Poplatky pri nákupe cez Vinted. Platí ich každý?
Ahojte, zaregistrovala som sa na Vinted a skúšam predávať. Dvakrát som aj ja kúpila niečo od iných a vždy tam vyskočilo poplatok za ochranu kupujúceho. To som nevedela že aj za to sa platí, to automaticky každý za to platí?
Lebo zaplatím cenu tovaru plus poštovné a ešte plus ten poplatok a to sa už nazbiera má väčšiu sumu.
Ano vzdy sa to plati, jednak ta platforma predsa musi z niecoho "zit" a je to vlastne poplatok za tu sluzbu/platformu, za riesenie pripadnych sporov, za to, ze az po prijati a potvrdeni, ze tovar je v poriadku oni uvolnia peniaze predavajucemu atd.
@petamich Dobre ďakujem, nevedela som ako to funguje
@anonym_autor chráni ťa to hlavne pred stratou balíka..ja som si takto objednala veci pre malého, išlo o nový tovar, a prišla mi dámska podprsenka, potrhané, smradľavé čosi..bola mi vrátená celá suma..síce to trvalo vyše mesiac..
Za druhých neviem povedať ale ja som tam vždy platil. Napríklad v inzeráte stojí vec 10€ a keď kliknem na kúpu už je zrazu 14,50 napríklad. Často sa mi stáva že poplatok mi zdvojnásobí cenu, alebo je ešte drahší ako tá samotná vec.
Dám príklad: V Tedi stojí kábel na nabíjačku mobilu 3€, na Vintede to predával niekto za 2€ ale keď som klikol na kúpi už zrazu bolo nejakých 6,50€ takže som radšej sadol na bicykel a šiel do Tedi.
Ale predávať sa viac oplatí lebo poliaci a češi kupujú a ja dostanem presne sumu ktorú som chcel, bezohladu na to, kolko to stálo ich. Ale zase dlho sa čaká na peniaze, tak som išiel na blšák predávať a 150 som zarobil hneď. Mínus poplatok za miesto ale to nebolo vela 4€.
Ale predávať sa viac oplatí lebo poliaci a češi kupujú a ja dostanem presne sumu ktorú som chcel, bezohladu na to, kolko to stálo ich. Ale zase dlho sa čaká na peniaze, tak som išiel na blšák predávať a 150 som zarobil hneď. Mínus poplatok za miesto ale to nebolo vela 4€.
@podvody Ja nepredávam vo veľkom, iba veci čo mám po deťoch oblečenie hračky knižky a už vyrástli z toho. Korunky navyše potešia než by som to mala vyhodiť.
Poplatok za ochranu kupujuceho ma dve casti a v tom je cely ten pocit, ze raz je to par centov a inokedy ti to zdvojnasobi cenu. Je to percento z ceny veci a k tomu pevna suma na objednavku. Pri kabli za dve eura je ta pevna cast vacsia ako sam kabel, pri kabelke za styridsat ju skoro nezbadas. Takze @podvody nema zly pocit, len nakupuje presne tie veci, na ktorych to bije do oci najviac.
Co tu este nikto nedal a co realne setri peniaze: ked berie clovek viac veci od toho isteho predavajuceho, ma ich dat do jednej objednavky ako balicek. Vinted sam pise, ze poplatok pocita inak pri jednej veci a inak pri baliku, takze namiesto piatich pevnych casti zaplatis jednu. Pri lacnych kuskoch je to najvacsi rozdiel, aky sa da urobit.
K tvojej povodnej otazke este jedna vec. Pri beznom sukromnom predaji plati poplatok len kupujuci, tebe sa z ceny nestrhava nic, takze ked das tricko za pat eur, pat eur aj dostanes. A ten poplatok vidno uz v rozpise pri samotnom inzerate, nemusis klikat na kupu, aby si zistila, na kolko to naozaj vyjde.
Na oblecenie po detoch je Vinted aj tak najlacnejsia cesta. Kde sa ta matematika obracia, je drahsia elektronika, tam uz percento z ceny nie je malo a k tomu sa caka na peniaze az po prevzati kupujucim. Preto pri telefonoch a notebookoch dost ludi radsej pouzije vykup, napriklad iguru.sk vykupuje aj poskodene kusy a zvoz Packetou maju zdarma. Dostanes menej ako od sukromneho kupca, ale bez poplatku, bez inzeratu a bez rizika sporu.

Ano vzdy sa to plati, jednak ta platforma predsa musi z niecoho "zit" a je to vlastne poplatok za tu sluzbu/platformu, za riesenie pripadnych sporov, za to, ze az po prijati a potvrdeni, ze tovar je v poriadku oni uvolnia peniaze predavajucemu atd.