Výživné na bývalú manželku
Ahojte, chcela by som vedieť ak ste tu niektorá ktorá má po rozvode a žiadala o výživné aj na seba tak koľko vám vaši ex platia?
@maciatkolulu Veď to, že nevieme, čo je dôvodom na žiadosť o výživné od exmanžela, ale hneď by ju tu niektoré najradšej ukameňovali.
Chcela by som vas niektore hrdinky vidiet, ako by ste parmesacne dieta odlozili k opatrovatelke a tahali do prace, len aby ste neboli "kurvy", co pytaju od exmanzela 🙈 pripadne ak by ste mali tazko postihnute dieta/deti odkazane na celodennu opateru. Kam by ste ho dali? Ci by ste radsej zrali kamene? Maloktora praceschopna zena na seba pyta vyzivne, tie dovody byvaju zvacsa vazne. Ale mudre ste ako radio, to sa musi nechat.
@thoughtfulweirdo presne tak a ked ta opatrovatelka vyjde tolko ako je cely plat. Hrdinky. Ale hlavne, aby ocko financne nestradal. Chlapi aspon drzia spolu, zena zene zavidi aj desat centov.
@mondolina ak to tu nevidis, tak potom uz neviem
puertorico Dnes o 11:04
@majkeel Podľa mňa výživné na exmanželku pýtajú tie ktorých manžel zarobí veľmi dobre a týmto spôsobom sa mu chcú pomstiť lebo sú ohrdnuté a myslia si že mu týmto ublížia 😖 ale nehádžme všetky do jedného vreca
puertorico Dnes o 11:06 majkeel a nechcú sa vzdať luxusu
@majkeel Áno, sú aj ženy, ktoré sa nechcú vzdať luxusu. Hlavne, ak sa vzdali svojej kariéry kvôli tej mužovej. On mal náročnú a dobre platenú prácu, takže žena zostala doma, aby sa oňho starala, aby on nemusel doma ani prstom pohnúť. Pomáhala mu ten luxus vytvoriť. Obetovala jemu a deťom svoj život. On ju potom vymení za mladší model a oberie o všetko, lebo ON na to zarobil, nie ona. Lebo jej práca v domácnosti asi nemá žiadnu hodnotu, lebo ju robila z lásky k nemu.
moja suseda ma 70 Eur. Je momentalne doma s dvojrocnym dietatom
Má to svoj dôvod výživné aj na ex ... a prečo nie ?
@puertorico nemyslim, ze len o pomstu ide... manzel dobre zarobi, pomaha mu manzelka roky, podporuje ho, doma ani prstekom nepohne a potom sa pan posunie k mladsej :D Toto velmi dobre poznam z mojho okolia... zeny sa isli pretrhnut, prisposobia vsetko rodine, nevenuju sa uz tolko svojej vlastnej kariere atd... ved to robia pre spolocne dobro, pomahaju.. ale bohuzial, firmicka iba manzelova :D a to je len priklad.. tiez by som si vyzivne pytala ;)
@majkeel Len tak mimochodom, odvolávaš sa na to, čo písala @puertorico , ako keby to bolo písmo sväté. Pritom ona sama začína svoj príspevok slovami "Podľa mňa", čiže píše, čo si myslí ona. Ja mám zase iný názor. Podľa mňa žena nežiada o výživné na seba, ak nie je v zúfalej situácii. Pretože nie sme v Amerike, ale na Slovensku, kde to výživné bez vážneho dôvodu proste nedostane.
@h2 Praca v domacnosti zial hodnotu nema, je to nutne zlo. V obchode sa plati peniazmi a tie sa zarabaju v praci. Jedine ze by sa nakup dal "odupratovat", co sa vlastne da, ak clovek zoberie pracu upratovacky v obchode. O domacnost sa starame "zadarmo", lebo nechceme zhnit vo vlastnej spine. Nikto nas nenuti byvat v upratanom, mozme zit aj v mastali. O deti sa starame zadarmo, lebo sme ich chceli. Preto by sa zarabanie, domacnost, aj starostlivost o deti malo delit rovnomerne medzi oboch. Nemam problem s domacnostou a mam rad svoje dieta, viem sa on plnohodnotne postarat, rad s nim travim cas.
Vies, co je zaujimave? Ked niekto zije sam po rozchode, nikto sa nikde nestazuje ako sa on(a) ide uupratovat k smrti. Lebo by bol ten druhym na smiech, ved kazdy predsa doma upratuje ako beznu nutnu a nezaujimavu vec a nerobi z toho vedu. Vykrikuje sa to iba vo vztahoch ako hrozne namahava vec.;)
Kto sa chce zivit upratovanim, nech robi platenu upratovacku. Len tie nizke hodinove sadzby by asi nevyhovovali. Iba v manzelstve sa hodina upratovania ocenuje rovnako ako poldnova sichta programatora v jadrovej elektrarni s 20rocnymi skusenostami.🙂
Neviem, komu mam poslat ucet za vsetko upratovanie, co som spravil v detstve v rodicovskom byte a ako dospely u seba. Ani z dani sa neda odpisat, ze si upratujem a nezijem v bordeli. Pripadne mame, ta by ma hned vyplatila. ;)
Jedine, ze clovek najde dost velkeho idiota, komu sa to da vyuctovat. A ked bude moje dieta velke, vyuctujem mu asi, kolko krat som mu utrel zadok a zobral ho na ruky. Ale myslim, ze by mi uz viac jednoducho nezdvihlo mobil.🙂
@h2 Nerozumiem. Mal som dieta v 34, dovtedy hlava dole a drel som 16tky, aby som mal, kde byvat, aj moje pripadne deti. Povedz mi, co robia zatial cely cas taketo "odkazane" zeny, ked na materskej v 30tke maju holu pr.el a potrebuju okrem vyzivneho na deti tucne vyzivne na seba a idealne niekolko tisic eur mesacne, lebo sa nechcu vzdat luxusu. Kto chce luxus, nech si nan zarobi.
Moja mama z dediny, co sama vychovala dve deti a starala sa od mala este o mladsich surodencov, by povedala, ze dovtedy asi robili velke ho..no, alebo este vacsie h..o. Jedine ze by rodili uz v 16-18 a vtedy sa ich hlupost da odpustit, ze chut do sexu sa vyvinula rychlejsie ako inteligencia a ochota pracovat.
Problem je, ze nic ine vo vztahu nepocujes, chcem byt doma, staraj sa o mna, rob viac, daj mi viac. Nevladzes? Koho to zaujima. Ked sa toho konecne zbavis, pocujes dalej, este posli a co najviac, lebo mam rada luxus. Posli na deti, ale nedam ti ich, su iba moje. Najdes si niekoho ineho a wtf pocujes od nej to iste, ako keby bambulky boli na rovnakom skoleni. ;)
Ked dnes povie zena, hladam vztah. Tak si to muz asi musi prelozit do beznej reci: Ziadne city, len ma nebavi byt a zivit sa sama, resp. to nezvladam, hladam najskor dobraka, potom hlupaka, co ma bude financovat. A ked ma ten financny "vztah" prestane bavit, nech mu zostane dost na moje vyzivne.
Potom pride normalna bambula a chlap je uz taky vytoceny na take spravanie v style, ze hej cu.ak daj peniaze, vies co zlato, daj si odchod a na nu ani nepozrie.
@mondolina preco,ked si napise svoj nazor,musi byt hned na hlavu? Keby si pohla tou svojou,nasla by si tam kus pravdy. To len na MK vsetky hladia len rovno,nic ine ich nezaujima,najspravnejsi len ten ich nazor. Ani nemam pocit,ze majkeel niekoho ponizoval. Zeny sa tu zvyknu ponizovat same.

Ja mám neter, este studuje , maly ma 1 rok...ex jej podla rozhodnutia sudu plati 250€ na maleho a 300€ na nu do doby kym nedostuduje...ale ma celkom slusny plat...keby zarabal 700€ tak mu taku sumu nedaju