icon

Čo by mali deti robiť v školskom klube?

10. feb 2025

Ahojte,zaujímal by ma názor rodičov,ktorích deti navštevujú v škole ŠKD. Čo je pre vás dôležité,aby deti robili v ŠKD? A zároveň čo vám vadí na vychovávateľke alebo činnosti. Trváte na plnení plánu alebo je pre vás prvoradá spokojnosť dieťaťa? Vadi vám prísny prístup? Som vychovávateľka už tri roky a napadol mi takýto vlastný prieskum, aby boli rodičia aj deti čo najviac spokojní. Ďakujem

Strana
z2
ankare
10. feb 2025

Hlavne si zopakuj s deťmi učivo zo slovenčiny. Mala by si ovládať gramatiku.

deedol
10. feb 2025

u nas ma vychovavatelka s detmi "kruzky", ale v takej light forme. jeden den nejaky kreativny projekt, iny den hlavolamy a bludiska atd. zaroven som rada, ze decka maju priestor aj na volnu hru a nadvazovanie kamaratstiev (syn je prvak). tiez je super, ze ich berie von aj teraz v zime, ak je pekne.

(ulohy nemaju, takze ich v skd nemusia robit, cize k tomu sa neviem vyjadrit, ci by som to chcela alebo nie.)

autor
10. feb 2025

@ankare nejakú chybu vidím z nepozornosti, ake vidíš ty? Lebo napr čiarky a diakritika sa mi teraz moc nechcelo riešiť

ankare
10. feb 2025

Čiarky neriešim, to by som už veľa chcela. KTORÝCH sa píše správne. To nie je chyba z nepozornosti.

ankare
10. feb 2025

Ja by som si predstavovala ideálne prežitý čas v ŠKD ako oddych, voľnú hru, hry vonku,...

janickacrazy
10. feb 2025

U nás je dobrá družina, deti tam chodia rady, sú spokojné. Majú každý deň nejaký program, kreslenie, šport, šach, futbal, alebo sa hrajú len tak voľné. Každý deň idú von, čo je super.

autor
10. feb 2025

@ankare fíha strašné niečo, v škole by som si asi skontrolovala poriadne čo napíšem. Vy ste určite nikdy nič nenapísali zle

autor
10. feb 2025

@deedol ďakujem

autor
10. feb 2025

@ankare tiež si myslím, že po škole už treba deťom hlavne oddych. Ale všímam si,že veľa rodičov chce ďalšie učenie.

ankare
10. feb 2025

Vzdelávaš, vychovávaš deti. Fakt je to príliš veľa, aby si ovládala rodný jazyk? Toto sa Tvoje deti učia na 1. stupni.

viestta
10. feb 2025

Ono dost zavisi aj od toho ako su rodicia vytazeni. Ked pridu aj s dietatom domov pred piatou vecer, to uz je fakt aj pre to dieta na ucenie neskoro, obzvlast pre prvostupniara, takze tym sa necudujem ak by boli radi, ze dieta spravi aspon nieco z DU v druzine. Ale je mi jasne, ze dieta potrebje mat cas na relaxaciu a hry. A aj toto ma mat priestor v SD.

autor
10. feb 2025

@ankare ja ho ovládam a dokonca ovládam aj pravidlá slušného správania. Čo Vám chyba

autor
10. feb 2025

@viestta úlohy v družine robíme,to si myslím že je veľká pomoc pre rodiča.

ankare
10. feb 2025

Evidentne neovládaš. Namiesto urážania sa to prijmi ako konštruktívnu kritiku. A zapracuj na sebe.
A v čom nie som slušná? Za to, že Ťa upozorním na pravopisnú chybu? Vieš, múdry človek si zoberie ponaučenie, hlupák sa urazí. Tak sa to hovorí, neurážam Ťa a nenadávam Ti do hlupákov. 🙂

autor
10. feb 2025

@ankare ja sa len pohorsujem nás človekom ktorý si dovoli hodnotiť moju gramatiku na základe jedného textu. A myslím že inteligentný vyrovnany človek to ani nerobí. Konštruktívnu kritiku mám rada

kaca222
10. feb 2025

Dotyčnú ignoruj, asi sa prišla vyzúriť.
Ja nie som rodič školopovinného dieťaťa, ale pamätám si jednu skvelú družinárku. A čo ju robilo skvelou? Že na nás zbytočne nehúkala a vymýšľala rôzne hry. Vyhovovalo mi urobiť si úlohy (kto chcel), aj nám s nimi pomohla. Potom sme sa pohrali, chystala nám tajničky, obesenca, Páli Vám To,… vždy sa opýtala kto sa chce zapojiť, kto nechcel, ten sa hral. Plus sme samozrejme chodili von

autor
10. feb 2025

@kaca222 takúto nejakú predstavu mám aj ja,len mi to komplikuje fakt,že deti ktoré sa nechcú zapojiť robia zle druhým alebo sú moc hlučný a s tými čo sa chcú zapojiť sa nedá potom nič robiť. A vtedy to bez kriku nejde vacsinou

barka1
11. feb 2025

Naše vychovavatelky sú prisne, aj nakricia. A pritom vymyslaju aktivity od vymyslu sveta. Neexistuje, aby sa deti dívali na TV či boli na PC. Často ich aj nechaju len tak sa hrat. Druzinarky mojich deti boli na tom horšie. Vonku chodia len ked je vyslovene pekne, potom ich nechaju samé lietat po lese tak, že na ne nevidia. Ziadny karneval, tématické dni ani nic podobné neorganizuju.
Čo sa týka úloh, tie by som nechala robit len deti, ktoré tam zostanu dlho, trebars po 15.30.
Nesnaž sa zavdacit vsetkým, to sa ti nikdy nepodari. Ak máš plán, je fajn sa ho drzat, možno až povinnost, nie?
A tu na fore si vsetky tikame. Tak sa neurazaj a daj pozor na N mn.č 😉

dominikamacakova
11. feb 2025

@barka1 vychovávateľky kričia na deti a to ti príde normálne??

dominikamacakova
11. feb 2025

@autorka ja nechápem, keď ti ju nejaká vymletá napíše, že ich máš biť a majú sedieť a rukami za chrbtom tak to urobíš. My sme v družine väčšinou robili čo sme chceli. V živote nás nikto nenútil učiť sa tam a vychovávateľka bola úplne úžasná, venovala sa nám, ale toto v sebe človek buď má, alebo nie.

dagas
11. feb 2025

Akože chápem že keď si spravia úlohy v družine a doma už majú pokoj keď rodič nestíha. Aj keď ja som sa na to ako dieťa nevedela sústrediť ked okolo mňa niekto pobehoval a vykrikoval. Ale nechápem keď je nejaká matka na materskej alebo z akéhokoľvek dôvodu doma, dieťa chodí z družiny posledné a ona vyžaduje aby si spravilo úlohy v družine. Potom húka keď to má zle 🤦

basska_b
11. feb 2025

Mne vadi, ked tam pozeraju TV. Pred TV viem deti posadit aj ja doma. Nech idu von alebo nieco vyrabaju, hraju "šibenicu / obesenca" na tabulu a pod. Ale uznavam, ze je tazke deti zaujat. Najma ked jednych bavi to, duhych ono

barka1
11. feb 2025

@dominikamacakova samozrejme, aj učitelky kricia, alebo teda zvýšia hlas... aj sa škaredo pozru, aj su prisne ...kedy si naposledy videla triedu takých druhakov? Veď to je ako krotenie divej zveri...

rachel36a
11. feb 2025

Pre mňa by bolo naj keby sa venovali deťom aj vonku, a neváhali a detí si robia čo chcú....take chodia u nas špinavé, až hroza...ake východný klebety a detí napríklad minulý týždeň sedia v piesku mokrom, alebk kopu tunel a pod

lucia147852
11. feb 2025

Mne vadí, že u nás druzinarky nedávajú na deti vonku pozor. Ani nevie kde ich ma. Keby sa dačo stane, tak neviem čo by robila. A takisto mi vadí, ak znáša za jedného trest celá trieda, nežijeme v stredoveku. Ale to je následok toho, že ona si absolútne nič nevšíma. Takže toto je u mňa prvoradé. Ešte mi vadí TV. Deti si majú aktívne oddýchnuť po sedení v lavci.

euka210
11. feb 2025

Netusim, aky maju vychovavatelky plan, takze neviem ci robia co maju. Vo vseobecnosti zo skusenosti mojich 3 deti...najmladsi je tretiak.
Moji neznasali starsiu vych., co na nich len kricala, nemohli robit DU...lebo musia oddychovat...potom vonku...a o 15h ked sme ich brali domov, deti nemali urobene DU, lebo len vtedy ich zacali robit v skd...to bolo hrozne.
Najmensi mal 2r asi najlepsiu...mladsia, porobili ulohy, lebo vela deti chodi potom prec na kruzky, na Zus...a az potom sli von. Vselico mozne vyrabali, tvorili kazdu chvilu...starsi urobili nieco na Vianoce a viac nic. ...poobede im bezne citala rozpravku a oni si lezali na koberci ...cize za mna je top vychovavatelka, ktora sa venuje detom, nieco s nimi robi...nie je len dozor a deti, robte "co chcete".
Teraz ma maly inu, tvoria menej, ale robia. Ale ked pridem neskor, ze je len par deti a su v zbernej triede, tak velakrat s nim nieco hra, comu som sa velmi potesila...moj je velky introvert a s cudzimi nerozprava, musi si na noveho cloveka zvyknut aby s nim komunikoval.
Tv nasi poobede nepozeraju, len okolo Vianoc pozeraju rozpravky, inak nie a s tym som spokojna. Keby pozerali ako niekde inde casto, to by mi velmi vadilo. Ako ked mali povolene mobily a hrali si hry, co mi vadilo pri starsich v Skd.

deedol
11. feb 2025

este k tomu kriku - ked som nastupila do skoly (som byvala ucitelka), tak mi kolega poradil, aby som nekricala, ze to aj tak nefunguje, a aby som si trenovala "prisny ton". teda ze ked nieco povies, decka musia vediet, ze prekrocili hranicu, aj bez kriku. a inak mne sa paci, ze sa takto pytas na nazory 🙂

zuzitko74
11. feb 2025

Určite by mali byť aspoň hodinu vonku, ak počasie dovolí. V triede je fajn občas si niečo vytvoriť, zahrať sa stolové hry, kreslenie a raz za čas je OK aj nejaký film. Robenie DÚ by som dala len na dobrovoľnej báze, prípadne na prianie rodičov, veľa rodičov sa so svojimi deťmi chce pripravovať do školy a mať prehľad o ich úlohách a vadí im, ak si ich deti robia v ŠKD. Na dodržiavaní plánu by som netrvala, deti by mali tráviť aj čas, ktorý nie je manažovaný niekým dospelým.

saxana000
11. feb 2025

Pre mna je dolezite aby sa ucitelka detom venovala.. u nas su tri skolske kluby dva funguju stylom robte si co chcete a mne dajte pokoj.v peknom pocasi ich vypustia na dvor a ked je skaredo a zima tak im pustia v triede yuotube.nasa druzinarka nastastie s detmi aktivne tvori vyraba maluje modeluje. vymysla aktivity aj pri hrach vonku vymysla hry na pocitanie rozmyslanie...alebo sedi s nimi na deke a hra hry..

kiki68
11. feb 2025

Moj svagor je veduci druziny v Rakusku, uz roky, oni teda robia rozmanite aktivity ( nosi nam rozne veci co robia), rozne predmety ako napr ozdoby, klucenky, alebo maluju, modeluju, proste podla rocneho obdobia, tiez varia, pecu s detmi ( minule volal o recept na nieco), potom rozne sportove aktivity maju indoor/ outdoor, pomahaju detom s ulohami, tiez spievaju s detmi, hlavne tymi mladsimi. Chodia aj plavat, do kina,korculovat, no rozne. Viem, ze je velmi oblubeny. Svokra bola par krat ako pomocny dozor pri outdoor. Ako taketo veci sa pacia aj mne, kamoska je tiez v druzine tu v Klagenfurt a je to podobne ako u neho. Tiez ma velmi rada tu pracu. Po detoch nehucia, ale razny ton byt musi. Svagor to ma lahsie, ako muz ma vacsiu autoritu a kopec deti,co nemaju doma otca je na neho doslova nalepenych. Aj moj syn ho uplne zboznuje.

Strana
z2