icon

Učiteľka vynadala dcére

luba28
12. feb 2014

ako by ste riesili,keby vam dcera povedala,ze jej ucitelka povedala,ze ty si ale riadna bestia,...a bezne na hodinach povie ziakom,ze drz hubu,...alebo bolo by dobre ta poriadne strieskat,.....dakujem

maryennn1
12. feb 2014

@luba28 Fúúúha, ja si neviem predstaviť učiteľku, ktorá by používala na deti takýto slovník. Sama som učiteľka a niečo také, by som si nikdy nedovolila ako na svoje vlastné deti, tak ani na tie moje v škole. No a ako by som to riešila? Vypočula by som obe strany (dcéru aj učiteľku), deti si totiž niekedy toho vedia veľa navymýšľať (hlavne keď sa cítia, že im je ublížené). Pravda môže byť na jednej, na druhej strane, ale aj niekde uprostred. Najdôležitejšie to je ale odkomunikovať hlavne s učiteľkou. Jednoducho by som za ňou prišla a slušne sa jej na to opýtala. Povedala by som, že sa mi dostalo do uší, že tak a tak oslovuje deti, prípadne ich častuje rôznymi nadávkami. Nechala by som ju, aby sa k tomu vyjadrila a ak by to bola pravda, slušne, ale rázne by som jej povedala, že si neželám, aby tak s dcérou, alebo aj inými deťmi jednala, lebo ona ako dospelá osoba má byť deťom príkladom, a že ak to nebude rešpektovať budem to ďalej riešiť u riaditeľa. A bodka. 🙂

babatkoling
12. feb 2014

nech dcera spravila cokolvek - ten slovnik nie je na mieste pri 10rocnych detoch ☹ Vyzera, ze pani ucitelka nema pevne nervy a mozno triedu nezvlada po vychovnej stranke...
Treba to riesit - ako baby napisali - obidve maju na rovasi nieco, co nie je 'uplne s kostolnym poriadkom'. Mozno ucitelka potrebuje, aby sa jej zastal riaditel a pomohol jej zvladnut triedu alebo ma doma problemy, neviem... Nie je to ale ospravedlnenie za taketo spravanie.
Treba aj s malou prebrat doma v klude, co sa v tej ich triede deje a ako to presne vsetko bolo.
Hovorim ako ucitelka, ktora ma doma 10 rocne dieta... Decka v tom veku uz dokazu ludi poriadne vytocit 😒

hviezdicka111
12. feb 2014

no v poriadku to urcite nie je. ..ale na druhej strane, este v dobe par rokov dozadu, to rodicia az tak neriesili 😀 vlastne vobec to neriesili..a nam ani nenapadlo, ze by sme sa na to doma stazovali...
nam ucitelka bezne nadala do drzych opic, zasranov, atd....vadila jej aj zuvacka v ustach....ale nikto z toho nema nijaku dozivotnu traumu...aspon sme sa naucili, co mozeme a co nie, lebo zas bez priciny nam nenadavala 😀

babatkoling
12. feb 2014

Este nieco - decka v tom veku sami preberaju slovnik, ktory pocuju okolo seba. Skus sa ucitelky 'nevinne' spytat, ze mala zacala pouzivat slovo 'bestia' a povedela ti, ze to priniesla zo skoly... Ze ci nahodou ucitelka nevie poradit, ze ktore z deti tak skaredo v skole hovori 🙂 🙂 🙂

luba28
autor
12. feb 2014

@opica89 do krav si nadavaju aj oni spoluziacky,ale do bestii je pre mna hrozne,..a este k tomu ucitelka to povie,....ja ani svojmu ex som nikdy nepovedala,ze je bestia,aj ked k nemu by sa mi to hodilo viac,....dcera ma 10 rokov,...cize na riadnu bestiu urcite ma daleko,....nikoho nezabila,nikomu neublizila az tak,aby si tento titul zasluzila,...ci???

lolinko
12. feb 2014

Ahoj
Ja mam 10 rocneho syna. Tiez mal problem s ucitelkou tak som si vypocula jeho, potom ucitelku a nakoniec sme boli vsetci traja v triede.
Nechcem si zastavat ani ucitelky, ale bohuzial dnesne deti su zle .
Nadavaju ucitelom a ked im ucitel uz od nervov povie taktiez nejake neslusne slovo, tak potom doma zaluju.
Ja som v skole dostala velakrat vynadane, dostala som aj facku ale nikdy som doma nezalovala, lebo som vedela ze som si to zasluzila.
Takze asi tak...skus ist za ucitelkou a porozpravajte sa, ale trvaj natom nech tam je aj dcera aby mohla hned reagovat a ked tebe nebude nieco jasne co ucitelka,hovori hned sa mozes spytat jej.
Drzim palce

luba28
autor
12. feb 2014

@hviezdicka111 ano ,aj u nas v skole bolo hocico,aj bitky od ucitelov,aj nadavky do sprostych,hlupych,zlach,ale mna zaraza ta nadavka,ze bestia,..ja som toto este od ziadneho ucitela nepocula,...neviem sa s tym zmierit

opica89
12. feb 2014

@luba28 joj zase ale to tak nemozes brat ved nikto nepovedal ze zabila dakoho aani to tak ucitelka uz do podrobna nemyslela.... je to len hovorene slovo a neprikladaj tomu az taky vyznam... ja neviem ako to funguje aky je problem to vies s polovice ty a celu tvoje dieta a ucitelka... kazdy je daka povaha... ucka je stara ci mlada?

elina25
12. feb 2014

@luba28 to čo za chevu?Ju by trebalo vytrieskať,jedna doslpelá žena sa nevie spratať do kože...

mirruska
12. feb 2014

@babatkoling prosim ta to co je za pristup ze "nech dcera spravila cokolvek - ten slovnik nie je na mieste" ?? to akoze decka v skole si mozu dovolit cokolvek a ucitelka to ma znasat? Vies si predstavit ze by mala v triede 20 alebo 25 takychto deti? Dnesne deti su strasne drze a dovoluju si ovela viac ako ked sme my chodili do skoly. A ucitelom sa stale viac a viac slape na krk. Nam ucitelka na zakladnej dala aj po prstoch a bala by som sa doma zalovat rodicom lebo by mi povedali ze som si asi zasluzila.

Absolutne nesuhlasim s tym ze ucitelka ma znasat drze vystupy deti...Ziaci musia mat respekt a ak povedala ucitelka malej ze je bestia tak to mohlo byt kludne aj kvoli tomu ze vykmasala spoluziacku za vlasy. Deti si medzi sebou hovoria ovela horsie veci a prave tu by mali zakrocit rodicia a nie za kazdu hlupost utekat do skoly a stazovat sa u riaditela skoly...

bojovnicka
Autor odpoveď zmazal
babatkoling
12. feb 2014

@mirruska nie som si vedoma, ze dievca, o ktorom sa tu bavime, bolo otvorene drze k ucitelke... Diskusiu som prebehla a nasla som odkazy na jej spravanie, ale nie to, ze by bola otvorene drza... Mozno som nieco prehliadla?

Dalsia vec je, ze autorka prispevku si prizna, ze jej dieta nie je 'anjelik'. Je si toho vedoma a nesnazi sa z nej urobit chudatko ublizene dievcatko...

Uprimne - mam za sebou 2 roky v skole, kde boli slova ako 'kurva', curak a podobne na dennom poriadku - OD ZIAKOV na ucitelov. To, ze som ucila v zahranici prinieslo aj take veci sko 'po***bany emigrant' na moju adresu... Ak si myslis, ze neviem, co su decka schopne, tak sa velmi mylis. Mala som osobne tu cest pracovat s deckami, ktore su vychovavane ako princeznicky a princovia, nic sa im nesme povedat a ked si dovolis nieco povedat rodicom, tak ti pridu rozbit auto... ?!?!? A to ani neboli deti v specialnej skole, ked sa to aspon da ospravdlnit ich diagnozou...

Napriek tomu sa mi vzdy podarilo reagovat slusne. Nie som superman, aj mne tiekli nervy a sama som vybehla na nasho riaditela, ktory sa vzdy zastaval rodicov a deti a nikdy nie ucitelov... Napriek tomu som nikdy ziadnemu ziakovi nepovedala, ze je bestia.

Respekt je uz davno prec ☹ Rodicia neucia deti, aby mali respekt. Decka tieto dni nemaju skoro ziaden respekt. Mne to vadi, ako rodicovi, ako ucitelovi, ako cloveku, ktory kraca po ulici a vidi decka utrhnute z retaze...

Cest vynimkam, nikoho som sa nechcela dotknut...

kofoluska
12. feb 2014

@kika691 Vsak Luba napisala, ze ucitelka bezne povie deckam, aby drzali hubu, ked nie su ticho. Urcite treba situaciu riesit aj s ohladom na to, ze dieta moze fabulovat. Na druhu stranu - ked jej odmieta chodit na hodiny tejto ucitelky a radsej xce ist doktorovi - tak si myslim, ze az tak fabulovat dieta nebude.

ivett1
12. feb 2014

@luba28 no, ja som to skôr myslela tak, že je to "divný výraz" ... nie hrozný...a čudujem sa, kde na to prišla...i keď mi to celé pripadá tak, že pani učiteľka chcela použiť oveľa horší výraz ...ale...zahryzla si do jazyka a ...vyšla z toho tá "riadna beštia..." ...nuž a preto som napísala, že by som išla do školy, zistiť si, o čo teda išlo...či tá moja dcéra náhodou niečo nevyviedla😉 ...

PS: 10 ročné deti sa niekedy ťažko zvládajú- hlavne, keď sa poriadne rozbláznia...takže až takú veľkú váhu by som tým rečiam neprikladala ...

ale ... skôr by ma zaujímalo, či je voči dcére tá učiteľka naozaj zaujatá, tak ako to tvrdí dcéra a či má dôvod sa je báť...(a dokonca kvôli tomu strachu nechce chodiť na hodiny angličtiny...)...tak toto by ma trápilo oveľa viac...

luba28
autor
12. feb 2014

@ivett1 pojdem do skoly a zistim si vsetko,aj ked si myslim,ze ucitelka druhu nepotopi,...ze to bude vina len a len mojej dcery,...ona sa jej ako osoby neboji,len tych neustalych poznamok na jej meno/dcerynych/

ivett1
12. feb 2014

@luba28 podľa mňa musíš ísť za angličtinárkou... a vzápätí za triednou, aby bola informovaná o všetkom ...ale od teba... nie od tej druhej učiteľky (aj keď najlepšie by bolo, aby ste sa stretli všetky tri-triedna, angličtinárka a ty ...)

sisaha
12. feb 2014

@luba28 ja osobne vyraz beštia za hrozny nepovažujem, skôr mi vadí to držanie huby. Tam by sa už mala ovládať. Súhlasím s viacerými, že dnešné deti nemajú úctu a rešpekt pred nikým. Nám kedysi tiež učitelia nadávali do hlupákov, sprostých, najsprostejších za ich kariéru, hádzali po nás kľúče, kriedu, učitelia vyfackali chalanov, keď sa bili. Nikto z nás z toho nemá traumu, naopak - malo to výchovný efekt.. Nie som za fyzické tresty, ale vtedy bol v triedach a na chodbách poriadok.
Keďže nepíšeš o aký konflikt išlo, ked ju nazvala beštiou, asi vieš prečo to nepíšeš, možno by ti povedali viaceré, že si zaslúžila. Nejdem to hodnotiť. V každom prípade by som zašla do školy a spýtala sa na správanie dcéry.
Dcéra ta zrejme pozná, preto vie,že najlepšia obrana je útok a každý je zlý, len ona dobrá a ona je najviac "buzerovaná", preto nechce chodiť na jej hodiny. Ked jej ubližujú iné deti, prečo s ňou nemáš vydiskutované, že má ísť za učiteľkou? To je riešenie vracať údery? Čo ak raz vráti tak, že to na druhom zanechá následky? Moja dcéra mala tiež v triede bitkárov a bitkárky, ale nezapájala sa.. a teda nikdy neprišla zo školy poznámka, že niečo urobila.. Tým zapájaním sa mám na mysli nielen fyzické, ale aj verbálne.

kofoluska
12. feb 2014

@luba28ucitelka ucitelku nepotopi, to je pravda. V pripade, ze budes zo strany triednej ucitelky vidiet neochotu situaciu riesit a vinu bude hadzat len na Tvoju dceru, mozes jej jemne naznacit, ze ak sa to nebude dat vyriesit na urovni skoly, da sa to riesit aj na mimoskolskej urovni - zodpovedne organy na to mame. A keby na mna triedna isla s tym, ze moje dieta je prilis zive a problematicke a ucitelku vyprovokovala, mala by som len jednu otazku. Ci je ucitelka opravnena dietatu v akejkolvek situacii nadavat alebo ma situaciu zvladnut ako dospela a primerane vzdelana osoba. Mne MAMA nikdy takto hnusne nepovedala, nie to ucitelka.

opica89
12. feb 2014

@kofoluska nehnevaj sa na mna ale ta posledna veta ci ma ucitelka pravo a decko ma pravo byt drze? Rodicia jej urcite nekazu aby bola drza ale ak toto robi pravidelne ze je drza a odvrava a bije sa moze byt rada ze dostala titul bestia a ze neskoncila v riaditelni s pokarhanim. Ja vobec nie som proti trestaniu deti v skolach lebo si zasluzia a rodicia este svoje deti co sa nepracu do koze ich v tomto podporuju. Takze chyba bude v rodicoch aj.A autorka pisala ze sa do jej decka ucitelka navaza ale isto to nebude za dobre spravanie

mirruska
12. feb 2014

@kofoluska lenze tvoja mama ma len teba plus tvojich surodencov ale ta ucitelka ma na kazdej hodine +/- 25 ziakov a to je poriadny rozdiel. A podla mna slovo bestia je este z tych slusnejsich nadavok (predpokladam ze ta ucitelka to povedala v prenesenom vyzname)

nezastavam sa vsetkych ucitelov lebo niektori su fakt psycho. Ked som ja chodila na zakladku tak bolo bezne ze po nas hadzali ucitelia kriedu, niekedy kluce alebo co mali prave po ruke, chalanov sticovali alebo tahali za usi, ale nikdy som nezazila teror v skole. Preto si myslim ze dnesne deti su precitlivene a kedze casto nepoznaju trest za svoje zle spravanie (napr. par krat po zadku alebo zakaz TV alebo PC) tak ani nevedia ze robia nieco zle. Ucitelia by mali mat respekt a mali by prispievat k vychove deti. Ale kedze rodicia prilis citlivo reaguju na spravanie sa ucitelov k detom tak su prave ucitelia ti, ktori tahaju za kratsi koniec...

opica89
12. feb 2014

@mirruska ano spravne to je to ze rodicia citlivejsie reaguju ako deti !!!

sisaha
12. feb 2014

@opica89 za nasich cias to bolo tak, ze ked prisla zo skoly poznamka, ze dieta bolo drze a odvravalo, tak doma este dostalo vyprask... dnes? treba ist do skoly sa stazovat.. a ked to nepomoze, tak este treba ist za riaditelom, alebo na skolsku inspekciu... Ved my tým učiteľom ukážeme, že?...

luba28
autor
12. feb 2014

@opica89 ja hovorim,ze moja dcera neni anjel,...ale zda sa jej nespravodlive ak za tu istu vec ineho si nevsimne a na moju utoci,...napr.vykrikuju na hodine,....ja som to s nou preberala,ze musi aj ona ist zalovat,a nie to riesit sama,lebo potom ucitelka berie len verziu toho kto zaluje a ona bude ta zla,....

opica89
12. feb 2014

@sisaha tak keby sa moje decko pobilo v skole tak dostane hubovu doma a pokracuje to tak dostane este odomna... ale tak v dnesnej dobe sa niektore maminky od mala riadia knizkami a pravidlami ktoré napisal niekto kto deti ani nema... dakedy bola ina vychova lebo deti nemali vsetko a neskakalo sa im okolo zadku ako dnes

luba28
autor
12. feb 2014

@sisaha ano bolo to tak,...ale ani jeden ucitel nepovedal ziakovi,ze je bestia,...ano hadzalo sa co bolo po ruke,nadavalo do hlupych,zlych atd,....ja si nemozem pomoct,ze sa cez toto neviem preniest a neriesit,....

eliska31
12. feb 2014

Ucila som...na zakladnej skole...a mozem povedat ze vsetko ma dve strany ako minca...takze jednoznacne odporucam konfrontaciu rodic-dieta-ucitel. Vela veci co povie dieta je niekedy prikraslene, alebo co povedia rodicia...ja teraz nechcem urazat rodicov...chapem dieta je pre rodica vzdy to najlepsie, ale ked sa to nezlepsi, tak jednoznacne prekusnut nejaku hrdost a ist na konfrontaciu. Aj keby sa mal niekto prepadnut od hamby..lepsie je vediet co dieta robi alebo ucitel! A je to aj super z toho hladiska ze ucitel bude vidiet ze rodic ma naozaj-uprimny zaujem o dieta! Ani netusite rodicia ake je to obrovske pozitivum. Ja osobne som si viac cenila rodicov tych "neporiadnych" ziakvv aj ked prisli sa vykricat..ale chodili castejsie a mali vacsi prehlad co robi ich podarene/nepodarene dieta 😀 😀

kofoluska
12. feb 2014

@opica89 @mirruska Ako som pisala vyssie, mame v rodine ucitelky. SPRAVNY postup, ci dnes ci pred dvadsiatimi rokmi, by bol, aby ucitelka zobrala problemove dieta k triednej ucitelke (pokojne aj s nejakym dalsim dietatom ako svedkom - ale to je nerealne, pretoze svedok sa bude bat dosledkov zo strany obvineneho) a skoncilo by to pokarhanim triedneho ucitela alebo, ak nepomoze, tak k riaditelovi a skoncilo by to pokarhanim riaditela. Ci triedny ucitel ci riaditel su v tomto pripade nestranne osoby, ktore si vypocuju, aky je problem a na zaklade faktov vyhodnotia, ake opatrenia treba prijat. Ucitelka o tom nerozhoduje, ta moze tak akurat napisat do ziackej knizky decku poznamku. Mimo to si nemyslim, ze Luba by bola z tych, ktori si myslia, ze ich dieta je anjel. Uz to tu pisala, ze si je vedoma toho, ako sa jej dcera sprava. Iste, ziak nema pravo byt drzy. V tom s vami dievcata suhlasim. Lenze vsetky decka skusaju, kde su hranice. A je na ucitelovi kde a ako si ich urci.
Ziaden ucitel, bez ohladu na to, kolko ziakov ma v triede, nema pravo po detoch hadzat kluce, kriedy, sticovat ich, bit ci im nadavat (a je uplne jedno, aka hruba nadavka to je). Ak ucitel nema respekt a nevie si ho medzi ziakmi ziskat, ak nedokaze zvladat problemove deti tak, ako to zvladat ma - nema co v skole robit. Je kopec inych zamestnani, kde s detmi do styku nebude prichadzat. Byt ucitelom je poslanie, nie zamestnanie. Kto to nepochopil a isiel do skolstva, lebo tam sa teple miestecko vzdy najde a nejaku robotu predsa potrebuje, tak je na velmi zlom mieste. Ja velmi dobre viem, co to znamena byt ucitelom a hoci som sama studovala na fakulte prirodnych vied, vybrala som si zamerne neucitelske odbory.

kingstonka
12. feb 2014

ak sa stalo cokolvek , preco ucitelka reaguje na deti ako reaguje, slova "bestia" a "drz hubu" -nesmie pouzit- a uz vobec nie pravidelne... okrem rodiny vychovava aj skola, tak potom , co od deti caka... kazdopadne dnesne deti davaju ucitelom riadne zabrat- to je jasne kazdemu- ale tieto ucitelkine vyrazy by som si s nou vydiskutovala urcite- pokojne, chcela by som vediet ako sa dcera sprava -preco k tomu doslo-takze urcite nenechat tak... (a pozeram, ze slovo bestia na kazdeho posobi inak-na mna teda hrozne)

zena1
12. feb 2014

@hviezdicka111 Keby len do opic... nemohli sme cez hodinu sms -kovať, mať nohy na stole...jesť čipsy. Dnes je to bežné aj na ZŠ ☹ ľutujem učiteľov, no na druhej strane - "stará garda " učiteľov vedela zvládať aj dnešné deti. Chyba je zjavne niekde inde

monika_k
12. feb 2014

Mna by zaujimalo, odkial ma zakladatelka tejto temy..ze ucitelka pouzia prave tieto slova..... co ked ich pouzila dcera na svoju obranu pred tym vsetkym a mozno zbytocne nafukuje celu vec ...a medzi 10 rocnymi su mozno aj taketo hrubsie slova normalne a uplne bezne, takze naucila sa ich mozno do spoluziakov. Poznam deti, ktore doma stale rozpravaju, ze za vsetko moze pani ucitelka, za zle znamky, za zle napisane domace ulohy, za vsetko.... a bohuzial, rodicia tomu veria a riesia to nie s detmi ale s ucitelkami.