icon

Výživné na bývalú manželku

sabina0610
6. okt 2020

Ahojte, chcela by som vedieť ak ste tu niektorá ktorá má po rozvode a žiadala o výživné aj na seba tak koľko vám vaši ex platia?

sendy1977
6. okt 2020

@nikaeli aj mu schváli výživne?

nikaeli
6. okt 2020

@sendy1977 nie, našťastie nie, sudkyňa mu slušne povedala na rozum s otázkou či v sebe nemá štipku hanby 🙈 už je to 6 rokov, na dcéru platí 40€ mesačne...... snáď sa to čoskoro zmení 🤷🏻‍♀️

mondolina
6. okt 2020

@stanulienkat
To netvrdím, že najsprávnejší je môj názor.
Vychádzam z otázky autorky, ktorá napísala otázku a už z nej bola zlatokopka a prostitútka.
Toto je podľa teba ten správny názor?

stanulienkat
6. okt 2020

@mondolina ale on to neadresoval jej. A to je rodiel. Presne takto vznikaju klebety,ked niekto nieco uplne inak zreprodukuje. Ja take baby napriklad poznam ako on opisuje.

mondolina
6. okt 2020

@stanulienkat
Len to tak medzi rečou spomenul....

lucilaines
6. okt 2020

@majkeel vies ty to ale posudzujes velmi prvoplanovo. Ano, upratujeme lebo nechceme zit v spine a praca v domacnosti nema hodnotu bla bla. Samozrejme, nikto si neuctuje za hodinu vysavania, ide o moznosti a prilezitosti o ktore ta zena pride kvoli vychove ich spolocneho dietata. To, ze ty sa vies plnohodnotne postarat je sice pekne, ale pokial to robis dve hodiny po praci malo platne. Poviem ti to na priklade mna a mojho manzela. Ked sme este deti nemali, pracovali sme na podobnej pozicii za podobnu mzdu v strednom manazmente, nadcasy, narocna praca. Dieta mame, ja som zostala na materskej, on zostal pracovat. Medzicasom on sa vypracoval na dvojnasobnu mzdu a vysoku poziciu, ja som tu sancu nemala. Aby som mu to umoznila,vzdala som sa svojej prace a starala sa o dieta dlhe hodiny do vecera sama a ulahcivala mu zivot doma ako to len islo. Ked matersku skoncim , do svojej orace sa vratit nemozem, kedze s detmi sa treba ucit , chodit pre ne do skolky a na kruzky, co proste pri dvoch tak narocnych zamestnaniach mozne nie je. Takze moj plat oproti tomu pred materskou urcite klesne. Takze to nie je len o tom, ze vie sa o deti postarat, to je o tom coho vsetkeho sa ta (zvacsa) zena vzda na ukor SPOLOCNYCH deti. Ano chceli ich obaja, avsak pokym nie je kazdy z nich 2,5 dna z tyzdna na materskej a druheho 2,5 dna v praci, tak proste kazdy zabera niekde inde viac. Zena je to v oblasti domacnosti, muz v oblasti financii. Aj domacnost aj financie su spolocne. Tak isto po rozchode pokial nie je striedava starostlivost, zena sa stale stara viac o to dieta na ukor tych financii, ktore stale ma viac na starosti muz. Ak je striedava starostlivost rozdelena rovnym dielom, potom pokial viem nie je vyzivne ani na manzelku ani na dieta. Takze je to uplne spravodlive a ak tebe z tvojho pohladu sa to nezda, je to len a len preto, ze ocividne si uplne nepochopil ako ma vyzerat fungujuca domacnost. Co je vlastne aj z tvojich prispevkov zrejme.

majkeel
6. okt 2020

@lucilaines Uplne chapem. Podobny model ma sesterka. S druhym dietatom zistila, ze on si nasiel frajerku. Sice on vela zarobi, ale aj vela rozdrbe, nabral uvery. Ona chodi do prace - home office, pracuje, aj sa stara o dve deti, aj cez coronu. On s detmi moc nepomaha, vacsinou na ne nakrici, tak sa ho deti boja.
Ale ja som de.il a toto su muzi, po ktorych zenske srdce pisti, ...kym sa to cele nedo.ebe. ;)
Tak nech vam ta fungujuca domacnost vydrzi. ;)

h2
6. okt 2020

@majkeel Chcela som Ti napísať siahodlhý príspevok o tom, ako som to myslela, lebo si ma zjavne nepochopil, ale vidím, že už to @lucilaines urobila za mňa a veľmi výstižne. Takže nemusíš mi písať, že domácimi prácami sa neplatí v potravinách a podobné hlúposti. Ak chodia obaja manželia do práce a obaja sa rovným dielom starajú o domácnosť a o dieťa, je to ideálna situácia. Ale v praxi toto nastane len zriedkavo. Väčšinou sa jeden z nich (žena) stará viac o deti a o domácnosť. Niekedy kvôli tomu chodí menej do práce, ale veľmi často ani nie, pracuje normálne na plný úväzok, len zarába menej, lebo nemôže brať nadčasy, chodiť na služobky a ak sú deti choré, zostava s nimi doma.
Neviem, aké vzťahy máš za sebou, ale je mi Ťa ľúto, ak si doteraz vo vzťahu počul len "chcem byť doma, staraj sa o mňa" a podobne. Ja také ženy nepoznám. Ja aj moje kamošky chodíme normálne do práce. A som si istá, že väčšina žien to má tak isto a nie tak, že chcú byť doma, chlapom na krku.

nelca0510
7. okt 2020

Vyjadrila sa vôbec v celej diskusii autorka? Asi to bola zas len téma na pohadanie sa.

sabina0610
autor
7. okt 2020

@sabina0610 ahojte. Ďakujem za všetky rady a komentáre. Aj za pekné aj za tie že je to hanba 😊 tak minulý rok som maturovala už tehotná. Neplánovali sme si to. Synček mal teraz jeden rok. S ex manželom som sa rozviedla po 9 mesiacov manželstva nakoľko po dvoch mesiacoch od svadby ma začal podvádzať a strašne piť. Ďalšie podrobnosti rozoberať nechcem. Nakoľko má plat aj 2000€ a ja len rodicak tak je to ťažšie... Áno hľadám si prácu niesom mladá pipka čo chce sedieť doma x rokov. Okrem toho všetkého mám zdravotné problémy s ktorými nemôžem ísť do hocijakej práce. To výživné chcem skrz toho že my ledva využijeme a on odomna pýta polku za svadbu aj obrúčku no proste všetko. No jemu ostalo auto a iné veci. Tak prosím nesudte ľudí keď neviete pozadie 😊 ale ďakujem vsetkym

sabina0610
autor
7. okt 2020

@nelca0510 už som sa práve vyjadrila. Nemám najlepšie dní tak som sa k tomu dostala až teraz

sabina0610
autor
7. okt 2020

@majkeel ako toto si vyprosim 😊 som matka ročného chlapčeka. Starám sa oň deň noc. Býva hrozne často chory. Prácu si hladam no nedarí sa. Jasle vyjdú dosť draho a keďže viem že býva veľmi často chorý tak neviem ako by to v tej práci bolo. A nakoľko má veľmi slušný príjem tak aspoň nejaký príspevok. Iba pokým si nenájdem prácu. A luxus? Dúfam že ho doprajem sama môjmu synovi keď začnem pracovať a urobím preňho vsetko

tramtada31
7. okt 2020

@sabina0610 kolegyňa tiež zostala tak sama(babo navyse aj kojila), pri rovnakom prijme sa dohodli, že jej bude dávať 250eur. Vám sa nepodarí dohodnúť? Ona by sa do pôvodnej prace vracala tazko, robili sa uzavierky, čiže 3 dni sa robilo aj 12-16hodin, išla byvat k rodičom. Držím palce.

sabina0610
autor
7. okt 2020

@tramtada31 taktiež bývam pri mame. Samozrejme prispievam aj na nájom. A to na dieťa toľko či len na ňu? Neviem mne je teraz dobrý každý cent. Na malého dáva 200€ Teda má pridelené súdom ale čo z toho keď ma stále po súdoch ťahá takže ledva viem utiahnuť domácnosť, dieťa a súdy. Prečo aspoň niečo keby prispieval zatiaľ na mňa. A ďakujem za odpoveď 😊

majkeel
7. okt 2020

@sabina0610 Nedala si vsetky informacie, toto nie je prave bezna situacia.
Ak je niekto tak blby, ze spravi dieta 18 rocnej, stihne k tomu za rok svadbu, rozvod, chlast,... tak ho ten spas bude nieco stat. Inak nielen on, ale aj tvoji rodicia su povinni ta este stale zivit do 26, kedze nie si schopna sa zivit sama.

maciatkolulu
7. okt 2020

@majkeel mýliš ss, nie je vekom stanovené dokedy sa majú rodičia starať o deti, je to stavebné na "dobu, pokiaľ sa dieťa nevie samostatné starať o seba" a to stanovuje súd. Takže napríklad nie, že decká ma 26,padla,nemusim platiť výživné, ale musím dať žiadosť na súd a ten rozhodne.

makova333
7. okt 2020

@majkeel nie su povinni ju zivit, nastuduj si zakon.

kristiii
7. okt 2020

@majkeel naopak, toto je tá najbežnejšia situácia, kedy si žena žiada výživné aj na seba a síce, že má veľmi malé dieťa. Nejde o vek ani čím sa muž previnil či nie, ale práve o to, že sa pri batolati, ak s ním zostala sama, len veľmi ťažko zamestná

kittykat22
7. okt 2020

@majkeel ked nemas dost info, tak sa spytaj. Nie hrrr ju zakopat pod ciernu zem. Typicky chlap - ked zena ziada peniaze na seba, tak je prvoplanovo chudera.

majkeel
7. okt 2020

@kittykat22 Komentoval som vzdy vseobecne. Diskusia velakrat po par stranach casto nema nic spolocne s autorkou.
Komentoval som situacie, ze po 10 rokoch manzelstva je manzelka x rokov doma a po rozvode este chce vyzivne. To je mimo misu.
Autorku ani moc neriesim, shit happens. Rychly sex, rychle dieta, rychla svadba, este rychlejsi rozvod, rychle tahanie po sudoch. Rychlo a zbesilo 10. 🙂 Stihla v 19-20 tich toho tolko, co ini za 10 rokov.

stela01
7. okt 2020

@majkeel aj manzelka čo je 10 r doma má nárok , koľko x už má 3 deti a kariéra fuč a iné veci k tomu .

maciatkolulu
7. okt 2020

@stela01 len problém je ten, že nikto nenúti tie ženy byť tých XY rokov doma.... Inde sú už v práci po troch mesiacoch.

majkeel
7. okt 2020

@stela01 Mohol by som pisat kadeco ... a zbytocne 🙂
Za mna. Boli sme s ex od skoly 10 rokov, dieta sme mali az po tych 10 rokoch a cely cas som vsetky vydavky tahal sam. Poznam vsetky zenske vyhovorky, preco netreba nechodit do prace, preco ma vsetko platit on a ona nic. Preto som niekedy tak rezolutny ..
Rozisli sme sa, platim slusne na dieta, vieme sa dohodnut, beriem si dieta. A zrazu jej aj praca sla, aj zivit sa vie sama. Predtym, ked sme boli spolu, sa jej proste nechcelo. 🙂
Dnes chodim s babami, co maju svoje deti. A ma to obrovsku vyhodu. Su to ich deti a neriesim kedy, komu a aka kariera usla, kto sa ako narobi okolo deti (kazdy ma svoje deti a presne tolko deti, kolko chcel), kto na kolko penazi ma narok - kazdy ma svoju pracu, svoj prijem, aj vlastne byvanie. Zaplatim najom, vacsinu uctov, domacnost upratujeme spolu, kazdy robi a zaraba tolko, ako mu vyhovuje. A neriesim hadky o majetok, vyzivne, kto sa ako narobil a podobne sr.cky.
Usla ti nejaka kariera, chces vyzivne? Nech sa paci, obrat sa na svojho ex. Jasne, ze im neusla ziadna kariera, ked musis sama zivit dve deti, vyhovorky nepomozu, musis chodit do prace.

puklica13
7. okt 2020

@mondolina podla mna je on s poriadne malym komplexom🤣

majkeel
7. okt 2020

@puklica13 Tebe neprisiel tento mesiac starobny dochodok, ze si tak protivna?

h2
7. okt 2020

@majkeel Tak tým sa veľa vecí vysvetľuje, že si 10 rokov živil svoju bývalú. Preto máš teraz pocit, že také sú všetky (alebo väčšina). No, ale nie je to tak. A teda nechápem, prečo si ju živil 10 rokov, keď ste vtedy ani deti nemali.

majkeel
7. okt 2020

@h2 Princip varenej zaby. 🙂
Nejdem rozoberat. Za prve naco, za druhe, tu nie je dobre rozoberat cokolvek o sebe. Zjavia sa nastvane supy a roztrhaju Ta ... ;) Uz tu jeden kruzi. ;)

puklica13
7. okt 2020

@majkeel nemusel , zivim sa uspesne aj bez neho..to je tvoja parketa urazat a odsudzovat bez poznania relevantnych skutocnosti..v tom si ako rybicka vo vodicke

majkeel
7. okt 2020

@puklica13 Najskor si rypnes a potom sa citis dotknuta? ;) Zi a nechaj zit alebo ryp a trp. ;)

puklica13
7. okt 2020

@majkeel nazval si tu zenu k.. a prostitutkou a ja rypem? A nemaj boj, kvoli tvojim primitivnym reciam ja netrpim ani omylom🤣si len proste na smiech..pa