Reagovala som neprimerane v Kauflande?
Dobrý deň,chcela by som poznať váš názor,či som reagovala naozaj neprimerane ako hovorí MM a že teraz sa musí za mňa hanbiť a hanbí sa aj ísť do obchodu.
Bola som na nákup v Kauflande,zobrala som.si scanner,tovar si blokovala a namierila do samoobslužných pokladní. Nahodilo mi kontrolu nákupu,tak som samozrejme čakala a po príchode pani predavačky zbadala v košíku presne päť kusov igelitových sáčkov od zeleniny,ktoré tam hodil môj syn. Začala mi robiť prednášku ako sa to u nich pokladá za krádež a pod,tak som jej slušne povedala nech prepáči,že to tam hodil môj syn. Ale ona nejako neprestávala,že aj ona si domov kupuje sáčky,tak znova som jej povedala prepáčte a že veď bez problému tie sáčky vrátim. No ale pani stále nemala dosť,že to môžu riešiť aj sbs a podobne,no tak už ma to naštvalo a vytiahla som sáčky a hodila na zem. V tom začala pani po mne ziapať,aby som to okamžite zdvihla,aby som tam nerobila bordel a že volá na mňa policajtov. Tak som jej zas slušne povedala,že nech sa páči, ale budú musieť prísť za mnou domov,pretože ja tam čakať nebudem a zobrala som sa a išla preč. Tak ešte za mnou kričala,že nech si idem vyložiť ten nákup čo som tam nechala.
Len pripomeniem,že ja som sa chovala slušne,ani som nezvyšovala hlas,ani nebola vulgárna ani nič. A keď som to doma povedala manželovi,tak sa na mňa ešte nahneval.
sic pises,ze mas v praci psychotesty..ale hodila si sacky na zem ... to si protireci... mala si sa ospravedlnit polozit sacky na pult a zaplatit..ak by stale po tebe stekala zavolat si inu predavacku pripadne nadriadeneho .. ona sa nemala s tebou tak rozpravat a rozpytvavat to tam na pol dna a ty si nemala reagvat a radsej uznat chybu a ukoncit "hadku" s nou ... tovar zaplatit a odist ... kazdopadne si poucena a nabuduce si das na sacy pozor ...
@anonym_autor Tak snažila si sa to slušne vysvetliť. Hodiť sáčky o sem si síce nemusela ale v zásade si myslím, že si nič také hrozné neurobila. Nič si neukradla a teda polícia by nemala ani čo riešiť.
@anonym_a4aebc Tenké mikroténové vrecká (na pečivo, ovocie, zeleninu)
Tu je situácia zložitejšia a práve prechádza zmenami:
Pôvodné pravidlo (stále v praxi): Ak sa vrecko používa z hygienických dôvodov (napr. na nebalené rožky, špinavé zemiaky alebo krájané jablká), zákon doteraz umožňoval ich bezplatné poskytovanie.
Aktuálny stav (2025/2026): Na Slovensku sa v súvislosti s európskou legislatívou o obaloch (nariadenie uplatňované od augusta 2026) čoraz viac presadzuje spoplatnenie aj týchto vrecúšok alebo ich úplná náhrada. Mnohé reťazce (napr. Kaufland, Lidl či Billa) už zaviedli vlastné pravidlá:
Vrecká sú spoplatnené symbolickou sumou (napr. 0,01 €).
Obchodníci ponúkajú ako alternatívu prateľné sieťky na ovocie a zeleninu.
Cieľom je, aby ste si vrecko zobrali len vtedy, keď ho naozaj potrebujete.
@adri266 NIKDE mi nenablokovali sáčok,a to chodím do Billy,Tesca a Lidla a na pečivo si brávam mikroténovy,na ostatné mám svoje vlastné
@anonym_97da58 mne teda hej, v Terne nedavno, aj sacok s cibulou, aj batatmi...🫣
@nevenka možno záleží aj ako predavač s tym robi, ak to hádže ako besny... krehký tovar dávam opatrne a to sa týka aj sáčkov s ovocím alebo zeleninou nech neobijem
@anonym_autor a ja ti fandím, reagovala by som takisto,,🙂👍
Vdaka bohu za predavacky, ktore maju take sacky pri pokladni a ked nemam maso v sacku, tak mi ho tam automaticky zabalia
@hedviga2 No hej, nejaká fuchtľa sa na mne bude odbavovať a ani po x-tý krát, keď to skúšam milo, neprestáva, naopak v tom pokračuje.
@alica110 žeby si plnila len povinnosti zhora dané? A prečo fuchtľa? Vieš si predstaviť, že teba tak niekto tituluje? Dnes má každý pravdu moc i svoj názor. K tej situácii prispeli dve dámy, iba ony to videli, počuli. Ale reagovať takto. Nemala by som kľud na duši.
@alica110 žeby si plnila len povinnosti zhora dané? A prečo fuchtľa? Vieš si predstaviť, že teba tak niekto tituluje? Dnes má každý pravdu moc i svoj názor. K tej situácii prispeli dve dámy, iba ony to videli, počuli. Ale reagovať takto. Nemala by som kľud na duši.
@hedviga2 Keby si čítala, tak autorka sa s ňou snažila po dobrom niekoľkokrát. Keďže stále predavačka autorku slovne napadala, iné označenie ako fuchtľa (a to je ešte pekné) si nezaslúži. S takýmito ľuďmi netreba jednať v rukavičkách. Ty by si pokoj na duši nemala, ja by som ho nemala, keby som sa tam mala pomaly kľaňať predavačke, ktorá to celé vyprovokovala.
@anonym_autor a skade zobral tie sáčky syn? Na čo ste ich mali v košíku? Ako stane sa aj mne že si na zelenine zoberiem 1 kus navyše na pečivo a pečivo nemajú tak buď nechám v košíku alebo zoberiem domov na výkaly od psa. Btw veru mne nepríde hygienické sáčky čo sú v styku s košíkom kde deti si dávajú špinavé topánky alebo ľudia ich oprskajú brať domov a používať na balenie potravín Preto ak aj zoberiem tak len pre psa.. Neviem či nemáš pár centov na balík sáčkov, syn tak asi urobil preto že tak robíš aj ty 😉
@anonym_autor skor si myslim, ze si mas davat na dieta pozor, lebo ak by tam hodilo nieco ine okrem sackov, tak by to mohlo byt povazovane za kradez, co sa tyka samotnej situacie, tak bola reakcia neprimerana z oboch stran, ale netrap sa s tym, stane sa ze clovek vybuchne, tak odkaz tvojmu trolovi doma, nech situaciu nehroti, nic zavazne sa nestalo, moze v klude nakupovat aj s tebou v Kauflande.
Podľa mna , takéto správanie predavačky by rozhodilo aj kľudných ludi . Veď tri - krát jej zopakovala , že tie dávky pôjde vrátiť a predavačka asi mala svoj lepší deň hrotila úplnú banalitu . Ja by som zavolala aj vedúcu a podala na ňu sťažnosť . Tábora sackov , aby tam po mne vyvreskovala, tak taku ešte nehrali
@lenka.25 ťažko povedať, kto reagoval neprimerane. Možno to bola naozaj predavačka. A možno autorka vysvetľovala predavačke arogantný tónom a aj keď hlas nezvýšila, vulgarizmus nepoužila, mohlo to vyznieť ako...čo tu ako trafená vyšiluješ kvôli pár sačkom..Potom by som chápala aj predavačku, že nechcela prestať.
@anonym_autor
Ja by som chcela len pripomenúť,že si nemyslím že by som bola vyprovokovaná a afektovaná. Ja som sa s ňou bavila v kľude a potichu a snažila som sa situáciu vyriešiť a upokojiť. Len ona situáciu hrotila. Ja na rozdiel od nej pravidelne musím absolvovať psychotesty a nemala by som problém sáčky aj zaplatiť keby ma o to požiadala(chcela som ich vrátiť),nakoľko myslím že zarobím cca trojnásobok ako zarobí dotyčná pani predavačka. A tiež si nemyslím,že je normálne sa takto chovať k ľuďom, ktorí robia prácu za mňa,myslím tým samoobslužné pokladne a obviňovať ich z krádeží.
@anonym_autor a čo keď zarábaš tri krát viac? A predavačky snáď majú byť zákazníkom vďačné, že používajú samoobslužné pokladne? Čiže reťazce zavádzajú samoobslužné pokladne preto, aby sa predavačky nemuseli toľko naháňať. Nie preto, aby si vo finále ten obchod vystačil s menším počtom predavačiek ( ktoré budú vyťažené rovnako). To sa ti nejaká predavačka pochválila, že má teraz menej práce alebo si na to nejako prišla sama?😁
@anonym_autor za sáčky spravila také divadlo ? Aj ja odtrhnem viac kvôli pečivu ovociu zelenine a potom keď vidím hnilu zeleninu sáčky ostávajú v košíku a beriem domov
Nikto nikdy nerobil kvôli tomuto vedu
Keby mi niečo povie tak ich hodím do koša pred ňou a pošlem ju niekam
Reagovala ste ešte dosť dobre
Nemáte sa za čo hanbiť ani sa nehnevajte na seba
No ja by som reagovala asi podobne.Keby sa so mnou takto bavila aj po upozorneni by som ju poziadala ze chcem ihned hovorit s veducou predajne,nech ju da zavolat a trvala na tom.Predavacka sa nesmie za ziadnych okolnosti takto spravat k zakaznikom.Nikdy.Ty nie si ziadna soplana,ani zlodejka,nesmie si to dovolit,je to nanajvys neprofesionalne.Ona je tam zamestnana,musi si udrzat za kazdych okolnosti uroven spravania sa voci zakaznikom.Tato si na tebe evidentne vybijala iny problem a nie sacky.Dala by som si zavolat veducu,vysvetlila pokojne a bezemocne co sa deje,ze sa stalo nedorozumenie ale pani to tebe huka a robi hanbu nielen sebe ale aj tebe a ze by si ju chcela poprosit aby sa to neopakovalo.Toto by bolo rozmenjsie ako odist bez nakupu.
A tvoj muz je sralo,predpokladam ze tam stal jak trkvas a nezastal sa ta.Takych bazmekov mam najradsej.
Vsak si predstav tú scénu, ako na ňu pozeráš z boku 😀 nehadzala by som sačkami.
Ja som sa hanbila len raz, za mamku, ale musím uznať, že pravdu mala. Je to už 20 rokov (aspoň), boli sme v jednom nemenovanom obchode, kde mamu už dlhšie štvalo, že nákupné vozíky boli vždy zapratane smtim. V ten deň sme našli vo vozíku obal od Seven days, či čo to bolo, taký ten sladký rožok či croissant, my to ani nejeme.. a povedali sme si, že nebudeme upratovať po iných, a len posunula ten sáčok vo vozíku. Nakúpili sme, predavač blokuje a na záver sa pozrel a úsmevom na mamu a ukázal na obal so slovami "a ešte aj toto mi dajte, čo ste ZJEDLI"!! No... tu ešte bola kľudná, milo sme vysvetlili, že to nie my. No ale chlapík bol neoblomný a opakovane trval na svojom. Mama žiadala, aby povedal svoje meno a on na to skryl rukou menovku a odmietol sa predstavit. Potom sa už presne nepamätám, len že mama sa prehla cez pult, chytila ho za tričko a skoro ho vytiahla zo stoličky, chcela len vidieť jeho.menovu, aby sa mohla sťažovať 😅 tak vtedy som sa fakt hanbila.
@anonym_85f017 Vypytal si to 🤣🤣🤣
@anonym_autor a čo keď zarábaš tri krát viac? A predavačky snáď majú byť zákazníkom vďačné, že používajú samoobslužné pokladne? Čiže reťazce zavádzajú samoobslužné pokladne preto, aby sa predavačky nemuseli toľko naháňať. Nie preto, aby si vo finále ten obchod vystačil s menším počtom predavačiek ( ktoré budú vyťažené rovnako). To sa ti nejaká predavačka pochválila, že má teraz menej práce alebo si na to nejako prišla sama?😁
@anonym_98402f Boze co to taras uplne od veci,od temy.Take zakomplexovane reci.
@anonym_98402f Boze co to taras uplne od veci,od temy.Take zakomplexovane reci.
@anonym_98649a autorka sa vyjadrila, že robí prácu namiesto predavačky. Na to som reagovala.
Ze by som pred svojim dietatom nikdy nic na zem nehadzala…ani keby som bola na samoobsluznej ani keby som zarabala viac a uz vobec nie ak pravidelne absolvujem psychotesty…aj mna raz takto pani policajtka zvozila sa priestupok, ktory sa nestal, ale budes sa hadat? Bola mimo sluzby a vozila sa na mne jak na malom decku…ze to nahlasi, tak som jej povedala nech sa paci a zapriala som jej pekny den, pre mna to vtedy bola krivda ako hrom, ale vedela som, ze som v prave, iba co mi pokazila dopoludnie
Možno mohol prísť sbskar a keby predavačka povedala svoju verziu a ty svoju podľa mňa sa chytal za čelo, že pre sáčky sa tu hádate ? :(
No obe ste blbo zareagovali - premotivovana teta v kauflande - tu trebalo usmernit zavolanim nariadeneho v kludnom tone, nech si ju usmerni a bolo by vybavene, su to blbe sacky. Na druhej strane hodit nieco na zem, nechat tam stat nakup, je detinske. Nabuduce s kludom anglicana poziadat o nadriadeneho a pocitat v hlave do sto, ze aj na blbych ludi slnko svieti... ste sa tam takto strapnili obe.
@anjelicek26 aká teta predavačka? Aka ti je ona teta? Ja by som sa skôr opýtala autorky, prečo dovoli ,, iba tak,, trhať sacky a hádzať Ich do kosika? Dieťa malo zábavku, že bezdôvodne trvalo sacky? Iba tak? Prečo to dieťaťu dovolíš? Vôbec sa nedivím predavačka, že ťa upozornila.

No obe ste blbo zareagovali - premotivovana teta v kauflande - tu trebalo usmernit zavolanim nariadeneho v kludnom tone, nech si ju usmerni a bolo by vybavene, su to blbe sacky. Na druhej strane hodit nieco na zem, nechat tam stat nakup, je detinske. Nabuduce s kludom anglicana poziadat o nadriadeneho a pocitat v hlave do sto, ze aj na blbych ludi slnko svieti... ste sa tam takto strapnili obe.
@anjelicek26 "teta v Kauflande".... no to je teda označenie.... Snáď trochu rešpektu.