Prečo prenajímatelia majú problém s dočasným hosťom?
Mám otázku na prenajímateľov, kedže veľa z vás píše že prenajímate byty
Prečo má prenajímateľ problém s nasledovným?
Nájomca poctivo platí nájomné, ale nastane niečo neočakávané. Rodinný príslušník/matka sa smykne a doláme sa, nájomca by rád zobral s k sebe na nevyhnutne obdobie (cca 2m) z dôvodu že mama má byť na dedine bez výťahu a vaňou, a tento byt je v meste blízko nemocnice, s výťahom a so sprchovacím kútom.Toto všetko vysvetlí prenajímateľovi, že ide len o dobu kým sa vyrieši jej mobilita.
@anonym_autor nemala si jej nič hovoriť. Ved by sa ani nedozvedela ze tam máš mamu.
@anonym_autor preco? Pretoze mas v najomnej zmluve, ze tam mozes byt len ty. Vybavene.
@anonym_autor nemala si jej nič hovoriť. Ved by sa ani nedozvedela ze tam máš mamu.
@anonym_0b32f8 prečo? Lebo som nechcela podvádzať
@anonym_autor preco? Pretoze mas v najomnej zmluve, ze tam mozes byt len ty. Vybavene.
@anonym_8c3c9c prečo, lebo zmluva sa dá aj meniť aj je vôľa oboch strán
@anonym_autor Ty by si zaplatila tú zmenu zmluvy u právnika?
A nemôžeš ísť ty bývať do bytu matky? Žiaľ prwny dôvod by ti mal povedať majiteľ. Aj keď teda spôsob jeho komunikácie je divný. Z ľudí sa vytráca ľudskosť. Ono majiteľ si kladie podmienky a je len na tebe či ich akceptujes. Ale mne príde divné aj to aby som riešila či môže ku mne návšteva alebo nie.
@sense je to komlikované, z dediny dochádzať na smeny, mama potom na rehabilitáciu, po schodoch hore dolu, kúpanie, každodenná hygiena, či si už mama byť prerobí alebo predá rozhodne ona. Ale neviem si predstaviť existovať s mamou v byte kým sa kompletne prerobí kúpeľňa. Prídem z nočnej a majstri budú pochodovať po byte?
@sense je to komlikované, z dediny dochádzať na smeny, mama potom na rehabilitáciu, po schodoch hore dolu, kúpanie, každodenná hygiena, či si už mama byť prerobí alebo predá rozhodne ona. Ale neviem si predstaviť existovať s mamou v byte kým sa kompletne prerobí kúpeľňa. Prídem z nočnej a majstri budú pochodovať po byte?
@anonym_autor ak máš dostatočne veľký byt skús navrhnúť majiteľke ,že či by bolo možné prerobiť zmluvu pre dve osoby na tú dobu.
@anonym_autor Ty by si zaplatila tú zmenu zmluvy u právnika?
@abbey1 prečo nie ak treba, ale prenajímateľ nemal žiadny argumenty a keď som pred chvíľou opäť volala tak ma zrušil
Ja som sa trochu stratila. Píšeš, že mamu k sebe potrebuješ len na 2 mesiace a bude fit. Zároveň spomínaš prerabku kúpeľne, možno predaj maminej nehnuteľnosti. Prečo?
@anonym_autor ak máš dostatočne veľký byt skús navrhnúť majiteľke ,že či by bolo možné prerobiť zmluvu pre dve osoby na tú dobu.
@sense ale ja nechcem doživotne bývať s mamou, ani by prenajímateľ nemusel nič prerábali. Načo.
Písala som o prerabke kúpeľne v byte mamy aby sa vo vani už nešmykla.
@anonym_autor no a majitelka ocividne nechce a nema povinnost ti to dalej vysvetlovat.
@anonym_autor no a majitelka ocividne nechce a nema povinnost ti to dalej vysvetlovat.
@anonym_8c3c9c to je normálna komunikácie že bez vysvetlenia zložím a potom bloknem?
@anonym_autor ved sa odstahuj na tu nevyhnutnu dobu ty k mame, kde je problem?
Zmluva je uzavreta na urcity pocet osob a konkretne podmienky. Nevyhovuje ti? Tak hladaj inde. Take jednoduche to je.
Ja by som ti na to povedala ok, nastahuj si mamu na dva mesiace alebo kolko potrebujes a ja ti o 100% dviham najom na to obdobie.
@anonym_autor my žijeme v prenajatom byte už dlhé roky, majiteľ je normálny, čiže nám nelezie do bytu, nezaujíma ho koho tu máme, byt je čistý, staráme sa oň, platíme všetko a načas, mali sme tu pár týždňov mamu, keď bola na tom zdravotne zle a ani mi nenapadlo mu to oznamovať.
@anonym_8c3c9c to je normálna komunikácie že bez vysvetlenia zložím a potom bloknem?
@anonym_autor to je uplne nepodstatne. Podstatne je, ze si to majitelka nezela a ked sa ti nepaci, mozes dat vypoved zmluvy
@anonym_autor to je uplne nepodstatne. Podstatne je, ze si to majitelka nezela a ked sa ti nepaci, mozes dat vypoved zmluvy
@anonym_8c3c9c tak výpoveď je už napisaná. Iná možnosť nie je. Ale otázka nebola či môžem nemôžem mám nemám podať výpoveď
Doktor povedal že kritické sú prvé dva mesiace. A kezde bola operovaná, hojenie bude rýchlejšie a jednoduchšie. Tak som chcela iba dva mesiace s bola som ochotná zaplatiť naviac
Nedá sa tak nedá.
Len načo sem niekto pletie onkolické oddelenie a výkaly hniloba mojej mamy ktoré budú znečisťovať byt?
@anonym_8c3c9c tak výpoveď je už napisaná. Iná možnosť nie je. Ale otázka nebola či môžem nemôžem mám nemám podať výpoveď
Doktor povedal že kritické sú prvé dva mesiace. A kezde bola operovaná, hojenie bude rýchlejšie a jednoduchšie. Tak som chcela iba dva mesiace s bola som ochotná zaplatiť naviac
Nedá sa tak nedá.
@anonym_autor Na to, že z teba má prenajímateľ biznis je jeho chovanie zvláštne. Doteraz sa tiež choval takto arogantne? Alebo je možnosť, že už ste dajme tomu niečo riešili a bola nespokojnosť z jeho strany s tebou ako nájomcom? Lebo normálne jeho chovanie naozaj nie je. To, že ti to nedovolil, je v poriadku, ale asi mu zjavne padne vhod, že odídeš z jeho bytu aj ty. Min.podľa toho ,ako s tebou komunikuje.
Treba si prenajímať u nejakých normálnych ľudí. Napríklad ja idem mať tu budúci mesiac niekoho, kto mi bude ráno nosiť deti do školy, keď začnem po materskej pracovať. Ani by mi nenapadlo sa pýtať a otravovať ho tým, byt je veľký, je mu to jedno. Ak si prenijimas niečo s 30m2 tak zas ani sama by som neuvažovala nad tým a možno preto sa vyjadril, že nie
@anonym_autor Na to, že z teba má prenajímateľ biznis je jeho chovanie zvláštne. Doteraz sa tiež choval takto arogantne? Alebo je možnosť, že už ste dajme tomu niečo riešili a bola nespokojnosť z jeho strany s tebou ako nájomcom? Lebo normálne jeho chovanie naozaj nie je. To, že ti to nedovolil, je v poriadku, ale asi mu zjavne padne vhod, že odídeš z jeho bytu aj ty. Min.podľa toho ,ako s tebou komunikuje.
@anonym_1e028c nie práve naopak, doteraz bolo všetko ok
Treba si prenajímať u nejakých normálnych ľudí. Napríklad ja idem mať tu budúci mesiac niekoho, kto mi bude ráno nosiť deti do školy, keď začnem po materskej pracovať. Ani by mi nenapadlo sa pýtať a otravovať ho tým, byt je veľký, je mu to jedno. Ak si prenijimas niečo s 30m2 tak zas ani sama by som neuvažovala nad tým a možno preto sa vyjadril, že nie
@anonym_abddbb lebo inzeráte to tak uvádzajú že normálny majiteľ hľadá normálneho najomníka 🤣😱
Akceptuj to,ze ti povedala razne NIE,tu uz su potom len domnenky,aky dovod.Pre teba uplne nepodstatne,ako aj cela diskusia.K nicomu ti nepomoze.
tak ak mas raz v najomnej zmluve ze tam byva jedna osoba tak tam ani na 2 mesiace nebyvaju dve. prenajimam byt a na vykend alebo noc nemam problem dlhodobemu najomcovy dovolit navstevy ale teda 2 mesiace ani nahodou to by bolo na novu zmluvu a novu vysku najmu
Prenajima na cierno. Ked si Tvoja mama kvoli kontrole zo socialnej poistovne napise, na akej adrese ju mozu najst, tak moze to nejaky prehnane horlivy kontrolor nahlasit. Pravdepodobne by sa to nestalo, ale prenajimatel to neriskne.
Pre toto by som nikdy nebývala v podnájme. Ani deň.
Nemôžeš nič a mnohokrát dôležité veci závisia na tom, ako sa rozhodne pre teba cudzí človek.
@anonym_b1bc80 Ľudia dnes nemajú častokrát iné možnosti. Získať hypo je dnes oveľa ťažšie.
@anonym_3dbeb1 Keby si mala byt na prenajímanie a nebola by si odkázaná na bývanie v podnájmoch, tak by si to videla inak. Väčšina prenajímateľov má zlé a katastrofálne skúsenosti. Však z nejakého dôvodu sa zmluva podpisuje a ak sa ti čokoľvek nepáči, nikto ťa nenúti podpísať. To nie je charita . Je to ich byt. Keď majú 1000 požiadaviek, tak sa môže stať, že bude rok prázdny. Ale je to ich rozhodnutie , ich majetok a vedia prečo. My sme mali vo vchode 3 byty dlhé roky prázdne. Asi nemali majitelia chuť na dohadovanie sa s asociálmi a radšej si to držali prázdne.
@anonym_1e028c mam vlastnu nehnutelnost a aj som mala , len medzi predajom a kupou som mala medzeru ktoru som chcela naivne vyplnit prenajmom. Amen tma. Za dva mesiace som sa nedostala ani na obhliadku lebo som mala dieta. Rozhodne som nebola ziadna luzerka co nebude platit. Mala som dost penaxi aby som ten ich "klenot" rozumej byt kupila. Ano je to ich rozhodnutie. Moje peniaze im smrdeli. A s manzelom sme 10 rokov prenajimali byt, stalo sa vselico mame kopu historiek ale netreba mat plne gate. Nerobili sme problemy ani mladej rodine. Ani mackam ci psom. Potom sa byt vynovil vymaloval, opotrebovane veci sa vymenili . Hotovo. Ziadna veda.
@anonym_1e028c nerobí sa tu svinčím, kľudne sa môže dôjsť majiteľ na kontrolu, je to y zmluve a tiež sa do bytu nikdy nikto nenasťahoval spoza chrbat majiteľa.
Tak idem vypovedať zmluvu a dovi dopo
@anonym_autor je úplne zbytočné,že tu budeš vypisovať čo a ako.My tu to nezmeníme,nám to nevysvetľuj.
Určite by ma to nahnevalo a odišla z toho bytu, nech si hľadá iného nájomcu ked si ta neváži
@anonym_1e028c mam vlastnu nehnutelnost a aj som mala , len medzi predajom a kupou som mala medzeru ktoru som chcela naivne vyplnit prenajmom. Amen tma. Za dva mesiace som sa nedostala ani na obhliadku lebo som mala dieta. Rozhodne som nebola ziadna luzerka co nebude platit. Mala som dost penaxi aby som ten ich "klenot" rozumej byt kupila. Ano je to ich rozhodnutie. Moje peniaze im smrdeli. A s manzelom sme 10 rokov prenajimali byt, stalo sa vselico mame kopu historiek ale netreba mat plne gate. Nerobili sme problemy ani mladej rodine. Ani mackam ci psom. Potom sa byt vynovil vymaloval, opotrebovane veci sa vymenili . Hotovo. Ziadna veda.
@anonym_3dbeb1 Je fajn, že to takto berieš. Ja som viac krát bola v podnájme v mladosti a vždy tam boli požiadavky, ktoré som rešpektovala a majiteľ po mne určite nepotreboval vymaľovať, ani kupovať riešiť poškodený nábytok , ošťatý koberec, dodriapanú , prešťanú sedačku a podobné delikatesy. Zmluva bola pre dvoch a to sme brali ako fakt. Odpovedať jej mohol slušne majiteľ, na jej mieste by som hľadala druhý nájom, ale nie preto, že jej nevyhovel, ale preto, že sa s ňou baví ako s nulou.

A nemôžeš ísť ty bývať do bytu matky? Žiaľ prwny dôvod by ti mal povedať majiteľ. Aj keď teda spôsob jeho komunikácie je divný. Z ľudí sa vytráca ľudskosť. Ono majiteľ si kladie podmienky a je len na tebe či ich akceptujes. Ale mne príde divné aj to aby som riešila či môže ku mne návšteva alebo nie.