už minulý rok a bolo fajn. So svokrou mám dobrý vzťah, ale zavolala by som ju aj vtedy, keby tomu tak nebolo - vychovala muža, ktorého ľúbim a ktorý je skvelým manželom, otcom i priateľom...
inak aj my máme známeho, ktorý trávi vianoce tiež sám. Tiež sme ho pozývali a odpoveď presne taká istá ako u tvojej svokry 🙂 @lenkaemka
My sme volali oboch svokrovcov. Tiež mám rada plný dom a keď už nemôžem byť u rodičov, kde je dom vždy plný... Vianoce sú sviatky rodiny a i keď mi svokra v minulosti dosť ublížila, teraz sa aspoň trocha snaží a ja som jej odpustila. Nemala by som srdce nechať niekoho samého. Dokonca sme pozvali kamarátku, čo už nemá rodičov a nemala nič v pláne na štedrý deň. Nakoniec som pri stole síce chýbala ja ale to je zase iný príbeh. Oni mali celkom pekný večer (napriek tomu že som nemohla byť s nimi a na moje naliehanie. Už to všetko chceli zrušiť)
Zavolala....keby bol v nebi telefon :(
Niekedy nerozumiem prečo sa také veci pýtajú ľudia cudzích ľudí. Skôr by bolo vhodné sa opýtať samej seba, či tá to cesta má srdce. Ak áno,potom je to dobrá cesta. Podobne by sa mala opýtať aj tá čo neznáša svojho svokra.
Ano,zavolala....a uvidis....ci pride...lebo moja napr nie...sice este mame aj svokra,ale ten chodil k rodicom prec na vianoce....a nechcela ist k nam,ze ona bude doma...ale zavolala som ju....rozhodnutie uz bolo na nej
@zuzuliatko18 a moja babka bola takto x rokov.....ja som z toho nestastna doteraz,ale nedalo sa s nou pohnúť...nejde a hotovo...bude doma, aj ked sama....a my sme potom prisli na druhy den....ale nedalo sa...bola sama...nepochopiteľne....a pre mna velmi smutne,ale nedalo sa

@m.i.r.i vieš čo, normálne si ma rozplakala, takto si predstavujem Vianoce, v tejto veci si moja krvná skupina. Krásne Vianoce Ti prajem a celej Tvojej rodinke