Reakcia na školskú poznámku
Mám syna prváka, učí sa, je šikovný, nie sú s ním problémy. Reprezentuje ZŠ v športe a vyniká aj v jazykoch. V pondelok dostal poznámku, že cez prestávku vyliezol na poličku. On nám to doma vysvetlil, že sa hrali s kamošom.
My sme z toho doma nerobili vedu, povedali sme mu, že sa to nerobí a padla, nato ma dnes znosila kamoška, že som mu mala vytmaviť, že som z tej poznámky sklamaná, nahnevaná a či vie vôbec aké problémy mohol narobiť a ešte raz, tak to budem riešiŕ rázne.
Ako by ste reagovali vy?
Poznamky neriesim. Aj tak su v tom vacsinou viacerí 🤔. Napriklad hádzali si papuče, behali po chodbe, oblievali sa na zachode vodou, ukazovali si na zachode penis….Jedina poznámka, ktoru by som riesila by bola, ze šikanuje spoluziakov. Ta by cezo mna neprešla.
s komára somára a z blchy slona kamoška nech sa stara o svoje deti.
Povedsla by som mu ake by to mohlo mat dosledky ze si mohol velmi ublizit..ale uvedomil si on tie dôsledky? To by u mňa hralo rolu. Ved je to prváčik.
Úprimne, ja som na strane kamošky. Viem, čo deti v škole vystrájajú, ako si vôbec neuvedomujú následky, čo sa môže stať (a absolútne ma nezaujíma, či je to prvák/deviatak, či to robí naschvál alebo sa "len hrajú").
Koľkokrát mi deti liezli len na stoličku alebo lavicu a už som mala dosť. Stačí pošmyknutie nohy, zlý pád a je tragédia na svete. Ale však čo, len sa hrajú. A nie to ešte liezť na nejakú policu. Doma ti tiež lezie po nábytku ako nejaká opica ?
To nechapem co tu citam, ze nikto z vas by neriesil trochu viac do hlbky tento problem? Ak je to taka regalova polica tak to mohol cele stiahnut na zem a niekoho tym prihlusit. Ja by som nepovedala dietatu ze som nahnevana a sklamana z poznamky, ale ze sa mi nepaci jeho spravanie, lebo je to velmi nebezpecne a ze na tu policku (alebo niekam inam kam nema) uz nikdy nesmie vyliezt. A ak vylezie, budem to riesit trestom.
@terezkaarthuramax Podla mna 6 rocne dieta si nedokaze uvedomit nasledky. Treba mu ich vysvetlit, ale neviem ci to vysvetlovanie zaberie. Taketo spravanie treba najlepsie len natvrdo zakazat.
@andreatytler presne
@vkatush suhlasim s tebou a potom ak sa niečo stane ma problém ucitelka. Mne jedna tiez ucitelka vravela o dvoch úrazoch vážnych ktore sa stali pri presne takychto hrach.
Kamaratka nech si svoje dieta vychovava po svojom, ty si svoje dieta vychovavaj zas po svojom. Najskor az v puberte a neskor v dospelosti zistite, ktora z vas mala lepsiu vychovu 😀.
Ja by som mu navyse len povedala ze ta policka sa moze prevratit atd,take bezpecnostne veci.nic ine ako ty.prizvukujem mu ze ich je v triede nad 20 a pani ucitelky si zodpovedne za ne atd.nech chape kontext.ale moj je 4tak a obcas sa pritrafia take nonsens veci co robi ze niekedy nechapem,niekedy zase mam co robit,aby som sa nesmiala.
Ja by som mu tazme vysvetlila ze toto sa nerobi. Je to skola . Policka nieke lezecka stena. Ak by sa nieco stalo zas by rodicia madavali na ucitelky ze kde bol dozor. Ak by ublizil len sebe ok sle ak by soadol a tou policou a prihlusil vase dieta no neviem ci by ste boli take benevolentne.
Čo by to bolo za chlapca bez poznamky😎 Kamošku asi nemá kto prekotiť,ked riesi take nieco
Ja som za doraznejsie vysvetlenie...ved sa mu mohlo nieco stat,alebo niekomu,keby na neho spadol,este aj s pololickou + mohol poskodit majetok skoly.
Keby z tej police spadol a rozbil si hlavu, zlomil ruku/nohu tiež by si z toho nerobila vedu? Veď sa len hral. Alebo by si už založila tému : ,,syn si v škole rozbil hlavu, zlomi ruku, skončil na chirurgii" , ako ,,potrestať" školu, učiteľku.
Reakcia kamošky bola ,,mimo" , ale vaša doma tiež. Keby tá polička spadla a ublížila nejakému dieťaťu, asi by si reagovala inak.
To, že sa syn dobre učí a reprezentuje školu nemá absolútne nič spoločn3 s tým, že nevie, ako sa má správať cez prestávku a čo sa smie a čo nie.
@lalenka33 Presne tak....keby bol spadol a rozbil si hlavu, hneď by "dokonalá mamička " zakladala diskusiu, ako potrestať učiteľku, lebo jej rozmaznané decko sa nevmestilo do kože a liezlo po múre na policu!!! A kamoška nech sa stará o svoje deti, hlavne ty si urob poriadok so svojimi.
Ja som v rýchlosti prečítala, ze liezol na stoličku a tiež sa mi to cele zdalo prehnané, ale na POLICKU? Ved to snáď priemerne inteligentný prvák vie zhodnotiť, ze je cez.Uz vidím ten hon na čarodejnice, keby sa polica uvoľnila a spadla s deckom, pripadne niekomu na hlavu.To by hneď boli trestné oznámenia aj na toho chudáka co ju tam pripevnoval.
Ako tu čítam, potom sa nečudujme že učitelia nemajú rešpekt, ak deti tak učia rodičia, že sa smejú z poznámok učiteľov doma a dieťa je rado, že dostane poznámku, aspoň sa na tom doma zasmejú... To je ako dvojitá výchova u rodičov, robí to veľmi zle ak jeden je prísny, druhý za zastáva a povolí, proste pre dieťa je najlepšie ak sa podržia rodičia a držia spolu.
@vkatush áno lezie. Bežne vylezie na kuchynskú linku a bežne vylezie na box pod TV.
@dadaviki nie je ich 20, iba 9 a platíme dosť tvrdé peniaze, aby ich ustrážila, čo nedokáže.
6 ročný nevie posúdiť, že na poličku sa nelezie? Ja som veru z tých, čo by to vysvetlili ráznejšie. Nahneval by ma. Mohol ublížiť sebe aj spolužiakom. Učiteľka dobre urobila, že mu napísala poznámku.
Učiteľka ich nedokáže ustrážiť? Veď ty si si to zaplatila? A čo takto si vychovať syna?
Asi by som zvolila nejaký stred. Nerobiť z toho vedu a len upozorniť, že sa to nepatrí, nie je za mňa úplne ok. Samozrejme, ani reakcia kamarátky nie je v pohode.
Ja by som z toho vedu nerobila, ale zároveň by som vysvetlila aj to, čo sa mohlo stať, nielen, že sa to nepatrí. Určite nie štýlom vytmaviť a zvážiť pod čiernu zem za poznámku, ale teda asi by to chcelo viac ako len povedať, že sa to nepatrí. Aj poukázať na možné dôsledky.
Nedajbože by z tej police spadol, alebo by spadol aj s tou policou… Pekne sa dala využiť sa situácia a pekne synovi vysvetliť nástrahy, ktoré môžu pri takej situácii vzniknúť.
@andrejka1974 nadávaj tak, aby ťa učiteľka nepočula a ty si nedostal poznámku?
Smutné... To, že ona začala prvá, je v tomto celom nepodstatné..
Autorka - ako vytmavit? Rucne- stručne?
Ja by som mu vysvetlila, že je to neakceptovateľné a prečo je to neakceptovateľné. Uistila by som sa, že chápe nebezpečenstvo svojho konania. Čiže nie, že som sklamaná z poznámky, ale, že považujem za nebezpečné také veci robiť.
A lezenie po nábytku by som aj doma rychlo zatrhla.
Žiadne, že bežné vylezie na linku a pod. Nedociahne? Ja som to riešila, že som deťom kupila stabilný stolček, z ktorého dociahli.
@hopatko Lepsia vrstva. Ludia sa posudcuju podla toho ako vynikaju v sporte, jazykoch a kolko maju penazi. Ohladuplnost voci bezpecnosti inych alebo majetku skoly je neexistujuca.
Takze za to ze platis peniaze za skolu tam sa moze dieta aj ma lustre vesat🤦chore. Dieta nema co liezt po policiach ci platite ci nie..vidim ze aj tebe by trebalo razne dohovorit nie len dietatu. U itelka nieje bachar aby tie deti strazila. Vy asi obaka nemate rozum a ani sa tej tvojej kamoskw nedivim ze to takto povedala
Riesila si to dobre. Bud kludna, si dobra mama.
Nebojis sa ze si ublizi?

Povedala by som synovi: Nelez na policku. A tym by sa debata skoncila. Kamoske by som tresla dvere pred nosom 😂 Byt matkou je celkovo tazke a aby ti este niekto robil na cele vrasky pre taku blbost - no nech ide do haja.