Ako naučiť plávať 6-ročné dieťa?
Ahoj, chodíme toto leto do bazénu so synom, a rada by som ho naučila plávať. Len neviem ako na to 😃 Poradili by ste mi ako ste sa k tomu dopracovali vy? Chodíme do bazénu o 130cm a ešte nedočiahne na dno. Skúšala som kruh, rukávce plaveckú dosku. Ale malý sa nikdy nedokáže udržať nad hladinou sám.
moj syn sa naucil plavat v 3 r. , Starsi s nim blbol v bazene a naucil ho potapat 🙂 odkedy sa vedel potopit a zadrzat dych tak to uz islo same 🙂 no odporucam kurz plavania a instruktora . Kolesa, rukavniky a podobne len oddialuju naucit sa plavat 🙂 Drzim palce
@kittykat22 doporučujem plavecký kurz, priateľ robí inštruktora. Deti akceptujú viac cudzieho človeka, ako rodinných prislusnikov🙂
@bibistec s rukavnikmi sa ti plávať nenauči, my sme chereky keď mala 5 rokov vyhodili. A koniec, ak chcela ísť so vody musela ísť bez. Zase stres nestres, u nás sa povie a ide sa... Chce ísť k moru, na tobogány... Ok ale musíš sa naučiť plávať😁 keď uvidela mala prvý úspech hneď ju to naštartovalo. Tréningy s deťmi brala skôr ako zábavku, veď tam robia také somariny 😂 skrývať sa pred hadom pod vodu a čo ja viem čo😁 sme sa narehotali. Motivovať treba 😁 s lyžiarskym inštruktorom s e tiež tak dopadli, zduta bola celý prvý trening... Až pokým inštruktorka nezavelila nakl konci, že koniec ideme na čaj a rodičov necháme tu 😂 a to mala 4 roky...
@kittykat22 okuliare , snorchel plutvy ..a bude plavat od prvej sekundy 🙂 ked si zvykne , date dole snorchel a okuliare ...a neskor aj plutvy 🙂
Nasa dcera sa ucila s takymi kridielkami...n na chrbate mala take vankusiky a ruky mala volne. Ale ucila sa podstatne skôr, mozno dvojrocna. V piatich chodila na plávanie a tam sa naucila prsia, kraula, znak pekne štýlovo.
Ja doterat plavat neviem teda viem ako kladivo rovno ku dnu 😂🤦🏼♀️ Ale teraz fakt ja mojej mame kazde leto vycitam ze ma nedala na kurz nejaky kde by ma to naucili ako decko ako starsia som skusala ale vobec mi to neslo ja by som ho zapisala nejakemu kvalitnemu instruktorovi aj moju dceru urcite poslem niekam nech ju naucia a syna urcite tiez aspon lyzovat sa viem ale ani to by som si netrufla naucit ich sama
@annaanna prosim ta, ake kridelka? 🙂 nikdy som to nevidela
Na eduworld webe bol super clanok presne s inštruktorom plávania pre deti a velmi dobre a podrobne opisane a praveze vsetky pomocky kolesa rukavniky razantne odmietal ze s tym sa dieta nenauci plavat nikdy alebo velmi dlho mu to bude trvat lebo ma stale istotu ze ho nieco drzi ked som bola 6 roc. Chodila som do 1.triedy do skoly s vlastným bazenom a tam tak isto ziadne pomocky nic hodili nas do bazena a na plavaj snaz sa drz sa nad vodou ako vies nedociahli sme na dno tak sme sa drzali len okraja bazena a este otec so mnou chodil na bazen a pomerne rychlo som sa naucila pred tym som nechodila ani na ziadne baby plavanie ani nic podobne ako je teraz v mode ty ako laik ho naucis len na psíka takze nejake hodiny s inštruktorom by sa isto zisli aby sa naučil dobru techniku prve co sa uci je splivat s vodou teda drzat sa na hladine mna otec ucil najprv na chrbte aj v tom clanku to bolo ze prsia by sa ucit ako prve nemali vsetci si myslia ze je to najjednoduchsie ale opak je pravdou ze prsia su podla profika najtazsia technika plavania takze prve na chrbte druhe kraul na tom chrbte somsa to naučila hned len ma otec trochu istil ukazal ako mam splivat vodorovne s vodnou hladinou a ze mam byt vtedy maximálne nadychnuta a vystrete cele telo a potom som len pridala nohy ruky a slo to neskor som sa naucila pekne aj do predu plavat
@kittykat22 to je presne ten opasok. Dieliky su iba na chrbatiku, pripadne ak je diwtatko chude aj po stranach bruska, ale nikde mu to nezavadzia v pohybe
@kittykat22 to je presne ten opasok. Dieliky su iba na chrbatiku, pripadne ak je diwtatko chude aj po stranach bruska, ale nikde mu to nezavadzia v pohybe
moj sa naucil plavat asi 5r. na kurze s polystyrénovymi rukavnikmi, najprv mal 3 nakazdej ruke a postupne mu ich davali dole a potom plaval uz bez nich... ale hlavne musi byt vo vode, kde dociahne na dno.. aby sa mohol odrazit a nemusela si ho zachranovat.. moj plaval na zaciatku len 2 styly, ja to volam psik a na chrbte.. musi sa naucit kopat nohami.. taktiez urobit hviezdicu najprv na chrbte.. na to tiez potrebuje dociahnut dno.. najprv s rukavnikmi a postupne uberat z nich .. teraz ma 6 a ucia ho spravne plavat vsetky sutazne styly, ale kym da motylika to bude asi par rokov...
@kittykat22 má to stihanuté na bruchu, lebo skákala do vody, ale to sú také vankúšiky zaviažu ša okolo prs, pod pazuškami a ked je vo vode tak držia chrbátik.... je to najlepšie, čo si teda myslím ja....
@daniela2707 Aj môj a tvrdí presne to isté :D
ja som naucila sama syna za jeden den, nedala som rukavniky a pome plavaj sam.. bola som par metrov pred nim a musel plavat ku mne takto dokola, potom uz plaval vedla mna v bazene sam
@kittykat22 moj maly ma o mesiac 4roky a naucil sa plavat, mame ale doma bazen a zijeme pri mori. naucil sa to pri nas. velmi odporucam okuliare, to je zaklad, a aby si viac veril my sme kupili potapacske, co chrania nos..s tymi najskor sa s nim hraj, aby vylovil kamienok (pomoz mu ponorit sa), aj ty maj okuliare, ponorte sa spolu, odfotte, ukazujte si gesta, nech skoci do vody a odrazi sa od dna. potom krok 2 je ten, sam na to pride, ze ked ma tu hlavu vo vode a lezi na bruchu ze proste nepadne na dno. moj tak necely 3rocny plaval pol bazena, na 1nadych, lebo nevedel mat hlavu nad vodou ale ked sa nadychol tak preplaval metre. a z tohto procesu sam prisiel na to, par mesiacov na to, ako toto cele absolvovat s hlavou nad vodou. vela plavcikov uci z pozicie na chrbte, moj maly este len teraz skusa prist na to ako plavat na chrbte, my sme sli na to s tou polohou normalne na bruchu.
môj 8 ročný sa naučil plávať sám teraz v Turecku na dovolenke 🙂 a to chodil na kurzy, ale mal strach z vody, vadila mu studená teplota na plavárňach.
@veronikaszabova aký kurz ste absolvovali prosím? Môžete mi prosím poradiť konkrétny plavecký kurz alebo inštruktura, ktorý naučil vaše dieťa plávať?
@tanidlo85 plavecky klub Aqua Senica
Najdôležitejšie je dieta naučiť sa potápať bez strachu.. keď sa prirodzene potápa, tak potom sa vie vo vode pohybovať ľahšie a začne aj sám plávať.. aspoň tak to bolo u nás - mám tri deti, všetky sa naučili plávať okolo 5tich rokov vďaka tomu že sa potapali a stále viac skúšali.. v štýle sa potom zdokonalili na plaveckom, ale teda základ sa naučili prirodzene samy doma v bazéne.. minulý rok sa naučil najmladší, tomu to išlo asi najľahšie zo všetkých, zrejme vďaka tomu že bol vedený staršími deťmi..
dobrý inštruktor. Dcéra vedela plávať už v dvoch rokoch - od malička bola stále vo vode, pravidelne sme chodievali na plaváreň - ale takú tú správnu techniku mala až okolo 10 rokov, keď začala chodiť na plávanie, kde bolo málo detí, niekedy bola sama na tréningu a teda je to neporovnateľné s tým, ako vedela plávať pred tým. Naučila sa všetky štýly - teda základné, prsia, kraul, znak. Pokiaľ chodila do kurzu, kde bolo kvantum detí - niekedy sa ani do vody poriadne nedostala. Bolo tam cca 15 detí , ona introvert, ostatní sa prebiehali - škoda peňazí. Zmenili sme klub a už to bolo o inom
@kvetinka75 mozem sa prosim opytat kolkokrat tyzdenne chodila plavat s instruktorom a asi kolko jej trvalo kym sa dobre naucila vsetky styly? Viem ze je to individualne ale aspon tak zo zvedavosti chcem vediet
@freeze24 ako dlho jej to trvalo - neviem, chodila tam celý školský rok 1x týždenne a popri tom sme chodili na plaváreň. Ale tým že už vedela pred tým plávať tak sa len zdokonalovala ale to som nejako nesledovala že ako sa to zlepšuje, len som zrazu videla že je to úplne niečo iné. Možno len pár tréningov

@kittykat22 obe moje deti sa naucili plavat ked mali necele 2 roky. Uplne super je taky opasok, idealny je taky, co ma 11 dielikov. Dietatko sa uci kopat (na stojaka, neliha si na vodu) ako pri kraulovych nohach. To same ho udrzi nad vodou. Postupne pridavame kraulove ruky. Tvoj je uz velkac, pojde mu to raz dva. Dieliky odoberaj vzdy, ked uz sa udrzi bez problemov nad vodou. Dietatko sa postupne neuci si na vodu viac lahnut, pripadne plavat ponorene, pretoze pride na to, ze je to jednoduchsie. Drzim palce a prajem vela zabavy. Verim, ze do tyzdna mas doma plavca