icon

Negatívna skúsenosť s kontrolou nákupu v Lidli

mircalla
Včera o 11:43

Poprosim o nazor. Dnes som urobila nakup v Lild za 33 eur. Normal nakup, nic velke. Zobrala som si blocek, otvorila som si nim tie dvierka, nepipala som. Pracovnik sbs (clovek ktoremu chybala vacsina zubov) vyziadal kontrolu mojich tasiek. Spytala som sa preco, odpovedal, ze mam vacsi nakup. Zavolala som si veducu - ze no prepacte, to je standard postup a on uz chytil vela zlodejov. Ostala som ako obarena. Vravim, ze ak ma obchod pravo kontrolovat tasky z dovodu, ze mam podla nich vacsi nakup, nakupujem tu posledny krat. Ja chapem, ze sa zvysili kradeze. Ale buzerovat cloveka, co tam minie mesacne stovky eur a ponizovat ho na predajni za nic? Opakujem, nebol dovod, nepipala som, otvorila som si dvierka vlastnym blockom
Do tej predajne chodia rozni ludia aj z dcerinej skoly, bolo to extremne neprijemne
Mam pocit, ze akoby sme boli opat v sociku...Samozrejme som podala staznost, ale nepride mi normalne nahodne kontrolovat tasky a vsetko vykladat, lebo pan mal pocit, ze mam vacsi nakup. Vsimla som si jeho spravanie uz v minulosti s inymi ludmi. Povedala som mu, ze sa budem stazovat, na co arogantne odpoved, ze nie som prva

anonym_9bb804
Včera o 12:40
@mircalla

@anonym_9bb804 Na anonym bezne nereagujem. Ale nie som ok, ze mi daky smradlavy, bezzuby sbskar drzo vytrhne tasky z ruky, lebo si honi ago a ako jediny v tej predajni to robi pravidelne. Za to, ze ty a tebe podobe si nechaju srat na hlavu, to je tvoj problem. Fico a spol. potrebuje takychto poslusnych, co si nechaju vsetko
Ma pravo kontrolovat tasky, ked ma podozrenie na kradez, nie preto, ze mam 2 tasky. Ako dovod uviedol to druhe
Chapes, ci stale nic? Keby mi povedal, ze sa mu daco nezda, este by som to akceptovala.

@mircalla co Ty mas furt s tym Ficom? Ved Ty si uplne prepnuty clovek. V zivote som Fica nevolila. Ty zijes v nejakych svojich konspiraciach asi.

janai1
Včera o 12:41
@subartic

@really8 je to zamestnanec Lidlu , nie je označený žiadnou SBS službou . Do lidlu chodím pravidelne . Žiadna profesionálna strážna agentúra nevezme takto chatrných mužov na stráženie.

@subartic Lidl má externú firmu na sbs

anonym_8a3e19
Včera o 12:42

Wow 😲

anonym_9bb804
Včera o 12:43
@anonym_8a3e19

Wow 😲

@anonym_8a3e19 ved nech, dobre robi 😃 staci ze takymto spravanim otravuje svoje okolie, nemusi este aj online priestor. Moze vo volnom case ktory jej vznikne odstranenim konta na MK, rozbehnut nieco proti Ficovi.

anonym_8ef152
Včera o 12:46

Na sco pokladnach po správnosti by mala predavačka kontrolovať každého 30 teho zákazníka.
Oni si to nevymysleli.

abbey1
Včera o 12:50

@mircalla Mňa takýto prístup, a to že ho ľudia považujú za normál, vytáča. Ty nemáš povinnosť ukázať obsah tašiek. Ja by som neukázala. Kľudne b y som počkala na príchod polície.

anonym_1362c6
Včera o 12:53

Najviac ma pobavilo, ako si sa otitulovala že "slušný človek" 🤣

anonym_8a3e19
Včera o 12:54
@anonym_1362c6

Najviac ma pobavilo, ako si sa otitulovala že "slušný človek" 🤣

@abbey1
@anonym_1362c6 už nemá účet 🤣 takže vaše odpovede už neprečíta 😁

abbey1
Včera o 12:55
@anonym_8a3e19

@abbey1

@anonym_8a3e19 Prečíta si možno niekto iný a zisti, že nie je sám, kto vie, že pracovník SBS nemôže bez súhlasu tašky prehľadávať a rovnako bez podozrenia to nemôže urobiť ani polícia.

anonym_8a3e19
Včera o 13:00
@abbey1

@anonym_8a3e19 Prečíta si možno niekto iný a zisti, že nie je sám, kto vie, že pracovník SBS nemôže bez súhlasu tašky prehľadávať a rovnako bez podozrenia to nemôže urobiť ani polícia.

@abbey1 áno v tom máš pravdu

marhulka13
Včera o 13:00
@anonym_8a3e19

@abbey1

@anonym_8a3e19 neboj, prečíta pod iným nickom😁😁😁
Inak mne sa toto stalo v tescu, ked sme dve vstupovali do predajne, na kamere sme si boli podobne a ta druha kradla, no.mna pri východe zastavil SBS. Slusne sa ma ale spýtal, či mu ukážem tašku a keďže som si kupila iba zásobu tamponov v akcii. V tom sa s ním spojil druhý SBS, že zastavil nesprávnu osobu a ta druha ide len na kasu. Popriali sme si pekný deň a život išiel ďalej. Takže pozor aj na Tesco, má podobné praktiky sko Lidl 😁😁😁

anonym_d725b6
Včera o 13:05
@marhulka13

@anonym_8a3e19 neboj, prečíta pod iným nickom😁😁😁
Inak mne sa toto stalo v tescu, ked sme dve vstupovali do predajne, na kamere sme si boli podobne a ta druha kradla, no.mna pri východe zastavil SBS. Slusne sa ma ale spýtal, či mu ukážem tašku a keďže som si kupila iba zásobu tamponov v akcii. V tom sa s ním spojil druhý SBS, že zastavil nesprávnu osobu a ta druha ide len na kasu. Popriali sme si pekný deň a život išiel ďalej. Takže pozor aj na Tesco, má podobné praktiky sko Lidl 😁😁😁

@marhulka13 tiez sa mi toto stalo. v tescu. Jedna baba kradla laky na nechty a mna zastavili a ja som dokonca aj mala v kabelke 2 laky na nechty. Proste nahoda aku si nevymyslis. Ale ja som ich kupila par minut pred tym v dm. Neviem akym zazrakom som mala doklad o kupe lebo vacsinou vezmem a zahodim nech sa mi to v kabelke nezbiera.

anonym_f01ce2
Včera o 13:05
@anonym_8a3e19

Wow 😲

@anonym_8a3e19 konecne uz tu roky prska na vsetkych, vsetky temy o politike a obchodoch.

anonym_1ac41c
Včera o 13:12
@subartic

@mircalla ja by som odmietla a nech volajú políciu . Mňa nebude kontrolovať nejaký starý chlap čo si honí ego, lebo mám veľký nákup . A tiež by som volala právnikov s ktorým pracujem .

@subartic no ked si predstavim nase nakupy pre 6 clennu rodinu vratane 2 pubertiakov, ze ked ideme na vacsi nakup, tak to nie je tak za 33 eur, ale aspon 120/140, a keby mal muz vykladat polozku po polozke, tak toho typka asi posle do riti, s prepacenim.

anonym_8a3e19
Včera o 13:13
@anonym_f01ce2

@anonym_8a3e19 konecne uz tu roky prska na vsetkych, vsetky temy o politike a obchodoch.

@anonym_f01ce2 fakt? Nejak som si ju nevšímala 😄

anonym_f01ce2
Včera o 13:16
@anonym_8a3e19

@anonym_f01ce2 fakt? Nejak som si ju nevšímala 😄

@anonym_8a3e19 ano v temach o politike najviac a jeden cas tu mala aj svoju foto, potom ju stiahla. Predpokladam, ze pride s novym nickom ale aspon pocitovo sa tu bude lepsie dychat bez nej 🙂

anonym_1ac41c
Včera o 13:17
@anonym_8a3e19

@wiliam3royal no jasné 🤣🤣👍

@dzulli1980 vyberal ti polozku po polozke? Naozaj na toto nemam cas, bezne robime velke nakupy a kebyze mi ma kontrolovat 120 eurovy nakup, tak tam stravim aj dalsiu pol hodinu. To akoze je uplne okej toto? Bezdovodne? Len ze sa mu zda nakup velky? Podla mna je to obmedzujuce.
@anonym_8a3e19 hej, aj pte jeden roztek 🤣

sevrin
Včera o 13:17

@mircalla vždy mysli na to, že ak niekomu chýba väčšina zubov, tak je na kritiku asi citlivý.
Ale on si robí len svoju robotu, SBS môže z času na čas takto kontrolovať nákupy náhodných zákazníkov, hanba to nie je. Proste tak to chodí, nielen v obchodoch.

simona20201309
Včera o 13:22
@mircalla

@anonym_03c8ae On nemal podozrenie, ako dovod mi uviedol, ze mam vacsi nakup. Kebyze pipam, nemam blocek, nepoviem ani slovo.

@mircalla aj nám sa to stalo pri väčšom nákupe ale ešte pred nakladanim do tasiek. Náhodné vybral 5-6 veci a skontroloval ci sú na blocku. Ani by mi nenapadlo sa pre to urážať. Ochotne sme mu s tým pomohli. Tie samoobsluzne pokladne musí občas niekto kontrolovať. Nemáš dôvod cítiť sa trápne, nie si jediná, úplne bežná prax.
Ja tie samoobsluzne obchadzam, len muž k nim chodí.
Hotové Kocúrkovo tie pokladne.

domka222
Včera o 13:44
@mircalla

@anonym_03c8ae On nemal podozrenie, ako dovod mi uviedol, ze mam vacsi nakup. Kebyze pipam, nemam blocek, nepoviem ani slovo.

@mircalla ty pípať vôbec nemusíš . Predavačky by ti vedeli povedať, čo všetko ľudia vynesú bez zaplatenia a pípania.

kavasmliekom
Včera o 13:49

@mircalla aký problém ukázať tašky, ak si nič nezaplatené nemala?

marhulka13
Včera o 13:51
@anonym_d725b6

@marhulka13 tiez sa mi toto stalo. v tescu. Jedna baba kradla laky na nechty a mna zastavili a ja som dokonca aj mala v kabelke 2 laky na nechty. Proste nahoda aku si nevymyslis. Ale ja som ich kupila par minut pred tym v dm. Neviem akym zazrakom som mala doklad o kupe lebo vacsinou vezmem a zahodim nech sa mi to v kabelke nezbiera.

@anonym_d725b6 neboj, podľa eanu by zistili, že to nie je ani ich tovar. Príp.by si s tebou urobili výlet do dm😁

bessie12
Včera o 13:56

Mne sa stalo, že mi skontrolovali nákup a pritom som kúpila len jednu vec. Ale bola som náhodne vybraná. Tak som sa zasmiala a po kontrole išla domov. A stalo sa to v zahraničí. Tu sa často kontrolujú nákupy. Aspoň v obchode kde nakupujeme často. Nič hrozné sa nestalo a život ide ďalej 🤷‍♀️

marhulka13
Včera o 13:59
@bessie12

Mne sa stalo, že mi skontrolovali nákup a pritom som kúpila len jednu vec. Ale bola som náhodne vybraná. Tak som sa zasmiala a po kontrole išla domov. A stalo sa to v zahraničí. Tu sa často kontrolujú nákupy. Aspoň v obchode kde nakupujeme často. Nič hrozné sa nestalo a život ide ďalej 🤷‍♀️

@bessie12 cooo , v zahraniciiiii, nemozneeeeee. Tu si niektoré myslia, že po nákupe ti červený koberec rozprestru až k autu. Normálne tu nicis ilúzie. Ale snáď v zahranici kontrolóri aspon zuby maju

bessie12
Včera o 14:02
@marhulka13

@bessie12 cooo , v zahraniciiiii, nemozneeeeee. Tu si niektoré myslia, že po nákupe ti červený koberec rozprestru až k autu. Normálne tu nicis ilúzie. Ale snáď v zahranici kontrolóri aspon zuby maju

@marhulka13 😂😂😂 ano, aj v zahraničí kontrolujú nakup kvoli tomu istému problému ako aj na Slovensku. Aj tu ludia kradnú. Ale vsak u suseda je tráva zelensia, tak ... 😁
A ci maju zuby ? Neviem, na chrup im nepozerám.

ivicatolic
Včera o 14:37

@mircalla v socíku sa tašky nekontrolovali, iba ak si ozaj mala podozrenie, a na to ani nebolo právo, teraz právo je a má to na starosti pán sbs, vôbec by som sa nad tým nevzrušovala, nech si pozrie.... keď mám čisté svedomie....

abbey1
Včera o 15:08
@bessie12

@marhulka13 😂😂😂 ano, aj v zahraničí kontrolujú nakup kvoli tomu istému problému ako aj na Slovensku. Aj tu ludia kradnú. Ale vsak u suseda je tráva zelensia, tak ... 😁
A ci maju zuby ? Neviem, na chrup im nepozerám.

@bessie12 A vies, že ani v tom zahraničí, rovnako ako na Svk, nemá SBS právo ti prezrieť tašky bez tvojho súhlasu? Čiže má úplne rovnaké právo ako ktorýkoľvek človek na ulici, ktorý ťa môže požiadať o súhlas s nahliadnutiu do tvojej tašky.

bessie12
Včera o 15:14
@abbey1

@bessie12 A vies, že ani v tom zahraničí, rovnako ako na Svk, nemá SBS právo ti prezrieť tašky bez tvojho súhlasu? Čiže má úplne rovnaké právo ako ktorýkoľvek človek na ulici, ktorý ťa môže požiadať o súhlas s nahliadnutiu do tvojej tašky.

@abbey1 to nebola SBS, ale predavačka. Stava sa to hlavne pri samoobslužnych pokladniach. Proste nemáš na vyber a musíš počkať kým oskenuju zopar vecí. Dovtedy ťa to nepustí, aby si nákup zaplatila. Mne to nevadí. Pokiaľ viem, že som nič neukradla, tak sa nemám čoho báť.

marianarem
Včera o 15:20
@mircalla

@marianarem To mas uplnu pravdu, kedze mame zakony ake mame....
A opat sme pri Ficovi. Pride mi chore, co sa stalo s trestnym zakonom
Nestalo sa mi to nikdy v YEME, Kaufe, Tescu ani Bille. Asi dnes bezna prax, pri kazdom druhom nakupe ti zhabu tasky

@mircalla No je mozne, ze zacali kradnut aj slusne vyzerajuci ludia. Vela ludi sa dostalo do financnej tiesne a ked za to nic nehrozi... :( Je to nanic teraz. Ja som bola minule svedkom praveze v Yeme, ze zasahoval SBSkar a prichytil pri kradezi uplne normalne vyzerajuceho chlapika, kradol cokoladu.

zuzanaam
Včera o 15:27
@anonym_03c8ae

@mircalla uviedol dôvodov ? Uviedol. Ty si mu povinná ukázať ten nákup a keby, aj ťa môže prehladat. Nemusíš vôbec pípať.

@anonym_03c8ae nemôže nič prehľadávať a nikto nie je nič povinný ukazovať. Je to protizákonné. Jedine čo SBS môže, je zavolať políciu.