icon

Štrajk učiteľov 13.9.2012

maznacik007
7. sep 2012

v mediach sa objavuju spravy ze sa 13.9 bude konat strajk ucitelov. Dali vam uz zo skoly ci skolky vediet ze ci budu fungovat alebo nie? dokedy nam to musia dat vediet, aby sa clovek vedel zriadit...
dcera prisla vcera domov ze nieco im hovorili o strajku ale v zrkadielku nema nic napisane....

zuzanockamt
21. nov 2012

@ivia123 ty si ucitelka? ... resp. posobila si nejaky cas v tejto sfere?

aha1
21. nov 2012

@sorciera24 no nechceli a to som rozprávala s riaditeľkou a tá mi povedal, že o tomto probléme na danej škole vedia .........

bibina25
Odpoveď bola odstránená
sorciera24
21. nov 2012

@aha1 vedia a aj tak to neriesia?...tak je problem hlavne v riaditelke......(inak, skolu si tiez mozes vybrat, ak by som mala podobny problem, asi by som vybrala inu skolu.....hlavne ak nechcu riesit z druhej strany...)

cecil36
21. nov 2012

@aha1 statna skolska inspekcia je institucia, kde zastrcia niekoho, kto potrebuje mat teple miesto. Dala som na nu podnet na sikanovanie. Odpovedou bol dotaznik v triede ci pubertiaci vedia nieco o sikanovani a ci u nich niekto v triede niekoho sikanuje. Vysledok? Nik nenapisal, ze vie o sikanovani. Ked som sa ich pytala preco odpovede pubertiakov boli taketo:
....lebo predsa nenatrem spoluziakov, nie?
....lebo by som musela vyplnit aj ostatne odpovede a mne sa nechcelo pisat
....lebo to bola posledna hodina a uz som chcel ist domov
Spätne prislo zo skoleskej spravy, ze na skole sa sikanovanie nezistilo. Ake prekvapive 😀 😀 😀

bibina25
21. nov 2012

@aha1 ze sa ucis s detmi? ved ovladas pravopis ako nejaky slabucky ziacik, sa spamataj 😀

svatava74
21. nov 2012

@zuzanockamt na tvojom mieste by som nebola ironicka....vyska platu zavisi aj od riaditela v dost velkej miere....ako spec ped som mala v SZS ked som koncila a odchadzala do socialnej obasti- DSS, tak som mala cistu ruku 680-790 eur...ciste....a odmeny sice uz nebyvali take ako pred 5 rokmi....cize ma to dost zaraza.....ale zase makala som ako vych. poradkyna, bola triedna cisto chlapcenskej triede plnej chalanov s problemovym spravanim ,psychiatr.dg atd....ale milovala som tu pracu,4dni v tyzdni po vyucku kruzok, kazde leto vys tat a k tomu chorvatsko tal s detmi a sponzorov som si nahanala sama.....cize tvoje dost uskebkoidne odpisovanie nie je na mieste...a odisla som len kvoli dusnej atrmosfere v zborovni....ten kto maka , vytrca a kole oci v skolstve a to je problem kazdej skoly.... 🙂

aha1
21. nov 2012

Ale ona každá minca má dve strany ja si myslým, že vzdelanie je dosť dôležité. Len sa každému snážím vysvetliť, že ryba smrdí od hlavy. Čiže ak by sa najsilnejšie odbory dohodli a začali od vlády pre začiatok žiadať zníženie výdavkov tak by sa polepšilo možno každému. Ja to nepíšem preto lebo závidim učiteľom, že im chcú zvýšiť plat aspoň o 5 % ( veď ja viacej mať nebudem ak ich nedostanete vy ) ale zdá sa mi, že vy máte tu moc tým, že máte čím vládu donúťiť niečo robiť nie len pre Vás ale pre všetkých. Uvediem aj príklad štrajk lekárov ( štrajkovali iba lekári v nemocniciach nie súkromný) a povedzme si pravdu kto bol v nemocnici a nikdy nedal úplatok ?

cecil36
Odpoveď bola odstránená
aha1
21. nov 2012

@bibina25 píšem to narýchlo lebo mám pri sebe aj dvojročného syna tak ma ospravedlň ale určite neovládam toho toľko ako ty lebo nerobím v štátnej správe kde sa môj plat musia skladať aj negramotný ( to už je na uváženie bez nás by ste ani na tie platy nemaly) "moje hlboké ospravedlnenie" prepáčte

lili_mia
21. nov 2012

@ivia123 smiešna si Ty, kedže ja nie som učiteľka, ale zažívala som to ako študent na chodbách, došiel aj sám pán riaditeľ a otecko, že prečo ho ťahajú do školy IBA kvôli fajčeniu
a mimochodom, zo základnej školy sa pre záškoláctvo nedá vylúčiť
a rieš puboša, čo si hundre krava krava krava a fakt ani prítomnosť riaditeľa s ním nehla, záškoláctvo udržoval na hranici, aby ho neposlali do ústavu .. takže aj všetky kolegyne sú Ti na jedno ..

aha1
21. nov 2012

@cecil36 Práve takýto robia učiteľom zlé meno 😝

sorciera24
21. nov 2012

@svatava74 ale opat davas prikald spec. skoly (kde je ajsne, ze su priplatky)...ale bavime sa o beznych statnych skolach, riaditel moze dat, len ked ma,...ked nie su peniaze, nema z coho dat.....a ides podla tabulkoveho platu....kt. je aky je.....takze ano je to do tych 500 EUR...

lili_mia
21. nov 2012

@ivia123 a mimochodom, v KE máme jednu SŠ, ktorá má vlastnú SBS .. kedže tam chodia aj žiaci, čo si proste musia splniť povinnú dochádzku .. rodič nedal povolenie na prehľadanie pred vstupom na školský pozemok, tak si začali nosiť rezné zbrane, či ako ich nazvať, to, že ukradnú aj káble z elektrických zásuviek si vieš aj sama domyslieť, všetko elektronické je v trezore u riaditeľa, jeho dvere sú napojené na políciu, niekoľko zámkov .. čakám na Tvoje riešenie v rámci práva a so súhlasom rodiča

aha1
21. nov 2012

@sorciera24 veď to že je problém v riaditeľko nakoľko som ju aj prichytila pri klamstve ja ak môžem tak pomôžem aj keď robím pravopisné chyby. Tedak veci presviedčaním svojich klientov dávam do školy 2% ročne vo výške okolo 20.000 SK čo nie je málo a tým pádom sa mi vidí oprávnená požiadavka aby sa v triede môjho dieťaťa použila aspoň tisícka na učebné pomôcky čo mi aj pani riaditeľka tvrdila že je ale keĎ som bola za triednou učiteľkou tak tá mi tvrdila ( a boli u môjho syna do konca štvrtého ročníka šesť) že nedostali žiadne peniaze tak komu mám veriť šiestim učiteľkám alebo pani riaditeľke ?

svatava74
21. nov 2012

@sorciera24 zlaticko,ja sa bavim o osobnej skusenosti....ja nebudem rozpravat o niecom o com neviem....ako mnoho ucitelov.....tvaria sa ,ze zjedli mudrost sveta a sklonit sa k dietatu a pohladkat ho a pomojkat a dat sa na uroven studenta- je pre nich ponizujuce.... 🙂 Boli casy boli....skoda,nase skolstvo ide dolu vodou.....ale len v istych zariadeniach.... 🙂

estrella5
21. nov 2012

ahojte... nie som učiteľka, ale mám oboch rodičov učiteľov plus ešte pár v rodine a po známych, tak veľmi dobre viem ako to v školstve chodí.... chcela som len napísať, že vás všetky podporujem! ... určite choďte do toho a neustúpte.. keď sa to začalo je potrebné dotiahnuť to aj do konca! 🙂

sorciera24
21. nov 2012

@aha1 pravdepodobne tie ucitelke ziadne penaize nevideli (a asi bude ozaj problem v riaditelke...v tom pripade je to cele nanic....a dieta by som brala prec....)

aha1
21. nov 2012

@bibina25 a ty si už dokázala niekoho niečo naučiť ? Ja nám na praxi každý rok aspoň dvoch študentov a snážím sa im aspoň vysvetliť aký je rozdiel medzi daňovými dokladmi ( a neverila by si pochopia aj keď nepochopili za celý rok v škole a to za to nedostávam ani plat ) super že ?

sorciera24
21. nov 2012

@svatava74 ok....a presne boli casy....(vo vsetkom)..a.le pozor, lebo sa moze stat, ze ty do niekoho chlebom a on do teba kamenom 😀 😎

aha1
21. nov 2012

@sorciera24 už aj ja som chcela ale tým, že mali toľko veľa pani učiteliek sa naviazali na seba deti a tým pádom on preč ísť nechce a ja ho nechcem stresovať doť ťažko si hľadá kamárátov. Veľmi ma mrzí, že som do školy dala dieťa, ktoré radšej odišlo ako by sa malo biť ale od tretieho ročníka sa tiež začal brániť a ja mu nedokážem vysvetliť, že bitka nie je riešenie.

svatava74
21. nov 2012

@sorciera24 nezijem na opustenom ostrove,ak do mna niekto hodi kamenom,viem,ze sa mu to vrati a odpustam....prikazania su a budu,ci som veriaca alebo neveriaca... 🙂

bibina25
21. nov 2012

@aha1 ano? waw? a to si vysvetlovala naraz 30 ziakom alebo len jednemu? vies, ono v tom je dost rozdiel 😀

renab
21. nov 2012

@aha1 na takéto problémy ja vidím len jediné riešenie, ale to bude ešte dlho utópia. keď konečne rodičia začnú byť zodpovední za výchovu svojich detí a následne pre svoje vychované deti budú chcieť dobré vzdelanie, automaticky sa vyselektujú školy a učitelia, ktorí sú to schopní poskytnúť. tým pádom by bolo aj viac peňazí a obojstranná spokojnosť.
kým sa nezmení rodič, nezmení sa dieťa, lebo rodič mu ide príkladom.

duracelko
21. nov 2012

pobavila ma poznámka od učitelky môjho synovca " žiak si do dnešného dna nepriniesol menovku zo svojim menom" má v triede asi 15 detí a nevie si zapamatat ich mená?? to kde sme ja ked som chodila do základky nás bolo 32 v triede a každá ucitelka si pamatala naše mená resp. priezviská, nepotrebovali sme menovky na lavicu. toto mi žienky učitelky vysvetlite 🙂

aha1
21. nov 2012

@svatava74 len dvom lebo som sa nikdy nepasovala za pedagóga ale nechcem ťa uraziť ale nie vždy je to len o počte žiakov.

svatava74
21. nov 2012

@aha1 nechapem

aha1
21. nov 2012

@renab áno ale to je naozaj utópia. Mám spolužiačky učiteľky, ktoré boli an strednej škole pod priemerom ale nejako vyštudovali a teraz učia a je to aj odzrkadlené

aha1
21. nov 2012

@svatava74 čo nechápeš ?

svatava74
21. nov 2012

@aha1 co je o pocte ziakov???ja necitam diskusiu uz a nic take som neriesila...si si mapomylila asi s bibina25.....nie nahodou????