icon

Štrajk učiteľov 13.9.2012

maznacik007
7. sep 2012

v mediach sa objavuju spravy ze sa 13.9 bude konat strajk ucitelov. Dali vam uz zo skoly ci skolky vediet ze ci budu fungovat alebo nie? dokedy nam to musia dat vediet, aby sa clovek vedel zriadit...
dcera prisla vcera domov ze nieco im hovorili o strajku ale v zrkadielku nema nic napisane....

svatava74
21. nov 2012

@sorciera24 a kde prosim ta robis,ze mas taky nizky plat????nestiham citat celu diskusiu.... 🙂

kikaneu
21. nov 2012

@maznacik007 ja som za.....ale čo ja jedna zmôžem....mne by sa tiež oveľa viac páčilo, keby sa robili na SŠ prijímačky.....ale kým bude štát financovať školy podľa počtu žiakov, nič sa nezmení....... ☹

sorciera24
21. nov 2012

@svatava74 ucim na gympli....

maznacik007
autor
21. nov 2012

@kikaneu no dobre ja chapem ze ty sama nezmozes vela ale mate predsa profesne organizacie a kto iny toto ma riesit ak nie ucitelia

@sorciera24 no sak to ze ty sa snazis nad ramec a beries to ako svoje povolanie co je super... ale plat mas nizsi ako telocvikar co si rad popija v kabinete a deckam hodi loptu nech sa hraju,nepripravuje ich na sutaze ale je jedna ruka s riaditelom..
a to je to smutne na tom...

kikaneu
21. nov 2012

@maznacik007 neviem, ja učím na cirkevnej škole a my nemáme žiadne také organizácie (alebo len o nich neviem?) fakt neviem

maznacik007
autor
21. nov 2012

@sisaha vazne si myslis ze desat percent zavazi v tom ci bude ucitel kvalitne ucit? ja poznam ucitelky co naozaj su Ucitelky a neverim ze tych ostatnych tych par percent zmeni... neverim...

sorciera24
21. nov 2012

@maznacik007 ano, ja chapem....jja preto vravim za seba, strajk z mojho pohaldu a preco strajkujem ja...(hadam si ma pochopila).....a suhlasim, system je nanic nastaveny, ale ako to ovplyvnit......vy ste odisli zo skolstva, ale ekby tak urobili vsetci sikovni ucitelia, kto by zostal ucit vase deti?.....fakt som v skolstve preto, lebo ma to bavi a tesim sa a s deckami......(ale ako riesit tuto situciu a bohuzial toto nie je len o skolstve...je to vsade....fakt mam obcas pocit, ze ten "koniec sveta" by to tu zrovnal konecne... 😀 )

sirinka
21. nov 2012

@aha1 nie, ale v tejto krajine chudobny chudobnemu aj dlhsie hovno od riti zavidi 😉

sisaha
21. nov 2012

@maznacik007 ale tu predsa nejde len o tych 10%. Tu ide o cely system skolstva.. nedostatocnymi pomôckami počnúc - platmi končiac. Byť na mne, tak učiteľ by mal dostať minimalne o 30% viac.

sisaha
21. nov 2012

@maznacik007 ja mam vystudovane ucitelstvo a chcela by som učiť, ale nemôžem. A vieš prečo? lebo mam hypoteku a keby som dostala necelych 500 eur, tak nastupi exekutor...A na to, aby clovek nemal uspokojene zakladne potreby? taky luxus si nemozem dovoliť...

ivia123
21. nov 2012

srdečne zdravim všetkych učiteľov.Musim povedať len jedno je to vaša praca ,pre ktoru ste sa rozhodli,keď neviete zvladnuť študentov skuste sa nad sebou zamyslieť ,čo tak si predvolať ich rodičov,nejako to riešiť a nie fňukať,stale sa sťažovať veď pracujete s deťmi a aj vy v nemalej miere vplyvate na ich vychovu.Takže všetci učitelia hore hlavu.

aha1
21. nov 2012

@sorciera24 mierne ma urazilo lebo ja svoje deti neodkladam uvediem priklad moj syn je dnes piatak v prvom ročníku si pani učiteľka zlomila nohu a mali zastupovanie a môžem povedať, že na veľmi vysokej úrovni pani učiteľka bola prísna ale vedela ich naučiť a mala rešpekt. Pani riaditeľka (tiež pedagóg) mala výhrady lebo spomínana pani učiteľka jej nevyhovovala tým pádom ju dala do družiny a naše deti začala učiť dôchodkyňa, ktorá riešila v prvom rade prečo je môj syn jedináčik namiesto toho aby ho učila je na pováženie. V druhom ročníku nová pani učiteľka ktorá hlavne riešila odchody žiakov aj keď mali napísané v slovníčku o ktorej ich má pustiť (ináč pani učiteľka má vyštudovanú aj špeciálnu pedagogiku) dieťa chce odísť 5 minút skôr tak ona prikáže štvrtákom aby ho držali (druháka) aby ho nepustili. Tretí ročník doučujeme slovenčinu a matematiku z druhého ročníka. ( samozrejme zasa nová pani učiteľka ) štvrtý ročník doučujeme matematiku a slovenský jazyk z druhého a tretieho ročníka ešte že zasa majú novú pani učiteľku, ktorá ich tiež začína doučovať. Tak mi nehovorte, že chcem dieľa odložiť to si vyprosím !!!!!!!! JA NEMAM OSEM TYZDNOU DOVOLENKY !!!!!!!!!!!!

lili_mia
21. nov 2012

@ivia123 fajn a čo by si robila, ak rodič predvolania ignoruje??? a ešte Ti vynadá, že ona je matkou aj malého dieťaťa a nemôže prísť? proste žiadna starosť, že staršia dieťa je záškolákom ..
.. či rodič aj príde .. a dostaneš slovný preplesk .. jáj bože no tak fajčil na záchode a čo teraz? .. toto Ti povie rodič .. reaguj, zachovaj si tvár pred pubertiakom

cecil36
21. nov 2012

@bibina25 a kto by mal hodnotit ucitelov ak nie rodicia, studenti a riaditel? Ucitel by sa mal hodnotit sam? To by fat bolo objektivne 😀 Vies, objektivne to nebude nikdy. Ale neverim, ze v triede s 35 ziakmi sa vsetci rodicia zhodnu na tom, ze ucitel je dlb, ak on je v skutocnosti super vyucujuci. Ano, mozno tam budu jeden, dvaja, mozno aj traja nekriticki rodicia, ale nebude ich 35.

aha1
21. nov 2012

@sirinka ale to iba učitelia asi ( nechcem všetkých hádzať do jedného vreca ) ale ak na to majú tak nech skúsia chlebík v inej krajine (ale tam by od nich chceli výsledky ) 😲

sorciera24
21. nov 2012

@aha1 prepac, ale tak to vyznelo........a tu situaciu, kt. popisujes, tak to mi je luto, ale to je evidentne zly system.....a riesila si to nejako? bola si za danymi ucitelkami, ci pani riaditelkou?

ivia123
21. nov 2012

@sorciera24 ako si sama napisala keď je hlava sprosta trpi cele telo,tak sa nečuduj.Nechapem prečo sa neozveš s tym telocvikarom. 😀

lili_mia
21. nov 2012

@aha1 chápem Tvoje rozhorčenie .. ale túto letnú dovolenku si musia riešiť zastupovaním kolegov .. či opravovaním písomiek po večeroch, kedy sa Ty venuješ doučovaniu svojho syna a ich domácnosť je ta tam .. lebo písomky, lebo štatistiky, lebo príprava na hodinu, lebo nie je učebný materiál .. reagujem len na Tvoje slovo dovolenka .. prístup doterajších synových učiteliek je .. ta tam

aha1
21. nov 2012

@sorciera24 riešila s riaditeľkou, učiteľkami na školskej inšpekcii atď. ale nikto nepomohol. Takže som začala študovať nanovo so svojím synom aby som ho mohla doučiť. Ja tiež nerozprávam o všetkých učiteľoch lebo podľa mňa by mali mať rešpekt lebo ja by som nevyučovala.

sorciera24
21. nov 2012

@ivia123 si myslis, ze neriesimi s rodicmi, ale vacsinou je to tak, ze deti su zrkadlo tych rodicov, ak je dieta arogantne je takmer iste, ze taky bude aj rodic......a vychova tu evidentne zlyhala niekde inde 😉 a co s tym telocvikarom?

zuzanockamt
21. nov 2012

@svatava74 dobra otazka, ze "kde robis, ked mas taky nizky plat" 😀 😀 😀 ... ze nizky, vsak normalny ako v skole 😀

sorciera24
21. nov 2012

@aha1 ani inspekcia? a nencheli to riesit, ci co ti povedali?

cecil36
21. nov 2012

Inak baby ucitelky, to ze niekto lezie raditelovi do zadku a on ho maradsej a ma to aj zohladnene vo vyhodach a plate, tak to je v kazdej pracovnej sfere. Rovnako je to v sukromnej a rovnako v statnej. S tymto asi nic nespravime, toto je hold nasa slovenska natura 😝

sorciera24
21. nov 2012

@zuzanockamt chapes? vsak kuknem to tabuliek tarif a vidim.....

renab
21. nov 2012

@ivia123 nie som učiteľka, ale nedá mi neodpísať. v prvom rade si myslím, že za výchovu dieťaťa sú zodpovední hlavne rodičia. a keďže stále narastá počet rodičov, ktorí si sami nevedia dať rady zo svojimi deťmi (to je ten lepší prípad), alebo sa o svoje deti viac-menej nezaujímajú vôbec (to je ten horší prípad), tak sa vôbec nedivím, že aj učitelia majú s nimi problém. väčšina rodičov si totižto nechce priznať, že ich dieťa je nevychované, že nemá žiadne hranice. ja osobne by som učiť za takýchto podmienok nechcela.
mám kamarátku učiteľku s 25 ročnou praxou, s 2 atestáciami, učí na strojárskom učilišti. deti sú tam problémové. ale dokáže aspoň z niektorých z nich vykresať úspešných vysokoškolákov. s platom 700 eur. takejto učiteľke by bolo hodno pridať aj 300 eur. neviem, ja si myslím, že je veľa tých, ktorí si to zaslúžia. ale sú aj takí, ktorým by som ešte polovicu zobrala. ale v ktorej oblasti života nie sú aj skvelí aj daromní ľudia? ale tí, čo sa snažia, by naozaj mali byť za to ocenení.

aha1
21. nov 2012

@lili_mia Ja robí m účtovníčku ako firma čiže sedem dní v týždni a mnoho hodín (nebudem písať koľko lebo by ste mi aj tak neverili) a čakala som, že môj syn keď pôjde do školy tak budem musieť sem tam niečo dovysvetľovať ale nie ža budem suplovať školu ( on nie je hlúpy len to nemá vysvetlené ) pretože ak by bol hlúpy tak by to nepochopil ani so mnou.

sorciera24
21. nov 2012

@cecil36 presne a ako sorry, toto ja nemam v povahe, toto ja nedoakzem....(to nech ma radsej vyhodia ako byt ritolezec...)

ivia123
21. nov 2012

@lili_mia nehnevaj sa ,ale si až smiešna ,keď nezvladaš taketo situacie,tak sa dopredu priprav ,aby ťa nemali čim zaskočiť,zavolaj si tam napr.kolegyňu, veď je toľko možnosti.Ja neviem kde si študovala ,ale veľa vysokoškolskych ľudi ma vzdelanie,ale mnohokrat sa čudujem ako k tomu vobec prišli. ☹

sorciera24
21. nov 2012

@aha1 vidis a ja som necakala, ze v takom mnozstve budem musiet zas suplovat rodicov......proste vsade najdes takych aj takych......