Používanie wc deťmi v škole
Ahojte, mamicky! Taka divna "od veci/na telo" otazka pre mnohe. Sadaju si vase deti v skole na wc? Mne sa to nepozdava, kedze ja na verejnych toaletach nesedavam, ale "cupim". Syn nastupuje do 1. rocnika, ale castejsie za den chodieva na "velku", tak neviem ci ho ucit obkladat misu toaletnym alebo kupit tie papierove jednorazove pokryvky. Je velmi drobunky, ani neviem, ci su na 1. stupni na skolach nizsie toalety, tak ako v skolkach, alebo uz klasicke dospelacke, na ktore sa ledva vyskriabe a nohy mu hompalaju vo vzduchu. Dakujem vopred za kazdy postreh, radu ci tip.
kúp mu dezinfekčné mokré utierky na toaletu, nech si predtým utrie dosku, to je asi najjednoduchšie. Len zahodiť ich treba do koša, nie do wc
Na velku v skole v zivote neboli, prakticky ani v skolke na par vynimiek...ak potrebuje chodit viac krat na velku, tak to s casoveho hladiske v skole vidim ako skutocny problem...tolko ho pustat s vyucovania nebudu...ma dve prestavky a na zachodoch natresk.... v skole maju normalne toalety vyskovo, aspon v nasej skole... nosia si vlhceny toaletak zo sebou, ale ci s tym idu aj na wc nemam zistene, dufam v to 😂
@anjelicek26 dve prestávky??
@simik22 ano maju dve prestavky... maju normalne dvojhodinove bloky a potom 30 minut pauza... koncia po 4tej-piatej hodine, ako kedy... medzi tym par minutova pauza na napitie, ale na "velku" vtedy rozhodne nikto ist nestiha... vycikat rychlovka, ale nikto na nich necaka, musia to potom dobehnut...
Moja si obklada misu papierom,ked je niekde inde,ona by si tam nevedela dat tu jemnu papierovu pokryvku,aj ja s tym mam problem,aby sa to neroztrhlo. Zachody maju normalnej velkosti, nebudu predsa robit rozne velkosti pre prvakov, piatakov,osmakov..😁
@anjelicek26 Ona sa ale pravdepodobne pyta ako to funguje na Slovensku a tu teda bez problemov pustia dieta aj z hodiny. Crevam je tak nejak jedno,ci je hodina,ci prestavka😁
@anjelicek26 určite vieš, že na Slovensku majú prestávku po každej 45 minútovej hodine. Takže tvoja odpoveď je bezpredmetný🙂
Toto uz je ale hrotenie. Sanca ze sa v skole nakazi nadchou, chripkou, rotavirusom, mononukleozou ci dokonca zltackou je vyssia nez nakaza nejakou turbochrontou kvoli sadnutiu na dosku. Staci ked mu prizvukujes, ze si treba vzdy poriadne umyvat ruky nech si vytvori spravne navyky.
nestresuj ho tým, vieš si predstaviť, že by si každé dieťa v škole pripravovalo toaletu? 🤦♀️
môj tiež v škole nechodil na veľkú.
@anjelicek26 tak ale tvoje deti sem nemozes pliest kedze nechodia asi na sk skolu. Tu yo funguje uplne inak. Po kazdej hodine maju pauzu. A normalne ich pustia aj cez hodinu ked potrebuju.
@mima1 jasne pustia rychlo vycikat, len proste na velkej (aspon moj 😂) sedi kludne 30 minut na velkej, tak to myslim... keby kazdy den tolko neni na vyucovani, vela by toho zmeskal... cakat na neho nebudu.
@anjelicek26 ale na SK ti funguje inak, je dosť dôležité spomenúť že ty si v Nemecku.
I nás na škole majú na nižšom stupni menšie wcka a deti pustia koľko potrebujú.
Na 1.stupni sú nižšie toalety, aj nižšie umývadlá
Keď chceš, daj mu vlhčené vreckovky, ale myslím, že aj tak ich nebude používať, a postupne sa telo "prispôsobí" režimu v škole, teda veľkú potrebu vykoná bud ráno doma alebo poobede, keď sa vráti.
Ako samozrejme, že dieťa pustia aj počas hodiny na WC, ale logicky nebude môcť sedieť tam ako doma, že trebárs 30 minút, alebo každú chvíľu sa na každej hodine pýtať. V takom prípade by zrejme si učiteľka ta zavolala do školy, či je u neho vserko ok s vylučovaním
@martul ale problem, ked bude viac krat na velkej casovy bude mat aj tak... neviem si to predstavit, tam bude ucitelka v pozore, ci sa tam nechodi flakat... ist raz za cas mimo prestavky je ok, ale nie furt... a tie prestavky (na Slovensku) su kratke...urcite s tym ist tam, urobit potrebu, umyt si ruky - je to naknap aj tak...
No môjmu by som mohla dať čokoľvek so sebou, mokré utierky a neviemčo, aj tak by ich nepoužil a šiel by na wecko tak isto ako aj doma.. Ja by som toto vôbec neriešila.
No, moji na veľkú v škole nechodia. Neviem ako iné skoly ale u nás su také otvorené bloky..asi kvôli bezpečnosti. A kakať v škole na zachode je "hanba". Pretože mi syn povedal, že všade cítiť smrad a ti vonku sa smejú. Neviem si predstaviť, žeby tam prišiel nejaký chlapec a do toho by si začal obklad záchodovú misu. A súhlasím s názorom vyššie. Na wc byva natresk, prestávka tak 5-10 min, okrem hlavnej 15 min. Učitelia často pretahuju pár sekúnd po zvolení...kým dobehne na wc....cez hodinu pustia možno prváka. Ale tiež nie veľmi, keďže učiteľ na hodine za to dieťa zodpovedá. Nemajú to veľmi radi. Dôležitejšie ako obklad záchodvu misu je podľa mňa naučiť správnej hygiene rúk. Pretože, zachod si obloží ale kľučku ochyta.....a deti su hodne, hodne kontaktné. Spoločné pitie s flase, hryz dobozky.....čiže nákaza bude skôr odtiaľto ako z toho, že si sadne na záchod
@anjelicek26 uplne zbytocne sa vyjadrujes k tejto teme, a urcite si ucitelka o prvakovi nebude mysliet, ze sa flaka na WC, okrem toho, staci, ked rodicia upovedomia ucitelku aj vychovavatelku, ze moze chodit castejsie na WC, a urcite ho pustia, syn ma spoluziaka, ktory chodi velmi casto, a nikto ho nema problem pustit
@liz_lemon tak ako je pisane vyssie - keby ide za doobedie 2-3x kakat dlhsiu dobu pocas hodiny (alebo pretiahne prestavku), ver mi, ze po tyzdni-dvoch- najneskor troch kontaktuje ucitelka mamu, ze co sa deje... ale tak jasne, zbytocne sa vyjadrujem, ona uvidi aku budu mat triednu v ich skole.
@anjelicek26 u nás to funguje inak, takže autorku diskusie len domotáš...prestávky sú 10 min. a veľká prestávka 20 minút....prváka pustí bez problémov na WC kedykoľvek, aj staršie deti...hodina má len 45 minút
Podla mna zbytocne stresujes. Hlavne by som to nepreberala so synom, lebo by si mu tym vopred hovorila, ze ho caka nejaky problem. Uvidis, ako to v skole funguje a podla toho sa nasledne zariad.
@anjelicek26 ved prave preto to rodicia musia oznamit vopred, a vsetko bude ok
@anjelicek26 Ona pise,ze "chodieva za den viackrat", nie ze 3x za 4 hodiny. Vacsina deti byva v druzine do cca 16-17-tej a tej druzinarke je srdecne jedno,kolkokrat pojde na WC, za doobedie ked pojde raz,kludne aj cez hodinu. Deti sa same ponahlaju spat na hodinu,urcite si tam nebude vysedkavat ako doma,kde ho nic nesuri.
Radšej ho nauč poriadne utierať zadok, umývať si ruky a nech ide aj každú prestávku na záchod. Babranie sa s doskou je úplne zbytočné, bude myslieť na to a zabudne si umyť ruky napríklad.
Dakujem kazdej za postreh, moj chodieva za den aj 3x, 4x, je mu jedno, ci je doma, ci v obchode, ci v kine. Ked treba, ide, nema nastavene v hlave, ze sa kaka len doma zrana alebo poobede. Utieranie zvlada, to je v pohode, skor tym, ze je nizsi, nevie sa chudak vystverat na niektore wcka. Tak, aby ho cele nepochytal. Preto som sa pytala, ci su na prvom stupni nizsie wcka alebo ako, ci Vase decka normalne sadaju alebo ako to riesia mamicky najma dievcat. Doma ma schodiky, tak je samostatny, na verejnych ho posadzam na toalety.

Zial nepotesim ta ale obkladanie misy nema ziadny ucinok je to len na efekt