icon

Štrajk učiteľov 13.9.2012

maznacik007
7. sep 2012

v mediach sa objavuju spravy ze sa 13.9 bude konat strajk ucitelov. Dali vam uz zo skoly ci skolky vediet ze ci budu fungovat alebo nie? dokedy nam to musia dat vediet, aby sa clovek vedel zriadit...
dcera prisla vcera domov ze nieco im hovorili o strajku ale v zrkadielku nema nic napisane....

minewka
9. sep 2012

@bibina25 k veci a argumenty a fakty si poprosím:

Ako prvé - príspevok, kde píšem, že si nevážim učiteľky 😉 že si nevážim niektorú profesiu 😉

marcy30
9. sep 2012

@lienka.7 no evidentne si nepochopila moj prvy prispevok. fakt zbytocne sa tu miesat, co vsetko sa tu popise kvoli jednemu strajku, na ktory ucitelia maju plne pravo a co vsetko si tu ludia posplietaju......smiesnosmutne

sorciera24
9. sep 2012

@minewka ja sa nepytam na hodnotenie ucitela, ale aj jeho odmenovanie....vo verejnom sektore si to toiz neviem predstavit....a sorry, tak pre mnej chapavu ucitelku, ako mna....mi to vysvetli....lebo fakt to envidim...

bibina25
9. sep 2012

@minewka tak ty si fakt "usilovná", klobúk dole, my ostatní nerobíme nič, len učíme s nohami vyloženými na stole a stzále sa sťažujeme 😝 😝 😝

zuzana76
9. sep 2012

@minewka

a kazdy povinne min 2 roky podnikat kazdy....ale teraz, nie zacat v zlatej dobe 90tych rokov..

tvoj prispevok o 10.29 😉

zuzgog19
9. sep 2012

@evakva
Milí rodičia keby ste chodili na triedne schôdzky alebo informačné popoludnia vedeli by ste, že rodičovský príspevok síce navrhuje škola, ale schvaľujete si ho vy na prvom plenárnom stretnutí na začiatku každého školského roka a našou úlohou ho je len vyzbierať od vašich detí a odovzdať ho Rodičovskej rade, ktorej zástupcov si tiež volíte vy z vašich radov a oni rozhodujú kam tie peniažky pôjdu (napr. cestovné na súťaže, odmeny pre vaše deti...)...to o čo bojujeme sú síce aj platy, ale hlavne to aby sme miesto vypisovania rôznych dokumentov mohli viac venovať vašim deťom., aby bolo dostatok a kvalitných učebníc a nie také s akými musíme pracovať teraz.

katka.m
9. sep 2012

Učím pár rokov, posledné 3 v obci, do ktorej dochádzam 40 km tam a 40km späť. Na celej škole je cca 750 žiakov zo soc. znevýhodneného prostredia. Cestovné ma stojí 160 Eúr mesačne, pár krát do roka sa vyskytne žltačka, svrab a iné choroby. O agresivite žiakov ani nehovorím. Učíme v dvojsmennej prevádzke, nemáme priestory a tak je bežné mať v triede 28 žiakov (viete si predstaviť učiť v triede s 28 žiakmi zo soc.znev.prostredia?) Niekedy netečie voda, niekedy je zima, nemáme učebnice, títo žiaci po týždni ani pomôcky, čo dostanú zdarma od štátu. Na lepšie podmienky v práci vraj nie sú peniaze. Domov donesiem po odrátaní cestovného cca.400 Eúr. Mám VŠ + rozšírujúce štúdium+študujem cudzí jazyk v rámci ďalšieho vzdelávania, čiže si myslím, že sa snažím. Manžel je živnostník a v súčastnosti to nemá veľmi dobré, tiež musím platiť v škole aj škôlke za deti. Prepáčte, ale hádam mám prečo štrajkovať a je mi ľúto, že iné profesie nás nepodporia. 😠

nera
9. sep 2012

čítam si Vás od začiatku, no nedá mi nereagovať
@danculik - Ty asi nemáš učiteľov v láske, mala si s nimi nejaké problémy či čo?
píšeš tu koľko máme veľa prázdnin, moja my máme dovolenku a nie vtedy kedy chceme...a musíme si na to "voľno" nadrábať, alebo brať voľno, lebo v škole nemáme akosi koho učiť...neviem či si si všimla, ale počas prázdnin v škole nie sú deti, no práce máme, ale to asi nevieš, že sa robia všeliajké plány, prípravy, projekty...atď atď.....a čo sa týka dĺžky...týchto prázdnin som sa chcela dať zdravotne doporiadku, no mala som smolu, môj lekár mal dlhšie dovolenku ako ja učiteľ a teraz v septembri mal už ďalšie voľno a v októbri má už nahlásenú ďalšiu dovolenku, tak čo tu hovoríš...či závidíš, že po nociach chystáme a opravujeme písomky....a je kopec práce - byrokracie, ktorú nik nevidí???
A hádam sranduješ, závidieť čokoládu....???.....ja viem všade inde musíš chodiť s obálkou a do školy s ničím prípadne s čokoládkou(ak vôbec)a len tak mimochodom neviem o tom, aby to bolo povinné....to je zmena....
A k tomu darčeku a výletom.....prepáč až teraz som to pochopila, že si robíš z toho len srandu a to nadľahčuješ.....teda aspoň dúfam, pochybujem, aby si bola taká ....." superinteligentná" aby si to myslela vážne.....ukáž mi jedného učiteľa, ktorý v pohode bez nejakého stresu ide na výlet...
@miso1978 - len tak mimochodom, učiteľ sa najviac namaká doma pri príprave hodín...tj. mimo toho pracovného času, ktorý má - za ktorý má zaplatené....v škole na hodine má už všetko nachystané, všetky písomky opravené...atď....

minewka
9. sep 2012

@zuzana76 áno, myslím si, že by mal každý povinne podnikať, tak byť určitý čas aj povinne zamestnancom. Potom by chápal obe strany. A možno by veci vnímal trochu inak. A možno ani nie.
Každý máme iné presvedčenie, ako by mali veci fungovať, každý máme iný názor na štrajk a jeho prínos jednotlivcovi, či spoločnosti, každý máme iný názor na živnostníka, podnikateľa, na zamestnanca, na odbory, na štát...politické presvedčenie.

Vyjadrila som svoj názor, s dvoma výnimkami slušne (tie dve výnimky som sa nechala vyprovokovať, čo už).

Nie, nepáči sa mi momentálny systém školstva, ani prístup učiteliek, vynucovanie povinnej úcty zo strany detí a rodičov. Rodič - okrem preradenia dieťaťa do inej školy nemá takmer žiadnu možnosť , ako riešiť nevyhovujúcu pani učiteľku. Vlastne podľa tejto diskusie ani taká neexistuje - existuje len nevychované decko,arogantný rodič (ideálne živnostník na meďáku). Nie, nemám pocit, že vyššie platové ohodnotenie učiteľov prinesie nejakú zmenu v tomto. Ani nevidím žiaden systém, ako paušálne vyšší plat bude riešiť nejakú "kvalitu učiteľa".

minewka
9. sep 2012

@bibina25 jasné a my sme len blbí a arogantní rodičia, alebo teda len ja konkrétne osobne 😉

jajka257
9. sep 2012

K tomu vsetkemu poviem zopar veci:
1.gratulujem vsetkym zivnostnikom, podnikatelov a inym uspesnym ludom, ktori zarabaju a nepytaju od statu

2.keby si vsetci ucitelia povedali, ze hura idem podnikat, kto by ucil vase deti? Nielen ucivo, ale v poslednej dobe vsetko, ako sa spravat, ako sa vyjadrovat a v mnohych pripadoch ako zit, kym vy super rodicia nemate cas na nic, iba na zarabanie penazi.

3. z niektorych prispevkov mam pocit, ze ludia ucitelom zavidia, nuz tak chodte si to vyskusat. Nehovorim, ze deti su take alebo onake, su len odrazom svojich rodicov a prezentuju ich postoj

4. ak si myslite, ze ucitel si nezasluzi, tak si uvedomte, ze od nic zavisi, kolko raz zarobi vase dieta a ako sa uplatni a z toho vychadzajte, ked hodnotite jeho pracu. Ak ho ponizujete a odsuvate na dno spolocnosti, vlastne odsuvate na dno spolocnosti svoje deti. Lebo ak sa nezmeni cely system skolstva, tych par kvalitnych bud pojde do dochodku alebo ti mladsi pojdu inam. (Nie vsetci ucitelia su mizerni darmozraci, ktori vykoristuju vasu penazenku a stat)

5. nebudem hovorit, ako som uzasna ucitelka, nepotrebujem to, mne staci pozriet na svoje decka (lebo su skoro ako moje) a vidiet usmev, ked ma vidia vchadzat, staci, citit, aki su ku mne mili, aj ked k niekomu mozno az taki mili niesu. Je fajn pocit pocut, ze vas maju radi, aj ked znamky nie su zadarmo a makat musia, aj keby traktory z neba padali.

6. Ak ma niekto pocit, ze musi utocit na nas, lebo aj my chceme zit lepsie, lebo aj my mame deti, ktorym chceme zabezpecit buducnost, tak si pomylil moralne hodnoty a mal by sa ponorit do sebareflexie a hladat, kde sa stala ta chyba.

zuzana76
9. sep 2012

@minewka tak teda preco si pisala, ze si to nepisala, ze kazdy by mal povinne podnikat

zuzana76
9. sep 2012

@minewka tiez pises, ako to len tebe vyhovuje, najskor napises, ze kazdy by mal podnikat a potom mi kazes skopirovat tvoj prispevok,ze kde si take nieco napisala

ja chapem obe strany, chapem aj podnikatelov, aj ine povolania velmi dobre, ale nic nemeni na tom, ze ohodnotenie ucitela v dnesnej spolocnosti nie je spravodlive

maznacik007
autor
9. sep 2012

baby nehadajte sa mi tu v teme 😅 😅 😅

ja nestiham... mam este nejaku robotu tak nereagujem... ale .... ja by som povedala ze tak ako nie vsetci ucitelia su na svojich miestach tak aj s niektorymi rodicmi je tazko...

sebareflexiu treba na oboch stranach... ja by som napr. uvitala keby ucitelia mali snahu si upratat aj sami medzi sebou... a myslim si ze potom by aj rodicia viac podporovali ich snahy o zvysenie platov

minewka
9. sep 2012

@zuzana76 pretože som to napísala v inom kontexte, ako si to ty pochopila - ale ako vidím, ani len neuvažuješ nad takou možnosťou pripustiť, že si to mohla pochopiť inak, ako som to ja myslela (to je také typicky "učiteľské" ..učiteľ sa nikdy nemýli)

Áno, mohla som to formulovať inak, presnejšie, toto je diskusia a občas mám v mysli rozvitú vetu, ktorú napíšem nakoniec len veľmi stručne. Ospravedlňujem sa.

Nikde som nenapísala, aby teraz v tejto sekunde každý sekol so zamestnaním a išiel podnikať. Alebo že by nemalo byť zamestnancov, ale len živnostníkov.

Chcela by som, aby si každý vyskúšal aspoň 2 roky podnikať - aby pochopil základné rozdiely, výhody, či nevýhody čo sa týka zamestnaneckého pomeru, alebo čo sa týka živnostníčenia.

Vôbec, ale vôbec nedokážeš s chladnou hlavou čítať, čo píšem. NIKDE som nenapísala, že si učitelia nezaslúžia lepšie ohodnotenie. ale DOBRÍ učitelia!!! DOBRÍ!!!! Nie paušálne všetci do bodky! TOTO PRE MŇA NIE JE SPRAVODLIVÉ - všetkým zvýšiť a rovnako.

A už viackrát som sa pýtala - ale absolútne nikto mi neodpovedal - čo prinesie mne, ako rodičovi to, že pani učiteľka bude mať vyšší plat? Zaručí mi to, že bude aj dobrá? Aké zmeny systému konkrétne požadujete? Povedz mi postup, ako môže dnes riešiť rodič nevyhovujúcu pani učiteľku a to tak, aby aj niečo dosiahol? Ja si napríklad nemyslím, že ešte ďalších tisíc rokov sa budeme učiť z papierových učebníc, napríklad.

jajka257
9. sep 2012

@minewka preco stale hudies len svoje? Ale dobre, ti ucitelia, ktori musia pracovat este popri praci, konecne nebudu musiet, a budu spokojnejsi na hodine. Stihnu dokonalejsie pripravy. Dalej, status ucitela je momentalne taky, ze na mna ako ucitela navrieska aj upratovacka, ze jej nejdem pomoct upratat chodbu, teda zislo by sa ho troska zvysit. Mozno sa pytas, ci je to fakt o tych peniazoch na vyplatnej paske, ano je. Cim vyssia vyplata, tym vyssi status clovek, bohuzial, peniazmi pokazeny rebricek hodnot tejto doby. Ked ziak pozrie na mna a do oci povie, co ty zobrak, moj ocko zaraba tolko a tolko a ked bude chciet, tak ti ukaze, kto je pan. Alebo by sa tebe pacilo, ze len vdaka tvojmu platu si o tebe myslia, ze si odpad, lebo ty si nemozes dovolit byt, dom auto ...... Nuz hadam som to vystihla, ale aj tak nie presne. A teraz zacni nieco o tom, ze ucitelom ide len o peniaze a nie o vysledky ziakov, atd. ...mylis sa, len nerozumies problemom, ktore maju ucitelia v beznom zivote, hypoteka, uver, atd. A prosim, ak mas fakt mamu ucitelku a ako si povedala riaditelku, tak vies, ze riaditel ma podstatne vyssiu mzdu ako ucitel, ktory nastupuje, dokonca dvakrat tak vysoku. A hlavne sa jej opytaj, ako si ucitelia nestastni pred vianocami, ked nemaju za co kupit vlastnym deto vytuzeny darcek bez pozicky.

macamac
9. sep 2012

@martibjasen poprosím ťa prísť sa sem pozrieť a identifikovať trola 🙂
výsmechárov,prispievateľov ,ktorí verejne ponižujú druhých
už je to tu fakt od témy ŠTRAJK

a poprosím Ťa @martinjasen namiesto zakladateľky- uzamknúť tému

myslím, že stačilo

ellahop
9. sep 2012

@minewka a preco by tebe ako rodicovi, malo nieco priniest, ze ucitel bude mat vacsi plat. nerozumiem. strajkuju ucitelia za svoje poziadavky. jednou z nich je aj financovanie skolstva. tebe ako rodicovi to moze priniest ze napriklad na skole budu toaletaky a mydla. a deti si ich nebudu musiet nosit. zvyseny plat ucitelky ti neprinesie nic, ale to neznamena, ze ucitelia nemaju pravo na strajk aj za ucelom zvysenia ich smiesnych platov. kazdy ma pravo ozvat sa...

alenka600
9. sep 2012

Ahojte, ja sa hned na uvod cestne priznam, ze do istej miery suhlasim s @minewka, aj ked z mozno ineho uhla pohladu.
Chcela by som zdoraznit, ze dolezitost povolania ucitel mi je jasna, mala som stastie na vela ucitelov, ktorych som skrz ich inteligenciu vnimala ako autoritu. Zazila som aj lenivych, co sa z principu dalej nepotrebovali vzdelavat - ale to je vsade - v kazdom povolani su aj dobri aj zli /kvalitni aj menej kvalitni pracovnici.
Som za to, aby sa kvalitni pracovnici mali lepsie a ked je to otazka strajku, nech strajkuju.
Suhlasim s tym, ze je to slabo zaplatene.
A suhlasim s tym, ze je to velmi tazke povolanie (ja som bola prijata na VS aj na ucitelsky smer, ale s radostou som isla studovat nieco ine, lebo ja by som teda nebola ochotna ucit 🙂
Ale nerozumiem niektorym veciam a budem rada ak mi ich objasnite, teda vas uhol pohladu:

Mile ucitelky, bez vyryvania ba som sa chcela opytat na par veci, ktorym nerozumiem.
1. Hlavne mladsie ucitelky (tj take, ktore studovali uz za ery, kedy sa vedelo, ze platovo to nie je "eno nuno") - preco ste do toho isli aj ked ste vedeli, ze nezarobite dobre? Lebo rozumiem tomu, ze clovek chce mat pracu zaujimavu a naplnajucu, ale nerozumiem tomu, ze uz ked sa rozhodnem, ze mojou prioritou je nieco ine ako plat, tak preco som potom z toho "mimo", ze nezarabam?
Ako - ono by bolo super, ak by existovala praca zaujimava+nie tazka + dobre platena, ale takych je fakt malo, budme realisti 🙂 🙂 🙂
2. Pri dnesnom trhu prace - tj na moje miesto caka iks dalsich ludi a ked sa mi nepaci, tak dovi dopo - preco vas prekvapuje, ze si musite kupovat pomocky a dalej sa rozvijat na vlastne naklady? Lebo dnes je samovzdelavanie za vlastne peniaze uz hadam naozaj elementanou povinnostou takmer vsade.
3. A tak isto pracovne nasadenie - kde su tie casy, ked ludia boli o stvrtej piatej doma? Ja som kolko krat musela robit aj v nedelu do 22h a vobec nikoho to nezaujimalo, rata sa tych 8h a zvysok je na mojej sikovnosti, ci nesikovnosti - resp. snahe udrzat si miesto 🙂 U vas je ta prac. doba inac rozdelena, tu sa neda hovorit o klasickych 8h, ale rozumiete co myslim? Ze dnes sa musi makat vsade a vela a komu sa nepaci, ide z kola von. Takze netvrdim, ze si valate sunky v lete, ale beriem o tak, ze odpracujete ako v inych podobnych povolaniach. Ci to vnimate inac?

macamac
9. sep 2012

@alenka600
k bodu 1.
ja osobne finančné ohodnotenie učiteľa nedávam v rebríčku problémov školstva na 1.miesto
ja vidím problém vo financovaní školstva.
áno, práca ma baví, robím ju rada, napĺňa ma.
čo ma nenapĺňa je status učiteľa ako "najposlednejšieho chudáka" v spoločnosti, na ktorom si každý beztrestne môže vylievať svoje nervy z osobných neúspechov a zakomlexovanosti.
ja by som do štrajku ako 2. bod dala, že učiteľ sa stáva verejným činiteľom a útok-aj slovný- naňho bude riešený ako priestupok alebo trestný čin

k bodu 2:
na vlastné náklady nemám problém sa vzdelávať a rozvíjať.
toto si zjavne nepochopila.
na vlastné náklady /keďže ani nie je velice z čoho/ sa mi nepáči, že mám kupovať pomôcky a veci nie pre seba. chápeš? niečo ako u súkromníka- keby si mala kávu a občerstvenie pre návštevy firmy, alebo plagáty, bilbordy a letáky na propagáciu tvojej firmy ako jej zamestnanec platiť z vlastného vrecka.

k bodu 3:
u nás sa nekončí so zvonením kostolných zvonov na obed. neviem,ako inde, ale viem, že ešte sú školy, kde po odučení môžu ísť domov.
my sme do 15.00 min. plus robíme doma. toto neriešim, beriem to ako fakt.

alenka600
9. sep 2012

@macamac
- a ako sa podla Teba da pozdvihnut status ucitela? Hm, lebo tu sa asi zhodneme, ze je vazne nizky :(
- tie vlastne naklady - asi som sa zle vyjadrila - ci uz pomocky pre druhych, ci uz samovzdelavanie zahrnula som to pod jednu kategoriu
- a s tou prac dobou - zaujimalo ma ako ju vnimate, netvrdim ani ze je dlha, ani kratka.

maznacik007
autor
9. sep 2012

@macamac no tak to som sa pobavila... ako za slovny utok... to co bude povazovane za utok? nebodaj aj kritika.... ak takkto tak ano... potom do tried kamery a dohlad.... aj nad ziakmi aj nad ucitelmi... 😉

sorciera24
9. sep 2012

@alenka600 k tvojim otazkam suhalsim s macamac.....nebudem sa opakovat, napisala by som to podobne, len inymi slovami, ale podstata je ta ista.....takze tak....

macamac
9. sep 2012

@maznacik007 ty prosím ťa ako bývalá učiteľka- radšej už mne nepíš, ok? poprosím 😉

je veľmi smutné, ako si vyhodnotila situáciu- že učiteľstvo je pre priemerných a podpriemerných.

sa nečudujem, že s takýmto prístupom a názorom nie si v školstve.

ono podľa mňa tam nie si preto, že si nadpriemerná-kam si sa definíciou učiteľstva samozaradila, ale preto, že s takýmto ego- arogantným postojom si asi nemala v práci s kým slovo prehodiť a preto je ti lepšie pracovať sama so sebou- z domu.

bobocka
9. sep 2012

drzim palce mili ucitelia 🙂 bohuzial v dnesnej dobe je ucitel podcenovany spolocnostou a je financne riadne nedoceneny.ucitelia vzdelavaju nase deti a okrem toho nam i pomahaju s ich vychovou.trosku respektu voci ich vzdelaniu a praci by nezaskodilo 🙂 ak budu ucitelia spokojnejsi ,doceneni,budu i k svojej praci pristupovat s "vacsou laskou" a tym padom aj ich pristup k nasim detom a snaha ich ozaj nieco naucit bude vacsia.ruka ruku myje,preto ak chceme aby nase deti boli vzdelavane v naozaj dobrych vzdelavacich podmienkach,musime tie dobre podmienky i ucitelom dopriat 🙂

maznacik007
autor
9. sep 2012

@macamac no ja mam zasa pocit ze som narazila na arogantnu ucitelku 😀 stale sa stretavam s byv. kolegynami a myslim ze nemaju problem .... a ani ja s nimi... 😉
z domu robim momentalne preto lebo mam specialne dieta ktore ma specialne potreby (nemam rada slovo problemy) a kvoli castym navstevam lekarov, terapiam, pobytom v nemocke a pod. nemozem pracovat na full time priamo na pracovisku ako pred RD ... ta mi este stale trva inak...

a ja ta zasa poprosim aby si v mojom mene resp. za mna neadresovala nejake vyzvy adminom na uzavretie tejto temy... dakujem

macamac
9. sep 2012

@alenka600 neviem ako povýšiť status učiteľa. naozaj. nebude to vôbec o tom, že aj keby zarobil 2000 eur, budú všetci naňho zbožne hľadieť.
ja to vnímam v širšom kontexte. demokracia priniesla so sebou dobré aj zlé veci. na demokraciu sme neboli podľa mňa mnohí ak nie všetci morálne vyspelí. lebo demokracia neznamená povyšovať sa nad iných so zámerom nechať vyniknúť svojej jedinečnej genialite. toto je obyčajné sebecké zmýšľanie. za demokraciu si mnohí dosadili vlastnosti ako: agresivita, vulgárnosť, nadradenosť, možnosť beztrestne ponižovať iných,..... veď môžem, je sloboda prejavu, môžem si vysloviť svoj názor. ono môže, každý. ale treba voliť aj formu a neschovávať za demokraciu jednoduchú nevychovanosť.
takže- to by sa muselo začať už výchovou. možno- opýtať sa starých rodičov, prípadne niektorí aj vlastných rodičov, ako dokázali z nás vychovať slušných ľudí.

pomôcky pre druhých z vlastného vrecka. snáď mi nechceš nahovoriť, že si napr. kanceláriu firmy, pre ktorú pracuješ, vybavila za svoje vlastné peniaze? že ti odovzdali holomiestnosť a od žiarovky po nábytok a kencelárske potreby si si ju z prvej výplaty, resp. našetrených peňazí zariadila? /prvú výplatu by si z holomiestnosti asi nedosiahla/

prac doba: tak napr. v piatok nám bolo povedané, že si máme priniesť do práce v pondelok /zajtra/aj večeru 😅 že budeme dlho. ok, nepýtam sa prečo. viem,že je porada, potom školenie a potom ešte asi vedenie niečo bude riešiť.
vnímam ju normálne. i keď je pravda, že ak skončím o 13 h učiť, určite nie som schopná do 15h v kuse pracovať psychicky, porobím si čo môžem, ale potrebujem výdych a pokračujem večer doma, keď deti spia.
nejak to ja osobne neriešim.
ako to vnímajú druhí- je ich vec. každý si to musí upratať sám v sebe.

macamac
9. sep 2012

@maznacik007 o uzatvorenie témy nemusí požiadať len zakladateľ. ak si si nevšimla v iných diskusiách.

ale myslím si, že ak už niekto si osobuje právo verejne tu ponižovať druhých-a hlavne už dávno od témy-aký to má zmysel? pre teba? či chodíš si tu vybíjať nejaké svoje problémy?
nemajú s tebou problém sa stretnúť kolegyne? a to im vždy aj povieš, že sú pre teba len podpiremerné?

a nehodnoť moje vlastnosti cez net. ok?
ja som zhodnotila len tvoj postoj - ako arogantný, ale nepísala som, že si arogantná-a to je veľký rozdiel.

bolo mi jasné,že si diskusiu založila preto, aby sa tu nadávalo na učiteľov.
prečo-ak si bola jednou z nich - máš k nim taký nenávistný postoj?

zvláštne, bývalý učiteľ nedokáže pochopiť učiteľa.
smutné

alenka600
9. sep 2012

@macamac Ale ja nie som zivnostnicka, takze nebudem sa vyjadrovat ani za nich a zariadovanie kancelarii. Len sa mi x krat stalo, ze som musela, resp. chcela kupit nieco, co by zvysilo dojem, komfort, alebo pohodlie klientov a absolutne nikoho to nezaujimalo ako som to zacvakala. OK, tu mozme diskutovat o absolutnej alebo relativnej vyske nakladov - ci zariadit komplet kancelariu alebo zariadit komplet vyucovaci proces (test, pero, knoha pre vsetkych ziakov) je to iste, ale tak zas to by nebolo porovnatelne. Nie neplatila som strasne horibilne sumy stale, ale opakovane som mala urcite naklady, ktore som mat nemusela, ale chcela som mat, lebo skvalitnili moju pracu (aj ked sa to na odmenovani ziadnym sposobom neodrazilo)

maznacik007
autor
9. sep 2012

@macamac ja som sa stale nedozvedela dokedy nam musia oznamit ze su v strajku a akou formou... u nas to zatial neoznamili...
ak vies odpoved tak napis ak nie tak ma tiez prosim neposudzuj... ja som otvorena aj diskusii ale nie urazkam a subjektivnym hodnoteniam... ja nemam sedem rokov aby si sa ku mne chovala ako k prvacke ktora ma iny nazor (uplna hroza co si to dovolila)