Je ok požadovať 300 eur výživné na 3,5 ročné dieťa?
No, konecne som si spisala vydavky za cely rok, aj to len z internetbankingu priblizne a ulozene faktury na mailoch, kedze blocky odkladam len za posledne tri mesiace. Platim najom 148e/mesiac, elektrina 20e/mesiac, telefon wifi 27e/mesiac, škôlka + strava 64e/mesiac, strava doma 120e/mesiac, ošatenie/odev/hračky/drogeria/lieky 250e/mesiac, doprava (návšteva rodiny, nákupy v SE/BA+ bibiana, detské ihrisko) 20e/mesiac, sporenie 50e/mesiac. Na hračky knihy dam viac ako 150e mesacne (niektore mesiace mi vysli 200-300e, no skresala som), drogeria 50e, oblečenie 60e/mesačne. Je to vela na hračky a knihy podla vas?
No na knihy si potrpim, a z hraciek sa to navysilo hlavne kvoli vybaveniu do izby, kupujem take kvalitnejsie multifunkcne, co mu aj vydrzi, nie blbosti blikajuce hukave (stolik multifunkcny, stolicku jedalensku, tabulu na kreslenie pisanie 60e, teepe stan, bazen, matador stavebnice miluje tak som mu nakupila sady, sportove). Suma sumarum, ked naklady na byvanie na polovicu, vychadza mi daco cez 600e, je vela pytat 300e vyzivne?
Doteraz platil 200e, bolo na ustnej dohode, no ako som si vsetko zratala tak teda ovela viac su vydavky. Mala som informaciu, ze si zarobi 1000-1200e v pohode.
A druhá vec rátaš aj sporenie a na to chces polovičku a keď tvoj ex povie, že mu sporí 400 eur mesačne tak mu budeš prispievať polovicu?
@matullienka ked preukaze doveryhodnost a ze len on si moze vybrat, samozrejme ze budem prispievat
@panelacikova ano to moze. ale nieje to tak zas tak ze ex je povinny platit polovicu jej pausalu.
celkovo ked vezmeme tie naklady.
Ubytovanie 148+20 - polovica je 83 ako keby najom dietata a ten moze davat na polovicu
Mobil + internet 27 - polovica je 13,5 na dieta a z toho polovica pre ex 6,75
Takze to cee delenie na polovicu nieje uplne ok
Ved ako jasne treba pytat viac ak sa da ale treba to aj podlozit niecim inym ako hrackami lebo to neprejde
@afrodizi tak mne súd uznal výživné 370 euro, z toho ide 100 na sporiaci ucet malemu,ktoreho sa nesmiem dotknut. Avsak itec dieťaťa je rakúšan, na sud sa ani nedostavil, mesacne sa preukazal,ze zarobi cca 1800 euro, no a kedze som nechcela viac na sud chodiť, tak jeho právnik povedal,ze de 250 eur a 100 na sporenie, ale kedze neprisiel, tak sme vysudili 270 a 100na sporiaci...ziadali sme 450 euro, 300 k mojim rukam a 150 na sporiaci...takze asi tak no...a to som mala najom 350 euro vtedy. Ty mas len 150 euro. A velmi zalezi v akom kraji zijes...V trnavskom naprikald schvaluju takých 20 az 30% z otcovho platu..co mne este pravnik vtedy hovoril..
@afrodizi
Je fakt potrebne kazdy mesiac kupovat dietatu hracky?
Ako sa moze potom tesit na vianoce, narodeniny?
drogeria 50 mesacne? na dieta? co kupujes? ved to my cela rodina neminieme
podla mna elektrina, wifi, telefon nie su naklady na dieta - keby si ho nemala, nemas net, nesvietis v izbe, nemas pausal?
Nevismaj si hejty 🙈 zeny len zavidia ze svojmu dietatu doprajes. Podla mna je uplne ok tolko pytat aj viac. To ze nie ste spolu neznamena ze dieta ma byt okradnute o nieco. Ak ste na rovnakej vlne s ex a tiez chce pre dieta to co ty tka by nemal byt problem.
@afrodizi no mne sa to tiež zdá prehnane. Ja mam dve stredoškolacky jedna chodí dokonca na súkromnú strednu školu a výživné dostávam 400eur.
Ako my si zijeme fakt dobre sme s manzelom spolu a nemusim ratat kazdy cent. Ale 150eur za hracky/knihy...? Tolko neminiem na ich hracky ani dokopy za mesiac,lebo ani kazdy mesiac nedostavaju nieco take. To je extrem preboha. Urcite ti nezvysia vyzivne na zaklade tohoto co tu pises.
Každý mesiac hračky a knihy za 150eur a potom ich má plný bazar lebo realne dieťa tolko nepotrebuje a niektorých sa ani nedotkne 😁
@afrodizi Sudca ťa s takými prehnanými nárokmi rýchlo uzemní....hlavne s tou položkou "hračky - 150€" mesačne 👎 Možno ZŤP dieťaťu, ktoré potrebuje zdravotné pomôcky a kopu liekov, toľko priklepne a nie rozšafnej matke, čo rozmaznáva svoje dieťa...
@lejusinka je ok mať náklady za tak malé dieťa 600€ mesačne? A čo o pár rokov, keď sa pridá väčší apetit do jedla, krúžky, v škole bude potrebovať knihy, doprava na tie krúžky, výlety zo školy atď? Tak to fakt neviem koľko ma človek zarábať aby sa dokazal postarať o dieťa... A nie to ešte o seba, o dom, opravy bytu alebo domu, nejaké nové spotrebiče či opravy...
@mandarinka555 sudca ju možno neuzemní, ale spraví si obraz o jej finančnej gramotnosti a finančnej situácii. Aby nebola potom prekvapená, že neodklepne ani tých 200 eur, na ktorých sú ústne dohodnutí.
daj si schvalit tych 200 na sude ako rodicovsku dohodu to je dost dobre vyzivne vzhladom na okolnosti
@lejusinka nevidím tu jediný hejt. Kupovať 3 ročnému dieťaťu každý mesiac hračky a knihy za 150 eur, každý mesiac drogériu 3 ročnému dieťaťu za 50 eur nie je normálne. A to píšem ako človek ozaj s vysokým príjmom. 3 ročné zdravé dieťa rozhodne nepotrebuje mesačné náklady 600 eur. Ak má teraz otec s príjmom 1000 eur platiť 300 eur na 3 ročné dieťa, tak v 15 rokoch bude na dieťa dávať celú mzdu? Jedna vec je dieťaťu dopriať, druhá vec je míňať bezhlavo na niečo, čo 3 ročné dieťa ozaj nepotrebuje.
@lejusinka nemyslím, že je za tým závisť, skôr skúsenosti. Žiadať určite môže, ale s najväčšou pravdepodobnosťou nepochodí, náklady 600 eur mesačne na 3,5 ročné dieťa je nezmysel, súd by to odklepol, ak by mal jej ex príjem dvojnásobný, prípadne by k tomu ešte pridal čiastku určenú na sporenie, ale v situácii, keď ex zarobí toľko, koľko zarobí, tak to ostane asi len jej zbožným želaním
@asocial aj jej dieťa sa stravuje v škôlke, ale táto položka sa aj mne zdá nízka, za to ostatné sú väčšinou riadne nadnesené. 300 eur vôbec nie je veľa, ale pri inom príjme otca
@afrodizi Po pár dňoch si tu znova.....Jednu tému si tu už mala , tak ideš znova. Ty si žiješ vo svojom svete podpriemerného príjmu a nadpriemerného výdavku. Ekonómka z teba nikdy nebola a ani nebude. Dostala si toľko odpovedí vo svojom predošlom príspevku - ale znova potrebuješ - ďalšie a ďalšie. NIE 300 eur výživné ti neschvália dostala si už na to odpoveď - pred mesiacom...........Zamestnaj sa - začni žiť život ktorý ti tvoj plat umožní , klesni z nebies na zem.......
https://www.modrykonik.sk/forum/rozvod-a-sudy/vydavky-na-trojrocne-dieta/
No "naša" sudkyňa by ti to pekne poskrtala. To nie sú nevyhnutné výdavky na život malého dieťaťa. Potom by ti povedala, že keď pôjde dieťa do školy, kde matky väčšinou posielajú návrh na zvýšenie, pretože nastala zmena, budeš pýtať koľko? Keď pôjde na druhý stupeň, strednú, atď. Pri týchto zmenách môžeš vždy žiadať a dvíha sa. Ale kam to až dozenies časom z toho 1200e platu? Na 500e. Aj otec musí platiť svoje, žiť. Stretáva sa s dieťaťom? Ako často? Platí mu okrem vyzivneho niečo navyše? Podieľa sa otec na "mimoriadnych" drahších výdavkoch?
@modry1985 ale co sa vyjadrujes ked ta to nezaujima, ty si tu znova ako vidim a zas nemas co robit, iba stracat cas na chatoch a obuvat do ludi...absolutne mna nepoznas, vobec nevies co riesim prave, kde som zamestnana, ani h... ked to uz mam tak povedat..minula otazka bola uplne o niecom inom, nie o 300e ale v poho a na zaver, mozem sa snad pytat, aj ked som pisala nie pred par dnami, ale tyzdnami, ci?

@lenkasarka nie, ale to beriem, ze rodic vyuziva aj na dieta npr. voal detskej lekarke, hlada nieco pre dieta, nakupuje oblecenie cez net atd.
@afrodizi takze to treba pocitat takto:
148e/mesiac= 74 na dieta
elektrina 20e/mesiac= 10€ na dieta
telefon wifi 27e/mesiac= 13,50 na dieta
škôlka + strava 64e/mesiac
strava doma 120e/mesiac= 60 na dieta
ošatenie/odev/hračky/drogeria/lieky 250e/mesiac= velmi nadhodnotene k financnym pomerom, odhadujem to max 120
doprava (návšteva rodiny, nákupy v SE/BA+ bibiana, detské ihrisko) 20e/mesiac, sporenie 50e/mesiac.
Suma sumarum su tvoje naklady 361,50€ na dieta, vydel dvomi kedze ste na to dvaja. Kezde ty sa osobne staras, tak sud na to prihliada. Tych 200€ je max kde sa mozes hybat s cca 3 rocnym dietatom. Moj pohlad.