Reagovala som neprimerane v Kauflande?
Dobrý deň,chcela by som poznať váš názor,či som reagovala naozaj neprimerane ako hovorí MM a že teraz sa musí za mňa hanbiť a hanbí sa aj ísť do obchodu.
Bola som na nákup v Kauflande,zobrala som.si scanner,tovar si blokovala a namierila do samoobslužných pokladní. Nahodilo mi kontrolu nákupu,tak som samozrejme čakala a po príchode pani predavačky zbadala v košíku presne päť kusov igelitových sáčkov od zeleniny,ktoré tam hodil môj syn. Začala mi robiť prednášku ako sa to u nich pokladá za krádež a pod,tak som jej slušne povedala nech prepáči,že to tam hodil môj syn. Ale ona nejako neprestávala,že aj ona si domov kupuje sáčky,tak znova som jej povedala prepáčte a že veď bez problému tie sáčky vrátim. No ale pani stále nemala dosť,že to môžu riešiť aj sbs a podobne,no tak už ma to naštvalo a vytiahla som sáčky a hodila na zem. V tom začala pani po mne ziapať,aby som to okamžite zdvihla,aby som tam nerobila bordel a že volá na mňa policajtov. Tak som jej zas slušne povedala,že nech sa páči, ale budú musieť prísť za mnou domov,pretože ja tam čakať nebudem a zobrala som sa a išla preč. Tak ešte za mnou kričala,že nech si idem vyložiť ten nákup čo som tam nechala.
Len pripomeniem,že ja som sa chovala slušne,ani som nezvyšovala hlas,ani nebola vulgárna ani nič. A keď som to doma povedala manželovi,tak sa na mňa ešte nahneval.
Obe ste reagovali prehnane. Predavačka sa správala neprofesionálne, nemá čo po tebe kričať. Ty si sa vyprovokovala.
Podla mna si na taku absurdnu situaciu kvoli sackom a obvineniu z kradeze reagovala primerane. Nabuduce si ale pri takej aktivnej predavacke okamzite volaj jej nadriadeneho. Manzel by sa ta mal v takej situacii zastat.
@anonym_autor a to si ich musela hodit na zem? No hanbila by som sa za teba veru aj ja
@anonym_autor bezne mi ostanu 2-3 sacky v kosiku naviac kdyrehnem si a potom naberam pecivo rozne v kauflAnde. Aj pri zelenine odtrhnem 2 -3 sacky a idem naberat. Nikto problem nema. Niekedy ich pouzijem za pokladnou ze vlozim jablka este do jedneho alebo maso, pecen alebo nieco mrazene
No mala by si robiť prednášku ty synovi, že len tak sa nešklbu sáčky a nehadžu do koša za prvé, za druhé hodiť sáčky o zem to o tebe niečo hovorí sedliacke správanie, a za tretie si tam nechala nákup a išla preč? Akože kto to má teraz podľa teba ukladať, no veru prepadla by som sa od hanby a už by som v tom obchode nenakupovala na tvojom mieste, mala si dá ospravedlniť za tie sáčky a ísť ďalej v pohode
Vidieť túto scénu ako pozorovateľ, tak sa na tom celkom bavím 🤣 jedna zjape a druhá hádže veci na zem, to je skoro ako keď moje deti boli v škôlke a hádali sa. Už sú v puberte a ich hádky majú trocha vyššiu úroveň.
Nauč dieťa nebrať veci len tak a nerob scény nabudúce. A predavačka tiež nie je ok
Toto som raz zažila v Kauflandu i nás. Predavačka robila prednášku o ekológii jednej fakt starej babičke za 1 vrecko v košíku..Skutocbe ako nepríčetna.
Ja si občas hodím pri liečivé 2 sáčky do košíka a pri balení tašky do nich dám kúpené mäso, ktoré ibcaj je vlhké, alebo jogurty, ak ich kupujem viac.
Poctivo recyklujete tašky, sa íly, ale občas sa stavím v obchode neplánovane, ale kúpim viac veci neplánovane.
Chápem, že ťa predavačka vytočila, to by o mňa. Vrecka by som nehodila na zem, ale slušne by som ju požiadala nech sa upokojí a buď si vezme vrecka späť, alebo nech mi ich nablokuje.
Občas už je nejaké vrecko či 2v košíku, rovno keď košík berie zo stojiska. No skúsil by niekto robiť so mnou cirkus kvôli tomu.
Ja som prchká a neznášam, keď sa na mňa chce niekto vyvršovať len preto, že sa zle vyspal. Ale sáčky by som na zem nehodila, príde mi to detinské a zhodila by som tým len seba. Čím si sa tým odlíšila od jej primitívneho správania? Ak by nereagovala na moje vysvetlenia a ďalej by si dôležito mlela svoje, požiadala by som o privolanie vedúcej, že to teda vysvetlím nej.
Mohla si sa ešte hodiť o zem, malo by to väčší efekt.
Predavacka sa spravala neprimerane, ale ty si sa tiez nezachovala ako dospela. Mala si ich dat do smetiaka a koniec. Poziadam nech skontroluje a nefrfle, pripadne sa obratim na nadriadeneho alebo kolegynu.
1. Nauč si decko , ze sáčky sa do košíka nehadzu
2. Nauc sa kontrolovať, ako dve sliepky , jedna ručí, druha hádže veci o zem
3. Predavačka mala reagovať inak, alw nemáte si co vyčítať. Dve hrozna 🙂
zachovala si sa ako sliepka.
aj mikroténové sáčky by mali byť spoplatnené.
Ja v takýchto situáciách reagujem že uhm. ano. uhm. hm. Toto je presne ten typ situácie keď sa prepínam do tohto módu.
Ja sa čudujem predavačke, že ju baví popri tej náročnej práci ešte doťahovať sa so sačkami 😃
A co vlastne od teba chcela ? Muz sa ta mal zastat,mozno by stichla.co je vela to je vela. Zienka, ktora si mysli o sebe to som co som lebo ma nejaku poziciu v kauflande a svoj frust v kauflande na ludoch si vybija.
A co vlastne od teba chcela ? Muz sa ta mal zastat,mozno by stichla.co je vela to je vela. Zienka, ktora si mysli o sebe to som co som lebo ma nejaku poziciu v kauflande a svoj frust v kauflande na ludoch si vybija.
@anonym_91de91
muž tam s ňou predsa nebol.
@anonym_91de91
muž tam s ňou predsa nebol.
@mondolina aha ,nedocitala som to poriadne…
Chcela by som vidieť tu predavačku či kontroluje každý košík ,keďže sú všade pohadzane ale by videla keby tu namna začne s políciou pre pár sáčkov . Ešte toto nezažila asi . Asi ma malo práce keď ma čas riešiť sprostosti a za ďalšie tak sa tu na nej bavíte že hodila 5 sáčkov veď ich ledva niekto všimne nezačala tam asi snimi hádzať ako s konfetami 1000kusov .
Samé predávacky keď vidím že si blokujú dobre že nie na každú vec si dávajú sáčok .
@anonym_autor predavačke povedz nabudúce "cicho bucce, boli ma z vás hlava." A potom zase "cicho už bucce, čo vám dám 10 centy za tie sáčky, budzece potom cicho?" A mužovi tiež povedz nech je ticho a nakupovať samozrejme pôjde, lepšiu výhovorku nech si nájde, nie takúto, že pár sáčkov na zemi a on sa hanbí ísť na nákup panebože. Čo je z cukru? Sa bojí jednej tetky, ktorá má evidentne pms jak sviňa?
@anonym_autor Nedala by som sa vytočiť.Keby aj po slušnom vysvetlení a návrhu, že sáčky vrátim,bola p.predavacka nadalej nepríjemna,tak by som napriek tomu, že sa snažím šetriť pri nákupe sackami, dala do každého niečo...napr.keby som mala 5 banánov,tak každý by som dala zvlášť do sáčka, lebo toto už nebolo o nejakých pravidlách,ale o tom, že kto koho viac vytočí
@anonym_autor predavačke povedz nabudúce "cicho bucce, boli ma z vás hlava." A potom zase "cicho už bucce, čo vám dám 10 centy za tie sáčky, budzece potom cicho?" A mužovi tiež povedz nech je ticho a nakupovať samozrejme pôjde, lepšiu výhovorku nech si nájde, nie takúto, že pár sáčkov na zemi a on sa hanbí ísť na nákup panebože. Čo je z cukru? Sa bojí jednej tetky, ktorá má evidentne pms jak sviňa?
@anonym_9a8c25 No ale také správanie dospelá žena, tak mala vyložiť tie sáčky na stolík alebo povedať, že za ne zaplatí. A dieťa by tiež nemalo zbytočne brať toľko sáčkov. Ja by som sa normálne hanbila tam ísť znovu na nákup , oni majú kamerové záznamy.
@anonym_autor neviem čo by pani predavačka robila, keby vedela, že svokra mojej sestry pravidelne kradne celé balenia sáčkov pri ovocí, kleptomanka to vie šikovne zakryť. Dám typ, deje sa to v Trnavskom Kauflande 🙂
Tak ja by som jej naložila ešte viac, po mne nikto kričať nebude. Zavolala by som si nadriadeného a určite sa sťažovala. Nejaká chudera sa na mne odbavovať nebude.
@alica110 buďme k sebe príjemnejší. Vyhrážať sa, že ja by som bola ešte neprijemnejšia…Ja osobne tie ženy v obchodoch ľutujem. Snažím sa byť v pohode. Môj otec (dávno už tu nie je) vravel, že práca s ľuďmi je jednou z najťažších.
@anonym_autor
Ja by som chcela len pripomenúť,že si nemyslím že by som bola vyprovokovaná a afektovaná. Ja som sa s ňou bavila v kľude a potichu a snažila som sa situáciu vyriešiť a upokojiť. Len ona situáciu hrotila. Ja na rozdiel od nej pravidelne musím absolvovať psychotesty a nemala by som problém sáčky aj zaplatiť keby ma o to požiadala(chcela som ich vrátiť),nakoľko myslím že zarobím cca trojnásobok ako zarobí dotyčná pani predavačka. A tiež si nemyslím,že je normálne sa takto chovať k ľuďom, ktorí robia prácu za mňa,myslím tým samoobslužné pokladne a obviňovať ich z krádeží.
@anonym_autor riesila by som skor priklad pre dieta ako pani predavacku - cas naucit sa nosit si do obchodu vlastne sacky, vrecuska a vysvetlit ekologicky rozmer - klufne ich prist ukazat aj dotycnejnpani predavacke. Hodenie o zem je akt agresivity
@anonym_autor
Ja by som chcela len pripomenúť,že si nemyslím že by som bola vyprovokovaná a afektovaná. Ja som sa s ňou bavila v kľude a potichu a snažila som sa situáciu vyriešiť a upokojiť. Len ona situáciu hrotila. Ja na rozdiel od nej pravidelne musím absolvovať psychotesty a nemala by som problém sáčky aj zaplatiť keby ma o to požiadala(chcela som ich vrátiť),nakoľko myslím že zarobím cca trojnásobok ako zarobí dotyčná pani predavačka. A tiež si nemyslím,že je normálne sa takto chovať k ľuďom, ktorí robia prácu za mňa,myslím tým samoobslužné pokladne a obviňovať ich z krádeží.
@anonym_autor tak keď robíš psychotesty a zarobíš 3x viac ako predavačka, tak by si mala vedieť, že napokon si situáciu absolútne nezvládla. Predavačka od začiatku, no požiadala by som o zavolanie vedúcej a riešila to s nou. Obe ste napokon skončili na rovnakej teatralnej úrovni.
malo by to byt ako v Rakusku, za kazdy sacok ti mala nauctovat 3 centy, tak by si si nabuduce usmernila syna, za ktoreho spravanie si zodpovedna
@tehulka2011 na Slovensku platí už roky zákon,že za každý plastový sáčok ,ktorý nie je použitý na zeleninu,ovocie alebo pečivo má byť automaticky naúčtovaný 1 cent. Je to zo zákona. Len to tieto veľké reťazce nakážu ako v Lidli napríklad predavačkám. Nech sa hádajú tie so zákazníkmi. Že prečo jedna to naúčtuje a jedna nie. Minule som toho bola svedkom. Jednej naúčtovala jedna predavačka a druhej druhá predavačka nie. Ktorá z nich pochybila? No tá,ktorá nenaúčtovala ten sáčik. 😀 Tak preto sa to bojí väčšina predavačiek účtovať pri nákupe.

Môj názor, chcel asi si zobrať zopár sáčkov, asi to nebolo prvý raz, keď to predavačka zistila, že berieš 5 sáčkov, tak si to hodila na syna, akoby si o tom nevedela. Môže sa stať, že jeden sa vo vozíku objaví, ak si ním naberala pečivo, ale 5 je viacej.. Mala si sa ospravedlniť a nie takto.