Kto žije v Rakúsku a kúpil dom?
Ahojte, pozeram tento inzerat,
https://www.willhaben.at/iad/immobilien/d/haus-...
Chapem to spravne, ze v cene je iba dom a pozemok sa prenajima a rocne sa zan plati 8600?
To je aká lokalita že je taký lacný ?
@sisska96 tu mas aj lacnejsi😃
https://www.immobilienscout24.at/expose/6a2188a...
Cena 119 je kupna cena domu, teda v pripade, ze ho chces kupit a nie si prenajat na dobu urcitu.
Cena 119 je kupna cena domu, teda v pripade, ze ho chces kupit a nie si prenajat na dobu urcitu.
@catlyn kupujes len dom+platis dohodnuty najom za pozemok,je to rekreacna oblast pri jazere.
Podobne projekty su aj tu vo Švajciarsku,ale väcsinou su to campingy,kde je na pevno osadeny obytny prives.Nie vsade,môzes byvat cely rok.
@catlyn kupujes len dom+platis dohodnuty najom za pozemok,je to rekreacna oblast pri jazere.
Podobne projekty su aj tu vo Švajciarsku,ale väcsinou su to campingy,kde je na pevno osadeny obytny prives.Nie vsade,môzes byvat cely rok.
@tundra take nieco ako Vojka pri Dunaji, aj tam si kupujes dom, ale za prenajom pozemku platis, takze tvoj je len dom, nie ten pozemok pod nim ci okolie, to tak chapem...
mne to pride ako taka celorocne obyvatelna chatka/dom...v záhradkárskej/rekreacnej zone
Kúpiš dom, stavba je tvoja, ale stojí na pozemku lesnej správy napr. kde sa plati 8613€/rok so zmuvou o prenájme na 10 rokov a ak sa raz ten pozemok bude predávať do vlastníctva, máš odkupné právo.
Teda by sa nemalo stať, že ten pozemok v prenájme kúpi niekto iný.
Ja som tak chcela kúpiť chatu s takými podmienkami v rekreačnej oblasti, záhradu som tak mala, garáž tak mám..
@tundra take nieco ako Vojka pri Dunaji, aj tam si kupujes dom, ale za prenajom pozemku platis, takze tvoj je len dom, nie ten pozemok pod nim ci okolie, to tak chapem...
mne to pride ako taka celorocne obyvatelna chatka/dom...v záhradkárskej/rekreacnej zone
@anonym_ce6094 ano, presne tak.Vojku nepoznam...Este by ma celkom zaujimali poplatky obci a ceny energii.Zda sa to byt lacne byvanie,ale ked vsetko zratas,tak si s cenou uplne niekde inde.
@anonym_ce6094 ano, presne tak.Vojku nepoznam...Este by ma celkom zaujimali poplatky obci a ceny energii.Zda sa to byt lacne byvanie,ale ked vsetko zratas,tak si s cenou uplne niekde inde.
@tundra podla mna to nebude lacne byvanie- lebo plus energie (tie su niekde inde ako na sk), voda+stocne+ rocna dan z nehnutelnosti a len za pozemok mesacne treba zaplatit 700e. A to pomlcim o tom, ze je to renovovania hodne. A netusim, ci maju rakusania taku srandu ako Co-2 Steuer, s tym este len naklady porastu.....
@tundra nemylis sa, elektrina aj plyn su ovela vyssie nez na SVK, zijem v Rakusku 🙂 tak viem
@tundra podla mna to nebude lacne byvanie- lebo plus energie (tie su niekde inde ako na sk), voda+stocne+ rocna dan z nehnutelnosti a len za pozemok mesacne treba zaplatit 700e. A to pomlcim o tom, ze je to renovovania hodne. A netusim, ci maju rakusania taku srandu ako Co-2 Steuer, s tym este len naklady porastu.....
@vevesh presne tak, je to akoby clovek kupoval macku vo vreci , lakaju na nizku cenu 🙂 ale zadrhel je niekde uplne inde.
@vevesh presne tak, je to akoby clovek kupoval macku vo vreci , lakaju na nizku cenu 🙂 ale zadrhel je niekde uplne inde.
@anonym_ce6094 no v nemecku to nazyvaju "pachtgrundstück" a musi to byt jasne vyznacene. Samozrejme, niektori to napisu na konci inzeratu a malickym pismom a a nevediaci si mysli "aky lacny dom" to je....
@anonym_ce6094 no v nemecku to nazyvaju "pachtgrundstück" a musi to byt jasne vyznacene. Samozrejme, niektori to napisu na konci inzeratu a malickym pismom a a nevediaci si mysli "aky lacny dom" to je....
@vevesh ved toto, ludia sa daju nachytat, plus v AT su dost vysoke poplatky napr po kupe u notara/realitka / zapis do katastra...to napr tvori 10 % z kupnej ceny este navyse...
@sisska96 tu mas aj lacnejsi😃
https://www.immobilienscout24.at/expose/6a2188a...
@tundra Aký je tam háčik ? Lebo neverím že nič tam nie je zle a taký lacný :o
@vevesh ved toto, ludia sa daju nachytat, plus v AT su dost vysoke poplatky napr po kupe u notara/realitka / zapis do katastra...to napr tvori 10 % z kupnej ceny este navyse...
@anonym_ce6094 tak napriklad tato informacia v inzerate je, aj keby dotycny nahodou nevedel😃ale jasne, to, co mu ten pozemok predrazi, tak toto tam nie je spomenute🫣🫣🫣
@anonym_ce6094 áno, presne. Aj záhradkárske osady tak fungujú
Dakujem vam, aj mne sa to zdalo najskor lacne, kym som neprisla k tej rocnej sume za najom 🙂
@anonym_ce6094 Bývaš v Rakúsku a si kupovala dom?
@sisska96 nie, ale sledujem reality, byvam v byte, chcem kupit dom. Uz asi 5 rokov sledujem, viem o tom svoje. A ano, byvam v Rakusku, preto viem ako to tu chodi.
@sisska96 u nás také stoja okolo 30tis
Myslis ale s pozemkom na prenajom predpokladam
Myslis ale s pozemkom na prenajom predpokladam
@anonym_autor áno. Chata s prenajatým pozemkom.

@anonym_autor Ahoj, cena EUR 8.613 je prenajom domu za rok. Zmluva je na 10 rokov s predpravom na dalsi prenajom na 10 rokov.